Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Na jaký film se těšíte?

Na jaký film se těšíte?

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 02.4.2009 00:06:22
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tohle je něco jiného než stahovat nedodělanou SGA (a jo, taky mi to nakonec dost zkazilo zážitek). Stahovat film před premiérou, navíc nedokončený, resp. který nejspíš bude ve finále vypadat třeba úplně jinak mi přijde tak nějak...špatné. Prostě člověk, který má rád film, by měl ten film nejdřív vidět v kině a pak si ho až stáhnout (i v tom případě si koupím DVD, když se mi to líbí). Je to asi dost omezený názor a jsem v tomhle nejspíš staromódní, když filmy natočené na mobil putují po netu běžně a lidi je stahují, ale ještě pořád mám k filmovému řemeslu dost úcty, abych se nedívala na něco takového.
Postihy určitě budou, akorát už nezastaví šíření té kopie po netu, protože to prostě nejde.
Ale protože se něco takového stalo poprvé, kdy film prý vlastně v DVD kvalitě (ale s nedodělanými efekty, hudbou z Transformers a chybějící skoro čtvrtinou filmu), navíc takhle velmi očekávaný, utekl na net, tak to bude asi dost intenzivní hledání. Myslím, že najít samotného člověka, co to vynesl, nebude zase tak těžké, ale samotnému šíření už nezabrání.
Každopádně Fox už vydal prohlášení, které je z velké části spíš bububu s obvyklými kudrlinkami o trestech, protože postihovat lidi, co to šíří dál, stejně nenajdou. Četla jsem článek, kde se vyjadřují lidi z branže a jsou překvapení, že se to neděje častěji, protože prevence je dost laxní. Jen mě štve, že se to stalo zrovna u Wolvieho :(
Já hlavně doufám, že ten film nakonec opravdu bude jiný (a ještě lepší), aby to těm všem posměváčkům zavřelo pusu.
Ještě k těm FOXům - jejich šéf je sice očividně idiot, ale u toho soudu u Watchmen přece jen bylo právo na jejich straně. A potopit dobrý film jen proto, že někdo nemá rád studio, které ho produkuje, je dětinskost a blbost. Ještěže takhle přemýšlí jen opravdu omezené množství lidí.

S těmi Anděly a démony se to dalo čekat a akorát to zvedne návštěvnost. Sama na to nepůjdu, ale myslím, že mají dost nešťastný start (mezi Wolviem a ST), tak jsem zvědavá, jak to v květnu bude v kinech vypadat.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 02.4.2009 23:30:24
gravidus Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak mě tolik nevadí že AaD budou promítat mezi Wolverinem a ST... Jelikož mě naplno nezasáhlo ani jedno z toho. Budu si naplno užívat Toma Hankse tu pěknou Italku, kterou tam dali místo Audrey Tattou a jejich maratónech po Římě.. Jenom musím ještě najít tu správnou oběť, která půjde dobrovolně nebo nedobrovolně se mnou... :twisted: Jsem jenom zvědavý na Obiwana, nakolik bude "Obiwanem" a nakolik bude kardinálem...

Příspěvek 04.4.2009 15:03:06
gmakov Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Já se asi úplně nejvíc těším na Star Trek. A to jen díky trailerům. Nikdy jsem nebyl žádný Star Trek fanda. Film jsem neviděl žádný, ze seriálů asi tak jeden díl a neptejte se mě čeho. Ale trailery na mě moc zapůsobily. A J.J. Abramsovi moc věřím.

Pak se určitě těším na Terminátora 4, na Transformers 2 - Míša Bayů nemůže zklamat, Rychle a zběsile, Crank 2, Up, Taking of Pelham 123 - pokud jste neviděli trailery, rozhodně na ně koukněte, Public Enemies, Bruno - to bude nářez, rating NC-17, Final Destination 4, nový Tarantino - Inglourious Basterds, podle trailerů vypadá slušně i The Boat that Rocked, no a více dopředu určitě Iron Man 2 a další Marvelovky a samozřejmě nový Nolan, který si opět dává pauzu mezi Batmany a tentokráte sci-fi Inception, která podle obsazení zatím vypadá slušně, no a Nolan prostě zklamat nemůže. Jo ještě samozřejmě Andělé a Démoni, to zas bude něco.

Jo jinak gravidusi, Ewan McGregor opravdu nehrál jen v SW 1-3. To je podlě mě jeho nejhorší role. Koukni na Moulin Rouge, nebo trojici filmů Boyla - Extra život, Trainspotting a Mělký hrob - tam hraje McGregor parádně.

Příspěvek 04.4.2009 15:18:30
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ne, tak jako myslím, že nemá smysl bavit se o tom, že dívat se na kinorip nebo nekompletní verzi, a ještě třeba s otřesným zvukem, se nemůže rovnat kinu nebo třeba i dvd(ripu). Že zážitek bude o několik tříd horší je přece jasný; to je jako sledovat Monu Lisu v Louvru a sledovat fotku Mony Lisy na zmačkané a potrhané stránce z novin...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 04.4.2009 17:16:11
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Gmakov: Počkat, počkat, E McG hrál v Trainspottingu???? Pane bože, ten film jsem viděl asi desetkrát a asi jsem si toho nikdy nevšiml :shock: A samozřejmě vim že nehrál jenom ve SW, jenomže to je zkrátka prokletí toho herce... Já už ho vidim jenom jako Obiwana, i když jsem ho jednou slyšel jak dával rozhovor, že už SW úplně nenávidí a že o nejvíc energie přichází, když utíká fanouškům, kteří chtějí podepsat světelný meč :D :rflmao:

Jinak Transformers2, no... já nevim.. jako jednička byla šílená pohádka se spoustou výbuchů a hercem z disturbie, jehož kvůli jeho hysterickému řevu úplně nenávidím, snad to zachraňovala ta holka, na kterou byl příjemný pohled i když vypadala, spíše než jako středoškolačka jako... no dáma jež podává pánům jistý druh "obohacení"... bez urážky... I když dvojka teda má být víc dějová, ale co si pod tim představit... jestli bude mít Optimus na konci místo 5, desetiminutový monolog...

Příspěvek 04.4.2009 17:43:33
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já nevím, mě se Transformers jednička hrozně líbila a kdybych ji měl hodnotit, tak asi zvolím absolutní číslo. Ale tak proti gustu... :-) Dvojky se ale docela bojím. Transformers jednička se mi líbila i proto, že ten fakt o kamionu skládajícím se do superrobota tam byl postupně establišovanej, nepřišli s tím nárazově a mnoho částí filmu vypadalo hodně seriózně (na to, že to je film o hračkách). Úvodní zničení základny by skoro mohlo být součástí Války světů od Spielberga. U dvojky se bojím, že už od začátku tam bude mluvící skládací Camaro a tiráci a relativní zakotvení v realitě bude fuč...
Obrázek

Příspěvek 04.4.2009 18:05:29
rossi001 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

tak wolverine jsme videl a super i kdyz s nedodelanymi efekty, pak se moc tesim na angels and demons, startrek, terminator4 a transformers 2 !
" IMMORTALITY "

Příspěvek 04.4.2009 18:38:22
Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

Raynor: Zajímavé, na udělal film opačný dojem. Přišlo mi to o hodně míň seriózní. Atmosféru jako Válka světů to nemělo ani náhodou. K žádné postavě, nedejbože robotům jsem nijak nepřirostl. Možná se o tu serióznost snažili, ale priority měl ten film jinde. Proto to bylo pro mě ve výsledku zklamání.

PS: Star Trek má nový TV spot, viditelně hodně mířený na mladé. Ale je tam pár nových záběrů. :wink:

http://trekmovie.com/2009/04/04/new-sta ... -analysis/
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

Příspěvek 04.4.2009 18:59:47
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Aha! Přišel jsem na to... Mám z toho filmu blok, protože bratr utrhal mejm transformerům nohy aby ti jeho byli silnější... samozřejmě long time ago... :)

Nevím, jestli právě dvojku nebudou hnát mnohem víc do extrémů, protože tam budou ještě větší roboti a ti budou ničit a ničit a ničit až Shia a Bublebee zachrání situaci...

Příspěvek 04.4.2009 19:06:45
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Transformers budou zase totální výplach. Bude to blbost, nebude to mít scénář, bude to asi hodně okopírovaný z jedničky, už to nebude takovej wow efekt, ale já každopádně bude zase slintat v kině a to nejmíň pětkrát :D

Příspěvek 04.4.2009 19:23:44
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Trainspotting - omfg on je to fakt mcgregor :D Já mám už asi 5 let na CD dost nekvalitní verzi tohohle filmu a ta mi zabránila v identifikaci... Takže jsem si stáhnul znovu. Tentokrát i s dabingem, kterej je celkem sympatickej! Náplň večera je tu.. takže po jedenáctý 8)

Příspěvek 04.4.2009 19:24:48
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Já osobně mám za to, že jednodušší příběh než Transformers může mít jen Teletubbies speciál. Oukej, možná budu taky slintat nad kolobotem ničícím libovolnou metropoli, ale tohle za měřítko kvality prostě nepovažuju :)
Podepisuju se dodatečně ke gmakovovým Inglorious Basterds. A teď jsem si i vzpoměl, že filmujou Kájínka. No a pak G.I. Joe: Rise of Cobra. Akčňárna a Eccleston-co dodat? :D
Hrozně mě rozesmála představa G-force. To musim vidět :lol:
The Surrorgates s Willíkem si ke mně taky určitě najde cestu.

To sem teď tak zpatra...
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 04.4.2009 19:53:12
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Pomeranc: Já nemluvím o celým filmu, v tom se samozřejmě shodneme že je to úplně jinde než Spielberg, já mluvím o úvodní scéně zničení základny, ta mi příjde poměrně dost seriózní vzhledem k tomu, že film je inspirovaný skládacími hračkami. Říkám, že právě tím, že ze začátku to skoro vypadá jako Válka světů s více patosem a více výbuchy, popřípadě jako reimaginace Prciček (to když se dostaví Shia) a postupně se to (logicky!) dostává ke skádacím kamionům, "Message from Starfleet" a šíleným akčním kusům, to na mě prostě působilo hodně dobře; jako když se vám i v realitě stane něco hodně šíleného. Dvojka IMO už právě začne šílená a toho se bojím.

Geser: Jinak si tu zase IMO někdo plete příběh, tj. zápletku, s vnitřní logikou filmu, tj. tím, že tam jsou skládací roboti nebo kulky měnící dráhu letu :roll: Transformers mají IMO poměrně chytře zvolený postavy - zvolení hlavní postavy jako geeka působí na teenagery (minimálně na mě), pak tu ale máme i drsnější armádu, superseriózní politiky, přímočare vtipné postavy atd. Děj samozřejmě taky není moc komplikovaný, ale díky různým postavám se může dotknout lecčeho, od hlouposti prezidenta po onanování, a především všechny ty odlišné postavy logicky unese do velkého konce - což je o dost více, než zvládla řada pomaleji psaných a na sofistikovanost si hrajících filmů či seriáíů. Ono udělat zábavný a fungující blockbuster pro masy není jednoduchý a nevím, proč bych tomu filmu měl vyčítat, že se nepokouší o hlubokomyslné filozofování nebo superkomplikované vyprávění v šesti časových liniích... Ale tak každý máme jiný preference.

Abych nebyl zase tak moc OT, tak se docela dost taky těším na Inglorious Basterds, samozřejmě nový Trek a několik méně drahých filmů, na jejichž jména si teď nevzpomenu :lol: T4 mě popravdě moc neláká (i když Bale Out miluju!), Wolwerina se trochu bojím že bude vypadat divně (nezničitelná hlavní postava?) a Transformers 2 viz. výše.
Obrázek

Příspěvek 04.4.2009 20:02:35
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Když myslíš... Mě je jedno, že tam jsou skládající roboti, který by podle flexibility museli být jedině z nanosoučástek atd. Jenom si třeba říkám, jak hrozně trapný mi přišlo schovávání Transformerů na zahradě, švitořící robůtek-hajzlík...
Ano, udělat mix pro masy je kumšt. Ale nutně se mi ten popcornový mišmaš musí líbit?

edit: ještě jsem si tak vzpoměl- nesmíme dopustit aby všeničící bad guys dostali kostičku, tak jí odvezeme do obydleného města. Tohle by se mi tedy nelíbilo kdekoliv.
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Příspěvek 04.4.2009 20:48:32
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Samozřejmě, že se ti nemusí líbit, ale pokud rozeznáš, že je to kumšt, tak ho přesto můžeš ocenit. Taky nerozeznám pěknou drahou kabelku od hnusný, ale pokud vidím, že nějakou sestrojili na páse ve fabrice a jinou ručně sešil nějaký známý gay, tak pravděpodobně uznám, že s tou druhou si více vyhráli. Roboti na zahradě byla právě komická vložka, která se neslučovala se seriózním úvodem, ale hodila se do filmu o hračkách. Nemusí ti nutně připadat vtipná, ale můžeš chápat proč tam byla...

Ale tak to zase srovnáváš zcela odlišné roviny - nemusí se mi líbit hysterické chování a kurvení Katy Thrace, ale to nutně neznamená, že musí jít o špatně napsanou postavu nebo blbě udělaný seriál. Tolik k převozu kostky do města.
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Filmy