Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné Optimální počet řad

Optimální počet řad

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Optimální počet řad v seriálu je...

1
3
4%
2
0
Žádná hlasování
3
0
Žádná hlasování
4
3
4%
5
11
15%
6
6
8%
7
12
16%
Více...
39
53%

Celkem hlasů : 74

Příspěvek 10.2.2007 09:02:27
zdenous Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Zde vyjadřete svůj názor na optimální počet řad ve sci-fi seriálu.
Nezapomeňte taky na zdůvodnění.
To je divný, kolik času stráví člověk nad přemejšlením o takovejch blbostech jako je vymejšlení podpisu.
Farscape je nejlepší. (Upřímnost nade vše.)

Příspěvek 10.2.2007 09:23:28
LAZYjohn Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Je to takové těžké říct jak u ktereho serialu třeba u SG-1 to by to bylo tak těch 7 možná 8 řad ale nestěžuju si že se u SG-1 natočilo vice řad.
When we cease to make mistakes, that is the moment when we cease to be.

Příspěvek 10.2.2007 09:39:41
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

no u stargate je deset malo ja bych chtel tak 11 rad. to je optimalni
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 10.2.2007 09:50:23
Van Tom Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No já jsem dal 4, v SG byly první čtyři tak nejlepší, Atlantis bude mít taky čtyři a Ztracení to u 4. asi taky seknou...
I když, počet řad není vůbec přesný, protože nikde není uvedený kolik má taková řada dílů. Jestli je to normálních 22-24, nebo třeba 120 jak rodiný pouta.
Samozřejmě jde o kvalitu, v případě třeba Red Dwarfta bych dal více, ale třeba takové Akta-X už nevěděli coby...
"It stopped..." Felix GAYta, our commander, who we beliave in

Příspěvek 10.2.2007 09:51:38
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Já si myslím že optimální počet sezón je tak 7. myslím že za 7. sezón po 20-24 dílech se dá skvěle odvyprávět celý příběh :) :wink:

Příspěvek 10.2.2007 10:12:24
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pro mě je optimálních těch 10 řad, ne víc. Samozrejmě záleží, jak u kterého seriálu, některej je nudnej u 4. řady nebo naopak jich má 20 a je pořád dobrej. Ale taková únosná hranice pro mě je těch 10 řad no:-).

Příspěvek 10.2.2007 10:20:29
Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já se držim po vzoru ST u 7mi...
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

Příspěvek 10.2.2007 10:22:37
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

2Van Tom: jak víš, že SGA bude mít jen 4 řady? Na to bych nesázel :)

A k tomu hlasování, to se nedá říct. Záleží na tom jak se v seriálu rozvede příběh.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 10.2.2007 10:30:09
Tekrr Airman
Airman

Odpovědět s citací

nebudu hlasovat, protože třeba zrovna ta SG1... tý by mohlo bejt klidně 11 a nevadilo by mi to, ale třeba jak natahuou lost třetí serií a bude nejspíš i čtvrtá, to je hrůza... jak řeklo někdo na jinym fóru, je jedno jestli si viděl první tři díly nebo vechny, stejně nic nevíš.

Příspěvek 10.2.2007 12:10:43
Phebeus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jak už řekl HAck záleží na příběhu.A taky na tom jak bude serial oblíbenej . A taky záleží na tom o jakej serial se jedná atd..........
[img][http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gif]http://img232.imageshack.us/img232/1433/phebeus2nq7.gifhttp://[/img]

Příspěvek 10.2.2007 12:39:45
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Já si myslím že je celkem bl*ost určovat nějaký optimální počet řad. Prostě je seriál úspěšný nebo ne a podle toho se rozhodovat. Určitě se nebudete řídit třeba podle toho že nějaký vševěd řek, že optimální počet řad je X. Přece když nebuse seriál úspěšný tak nebudete točit X řad když na něj nikdo nebude koukat, nebo naopak když bude seriál úspěšný tak to taky přece jen tak nezapíchnete.

