Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x06 - The Shrine

5x06 - The Shrine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 24.8.2008 10:31:34
Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ted: No jasně. To mohli. Ale zase tohle bylo tak trochu zajímavější. Je to sc-ifi, tak se tyhle věci ani hodnotit nedají (tedy dají, ale nedojdeš k řešení :D )
Obrázek

Příspěvek 24.8.2008 10:31:52
Night Airman
Airman

Odpovědět s citací

Co se vám nezdá na vrtání aku-vrtačkou? V pravěku se trepanace lebky dělala kusem pazourku bez narkozy a taky to přežili...

Každopádně ikdyž byl díl značně vycpávkový, jako všechny předchozí ve 4 a 5. serii, tak se mi první po dlouhé době líbil. Ikdyž bylo od začátku jasné jak to dopadne (což mezi náma v SG je defakto od začátku).

Příspěvek 24.8.2008 10:32:29
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tento diel bol skutočne o ničom. :thumbsdown:

Namiesto toho, aby objavovali Atlantis (beží 5. séria a o meste viem akurát to, že je napájané ZPM), bojovali s Wraithmi (na to tam aj sú) a hľadali nové technológie (to je nosnou myšlienkou celého seriálu, hľadať technológie na boj proti zlým zlým nepriateľom) sa celý diel pozerám na bľabotajúceho Rodneyho, jeho plačúcu sestru a ostatných tváriacich sa prinajmenšom ako po lobotómii.

Nechápem, skutočne nechápem, prečo tam stále zaraďujú podobné nič nehovoriace diely. Najviac sa mi páčila tá časť, ako prišli do tej jaskyne, uzdravili na chvíľu Rodneyho a on sa s nimi hádal, to bolo aspoň vtipné. Celý zvyšok dielu je ako vystrihnutý zo seriálu podobného Ordinácii v Ružovej záhrade. Toto má byť sci-fi?
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 24.8.2008 10:37:05
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

No pokud to někteří berou takto, tak se nemusí koukat na žádný film či seriál, protože pokud to není horor či něco podobného, tak je dopředu jasné že to dopadne dobře :roll: Rozum mi totiž nebere, jak mohli někteří tak dobře hodnotit film AoT či Continuum, když bylo ještě před jeho zapnutím jasné, že to dobře dopadne a přesto byly vcelku kladně hodnoceny...

Zpět, uznávám, že děj jako takový nebyl nic moc a objevila se obvyklá fazóna, ale naopak se mi tam líbilo několiv pro SG relativně "nových" prvků, jako např. léčka s M.A.L.P.em na té planetě. Ale taky už nějak čekám na nějaký "záchytný" díl

Příspěvek 24.8.2008 10:37:57
RaDeOs Airman
Airman

Odpovědět s citací

naprosto skvělý díl.... málem jsme se rozbulel, jelikož to yvpadalo, že už rodny umře :D :D

Příspěvek 24.8.2008 10:39:22
Chuck_69 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

LOTAR:
Naprosto s tebou souhlasím.
Mistr Stiffler budoucí leader Luciánské Aliance :-)
[img][images/thumbs/Chuck_69_lucian.jpg]http://www.lostmindsinc.com/images/lucian.jpg[/img]
[img][images/thumbs/Chuck_69_Owar-UB.jpg]http://owar-center.ic.cz/1/Owar-UB.jpg[/img]

Příspěvek 24.8.2008 10:40:35
Arekol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jednou za serii musi dat proste takovejhle dil kde se nic moc nedeje, uviznou nekde, je naka nemoc atd...
taky musi trochu rozvijet ty postavy protoze by bylo celkem divny kdyby za tech nekolik let tam mezi nima nic nevzniklo...

Příspěvek 24.8.2008 10:41:34
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Výjimečně, souhlasím s g.o.d. Od začátku bylo jasné jak to s Rodnym dopadne. A co se my nejvíc líbilo byl asi jen průlet mezi wraithskými loděmi a sezení na bráně.

Night: jo ale kolik lidí to v pravěku přežilo? 1 ze 100, 1000?

Příspěvek 24.8.2008 10:44:16
Chuck_69 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

mam za to ze na rozvijeni postav meli celou 4 -tou serii,ne?
a O tom ze by se chtel nekdo dat s nekym dohromady,na to mu ve sicifi muze stacit jenom 10 minut,a ne cela kopa dilu jako v nejakejch telenovelách :wink:
Mistr Stiffler budoucí leader Luciánské Aliance :-)
[img][images/thumbs/Chuck_69_lucian.jpg]http://www.lostmindsinc.com/images/lucian.jpg[/img]
[img][images/thumbs/Chuck_69_Owar-UB.jpg]http://owar-center.ic.cz/1/Owar-UB.jpg[/img]

Příspěvek 24.8.2008 10:50:25
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Rozvijet epizody muzes bez problemu v nejaky "nevyplnovaci" epizode. Tady obecne panuje takova myslenka, ze na rozvijeni postav potrebujes celej dil, vzdyt by se meli postavy rozvijet "kazdej" dil, a vubec nemusi bejt vyplnovaci.

To scenaristi neumej, bud udelaj epizodu na dej, nebo na postavy, vyberte si... :evil:
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 24.8.2008 10:53:38
Night Airman
Airman

Odpovědět s citací

henzis: Náhodou docela dost... A jako jestli si myslíte, že dneska se používají nějáký !!!výrazně!!! jiný nástroje na operace mozku, tak fakt nevim...Jediný o čem to je je šikovnost doktora. Jedinej problém v čem bych viděl problém je možnost infekce. Ale to nemá cenu řešit... V SG byly horší zvěrstva :D

Tady všichni nadáváte(ti co nadáváte) na to, že je to vycpávkovej díl... Mně to taky štve, že ten díl je vycpávkovej(což je podle mně 90% 4. a 5. serie), ale jako první z pátý serie se mi líbil... o 4. serii ani nemluvim.

Díl je to špatnej z toho pohledu, že nerozvíjí děj, ale jako kdyby předtím bylo 5 dílů co rozvíjí děj a pak přišel tenhle, tak by o tom nikdy neřekl ani popel. Je to problém seriálu jako celku, né dílu... Teda aspoň tak to vidim

Příspěvek 24.8.2008 11:00:26
henzis Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Sry tak jsem se sekl 30% přežitých je hodně :?
V době kamenné přežilo zákrok přibližně 30 % trepanovaných

http://encyklopedie.seznam.cz/heslo/489217-trepanace

Příspěvek 24.8.2008 11:01:07
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Vy jste jak praštění pavlačí :lol: To jste skutečně čekali, že po 12 letech ve Stargate udělají díl, kde nebude rychle udělaný konec a kde skutečně umře hlavní postava? Kde se bude strašně něco dít a zároveň se rozvíjet postava? Kde bude děj na víc jak na tři díly?
Nikde se nestalo, že by postava umřela, nepočítám-li Jonase, který neumřel, ale prostě na něj zapomněli, což je podle mě větší problém, než že někde řešili nemoc. :roll: A Carsona, kterého blbě vrátili.
Jak tu někdo říkal, že mu bylo jasné, že se Rodney a Jennifer dají dohromady - ještě se dohromady nedali a neviděla jsem v SG jediný vztah, který by dotáhli dokonce, takže mně to zase tak jasné není. Jack se Sam si vyjadřovali city někde od 3. série a nikdy jsem je neviděla spolu.

A ne, opravdu nechápu, proč musíte mít nutně vtipné díly :roll: Tady byla už úvodní scéna všechno, jen ne vtipná a i takové díly jsou potřeba. Pokud se chcete smát, pusťte si sit-com. Osobně jsem ráda, že už přestali dělat prvoplánově "vtipné" díly, když jim to šlo pořád míň a míň. Viz Irresponsible a ten chlápek na zabití tam.

Tady byly pěkné jiné věci, scéna Rodneyho se Sheppardem na molu, Jeannie hádající se s Jennifer, Jeeanie zhroucená u Rodneyho, který ji sotva poznává, Woolseyho snídaně, Woolseyho otec s Alzheimerem....Byl to i dobrý týmový díl, kde šlo o vztahy mezi členy týmu.
Pokud chcete, aby to bylo pořád "McKayi, sprav to!" "Nemůžu!" "Sprav to!", k tomu Teyla "A není to tam tím udělátkem, které udělalo tamto?" a do toho Ronon "vrr, vrr, bang, bang", tak prosím.
Osobně se mi tenhle díl líbil nejvíc od...no, ani nevím od kdy, snad skoro od Tao of Rodney nebo Sunday, zkrátka někdy od konce 3. série, než to začali mršit. Pokud nedokážete ani ocenit herce, kteří tady (až na výjimku Rachel, která by nedokázala zahrát sympatie, ani kdyby ji kopli do zadku) předvedli opravdu hodně dobré výkony, tak si pusťte to, co dělají vždycky a můžete zase nadávat na špatné dialogy a špatné herce. Tohle totiž bylo něco úplně jiného a o to šlo. A hlavně, nebylo to vtipné a to je dobře.

Chápu, že lidi jsou už hodně unavení z toho, že je v SGA hodně věcí špatně. Já hodně kritizuju, ale dělat to za každou cenu, to fakt ne, navíc, když se mi ten díl opravdu líbí. Navíc už SGA zrušili, tak si můžete být jistí, že "trpět" budete už jen 14 dílů. Počkat, vlastně nemusíte - očividně tam takovýchhle dílů bude zase plno - takže se na to taky nemusíte dívat vůbec. Ušetříte si rozčilování a patnáct minut svého času, když budete tuhle kritiku sepisovat + 40 minut za díl. A to se vyplatí, ne? :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 24.8.2008 11:25:06
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: :thumright: Velmi dobře, zrovna sem sepisovala něco podobného. Samozřejmě by to nevyznělo tak dobře jako to tvoje, takže toho pěkně nechám.

Ale vážně, lidi. SGA má spoustu chyb, o tom žádná, ale když už se jim nějaký díl povede, tak ho zdrbat za to, že neposunuje děj... Konečně jsem se dočkali po dlouhé době nějaké vážné interakce postav, slušného scénáře podpořeného skvělým herectvím a skvělou atmosférou (uznávám, že to může být subjektivní, ale já si ji užila). Nelíbilo se? Fajn, ne každému sedne vážnější téma, volnější spád, ale když si vezmete, že v "akčních" dílech si najdete další stovku důvodů, proč na to nekoukat...

IMO si tenhle díl opravdu nezaslouží kritiku a už vůbec ne v porovnání s tolika předchozími.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 24.8.2008 11:25:40
Sevca Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Musím souhlasit s klady tohoto dílu, který napsala Klenotka v předchozím příspěvku. Tento díl byl prostě úžasnej a musím se přiznat, že i ta slza ukápla, když jsem to poprvé včera viděl, stejně jak u Sunday.
Nejvíc se mi asi líbil konec tohoto dílu, kdy se Rodney konečně rozhoupal a řekl co vlasně k Jeniffer cítí.
Prostě úžasnej díl s plno užasnýma scénama, kvůli kterým lituju, že SGA končí. :cry:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách