Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x04 - The Daedalus Variations

5x04 - The Daedalus Variations

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.8.2008 08:59:34
Honzaq Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Díl se mi celkem líbil. Až na ten konec. Hned mě napadlo proč si Daedala nenechali. At´ mi nikdo neřiká, že ten pohon či jakou koliv jeho část nemohli C4 odpálit.

Příspěvek 03.8.2008 09:08:09
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Honzaq píše:
Díl se mi celkem líbil. Až na ten konec. Hned mě napadlo proč si Daedala nenechali. At´ mi nikdo neřiká, že ten pohon či jakou koliv jeho část nemohli C4 odpálit.

Presne to tam rikali... ze to nemuzou odstrelit pte by mohli udelat diru do casoprostoru

Příspěvek 03.8.2008 10:04:17
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Na téhle epizodě jsem se uvědomil, jak je mi Ronon díl od dílu sympatičtější. Teyla mě na druhou stranu se*e čím dál tím víc. Celkově byl díl standart. Žádný zázrak, ale ani zklamání. Zatím 5. řada vypadá vyrovnaně a doufám, že paskvily jako Missing a Quarantine se už nebudou opakovat...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 03.8.2008 11:11:50
SiMiK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tak...nemam k tomu dilu zadnou vyhradu. Taky sem si rikal ze s tim Teyla nejak umi ale co... ja spis bojim tech kecu o diteti.....Ja nemuzu umrit co moje dite....atd...

Stesti ze nectu spoilery....prekvapeni z nove lodky bylo znacne :) a navic ze vyuzivali stihacky k utoku to se mi libilo jeste vic. Ty skoky...super napad...ne jen jedna alternativni realita.

Celkove se mi tenhle dil libil asi nejvic z cele 5 serie 9,5/10
(\./) This is Bunny. Copy Bunny into your
(o.o) signature to help him on his way to world
( X ) domination.

Příspěvek 03.8.2008 12:44:54
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

No nevim, kdyz Ronon strelil tou zelenou zbrani do stropu tak tam vypalil diru 25x30 cm a malem to propalil. Rodneymu by to melo minimalne utrhnout celou pazi.

A taky se mi moc nezdalo jak F-302ky uplne bez problemu znicily ty nepratelske stihacky. Ony snad dokocne ani nestrilely a jen se nechaly sestrelovat:(

A taky by me zajimalo jestli by ty tlacitka porad fungovala po nakych 2 uderech Rononovu pesti, precejen musi mit celkem silu a jeste kdyz chytl nerva.. nevim no, podle me by to mel rozbit a ne ze to zas bude fungovat jak by se nechumelilo.

Ale jinak mam uplne silene krasny pocit jak tam prileti nake stihacky pratelske:D Kdyz jsou v potizich a neco an ne leti a uz to vypada ze umro ua ted jim nekdo prileti na pomoca zachrani je. Napr Siege a nebo v SG-1 jak vypalovali diru do ledu a priletel tam Prometheus nebo co to bylo:D Krasa:) Vzdycky takovy fajny pocit ze drzime pri sobe.

No hlavne jen aby Teyla neukradla Rodneymu ten napad s alternativni-reality-motorem a sama ho pak nevyrobila^^

Příspěvek 03.8.2008 13:24:57
Dutch Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tahle epizodka se mi velmi libila. Akorat je zase skoda, ze to nedotahli treba na dvoj epizodu, coz by bylo velmi zajimavy. Dozvedet se neco o novym nepriteli, ktery je pry, vykradenej z ST (st jsem nikdy nevidel, takze kdyby jste mi to zde nezdelili, tak by me to ani netrapilo). Naposledni chvili vypadnout, a jeste si ponechat rozrubany Daidalos, ktery si, doted nevim proc, nenechali...Ten motor, by urcite sel nejak usmazit nebo tak neco, ALE ZASE BYSME BYLI MOC SILNI co? :roll:

Btw. orandzova, modra, bila, cervena barva uz byla obsazena, tak zbyva zelena :). Whatever, design zajimavej, stihacky pekny lepe sestrelitelny, strely hezky, borkove ubernejsi. Nejsem zklaman, novej nepritel se mi vcelku libi :)

EDIT: Mno jeste neco, hlavne ze se meli na konci cas se vykecavat, misto toho, aby zjistili co za zeleny parchanty lita nad atlantis

8/10
Nemám rád soboly

Příspěvek 03.8.2008 14:35:23
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Parádní epka, takovýhle mám rád... ale myslím si, že takovejhle měl být Unending :wink:

To byli ti nové nepřátelé? Tak jestli se dostanou k nám, tak jsou W vyřízení... vždyt ani ty paprsky tu lod moc neponičili, což je nějaká blbost, bo Orijský lodě by měli být nejsilnější atd. tak nikdo nemůže být lepší jak oni... :roll:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 03.8.2008 15:10:56
SiMiK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To ze ori vedi vse pochazelo z jejich zdeleni...urcite neprocestovali celej vesmir :)asi ta lod mela nejakej poradnej hull...bo sem tam nevidel stity
(\./) This is Bunny. Copy Bunny into your
(o.o) signature to help him on his way to world
( X ) domination.

Příspěvek 03.8.2008 15:14:37
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

2Jurasek: tjn, Auroru zničili 2 paprsky, když měla aktivní štíty a tady 3(myslim) paprsky způsobí jenom zničení zbraní, jinak lod funguje vesele dál ....
2SiMiK: štíty byli vidět, když byl záběr na vylétavající stíhačky - takový zelený byli
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 03.8.2008 15:20:33
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jojo, Aurorama mě totalne naštvali :wink:

Povznesení bytosti maj podle scénáře seriálu (několikrát to tam zaznělo) všechny vědomosti vesmíru a jelikož je Ori dávali lidem, tak z toho usuzuju, že na podmanění galaxie a odrážení odporu nepostaví nějaký kocábky, ale pořádně nadupaný lodě, který nic nezastaví :)

Je to blbost, aby byl další enemy, tak silnej....

Příspěvek 03.8.2008 16:30:11
Pako Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

ty paprsky nebyly naplno,to že se dají regulovat víme už od 501
The Ancients and their technology have been reduced to a complete joke in this show, and they were supposed to be the most advanced and powerful race ever, even above the Asgard.

This show is such a mess. We came to Atlantis to find technologies to aid ourselves and to find out more about the ancients. What have we found? Glorified apartments and space guns from SG-1.

Příspěvek 03.8.2008 16:36:09
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

EDIT: Pako byl rychlejší.

Tik: Nepřátelské stíhačky střílely.

Nikde nebylo řečeno, že ty asgardské paprskomety fungují pouze v jednom režimu. Můžou mít nastavitelnou intenzitu paprsku, takže může střílet "naplno" nebo třeba jen s menší intenzitou na paralizaci lodi. Navíc Daedalus neměl moc štávy, takže to byla spíš taková "usmrkaná" střelba.

Další věc je, že ti vetřelci pravděpodobně nepostavili loď ze Semtexu, jako to dělají lidé na Zemi. Naquadah je výbušnej/hořlavej/reaktivní (prostě nebezpečnej) témeř v jakémkoliv stavu a lidé si z něj staví lodě, co na to říct :lol: V Pegasu se naquadah nevyskytuje, takže lodě mají určitě z jiného materiálu a mohou více vydržet.

Aurorám ani Ori nestříleli po zbraních, tihle "borgové" měli zbraně (pravděpodobně na bombardování) "zapuštěné" do lodi, tudíž nemůžeme vědět, kolik jim paprsky nadělaly škody uvnitř lodi.

Ať jsem se koukal, jak jsem se koukal, nepřátelská loď štíty neměla. V záběru, kdy se tým "vrací v realitách" a kdy vylétavají stíhače z hangáru tím "tunelem" je sice vidět jakoby štít, ale to je pouze světlo z jejich motorů. (Stejný efekt vyjíždějícího vlaku z tunelu s rosvícenými koncovými světly. Spíš bych se přikláněl k tomu, že štíty vůbec neměli, zato postavili pekelně bytelnou loď (viz BSG) O té rase nic nevíme, povrch lodi může klidně energii pohlcovat, pak toho moc paprskomety nezničí.

Tohle je hledání chyb za každou cenu. To už bych se spíš pozastavil nad tím, jak to že nepřátelská stíhačka prorazila trup Daedala a pilot to přežil a ještě infiltroval loď...

Jinak já nějak doufám, že se s touto rasou zatím nesetkáme, protože to dává pocit "co když se jednou objeví u nás". Že o nich nic nevíme z tohoto dílu bych považoval spíš za plus, jestli se jednou setkáme, svoje překvapení nám jistě rádi předvedou.

V neposlední řadě je nutné si uvědomit, že to byla alternativní realita. V naší realitě tato rasa vůbec nemusí existovat, viz zničená planeta před miliony let :)
Howg :D

Příspěvek 03.8.2008 16:54:30
Tik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Oo píše:
Tik: Nepřátelské stíhačky střílely.

V tom pripade v nich litali naprosti amateri.

Příspěvek 03.8.2008 17:07:16
Oo Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tik: Já myslím, že je docela rozdíl se trefit "laserovým kulometem", nebo řízenou střelou :roll: Kdyby ses díval pořádně, v jedné scéně se pilot F-302 nemůže strefit railgunem do cíle (stíhačky), tak nakonec použije řízenou střelu. Těžko budou mít mimozemšťané z jiné galaxie rušení řízených střel lidské rasy :stupid:

Příspěvek 03.8.2008 17:09:17
JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

HH, ten podpis Pako... Antikové nebyli v seriálu za ty nejsilnější... nejsilnější byli právem Ori...

Aurorám ani Ori lodím po zbraních nestříleli, to je fakt, protože se přes ten štít k tomu nedostanete :P

Z čeho ta lod je uplně jedno, protože z těch stejných materiálů budou i ostatní lodě v té galaxii a ty si dáváme :)

Jako nechci nic říkat, ale když může Daidalos (možná to bylo Apollo :D ) zničit Auroru tamtím railgunem nebo co to je, tak myslím, že těma paprskama, i kdyby byly na nejnižším lvlu nadělaj jakékoliv lodi problémy jak prase :roll: vždyt jsme asi s plně nabytýma paprskama zničili uplně novou Ori lod na 3 výstřeli, takže... další kiks prostě...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách