Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 28.9.2008 - Atlantis na AXN Sci-fi

28.9.2008 - Atlantis na AXN Sci-fi

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Určitě nikdo nenadává na češtinu jako takovou, ale spíš na snahu počešťovat něco, co lépe vyzní v originále.

Nohajc píše:
Quinix píše:
Nohajc:A jak konkrétně vyzní pro neangličtináře slovo Wraith lépe než český překlad?

Tak teď jaksi nechápu o čem tu mluvíš, protože já jsem se o tomhle ani nezmínil.

Opravdu?
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

tak je v nabídce
Moravianet za 270kčKč/měsíc v baličku Základ v Digitální nabídka
http://tv.moravianet.cz/kabelova-televize90-3-157-425_Omezena_nabidka

SATT TV za 270kčKč/měsíc
http://www.televizevysocina.cz/wordpress/?page_id=81

v Nabídce Konsat ale cenu jsem nezjistil
http://www.konsat.cz/konsat/index1.html?target=otherurl.html&ourl=D27
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali
Abych vyjevil, co ukryli?

Yeyind Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Konečně a dokonce na kanále, který mám :-D
In brightest day, in blackest night.
No color shall escape his sight.
Let those who joined Shepard's fight.
Beware his logic...weird ghostly child!

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Quinix píše:
Nohajc píše:
Určitě nikdo nenadává na češtinu jako takovou, ale spíš na snahu počešťovat něco, co lépe vyzní v originále.

Tuhle reakci jsem čekal. Bohužel jste mě pochopili špatně, protože jsem to s tím počešťováním myslel naprosto obecně. Rozhodně jsem nereagoval přímo konkrétně na to, co bylo psáno výše (Wraith vs. Přízrak). Tady jsem se snažil jen poukázat na rozdíl mezi nenávistí češtiny jako takové a nenávistí dabingu. Což jsou samozřejmě dvě odlišné věci, ale bohužel ne každý si to uvědomuje.

P.S. Jak jistě víš, když máš témata tak krásně načtená, sám jsem se dokonce přikláněl k Přízrakům.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Nohajc: Jenže to jestli něco vyzní líp v originále nebo překladu je věc relativní a proto (imho) Quinix mluvil o tom, že překlad nebude určený pro tebe (jako cílovou skupinu)
Obrázek

vafle Airman
Airman

Odpovědět s citací

The Best píše:
AXN Sci-Fi:

o2TV - Balíček Filmy Plus - 150Kč/měsíc
UPC Digital - Balíček Supreme (všechny kanály) - 1099Kč/měsíc
Netbox TV - Balíček Sport a Film - 200Kč/měsíc

:wink:

Jenom bych k tomu poznamenal tohle:
http://www.netbox.cz/site/cz/televize-srovnani.html

Odkazy do CODE a citaci s citem.

Odpovědět s citací

Paráda!
Už bylo načase, na tento dabing jsme si počkali pořádně dlouho.
Jen je trochu škoda že to nebude na nějaké celoplošné televizi, ale na kabelovce. Snad to ta Nova po skončení vysílání Sg-1 taky odkoupí.
Co se týče toho o čem jste tady mluvili:
Já sám jsem pro ponechání původních názvů ras, počešťování za každou cenu není šálek mého čaje.
A co se týče dr. Zelenky bylo by skvělé kdyby ho daboval sám pan Nykl, uvidíme jak se situace vyvrbí .)

PS: nebuďte na sebe zlí .)
Many have said that! But you are the first I believe could do it!

HURRY Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na UPC jde objednat od 1.10.2008 balíček Extra k digital. televizi Standard za cenu 1,-Kč/měsíc(do konce roku) s kanály AXN sci-fi a AXN crime.Po novém roce přibudou nové kanály a bude to asi za 100,-Kč.

vafle Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tohel nemá cenu řešit, každej tu propaguje svýho operátora... :-D

Anin Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

já žádného svého operátora nepropaguji!!!
Obrázek
Razili mě a řezaly
Tvarovali mě a chladili
Pak na kruh poutali
Abych vyjevil, co ukryli?

PaulZy Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nykl by to mohl dabovat, podle toho, co kdysi psal na té tázací stránce, tak záleží jen na televizi, jestli mu to nabídnou. :)

Jinak taky mi to moc nepasuje rubnout tam Přízrak místo Wraith a tak podobně.
To ale bychom museli nadávat na Habsburky a takové, protože to je jenom důsledek někdejší Germanizace, že Čeští vlastenci vymysleli na každé cizí slovo ekvivalent. Dnes však se mnohdy přechází do druhého extrému, kdy na mnoho typicky českých slov se užívá anglické (management místo řízení, apod., někdy navíc blbě čtenými). V hodinách angličtiny (nebo to byla němčina?) ale profesor říkal, že se jména nepřekládají. Nějaký Jindřich Rypák mnoho lidem moc neřekne, ale že je to Harry Potter, tak to už znají. :roll:
Stejně to je s Wraithama, genii bych ale klidně i jako džinové vzhledem k jejich národní povaze (jak už řekl někdo přede mnou). Puddle Jumper ("kalužo skákač" zní blbě asi jako "ručkonosoplenka" i když je to beztak odkaz na knihu Alana Marshalla I Can Jump Puddles, Už zase skáču přes kaluže) nebo wraith by neměli překládat. Navíc by dabingem mohla zmizet scénka v tom díle, kde Zelenka s Sheperdem museli vytahovat Rodneyho ze dna oceánu. :)

To Anin: Jsem z Hodonína a kór nemám rád mnoho (zlo)zvyků v Čechách, ale toto s tím nemá co dělat, taky se tu šířily germanizmy, jako později rusizmy a dneska "anglizmy". :)

vafle Airman
Airman

Odpovědět s citací

Zelenkovy český hlášky by třeba mohl dabovat jinej člověk :-D, nebo je nechat v originále...

Ale pokud se jim podaří neskazit ,,... kdo to zase vymyslel, že budeme pod vodou," tak hlášku I´am trying, dop... zkazý učitě!

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

PaulZy píše:
Stejně to je s Wraithama, genii bych ale klidně i jako džinové vzhledem k jejich národní povaze (jak už řekl někdo přede mnou).

Nepřijde ti divný, že genii bys vzhledem k jejich povaze přeložil, ale wraithy ne? Navíc tady ani nevidim tu souvislost se jménama, vždyť přeci názvy národů, ras a druhů se do češtiny překládaj běžně.
Obrázek

AidenFord Airman
Airman

Odpovědět s citací

Je to dobrý že se někdo už konečně odhodlal koupit práva na SGAtlantis, ale bohužel stanice kterou chytne pouze pár lidí. :(

JFK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Přestaňte se tady pořád hádat o dabing, stejně si to TV stanice která to koupila udělá podle svýho a těžko s tím něco uděláme. Já osobně například upřednostňuji původní znění s titulky,jen mi občas vadí, že jsou moc rychlé ( a to nejsem pomalý čtenář ) a člověk pak nestíhá sledovat i děj a detaily na obrazovce. Počkejme na lokalizaci a uvidíme. Myslím, že jsou tady zkušení borci kteří to ripnou a pak ostatním dají k dispozici ke stažení. Pak se o to tady můžeme přít :roll:

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM