Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x16 - Trio [Trio]

4x16 - Trio [Trio]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 09.2.2008 22:34:33
stalker Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tenhle díl pro mě určitě lepší než Outcast, ale byl takový trochu rozporuplný. Chvílemi jsem si říkal, že je naprosto skvělý, ale na druhou stranu to mělo momenty, které to dost strhávaly.

Světlé stránky:
postavení epizody na základě problému "jak se dostat ven", nápad Kellerové s tím mostem a vůbec více čim méně úspěšné nápady, celkem přirozená konverzace včetně "zabíjení času" tou hrou, trochu posunu ve vývoji postav a hudba.

"Tmavší" stránky:
Celá ta myšlenka na Genijský důl či co s jakousi záhadnou místností s chatrným stropem dvacet centimetrů pod povrchem a ještě záhadnějším plynovým potrubím. Asi už jsem opravdu moc realista a na tohle prostě neskočím, i kdybych si stokrát říkal "je to jen seriál, celkově ne zrovna reálná sci-fi, přimhuř oči". Musel bych je úplně zavřít.
Jak už tu někdo říkal, byla tam i spousta klišé, jako přetrhávající se lano, místnost spadne hned jak vylezou, zemětřesení v okamžiku, kdy je Sam už skoro nahoře... dvakrát!
A pak jsem nepochopil, k čemu tam vlastně byly ty děti. Jediné, co mě napadlo v tu chvíli bylo, jaká je to hovadina s tím, jak celý vesmír mluví anglicky. Nevím, proč mě to napadlo zrovna tady, ale záměr od tvůrců to asi nebyl :)

Původně jsem vůbec neměl v plánu napsat takhle negativní hodnocení, ale jak jsem si to začal zpětně přehrávat, najednou na mě těch záporů vykouklo nějak víc. Lepší než Outcast určitě, možná něco jako Karanténa a tu jsem hodnotil jako lehce nadprůměrný díl.
Jestli v příští epizodě neuvidím komplet tým v akci vztahující se k hlavní dějové linii, už mě to opravdu naštve. Pořád to totiž beru z takové té komerční stránky - prostě chci ve většině epizod vidět lidi, které mi nabízejí ve znělce...možná Teylu bych tam nepotřeboval :)
Tým SG-37,5
kapitán Becher

[img][http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpg]http://img181.imageshack.us/img181/6158/podpisnovywu3.jpghttp://[/img]
Technická civilizace vzkvétala
Vánoční povídka

Příspěvek 09.2.2008 22:34:56
SiMiK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ted píše:
S tim pivem na konci jsem si vzpomnel na duo Keller RamboRonon...
holt vsichni rikali, ze se to vytrati jako nic :roll:

Mohly by se o nu ti dva prat :D to by byla sranda :D
(\./) This is Bunny. Copy Bunny into your
(o.o) signature to help him on his way to world
( X ) domination.

Příspěvek 09.2.2008 22:51:26
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

to vite keller zacne chodit s McKayiem a timpadem ronon potemni

Jinak epizoda byla takova prumerna lae nastvalo me ze tam sam nasla to lano , protoze bez toho lana by to bylo zajimavejsi

Příspěvek 09.2.2008 22:51:30
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Nj, zapomněla bych na to komentování Radka. To se mi taky moc nelíbilo. Když jim při karanténě zachránil zadky, tak jim byl dobrej. Když zachránil zadek Rodneymu několikrát, tak byl jeho velikej kámoš. A teď si najednou uvědomí, že ho vlastně nemá rád a Kelerová, že je divnej. No Samin názor mě nijak nepřekvapil, protože u ní to tak vypadalo delší dobu, že ho má ráda asi tak jako doktora Lee, možná míň. Ale nebylo to hezký. Zajímalo by mě, co scénáristům David provedl, nebo jim to možná připadalo vtipný? :roll:
J a děcka, ty bych něčim přetáhla po kebulích. :D

Příspěvek 09.2.2008 23:01:15
Pan Citron Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

No epizoda se mi docela líbila, rozhodně jsem se u toho nenudil. Rozhovory mezi postavami byly myslím docela dobře napsané, akorát (asi jako většinu) mě naštvalo to s tím Zelenkou. To si mohli odpustit :evil:

Celkový honocení: 8/10
ADRIC WILL FALL

Příspěvek 09.2.2008 23:06:44
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

:safe: Rodney je opravdu filuta. Říct "Svážeme kabáty, trička a kalhoty" mezi samejma ženskejma je super nápad :D Proč jen musela najít to lano? :comp: Myslím, že zklamanej pohled neměl jen Rodny. :D A jak jí ríká "Oh, nice work", to jsem se mohl posmát.
Prošoupaný přetržený lano mi přišlo vyloženě směšný. Rychlej konec mi ale nevadil, co by tam měli jako ukazovat? Jak se belhají k bráně? Nezajímavý.
Jinak se mi zdá, že těch výplňových dílů už je v řadě nějak moc. Posun v ději by teda nezaškodil.
Opravte mě, jestli se mi to nezdálo, ale ona ho balí, že?

