Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Pokec nejen o seriálových technologiích Obecné 4. série SGA - zhodnocení

4. série SGA - zhodnocení

Diskuze nezapadající ani do jedné z výše uvedených kategorií.

Příspěvek 12.3.2008 12:49:05
proximo Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

ono po tech 40 prispevcich tezko neco hodnotit... :D Kazdopadne jsem videl vsechny dily, nektere jsou horsi, nektere lepsi... Nejvic mi vadi vycpavky, souhlasim s tim, ze si nektere dily mohli odpustit a naopak jine rozepsat na vice episod, bylo by to akcnejsi a provazanejsi...

obcas se mi zda, ze bych nekterym doporucoval necist spoilery, udelate si predsudky jeste pred tim, nez episodu vubec vidite, nemuze vas prekvapit, protoze uz dopredu v podstate jste se na zaklade nejake informace rozhdli, ze se vam proste nebude libit...

Samozrejme, ze prvni serie byla vyjimecna (mne osobne se teda hodne libily i SG1 7-10 :D ), ale 4 mi neprijde o nic lepsi nebo horsi 2 nebo 3, proste nektere dily lepsi, jine horsi...

Kazdopadne Todd i Michael :cheers:
Surrender or be destroyed!!

Příspěvek 12.3.2008 17:45:21
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

O první polovině jsem hovořila (mnoho z nás ;-)) už v předchozím topiku. Tak já to jen doplním, protože bych se nerada opakovala a vy byste něco tak dlouhého už vážně nečetli ;-). Kdyžtak konkrétně já viz http://www.sga-project.com/forum/viewto ... 5&start=34

Opět začnu postavami:
Sam - Bohužel se to od té poloviny mnoho nezměnilo. Sice tam bylo pár lepších chvilek, ale stále mi nepřipadá jako ten, co na Atlantis velí. Hlavně tím, že tam neustále není. Zase, když na to přijde, tak to není tak špatné. I když nějaké nesouhlasy a tak by být mohly...střet názorů. Každopádně se mi líbila v Seer, v BAMSR a Midway. A nádech staré Sam více či méně (i když Atlantis moc nevelela) v Triu, Quarantine, The Last Man, v úvodním dvoudílu se taky tak chovala. Mno, zdálo by se to jako dost epizod, ale byly to většinou jen chvilky. Potenciál byl daleko větší a tato postava tu prostě příliš nevynikla. Jsem ráda, že tam byla, ale nejsem ráda, jak byla vykreslena. Ublížilo to seriálu, divákům i Sam.

Rodney: Stále mě vadí, jak se chová k Radkovi. Už jsem dávno překonala "začíná mě to fakt štvát", dostala jsem se i přes "fakt mě to štve" až k "fakt mě to s...". Raději bych, kdyby se alespoň dohadovali navzájem a ne jednostranně.
Jinak, u některých dílů oceňuji, že je "vyspělejší" - tedy nemá blbé připomínky, ale reaguje s rozvahou a rozumně a ego zapojuje méně. Nicméně...jak už to tak bývá, kolísá to.

Keller: Omlouvám se, nemůžu za to, ta příšerná propagace mi tu postavu znelíbila. :? Nejlepší jsou okamžiky, kdy se na díly přímo dívám a říkám si "jo, tohle dělá dobře, hezký", jenže nějaký čas po shlédnutí, i když se mi to líbilo, tak se mi ozve v hlavě ta propagace - tisíc fotek a slov, jak je skvělá a úžasná. Když na to nemyslím, je to dobré. Mno a taky mě trochu vadí srovnávání postavy Kaylee - já vím, nelze se tomu dost dobře vyhnout. Ta postava nebyla špatná, ale spousta reakcí lidí je "ve FF byla úžasná, takže tady taky" - resp. občas se mi zdá, že lidé neuvažují o této postavě jako o Keller, ale o Kaylee, což je sice fain, ale IMO pouze v případě, že kdy je ve Firefly.
Hmm, a k tomu, že ji furt říkám Keller a ne Jennifer, přitom mám spíš ve zvyku oslovovat postavy křestním jménem...opět za to může propagace. Pokouším se nad to povznést, doufám, že se mi to podaří.

