Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách Dabing do češtiny

Dabing do češtiny

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Která z nabízených možností by vám v případné dabované SGA zněla nejlépe:

"Wírová"
23
24%
"Wejrová"
50
53%
"Wajrová"
20
21%
Jinak(napište jak)
1
1%

Celkem hlasů : 94

Příspěvek 02.11.2007 22:29:57
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Lightsaber: Jsem rád, že se objevil další fanda s názorem. Čím víc, tím líp, tím větší vzorek. I když co člověk, to názor, že. Ale důležité je, aby jsme se všichni na něčem dohodli. Kateřinu Brožovou zatím vyškrtávat nebudu, počkám, až se k ní vyjádří víc lidí, ale beru na vědomí, že jsi proti.

Beneš, Beneš. Teď si ho nemůžu vybavit. Není to dabér toho hlavního maníka z Kriminálky Las Vegas nebo Monka?

Příspěvek 02.11.2007 22:49:14
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Jo, mluví Monka. Nebo taky Pierce Brosnana v Bondovi a jiných filmech. :wink:
Nevím, ale ten by mi spíš seděla na Shepparda. I typově je mu podobný.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.11.2007 01:38:55
Lightsaber Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Markus: Myslel jsem vyskrtnout hlavne proto, ze Brozova kvuli spatne vyslovnosti NEMUZE dabovat. Ale nemyslel jsem to doslova, jen pomyslne, jako nedaberku

Klenotka: Pravda, na Shepa by sedel asi lip
Smrt jednotlivce je tragédie, smrt milionů je statistika- Josif Vissarionovič Stalin

Red vs. Blue episode 2
Griff: It's a little bit like a pig.
Sarge: Say that again!
Griff: I think it looks more like a puma.
Sarge: What in damn hell is a puma?!
Simmons: You mean like the shoe company?
Griff: No, like a puma. It's a big cat, like a lion.
Sarge: You're making that up!

Příspěvek 03.11.2007 07:59:23
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jmenuje se Ladislav Beneš a dabuje hlavně Richarda Gera, témeř ve všech filmech. Noo, na Shepparda mi nesedí, je to moc profláklý hlas (aspoň pro mě), jako dabéra ho mám moc ráda, ale asi by mě to rušilo (prostě když ho slyším, vidím Gera). Na Shepparda se musí citlivě, je to přece OSOBNOST :D ... Ne, dělám si srandu, ale Beneše Johnovi neeee:-), teda mě by asi neseděl ani u Caldwella. Co u Caldwela takový Pavel Soukup? Toho mám moc ráda, má hlubší hlas a je asi taky tak starý (dřív daboval Bruse Willise, ve Smrtonosných pastích...., než ho nahradili Alexejem Pyškem, který je ale teda taky výborný...).

Jo a na dr. Kellerovou mě napadla Mirka Součková a na Teylu Pavla Rychlá (i když bych tím asi dost ublížila Monice z Přátel:-)).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 03.11.2007 09:56:48
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Lightsaber: No já jí vzal proto, že jí tady za prvé navrhla Syrestesia, za druhé si jí s jejím hlasem umím představit a za třetí mi jako nedabérka nepřipadá. Dabovala například v seriálu Směr Jih nebo mamutovačici v Době ledové 2 a v několika dalších záležitostech. Takže asi dabovat může.

Fazulina: Pavel Soukup na Caldwella je dobrý nápad. To si umím docela dobře představit. Jde o to, že Soukup není zrovna dabér vedlejších rolí a to Caldwell je, takže opravdu nevím, jestli by se ho podařilo přemluvit. Jestli nikomu nebude vadit, tak ho přihodím. Chtěl bych mít u každého tak tři alternativy, protože je nepravděpodobně, že by měli čas přesně ti dabéři, které vybereme. Mirku Součkovou mi budete muset připomenout, její hlas si nevybavím. A co se týče Teyla a Pavla Rychlá, tak jen řeknu Néééééééé! :lol: :lol: Na její hlas jsem neskutečně alergický. Jediné, kde mi opravdu nevadila je právě Monika z Přátel, ale jinak jí prostě nemůžu slyšet. A ani mi na Teylu nesedí. Ale ať se vyjádří i další a pokud se více lidem bude zdát, že je Pavla Rychlá dobrá volba, tak jí příhodím...

Příspěvek 03.11.2007 11:06:06

Odpovědět s citací

Mirka Součková mluvila Donnu v Beverly Hills (zase BH - asi to bude tím, že teď už fakt TV tak moc nesleduju a nové dabéry moc neznám:-)). Pavlu Rychlou jsem pro Teylu vybrala právě pro její hlas, protože Teylu nesnáším:-). Pak mě ještě napadla Kelly z BH, ale nemůžu si vzpomenout, jak se jmenuje ta dabérka, ale byla taky tak nesnesitelná a přemoudřelá jako Teyla:-). Dana Černá mi na ni nesedí.

Takže ještě mě taky napadla Jana Musilová (agentka Scullyová), její hlas by mohl sedět na Elizabeth, ale nevím. Když se zamyslím nad Rodneym, tak mě fakt nikdo nenapadá. Ty, co jste tady vybrali, ty neznám, a nikdo, kdo dokáže tak rychle mluvit pod stresem tím vyděšeným přeskakujícím hlasem mě zrovna nenapadá:-).

Jé koukla jsem se sem:
http://www.lost.cz/dabing.asp

a už vím, kdo daboval Kelly - Martina Hudečková. No, ta stránka je celkem užitečná:-) - jako inspirace.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 03.11.2007 11:08:16
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Mám nápad:na Ronona Dexe by se výborně hodil Vilém Udatný(už i to jméno :D ) naposledy jsem ho slyšel v seriálu Sue Thomas-byl tam jeden z těch detektivů

Příspěvek 03.11.2007 11:24:23
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fazulina: Když ty Teylu nesnášíš a tak se snažíš (pod)vědomě vybrat hlas, který jí ještě víc shodí. :lol: Já se snažím naopak najít dabérku, která Teylu herecky vylepší, jestli je to možné. A Dana Černá je profesionálka a naopak si myslím, že by se na Teylu opravdu hodila. Martina Hudečková se mi opět moc nezamlouvá. Ale chce to další názory, protože ve dvou se těžko probírají možnosti. Třeba se ostatním bude Martina zamlouat. Jinak díky za ten odkaz, BH tak dobře neznám, tak jsem si na hlas Martiny vzpomněl až díky Harry Potterovi. :)

Ale Jana Musilová na Liz je podle mě zase skvělý nápad. Rozhodně bych o ní vážně uvažoval. To by mohla být záloha, kdyby Dagmar neměla čas. :)

Geser: Vilém Udatný, teď nevím. Kouknu po netu, jestli zjistím koho ještě daboval. Sue nebyla můj šálek čaje, takže bych potřeboval jiný příklad... :wink:

Příspěvek 03.11.2007 12:06:04

Odpovědět s citací

Koho mluvila Martina Hudečková v HP? To by mě teda zajímalo. OK, nebudu Teyle přidávat ještě špatný hlas, ale Dana Černá se mi k ní nehodí, má úplně jiný hlas. Ale popravdě, nikdo jiný už mě nenapadá.

Příspěvek 03.11.2007 12:22:16
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak hlas má možná jiný, ale já si Teylu snažím představit s jejím hlasem a docela mi to pasuje. Ale na to, aby jsme přišli s něčím lepším, asi ještě budeme mít nějakou dobu, takže bych se neznepokojoval... :wink:

Martina Hudečková: Bridget Jones (Bridget Jones), Bevery Hills (Kelly), Hříšný tanec (Baby), Harry Potter (paní Weasleyová).

Příspěvek 03.11.2007 13:18:39
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nedaboval Udatný Sulua(to zní děsně) v originální sérii Star Treku? Taky byl myslím v doktorce Qinnový, ale to už je dost dávno.
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 03.11.2007 13:29:23
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

JJ,to je on,ale poslední dobou sem ho jinde dabovat neslyšel,takže jinej příklad vážně dát nemůžu....Ale hlas má fakt dobrej.Rozhodně bych mu nějakou roli dal.Forda by měl dabovat Lister z red dwarf(až tak dlouho tam poručík nebyl)-tuším,že se jmenoval Sobotka,někdo o tom už tady psal.