Příspěvek 09.2.2008 23:12:57
tajo21 Airman
Airman

Odpovědět s citací

stalker: to s těma dětma, napadlo mě přesně to samý (po dlouhý době), jaká je to hovadina, že všichni uměj anglicky :)

Příspěvek 09.2.2008 23:25:12
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tedy je to podivná náhoda, ale mě to v tu chvíli taky napadlo. :D

Jinak epizoda v pohodě. Konečně jsme viděli Sam trošku déle. To s tím Zelenkou opravdu nevím, jak si mám vyložit. Nejdřív jsem byl hodně naštvaný, ale pak se mi zdálo, že to až tak vážně míněné není. Opravdu nevím, co by proti němu Sam s Rodneym měli. :? Tohle podle mě Gero trochu přepískl a to bych si myslel, i kdyby Zelenka nebyl Čech...

Ale celkově vzato, už si musím začít též stěžovat na ty ustavičné vyplňovačky ve druhé půlce čtyřky. První půlku jsem bránil zuby nehty, protože jsem přesvědčen, že tam až na dvě epizody žádné vyplňovačky nebyly. Ale nyní to byla už čtvrtá za sebou a to se mi přestává líbit. Ale myslím, že od příště to již bude gradovat až do konce série, takže budu jako vždy optimista... :)

Příspěvek 10.2.2008 00:01:20
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Před začátkem SGA se tvůrci rozhodli, že celá galaxie Pegasus bude mluvit anglicky. Co se pamatuju tak to bylo proto, že kdyby v každém díle měli řešit jazyk, tak by to ubralo třeba 5-10 minut děje a vlastně úplně zbytečně. V GSC to často řešil Daniel, ale stejně je jasné. že se musí nakonec nějak domluvit. Asi by se nám moc nelíbilo, kdyby tam přiběhly ty děti, zažvatlaly něco, čemu nerozumí postavy ani diváci, a zase odběhly. Ve StarTreku to řeší Univerzálním překladačem, což mi přijde ještě komičtější - mimozemšťan řekne pár slov a překladač už umí celý jazyk. :D

Příspěvek 10.2.2008 03:11:42
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Na tuhle epku jsem se moc těšila a nezklamala. I když Radka jim teda nezapomenu.

Sam - supr, to je ta Sam, kterou znám. Vědec, ten, kdo zachová chladnou hlavu a někdo, kdo se obětuje za ostatní. Líbilo se mi, jak si povídali ještě na povrchu a když Rodney zahučel dolů, okamžitě rozvážně zareagovala. Dole s Rodneym pak okamžitě začali vědecky jednat. A byla to ona, kdo lezl na bedny. A pak, samozřejmě (neopomenu opět zmínit), vypadala suprově - žádná příšerná uniforma :). A jsem taky ráda, že se vyloženě zranila až ke konci, protože pak by toho zas tak moc dělat nemohla.
Jen dvě věci mě na ní nesedly - první s tím lanem. Když se to Rodneymu nepodařilo vyhodit napoprvé (poté, co jsem si řekla "Teď jí to určitě hodí na hlavu" a taky že skoro jo), tak už mu to prostě měla vzít. Na hraní není čas. Podpora a víra ve své lidi je dobrá, ale má to své hranice. A o té druhé věci viz níže.

Rodney - taky supr, nebyl takový ufňukanec a velmi se staral o Sam. Nakonec vsadil svůj život, aby ji odtamtud dostal. Byl hodně ukecanej, ale docela dobrym způsobem (jen na začátku se mi zdálo, že ho už trochu ponižují). Rozhovor o Katie byl pěkný.

Keller - potěšila. Rozhovory, hra, nápad... líbila se mi. Jsem zvědavá, jak dlouho bude trvat, než se mi hodnocení zase posune dolů, díky tvůrcům a jejich propagaci. Skvělý pohled na Rodneyho poté, co se mu Sam odmítla svléknout :).