John: (abych si to zas nerozházela u Fazuliny ;-)...ne, nejen ;-)) . Mám ho ráda, i když ne nejvíc. Jeho kaskadérské kousky, fyzikálně velmi pravděpodobně neproveditelné, ale nějak moc neřeším. Alespoň je tam něco efektního (sice lezení po Atlantis je...ehm...hodně divné, ale koukalo se na to dobře, zvláště ještě díky kameře :)). A nosí stále onu fešnou košili, ne příšernou uniformu :).

Teyla: Ze začátku série jsem si říkala...že by s ní něco začali dělat? Ke konci série jsem si říkala...tak teď si vynahrazují ten začátek. Takže nic moc. Jinak klasika - je tam a je tam na prd (i když v nějakých dílech udělala pár lepších věcí, ne, že ne - např. ovládání královny).

Ronon: Tak to už je zajímavější. Zdálo se mi, že s ním začínají něco dělat a vskutku se mi to zdá nadále. Už to není jen ten bouchač, co střílí každého (nejlépe Wraitha) na potkání. Takže z nejméně oblíbené postavy si povýšil ;-).

Radek: Jak už jsem říkala, šíleně mě štve nadávání od Rodneyho. Popř. kritika od ostatních, když tam ani není (Trio) a kecy "mistra" Mallozziho, kdy už jsem narazila na lidi, co si mysleli, že jeho "vtipná odpověď", co psal na svém blogu ohledně úchyláctví v botách, byla myslela vážně. Akorát to plete hlavu a vyvolává dojem, že je to tak. Osobně si myslím, že ve čtvrté sérii dostal Radek v tomto ohledu dost zabrat. A to je špatně :-(. Ale jo, např. v Quarantine to bylo dobré, jen nechci, aby ho vykreslovali jako poslíčka s kafem a nárazník pro Rodneyho :x .

Carson: Mallozziho by bylo třeba víckrát zabít. Nicméně, i když je to klon, cítila jsem obrovsou radost, když se vrátil. Vrátil se se svou osobností a to je dobře. A interakce s Rodnym byla jedna z nejlepších interakcí, co jsem tam viděla.
Ale celkově mi v sezóně strašlivě chyběl.

Elizabeth: Tak ta chyběla taky tak. V určitém slova smyslu i více (ne, osobně nevim)...jde o to, že ona byla největší pojítko mezi všemi ostatními. Sam tohle nemá a neměla ani příležitost si to vytvořit. Připadá mi to, jakobych ...např. z ježka v kleci (ta kulatá věc s "ostny") jakobych vyjmula onu kouli a zůstaly jen ty ostny (eventuálně zabodané do hustšího tekutého skupenství). A nejhorší je, že teď není ani naděje, že ji znovu uvidíme :cry: .