Je pravda že třeba SG-1 od začátku 8. serie trochu upadla, nejspíš to bylo tím RDA už nechodil na mise. Možná to scénaristi měli utnout, rozhodli se že to odpískaj po 10. serii tak to udělaj, ikdyž podle toho co se tam teď děje je to velká škoda.

*za X si dosaďte jakékoli číslo ;)
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 10.2.2007 16:34:56
kronos Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Záleží na kvalitě seriálu. Třeba u SG je těch 10 akorát, i když by mi víc nevadilo, ale u takové Andromedy by 2 stačily :D

Příspěvek 10.2.2007 17:06:52
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ach to je zase blábolů :roll: Nejde o to, jestli seriál je nebo není úspěšný, ale o soudnost. Na odvyprávění příběhu, silného a takového, ve kterém se děj vyvíjí stačí 4-7 řad. Takový Babylon 5 byl odpočátku plánovaný na 5 řad a je to (ještě jsem neviděl) space opera s nejsilnějším dějem. Farscape by 5. řadu ještě určitě snesl, Galactica taky možná, ale více snad raději ne. Soudnost přece. Deep Space Nine nebo Enterprise taky začínají až někde ve 3. nebo 4. řadě svůj hlavní příběh (i mezi postavami). Co se týče Stargate, tak si pořád myslím, že ideální by bylo ukončit to po 7. řadě, maximálně po 8. To, že tady tolika lidí hlasuje pro tisíc řad "Days of Our Stargate" něco ukazuje...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 10.2.2007 17:46:37
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Raynor: No, tak co na to říct. Začnu asi takhle. Máš své názory, neměníš je a stojíš si za nimi. To oceňuju. Na druhou stranu trpíš nedostatkem tolerance k názorům druhých lidí. Napsat: Ach, to je zase blábolů. To nebylo milé. Prostě někdo nesdílí názor, že 4-7 řad je optimálních a ty bys to měl respektovat. Třeba mě se nejvíc líbí 7. a 8. řada SG-1. A 9. a 10. sice už méně, ale pořád je to PRO MĚ nadprůměrný sci-fi seriál. Líbí se mi mnohem víc než BSG i Farscape. Ale nikomu ten názor nevnucuju a i když s tebou nesouhlasím, nebudu psát, že píšeš bláboly. :wink: Pro tebe měla brána skončit osmou řadou, s tím bych i souhlasil, ale vůbec mi nevadí, že pokračuje. Jsem snad kvůli tomu nesoudný? Já se u toho seriálu prostě bavím, i přes zjevné nedostatky. U Farscape se bavím mnohem méně a u BSG vůbec.

K tomu hlasování. Nebudu hlasovat. To se tak nedá říct. Já když něco začnu mít rád, tak se s tím nerad loučím. Jsem sentimentální. Takže kdyby SG-1 končila až za patnáct let, asi by mi to nevadilo. :) Když na chvíli přestanu myslet srdcem a začnu používat mozek, tak těch 7-10 sérií je dostačujících.

Příspěvek 10.2.2007 19:07:23
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Markusi, ty jsi hlavně celou BSG nebo Farscape nikdy celou neviděl, obrazy se taky neposuzují podle toho, že vidíš malej výřez plátna ale podle celého díla, ne? Já taky neodsuzuju Andromedu i přes Anubisovu antikampaň, prostě protože jsem ji nikdy celou neviděl. Měl jsem za to, že tohle je diskuze, ne jednostranné prezentování názorů bez možnosti reakce.

Řečeno terminologií PC her - podle mě je lepší ultranamakaně rychlý a nabušený Max Payne 2 než ultrapomalý Morrowind, který spousta lidí nedohraje. Znám lidi, kteří ho žrali a hráli, ale většina ho opravdu nikdy nedohrála. Seriál je stejně jako hra vyprávění příběhu, takže jde o stejný princip.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Další

Zpět na Obecné