Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Transformers 2 Revenge Of The Fallen

Transformers 2 Revenge Of The Fallen

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tohle mi bylo povětšinou jasný, já spíš myslel, proč se u letních cool pecek mají přehlížet nedostatky.
Komerce a úspěch neznamená kvalitu. Eragon, Stmívání...
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

bory Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

gmakov píše:
Lidi by se už měli naučit, že u letních blockbusterů typu Star Trek, Terminator Salvation nebo Transformers 2 se prostě na scénář nekouká... Kouká se na sexy holky, akci a výbuchy.
...
...
...

Přesně tak. Já jsem odcházel z kina naprosto spokojen, protože jsem dostal přesně to co jsem od tohoto filmu očekával = dvě a půl hodiny nonstop akce vystavěné okolo infantilního příběhu, sem tam proložené lehce :jako:záchodovým :jako: humorem (přiznám se, že u většiny vtípků mi prostě nešlo alespoň se neuculovat). A tohle všechno zabalené do skvělého vizuálu, vymazleného CGI, a dokonale ozvučené. A samozřejmě Megan je plus sama o sobě :D.

Neříkám, že na žádný zápory jsem nenarazil. Třeba to co tady zaznělo výše - tzn. nevýrazný soundtrack, nevyužitý Devastator, lehce zmatečná závěrečná bitka(což stejně nevadí tomu kdo nepotřebuje znát jména robotů podle xichtu-hodné od padouchů (Optima a Megatrona) rozeznáte bezpečně) a nakonec recyklace některých záběrů z jedničky (koukal jsem se na ní než jsem šel do kina, takže mě to docela bilo do očí)

Ale v globálu to vydá tak na 8,5/10.

P.S. Trochu bych se bál srovnání se Star Trekem který je podle mě uplně někde jinde a možná i s T4S které se v kontextu s předchozími díly(hlavně 1 a 2) moc nepovedlo, i když jako :jako: samostatný :jako: film to zas tak zlé nebylo. Ono srovnávání filmů jako takových mezi sebou nedělá nikdy moc dobrotu-tady se hodí průpovídka o jablkách a hruškách.

Na závěr -IMHO člověk by si prostě měl realisticky zhodnotit co od filmu může očekávat (když vidím film s Bayovým podpisem nebudu čekat intelektuální smršť a naopak) a pak srovnám s představou...

gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

bory: Srovnání se Star Trekem je čiště podle blockbusterového měřítka.
Tak jasně Optima nebo Megatrona, Starscreama, Ironhida, Ratchetta, Beeho pozná každej, jenže já bych chtěl poznat i ty další. Prostě mi tam chyběla taková ta představovačka jako v jedniččce - tam se krásně představili jak Autoboti, tak Decepticoni - před závěrečnou bitvou.

Geser: Ne přehlížet, tam ten scénář hlavně nemáš očekávat, tak jako nečekám od komorních dramat výbuchující letadlový lodě, tak nečekám od Transformerů brilantní scénář.
Zrovna stmívání je hodně špatný příklad, to je na dlouhou debatu o fanatických fanynkách atd.

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jenomže špatnej scénář snad proboha prasí všechny filmy bez rozdílu. Pokud třeba jdeš do Ovoce a zeleniny, předem očekávajíc, že tam nemají zeleninu, tak je asi něco špatně, nemyslíš?
Obrázek

Odpovědět s citací

No jo jenže je rozdíl jestli ti prasí film špatnej scénář, ve kterým jsou navíc výbuchy, akce, sranda (přijdu do Ovoce a zeleniny a aspoň to ovoce mají dobrý) nebo když ti prasí film špatnej scénář, kterej má být postaven na vynikajcím scénáři, protože na nic jinýho nezbyly prachy nebo se s tím prostě nepočítá (přijdu do Ovoce a ovoce je hnusný)

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Když už v tom přirovnání pokračuješ :) :
Jenomže ten obchod je Ovoce a zelenina. Když tam jedno z toho chybí, není to Ovoce a zelenina - dobrý film. Mohla by to být dobrá prodejna potravin, ale jenom pokud by tam měli všechno co člověk očekává v obchodu toho jména.
(pokud to není srozumitelný, sveďte to prosím na Rebela...)
Obrázek

bory Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

gmakov píše:
bory: Srovnání se Star Trekem je čiště podle blockbusterového měřítka.

Já to chápu. Jenom říkám, že měřítko mezi jablkama a hruškama bude vždycky trochu na vodě...

Tak jasně Optima nebo Megatrona, Starscreama, Ironhida, Ratchetta, Beeho pozná každej, jenže já bych chtěl poznat i ty další. Prostě mi tam chyběla taková ta představovačka jako v jedniččce - tam se krásně představili jak Autoboti, tak Decepticoni - před závěrečnou bitvou.

To sice jo, ale tady jsi ty hlavní znal a ti ostatní tam byli víceméně křoví...
Toto je spoiler!!!:
Nakonec jenom decepticonů bylo v závěrečný bitce někde kolem pětadvaceti - to by nedělali půlku filmu nic jinýho než představovali roboty... Ty hlavní (co už všichni znají z jedničky) +dvojčata, Jetfira a pár dalších důležitějších víceméně uvedli a ty ostatní tam byli, aby měli na konci na co střílet a na to je nemusím znát jménem

ToGeser:

Podle mě je prostě důležitý co čekáš/pro co jdeš do krámu... Pokud tě honí mlsná tak jsi spokojenej, když v krámě najdeš měkký a sladký broskve a hroznový víno bez pecek a vůbec tě nezajímá jestli nemaj vokurky, pokud pořádáš vegetariánskou párty s večeří o sedmi chodech jdeš prostě o dům dál... :) Tak to vidím já... :wink:

Odpovědět s citací

Geser:
Taky nedávám Transformers 10/10, u mě to má slabší 7/10, protože ta zelenina (scénář) prostě dobrá není.
Hele ještě jinak, když teda zůstanem u toho přirovnání: Já šel do Ovoce a zeleniny (Transformers) s tím, že dostanu kure*sky dobrý ovoce a na nějaký zelenině mi prostě záležet nebude. Na dobrou zeleninu si můžu zajít jinam.

Air Force Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

bory píše:
Já jsem odcházel z kina naprosto spokojen, protože jsem dostal přesně to co jsem od tohoto filmu očekával = dvě a půl hodiny nonstop akce vystavěné okolo infantilního příběhu, sem tam proložené lehce :jako:záchodovým :jako: humorem (přiznám se, že u většiny vtípků mi prostě nešlo alespoň se neuculovat). A tohle všechno zabalené do skvělého vizuálu, vymazleného CGI, a dokonale ozvučené. A samozřejmě Megan je plus sama o sobě :D.

V jakym kině jsi byl? V Palace Cinema promítali dvě a půl hodiny těžce záchodový telenovely, občasně proložený zřemě humorem (děti v první řadě se smáli, buď si vyprávěli historky z pískoviště, nebo kvůli filmu). Pravdou je, že několik akčních scén tam bylo a některý z nich byli i dobrý a CGI všeobecně určitě dalo spoustu práce (grafici zasloužej ocenění), ale transformeři prostě nemaj vypadat jako zvířátka a nepočítačovej vizuál by potřeboval zahodit a začít znova, kdyby se chtěl vyrovnat prvnímu dílu. Techniky moc neukázali, ústrojová kázeň veškerá žádná a ty Star Wars zbraně radši nekomentovat.
Z US vojsk udělali totální papíráky. Už vidim "speciální protiufoní jednotku" se spotřebou 50 vojáků na akci (viz první "bitva" ve filmu).
A může mi někdo vysvětlit, jak může F-22, potažmo mimozemskej bitevní stroj s technoligií o stovky let pokročilejší, než je nejlepší pozemská vystřelit cca 10 raket na osobák takovym způsobem, že se ani jedna netrefí? I za první světový by Rudej Baron měl lepší skóre ...
Celkově vzato jediný pořádný scény byly potopení carrieru, bitva v lese a vylodění USMC.

Nevim, co znamená slovo "blockbuster" a vlastně mě to ani moc nezajímá, ale od Transformers 2 jsem očekával, že se alespoň vyrovná prvnímu dílu a to v nezávislosti na ročnim období, no jen si to lidi představte, to je hrůza, co?

Příběh ani humor jsem teda neočekával, ani jedno nebylo ani v jedničce. Ale zpracování jsem očekával podstatně lepší. Tohle byla ubohost.

Pakliže Matrix je 10/10 a šum rozladěný TV 0/10, Transformers 1 má u mě 7/10 a Transformers 2 má 2-/10.
[img][http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg]http://www.anime-planet.com/images/users/signatures/AirForce.jpg[/img]

Odpovědět s citací

S tím humorem prr, jako uznám, že je silně infantilní a těžce pro děti, ale neříkej mi, že ses ani občas neuchechtl. Nemyslím jako u těch šíleností typu zhulená matka, ale občas tam dobrej for byl, v jedničce je ho ještě víc a lepší. A myslím, že takhle to vidí většina lidí a jsme se zase u tý rovnice - udělat humor pro všechny, aby přišlo co nejvíc lidí.
S tím netrefením auta je to jasný, nemůžeš zabít hlavní hrdiny a uznám taky mě tahle scéna praštila do očí. Vůbec tam neměla bejt.
Musím uznat, že očekávání jsem měl taky obrovský a docela mě Bay zklamal a tohlavně šílenou poslední půlhodinou. Ten film je totálně blbej ale v závěru je to kravina největších rozměrů - Turturro na pyramidě a superzbraň, Bumbleebee, kterej odjede z bitvy ochránit rodiče - přitom je to třetí nejbojeschopnější Autobot. A ten transformeří terminátor vezoucí se v Bumbleebeem, který ho nezabije na místě, i když normálně Decpticony vycítí... Když si to tak přemítám v hlavě tak snižuju na 6/10

Kurňa proč ja pořád ten film obhajuju, když se mi taky nijak moc nelíbil :D

bory Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No tak ještě jinak a snad naposled... Nebudu tady ten film obhajovat, ať si každej udělá názor a ten mu brát nebudu. Znovu říkám, já jsem se šel do kina pobavit, vypnout na dvě a půl hodiny mozek a hlavně se podívat, jak to vypadá když někdo umí s počítačem. S tim že až pudu z kina nebudu muset přemejšlet proč tenhle udělal tohle a nad čim tamtem přemejšlel když řekl támhleto, jaktože tamto nedopadlo takhle... A to mi T2 bohatě splnil. Hold se musíte smířit že takovýhle filmy byly, jsou a budou a T2 je jejich klasickej zástupce. Hezky vypadá, všechno tam bouchá, ale když vylezete ze sálu na půlku si nevzpomnete...

A přemejšlet proč mimozemskej ultramega vyspělej bitevní stroj netrefí raketou auto? Sry to se mi zdá už trochu moc... (třeba měl Bee na hlavě rušičku(teda doufám, že to byl Bee protože tohle už si moc nepamatuju...)) To by mohli rovnou s tou jejich ultramega vyspělou technikou rozsekat trapnou US army z vesmíru a bylo by po ptákách. IMHO to že při chytání čtyřiceti metrovýho robota zařve pár vojáčků se mi zdá docela normální(rozhodně lepší než banda americkejch nesmrtelnejch gerojů který si sami tahaj šrapnely ze zadku a u toho drsně hláškujou), a taky nevim proč by nemohl transformer vypadat jako zviřátko...

Ale to by jsme se tady mohli hádat do aleluja... Já osobně jsem prostě dostal to co jsem čekal a víc to nemusim rozebírat nebo nad tim přemejšlet. A vono ani neni nad čim, protože tenhle film ani náznakem neukázal, že by měl jiný ambice...

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Nevíte pls někdo, jestli už je venku DVDrip či nějaká lepší verze a ne ty hrozný Kino ripy?
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Blackthunder Uživatelský avatar
Major
Major

Bydliště: Pardubice - Česká Republika - Sol 3 - Sol System - Mutter's Spiral - N-Space

Odpovědět s citací

No jasně, že jo - tam venku - říká se tomu tuším Kino :lol:
[img][http://img840.imageshack.us/img840/1193/sigrj.jpg][/img]

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

viz

Princ píše:
Jak poznate že ste závislý na počítači

1.Že poblíž klávesnice máte něco k jídlu
2.Že nechodí nikam pokud to není nutné
3.Zřídily jste si WC pod počítačem
4.Pijete Coca Colu abyste vydrželi stejně dlouho zaplý jako vaše pc.
5.Víte všechno o počítači než o své mateřštině.

pravidlo číslo 2

je to z tohodle-http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=30&t=7088
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Kino by mě vůbec nenapadlo, že? Jenže tady v tom našem zapadákově to bude až za měsíc vy chytrolíni :roll: kdybych potřeboval tak stupidní odpověď, tak se zeptám zdi omg...
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Filmy