Tak teď k samotným epkám:
(první polovinu jsem okopčila z toho staršího příspěvku, stejně jste na to nikdo neklikl, co :), a doplnila + napsala ty nové epky)
4x01 - Adrift - 10/10
Výborný díl, supr příběh, krásně udělané charaktery.
4x02 - Lifeline - 8/10
Taky dobrý příběh, ale iritovalo mě Johnovo řvaní (na Rodneyho) a "natěšenost" na zabití Elizabeth.
4x03 - Reunion - 6/10
Rononův příběh mě moc nezajímal, zato začleňování Sam supr (a ta scéna s Teal'cem)
4x04 - Doppelganger - 6 nebo 7/10
Mno...dobrý, ale...docela zklamání, podle původních očekávání.
4x05 - Travelers - 8/10
Osobně se mi moc líbilo. Sice vlastně jen John, ale interakce s Larrin supr a příběh, přestože "známý" obohacený o nové prvky.
4x06 - Tabula Rasa - 9/10
Neukázali tam Radka, jak skolil vojáka ;-). (Ne, dobře, nejen proto :)). Líbilo se mi zobrazení atmosféry.
4x07 - Missing - 5/10
Jako...Teyla něco...dobrý (jen to nebylo tak úplně o těch nej postavách :)).
4x08 - The Seer - 8/10
Sam se konečně činí.
4x09 - Miller's Crossing - 7/10
Dobrý, ale rozhodně ne, jako jeho předchůdce MaMM
4x10 - This Mortal Coil - 7/10
Dobrý, i když ty reakce, atmosféra...mohlo být trochu lepší. A mínus - zpráva o pravé Elizabeth a celkově existence dvojníků, jakož i jejich odstranění.
4x11 - Be All My Sins Remember'd - 10/10
Výborný díl, naplněný vším možným. Nápady, akce, příběh, uskutečnění, kamera...paráda :).
4x12 - Spoils of War - 6/10
Trochu zklamání. Dlouhou chvíli mi to přišlo nudné. Ke konci lepší. Teyla boduje a konečně info, které alespoň trochu vysvětluje neschopnost Antiků.
4x13 Quarantine - 10/10
Jo, je to hodně kvůli duu Radek/Sam, kteří byli prostě...ÚŽASNÍ. Ale nejen. John/Teyla taky dobré (kód a Johnovy pohledy, i když to kazí Teylino rozhlížení, zda jako vylézt taky či ne), Keller/Ronon ...i když méně oblíbené postavy, tak taky dobrý. Horší je Rodney/Katie, Rodneyho chování přičítám vědomí neschopnosti něco dělat.
4x14 - Harmony - 7/10
Holka příšerná a na zabití, konec se mi taky nelíbil, ale jinak docela dobré.
4x15 - Outcast - 3/10
IMO nejhorší díl série. Moc se tam přeskakuje, jde sice o replíky, ale příběh mě nezaujal.
4x16 - Trio - 8/10
Sam je Sam, Rodney není zbabělec, hezké rozhovory a nápady, jak se odtamtud dostat. Nelíbila se mi ta kritika Radka, věci jako "tak to lano vyhoď, bude z toho nějaký průšvih, ale já tě podpořím v té blbosti" a vyškrtnutí úžasné části scénáře (rozhovor Keller a Sam).
4x17 - Midway - 10/10
Úžasný díl s úžasnou interakcí (Teal'c/Sam, Ronon/Teal'c, ale i dalších postav), nabitý akcí, ale pěknou. Skvělé hlášky, příběh.
4x18 - Kindred I - 7/10 (tady vážně nevím)
Dělo se něco k hlavnímu příběhu, objevilo se pár dobrých vedlejších postav.
4x19 - Kindred II - 7/10
Linie Teyly je mi ukradená, ty body jsou za Carsona, jeho linii a interakci s Rodneym.
4x20 - The Last Man - ? tak 6 nebo 7/10
Oproti původnímu silnému očekávání katastrofy příjemné zjištění, že to není špatné. Vlastně se tam ale nic nestalo, opět si tam zahrávají velmi podivným (SG bohužel vlastním) způsobem s časem a já časovky nemusim. Nicméně zajímavý pohled na "co by, kdyby".

Připomínám, že hodnocení kombinuje hodnocení čehokoli jiného a hodnocení rámce SG (pouze hodnocení v rámci SG by bylo příliš průměrné (průměr v rámci SG), hodnocení celkové by bylo zkreslení, protože by bylo hodně vysoké a málo by se to dalo členit).

Hodnotím sice vysoko (ono, hodnotit objektivně celou SG (tj. sga i sg-1) je téměř nemožné, možná teď hodnotím výš), ale čtvrtá série je IMO nejhorší série SGA. A SGA už si člením na 1.-3. sérku a 4. sérii. Protože má pro mě už jiný nádech.

Co sga vytíkám? Předně interakci postav a přátelství, projevování různých emocí. Teď jsem si prohlížela kousky z dílů SG-1 a...tam je to prostě něco docela jiného. A herecký koncert k tomu. Pohledy, přátelské ušklíbnutí či usmání v pozadí scén, detaily, nesouvisející s dějem a nezávazné rozhovory, vyznění dvou postav, co se na sebe jen koukají, rozčilování...
A pak mi tam také chybí více...epické věci. Hlavně ve dvouepkách (či tří...). Něco, jako Siege...hodně se děje, bojuje se o přežití, padají úžasné nápady, je tam akce a boje...já to mám ráda :).
A více teamověji zaměřené epky. Mám ráda, když se všichni nějak činí (ok, když je to o více o Rodneym, tak si nestěžuji ;-)).
Chyby...ty vytýkat nebudu, ty jsou v SG úplně všude :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 12.3.2008 18:14:41
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Skvělé a objektivní hodnocení! Díky Tar-aro! :thumright:
Ve všem souhlasím, a to myslím opravdu ve všem :wink: I s tou Sam se shodneme. To je snad poprvé :D To s tím Radkem mě štve hlavně proto, že půlku z těch 10 epizod se jenom mihnul někde před titulky, anebo jak říkáš, donesl kafe. Ale v BAMSR se mi líbil. Nevím proč, ale to, že jakoby podporoval "zaseknutého" Rodneyho s tím, že vlastně dělal ostatní vědeckou práci sám a Rodneyho nechal přemýšlet nad tím kódem, který stejně znal právě Rodney nejlíp, to bylo pěkné.
To, že se k němu Rodney chová, tak, jak chová, jde na vrub scénáristům, ne Rodneymu. :wink: Píšou ho pokaždé jinak a myslím, že epizoda Tao of Rodney by měla sloužit jako příklad všem, kteří se pokoušejí psát postavy, všechny.
Jak tobě se v Quarantine líbil Radek (a mně samozřejmě taky), tak to s Rodneym...ne-e. Dá se to vysvětlit částečně tím, že byl zavřený v klaustrofobicky malé místnosti, bez počítače, bez možnosti něco dělat...ale to, jak si z ně na konci zase dělali srandu (místo, aby jeho "přátelé" z týmu přišli a řekli "to s Katie mě mrzí"), mě naštvalo. Týmové díly mi chybí a ten týmový duch taky. Dřív to bylo spíš cítit. Nevím, ale připadá mi, že se to nějak zlomilo v epizodě Trinity. Pokusili se napsat McKaye se Sheppardem tak nějak jinak, že Sheppard ztratil důvěru...ale pak už se jim to nepovedlo nikdy napsat stejně a utrpěl tím celý tým.
To, jak v Triu mluvili o Radkovi se mi taky nelíbilo. :? Mallozziho "humor" už ani není vtipný, je prostě blbý.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 12.3.2008 18:30:55
zavosek Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

podle me 4 serie prinesla hodne novyho a v dejovych dilech bla na vysoke urovni (doplnujici dily=nejsem moc velky fanousek, ale i ty se povedly- napr jak samatha + Mc + doktorka spadly do te mistnosti po genajů)...Jsem rád za Samanthu, by to od tvurcu dobry krok. Pak konecne byl dalsi poradny boj vesmirných lodi a to znicení replikatoru...to byl paradni dil...proste 4 serie se povedla...

bzw:posledni dil sem ejste nevidel...cekam na hrhdtv)
i love scifi my favourite serials are:
1:sg-1 & sga
2.farscape
3.battlestar galactica
4:firefly a 4400
5.futurama
6.babylon 5 & heroes
7.eureka
8.jericho
9.andromeda

Příspěvek 12.3.2008 19:08:49
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Klenotka: Mno, tak ve všem úplně ne, ale...;-).
Mmch., díky za topik -tyhle topiky jsou skvělé, člověk si může přečíst různorodé názory a srovnat si to se svými, zamyslet se, nebo zjistit něco, čeho si nevyšiml či si neuvědomil :).

K Sam sice každá chováme jiné city, ale v rámci sga na ni nahlížíme vskutku shodně :).

To v BAMSR...máš pravdu, Radek dělal další věci a podporoval Rodneyho v přemýšlení. Jen je mi líto, že z určitého úhlu pohledu může vypadat, že nic nedělá. A na Atlantis ho za tohle nikdo neocení. Samozřejmě, nejde, aby mu Rodney řekl byť jen jedinou větu "Díky, že tohle děláš". Ale tento díl byl v tomto ještě v poho.
Já mám třeba ráda, když se vzájemně trápí, ale když to nevyznívá vyloženě výsměšně. Nebo, když ho Rodney pomlouvá někde v ústraní. S těmi jejich vědeckými schopnostmi. To jsem rozebírala zrovna nedávno na jiném fóru. Takhle, Radek ukázal, že dokáže být stejně chytrý, i chytřejší, než Rodney (dobrý příklad díl Tritnity). To taky proto, že je rozvážný a nemá takové ego. Na druhou stranu, řekla bych, že Rodneyho taky žene k výkonům právě jeho ego. Tohle zase Radek nemá. Je spíš praktický, nepouští se do šíleností. Když vyjde šílenost, je to úžasný, ale když nevyjde, je to pěknej průšvih a ..takhle, určitým způsobem řečeno, když to projede Rodney, může to mít katastrofálnější následky. Nicméně, dokáže věci, na které by Radek nejspíš vůbec nepřišel. Když spolupracují, tak je to paráda. Teď bych ale uvítala nějaký obdobný díl jako Trinity, kde by Radek ukázal, že taky umí (ale zase ne všechny další díly, to zas ne, vždyť já mám ráda oba ;-)).

Bohužel však, postavu tvoří scénáristi a herec. A když ji scénáristi takhle napíší, tak s tím nelze moc operovat.
Jelikož v Quarantine dostal Radek prostor (a tu Sam k sobě :)), tak je fakt, že z epky jsem se zaměřovala na tyto dva speciálně. Rodneyho jsem si takhle okecala a on má taky spoustu epek, kde září sám. Na Quarantine jsem byla natěšená už od doby, co nám o tom David říkal a taktéž mě moc potěšilo, že mě to nezklamalo.

Teamový duch, jj. Ono, když se to tak vezme...vzájemné scény s teamem má John. Pak Teyla s Rononem. Jinak to docela vázne. Když promluví Teyla na Rodneyho či naopak, to je tedy něco. Ne, že by to tam nikde nebylo, ale na to, jak dlouho to existuje a kolik tam toho bylo..
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 12.3.2008 19:40:49
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Po ukončení Star Treku jsem se celá vyhladovělá konečně dostala ke kvalitní sci-fi a úplně mě to uchvátilo. Atlantis je moje závislost.

Nikdy jsem moc nemusela SG, hlavně proto, že jsem si nějak neoblíbila Carterovou
a - teď mě netlučte - jsem cítila výraznou antipatii vůči Jacksonovi. Ani nevím proč.
K Atlantis jsem se dostala teprve loni v létě, kdy mi kámoška dala všechny tři řady a po těchto orgiích následovala hned v září čtvrtá. V hodnocení se téměř ve všem shodnu s Tar-arou /hlavně máme obě rády Zelenku :).

Bitvy mi jaho holce zas tolik neříkají, ačkoliv když něco pěkně vybouchne, je to taky hezký. Zajímají mě hlavně interakce mezi postavami a děj. Moje velká stížnost na 4. řadu se týká ženských postav. Skoro všechny mužské jsou něčím zajímavé a líbí se mi (dokonce i Kavanagh má jisté kouzlo :oops: ), tak proč to nikdo nedokáže i s těmi ženskými?

CARTEROVÁ: Na rozdíl od Weirové, která skutečně Atlantis řídila, Carterová byla jen jakoby nezávislá pozorovatelka. Sem tam nějaké diskuze se Sheppardem, každou chvíli chyběla u zásadních událostí. Připadala mi, jako by nebyla do dění dostatečně zapojená a měla ještě nějde nějaký vedlejšák.

TEYLA: Špatná herečka a špatný příběh. Když už byla těhotná, museli z toho opravdu dělat hlavní dějovou linii a superdítě? Obzvlášť ty její patetické výkřiky byly občas k nesnesení a to jsem odcházela na WC.

KELLEROVÁ: Když pominu, že mi vystřídala Carsona, celkem bych jí i brala. Měla dobré chvíle, ale hrubě se mi nelíbilo, že se scénáristi jakoby nemohli rozhodnout, jaký jí dát charakter. Nejdřív se rozhodli ukázat jí jako introvertního mladého génia (asi proto, aby vysvětlili, jak někdo, kdo vypadá na 18 může být hlavní doktor), ovšem pak asi někoho napadlo udělat z ní milou kamarádku ze sousedství, což bych řekla, že na ní pasuje líp. Ale nemohl si to někdo rozmyslet už před sezónou?

Pokud vynechám Weirovou, nejlíp se jim v Atlantis asi povedla Cadmanová. Ta se ukázala jen ve dvou epkách, ale i tak na mně udělala dobrý dojem.
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 12.3.2008 21:21:39
Ravenhorn Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejlepší díl a tak to prostě je, je ze 4. řady a i ze všech ostatních SGA

díl č. 11 Be All My Sins Remember'd.

Celý díl byl napínavý a vesmírná bitva ala Star wars neměla obdoby. Prostě ten díl bych perfektní.

Příspěvek 12.3.2008 21:25:26
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

BAMSR byl příliš rychlý. Měl potenciál to roztáhnout na tři nebo čtyři jiné díly. Ano, možná by to působilo vláčněji, ale aspoň by v řadě zmizely vycpávkové episody.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 14.3.2008 19:12:48
Fence Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

to Syrestesia: souhlasim s hodnocenim postav. Možná jen bych ještě víc vyzdvihnul Kellerku. Zezačátku sice nic moc, nejvíc mi vadil (i teď trochu) ten její takovej monotóní hlas, skoro bez intonace. Ale postupně je mi víc a víc sympatická. Škoda že se nerozvinul její románek s Rononem :lol: (ten s Rodnym v alter-realitě nepočítám)

PS: milá kamarádka ze sousedství :lol:
....why everyone wants my gun?....

Příspěvek 29.3.2008 08:18:11
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem to také všechno přečetl a taky něco napíšu. Bude to stručné

4.série je podle mě jedna z nejslabších.Celé to je ještě horší,že museli celou sérii přepisovat pro nečekané těhotenství Rachell.Tahle série by byla úplně jiná,možná,lepší,možná horší,to už se stejně nikdy nedozvíme.podle slov scénaristů je tato série temnější než předešlé.
Nevím proč najednou úplně mění povahu děje z příkladu,my jsme hrdinové zachraňujeme Zemi,galaxii,pomáháme křovákům na primitivní planetě se stavbou hráze,máme na sobě trička s velkým S jako supermané a superwoman,jde nám o blaho všech zvířátek a nešlapeme na kytičky.Temný děj si mohou dovolit seriály,které jdou takhle od počátku koncipovány ,posádka se snaží pouze přežít atd….Stargate si nikdy nehrála na realistické sci-fi.Vždycky to byl seriál o moralizování a hrdinech.Celé to potom dopadá,že se tímhle úplně změní povaha postav a vznikají nelogičnosti,Teyla jako ztělesněný Mirek Dušín najednou nepomůže chlapovi v díle 4x07,umírají nevinné děti díl 4x09 holka Sharon a podobně.Během sledování 4.série mě napadlo,že ta temnější atmosféra je z určitého důvodu.Scénaristi nejspíš hledají nové nápady pro přitáhnutí více diváků a zkoušejí všechno možné pro udržení co největšího množství publika .Nejspíš proto,byla do Atlantis přitáhnutá Cártrová.Její uvítací přednášky při trailerech jsou teda něco.No jasně jsem Amanda koukejte se.Poté to dopadne,že v celé sérii je v několika dílech,ve kterých má jen několik štěků a mimochodem odstraní ze seriálu Elizabeth a rozbourají celý tým.Smrt Carsona byla nečekaná, ale dá se přežít.Elizabet v Atlantis chybí,já ji měl rád.
Příchod nové vyspělé rasy je příjemné oživení stereotypních primitivních křováků na všech planetách v pegasově galaxii.Už to začínalo být trapné,samí neandrtálci s motykami.Navíc ta rasa je vyspělejší,než naši hrdinové a to se cení.Cestovatelé mají flotilu hodně starou,takže lítají vesmírem už hodně dlouho,naši hrdinové znají vesmír sotva 12-14 let a předtím koukaly na hvězdy ze země a byly rádi,že mohou letět k měsíci a zpátky.To jim,ale stejně nebrání machrovat před ostatními s technologií Antiků.Oni nic nevymysleli,kdyby se Asgardi neslitovali a nedali naším žebrákům svoje technologie tak lítáme s Apollem a dalšími loděmi okolo země a cesta na Mars nám trvá snad celí život.lodě máme bez štítu a střílíme raketkama.Přechod Azgardskích technologií z Sg-1,které jsme vyžebrali na Azgardech do Atlantis mě zase tolik nebere.Zase bude machrování Shepparda a dalších nad ostatníma rasama jací jsme to drsnáci .Kdo se nám ted‘ postaví za nepřítele,když dokážeme porazit lodě Ori.Nejspíš už přijdou ty lítací lachtani s ATI genem.Z Michaela udělali super hrozbu,která je pro mě k smíchu.Tenhle ubožáček byl do nedávna sám a psychicky zraněný co mu to ty zlí lidé z Atlantis udělaly a ted‘ má armádu polowraithů,která se mě teda vůbec nelíbí.
Scénaristi opět dokážou utáhnout jenom dvě až tři postavy,kterým píšou charakter a pracují s nima v příběhu.Asi je vám jasné,které postavy to jsou.Rodny,sheppard a překvapení se tíká ronona,s kterým v tomhle roce začínají pracovat.Překvapením je i Kellerová,která si z Firefly snad přitáhla svoji povahu postavy kterou tam hrála,má ráda chlapy,furt je tak trochu nadržená.Nejdřív to zkouší s Rononem a poté s rodnym:Celkem zajímavý charakter .Kellerová se mě hodně líbí.Opět se objevují klišé.Tentokrát se opakují i stejné bitvy z dřívější doby.Tohle jsem ještě neviděl v žádném seriálu.Abych viděl bitvu kterou scenaristi prostě a jednoduše okopírovali ze staršího dílu.Příklad vybuchujících hive ship z dílu 2x11 a potom šup a strčí ji pro šetření peněz do dílu 4x08 the Seer.Baví se spolu jenom sheppard a rodny navíc mezi těma dvěma je jako jediná určitá chemie,ted‘ se začíná lepšit ronon.Teyla jenom blbě čumí a vystrkuje ty svoje ko*y.Říká věci ,které jsou jasné a samé moudra a blbě se tváří.Úplná postava na odstřel.Navíc tohle je prví série,kde nedaly do příběhu živého antika a jak se zdá už na ně nějak zapomínají.Epizody v prostřed série udělaly s odděleními příběhy.Plusem je další dvoj epizoda na konci The Kindred 1 a The Kindred 2.Jaksi tam vidím náznak nějakého příběhu jako byla troj epizoda v 1 řadě.

Teyla už začíná předvádět svůj kabaret.Přímo začíná říkat věci,které jsou jasné,ale ona je musí říct aby byla vůbec v epizodě vidět.Když totiž nemluví jenom tak stojí jako sloup a s její všední postavou jde lehce přehlédnout.Příchod naší Cárterové byl právě předtucha něčeho shnilého v příběhu.Celkem nevím co to napadlo Rachell otěhotnět před natáčením seriálu.Ostatní herečky v jiných seriálech by na místě vyhodily,ale v SGA nééééééé.Tam bylo líto scénaristům i Forda a proto je stále jeho příběh otevřený a tvůrci seriálu si pro to spíš víc přidělali starostí.Na druhou stanu těhotenstvím Rachell přinesly do seriálu určité vztahy a to,že alespoň ženská postava netrpí tím,co bylo v Sg-1 s Amandou,která působila skoro,že je lezba.Tak trochu jsem doufal v to,že z Cárterové bude ta velitelka lodi.No to jsem ještě věřil slibům.Ještě,že tu jsou jiné sci-fi,které za něco stojí,protože Atlantis začíná jít do úplné blbosti.Omlouvám se fandům,ale je to pravda.

Příspěvek 17.6.2008 13:42:32
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

http://www.gateworld.net/cgi-bin/stargatepoll.cgi

Zajimavá anketa o nejlepší sezónu SGA

Předchozí

Zpět na Obecné