Moc se mi líbilo, že to bylo teamové. Bylo to o spolupráci, o hodně nápadech (které dosti nevycházely - což je docela k podivu, tady to byl docela extrém, ale pěkný) - ty byly opravdu pěkné, volali po oné spolupráci a MacGyver by se za ně rozhodně nestydil :). Hezky napsané rozhovory, drobnosti a též vzájemné vztahy. Ale stejně se mi zdá, že tomu něco chybělo. Nevím co...nějaká...jiskra...nevím. Možná jsem jen tento den příliš rozladěná.
Děti jim sice nepomohly, ale nepřišly mi zbytečné - no, tohle se přece může stát. Je to šílené, jde vám o život, ale proč ne. Děti si to prostě neuvědomují. Bojí se potrestání a myslí na sebe.
Konec byl sice rychlejší, ale tak nevim, co by bylo tak supr zajímavého na cestě k bráně. S Keller a Rodneym tak trochu nevím, jak to brát. Já sice vidim spíš přátelství tam, kde jiní by viděli svatbu, nicméně tohle bylo trochu...jak Keller řekla, že na to fakt není dobrý...to znělo jako rande nebo něco na ten způsob. A co takhle Ronon...? Mno, zatim vidim raději prostě to přátelství.
Taky bylo pěkné, jak zmiňovali minulé události (hlavně Quarantine, ale nejen). Měla jsem pak dojem větší provázanosti (i když to byly jen zmínky o detailech).
Jen je škoda, že to byla vyloženě vyplňovačka a neměla vztah (jako pořádný vztah) k něčemu jinému. Být menší částí celku. Prostě něčeho většího, co udělá příběh...nevim, epičtější (není úplně správný výraz...prostě něco vyššího než vatu a monumentálnějšího nebo alespoň víc zapadajícího do celku). Možná to je ta chybějící jiskra.

Co mě ovšem naprosto nepotěšilo a, v pravdě, mě to dosti naštvalo (hoodně), bylo to o Radkovi....co?? Tak to teda Gero přehnal. To přehnaly postavy. Vyzní to, jakoby byl Radek nějakej úchylnej blb. A fakt to vyznělo tak...jak to znělo. U Sam mě to dost překvapilo, v Quarantine jsem získala dojem, že ho opravdu uznává. Možná ji mohl přijít poněkud divný - kvůli holubům a nepochopením jejího vtípku či že ji odpálil přístroj, ale z konce mi přišlo, že si ho cení. I z její víry, když lezl klimatizací. Rodney už měl naň zas kecy "nemám ho rád", což mi opět prohloubilo nenávist k téhle jeho stránce. A Keller - mno, jestli ji to o vlasech říká furt, to je možná divný, ale je to poklona. Fakt mě s tim naštvali :evil: .
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 10.2.2008 08:04:02
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Další díl, ve kterém se nic zásadního neřešilo. Žádný boj s Wraithy, Genii nebo Replikátory. Už se opravdu těším na díl, ve kterém se pohne kupředu hlavní příběh. Stále je to dobré a těším se na další díl, ale oproti 1. a 2. sérii je to celkem slabota.
Škoda, že tam místo Dr. Keller nebyl Zelenka. Ti tři by se pak mohli celkem pěkně pohádat. Tento díl zde byl proto, aby byla Dr. Keller uvedena mezi hlavní postavy. Doufám, že to, co bylo naznačeno na konci, zůstane jen naznačeno. Kvůli neohrabaným romancím Dr. Mckaye se na tento seriál nedívám.
BTW: Dr. Keller dostává stále více prostoru, zatímco Teyla stále méně. Zajímavé. Bojím se také toho, aby zcela nezmizel Dr. Zelenka.
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 10.2.2008 10:05:00
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Hele tady porad vsichni rikaj Dr.Keller, jak se jmenuje krestnim? sem to nejak nikde nepochytil :D
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 10.2.2008 10:28:11
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jennifer myslím...
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 10.2.2008 11:05:55
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Jsem to jen tak prolítl a zas nic... to se aspon ta Kellerová nemohla svlíknout? :lol: :lol:

Ale jinak to vypadá zajímavě...
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 10.2.2008 11:24:11
Vlad Dracul Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Jakoze peknej dil, zadna ostuda, ale ani nic prekvapiveho :roll:
Konecne uz bude Midway diky bohu :wink:

Jinac 7/10 davam, ale musim si rejpnout, ze ten kdo tu strukturu vysilani dilu vymyslel, je pekny idiot, kdyby malicko pozmenil poradi, mely by dily lepsi dojem.
Samanthu konecne nechali neco skutecneho zahrat :)
Rodney si stoupl zase do normalni vyse (v Karantene se nejen u me hodne shodil, jak se choval sam s Katie)
U Kellerove by hodne lidi chtela videt vic nez bylo :lol:
[img][./images/thumbs/300px-imperial_eagle_1267550493.jpg]http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/thumb/b/bd/Imperial_eagle.jpg/300px-Imperial_eagle.jpg[/img]

Invaze - 41. část

Domov – Kapitola 6. – Ale pro milost boží

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách