| Toto je spoiler!!!: |
| To setkání G'Kara, Johnyho a Stevena se někde snad řešilo jako chyba v seriálu... pak na sebe v první či druhý sezóně koukaj jako že se vidí poprvé. Stav beztíže na pozemských lodí byl hned vedle toho Londova proslovu má nejoblíbenější část. Oni si tam na tom můstku sedí každej jinak otočenej a když si potřebujou něco odložit, nechaj to vistet... vůbec se mi ty pozemský lodě celkem líbí... teda tadyty moc ne, ale ty lodě typu Agamemnon jsou skvělý. A Londův proslov... vůbec to vyprávění je parádní... Všimla sis hned z kraje: "What do you want? I heard this question long time ago." Dále jak mluví o lidech... they were magnificent, to je skvělý. Hudba u toho je vynikající. "Jak je život ironický. Nechal jsem zakrýt všechna okna v paláci, protože jsem se bál, že když kolem některého projdu a zničehonic to uvídím, zhroutím se a budu plakat. Přesto jsem byl celou dobu tady, v pokoji a díval se. V životě jsem měl čtyři ženy a měl jsem je velmi rád, ale svou zemi, Centauri Prime, jsem miloval. Každou ulici, každý dům, každý její kámen. Všechno jsem dělal pro ni. A co jsem jí způsobil... Ale máme naději, ikdyž malou... a bude to moc těžké... Tak. Kde jsem skončil? Ano! Válka. Myslím, že lidé tušili, že jsou odsouzeni k zániku, ale v okamžiku, kdy by se jiní vzdali, oni se bránili s ještě větší vervou. Donutili Minbari bojovat o každý kousek svého světa. V životě jsem neviděl nic podobného. Plakali, modlili se, dávali sbohem svým milovaným a vrhali se neohroženě a bez váhání přímo tváří v tvář samotné smrti. Nevzdávali se. Každý, kdo je viděl bojovat proti nevyhnutelnému plakal a byl dojat jejich odvahou. Jejich tvrdohlavou důstojností. Když jim došli lodě, používali pušky. Když jim došly pušky, vzali si nože a klacky. Nakonec jim zbyly holé ruce. Byli úžasní. Jen doufám, že až přijde čas, zemřu aspoň s poloviční důstojností jako jsem viděl u nich. A tak tomu bylo celé dva roky. Neztráceli odvahu, ale už jim nezbývalo mnoho času."... wow... skoro z hlavy. Taky jsem to viděl asi stokrát: Kód: Vybrat vše http://www.youtube.com/watch?v=vPF-vaSj-mAOdehrávalo se to v době, kde se objevil Sheriden ve war without end. Nevím, jestli tam Delenn říkala, jak dlouho ho neviděla, či kolik je mladýmu. |