Příspěvek 03.11.2007 23:02:59
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

I když jsem trekkie, tak Sulu je tak vedlejší postava a já to viděl před takovou dobou, že si nepamatuju na jeho hlas. Takže s Vilémem jsem pořád bez představy. Kruciš. :)

Problém je, že se nám do diskuze moc lidí nezapojuje, i když na druhou stranu je to víc, než jsem čekal. :D Třebas mám chuť přidat Pavla Soukupa, kterého navrhla Fazulina na plukovníka Caldwella do seznamu možných dabérů, ale zatím se k němu vyjádřila jen ona a já a přijde mi blbé, abych ho tam přihodil na základě dvou názorů. Když problém je, že většina lidí na fóru na dabing dlabe (ale hádám, že na zkritizování výsledku si čas najdou :? ) a i kdyby se našel někdo, koho výsledek zajímá, tak nezná ty dabéry podle jmen a tak nemůže napsat svůj názor. Což o to, mám TV kartu a většinu těch lidí můžu odchytit a udělat audio ukázky jejich hlasů. Ale nerad bych se s tím pachtil, aby to bylo k ničemu.

Na 80 procent se nám k režisérovi nepodaří dostat včas nebo nás někdo předběhne a na dalších 15 procent naše návrhy buď nepřijme a nebo ti herci nebudou mít čas či možnost se dabingu zúčastnit. Ale pořád je tady těch pět procent a naděje, že to budeme moci ovlivnit. Přeci jen režiséři dabingu začínají brát fandy vážně, protože třeba pana Štěpána pár dopisů do Novy málem stálo místo režiséra SG-1, takže si určitě dost režisérů raději nechá poradit, než by se nechalo vyrazit. Takže jestli to čte kdokoliv, koho výsledný dabing Atlantis alespoň trochu pálí, tak ať se snaží vyjádřit k návrhům ať už k lidem v seznamu, který jsem sestavil http://www.sga-project.com/forum/viewto ... 719#158719
a nebo navrhněte svého kandidáta. Ale snažte se u lidí, kteří mají už tři různé dabéry vybrané spíš hodnotit z těch tří možností, než přihazovat další. Musíme se všichni shodnout na nějakém kompromisu a ne u jednoho herce naházet deset jmen. :wink: Prostě bych chtěl, aby jsme ukázali, že fandové SGA jsou organizovaní a přístupní názorům. Například jsem četl o dabingu filmu Star Trek: Vzpoura, kde se začali fandové hádat před režisérem kvůli prkotině, ten se naštval, práskl dveřmi a odešel. Tak toho bych se nechtěl dočkat. :lol:

Příspěvek 05.12.2007 16:32:23
Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Teď jsem konečně sehnal díl sg 1 Pegasus project v češtině.Říkejte mi rychlíku :) Jestli to nevyjde s Nyklem,ten co ho tam daboval byl perfektní pro Radka Zelenku.Weirovou dabovala tuším Čárová Dagmar,a ta tam seděla dobře,ikdyž hlasově neodpovídá.O ostatních nemluvím,ty byli odfláklí(Sheppard McKay..)

Pak by mě taky zajímalo,proč jí ve všech sg 1 dílech říkají Wajrová.Ono je to takhle správně vyslovováno?

Překlad puddle jumperů,a wraithů se uem už někde vyděl probraný,takže nic.

Nenašel ještě někdo nějaký nápad s překladem?Zajímalo by mě jak to vidíte s překladem hive ship....

Příspěvek 05.12.2007 17:38:20
Quinix Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Geser: Jak ti Tar-ara jistě brzo řekne, tak správně je to Vírová. Ač to česky zní divně, je to správně. :)

Překlad hive ship? Podle mě mateřská loď, ale to je zase docela dlouhý :? Hnízdní loď je ale děsný :-D
Captain Thomson, Earthforce: Who is this? Identify yourself!
Ivanova: Who am I? I am Susan Ivanova. Commander. Daughter of Andrei and Sophie Ivanov. I am the right hand of vengeance, and the boot that is going to kick your sorry ass all the way back to Earth, sweetheart! I am Death Incarnate, and the last living thing that you are ever going to see. God sent me.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách