Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x08 - The Seer [Věštec]

4x08 - The Seer [Věštec]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 17.11.2007 18:01:21
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Často chodila předtím na mise v uniformě lidí :P

Ještě jsem to teda nefiděl, čekám na titulky, ale ten Woolsey, tak toho tam necu...škoda, že neumřel při tom útoku na Atlantis 03x10 a 03x11 :lol:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 17.11.2007 18:13:11
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mně Woosley nevadí a jsem rozhodně ráda, že je pořád naživu. Mám pro Picarda slabost už od Voyageru :oops:
Je dobře, že je na Atlantis občas taky nějaký opruz, bylo by trochu fádní, kdyby všichni byli pořád jedna jednotná, kamarádská parta.
Epizodu jsem zatím viděla jen nanečisto a bez titulků, ale líbila se mi (kromě obvyklé stížnosti na nepřítomnost Zelenky). Dokonce mi výjimečně ani nevadila Carterová a to jsem dost velký anticarterovec. Rozhodně nejlepší byl kamarád Wraith :wink:
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 17.11.2007 18:39:45
Spendix Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle mě to tam woolsey kazí :x :x ikdyž je s ním někdy sranda.
už se nemůžu dočkat až se mi ten díl stáhne :thumbsup:

Příspěvek 17.11.2007 20:27:08
Nefertiti Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Tak ačkoliv tu vidím samou chváli, tak mě tato epozida přiliš nenadchla..zatím..mám podezření, že to bude tím, že jsem na to koukala po dlouhé době jen v angličtině bez titulků, no a sice jsem rozumněla o co jde, ale detaily už nezachycuju...takže až epizodu uvidím s titulkami asi změním názor :) Zatím jí vidím jako průměrnou.
Oceňuju návrat k hlavní dějové linii, Woolsey byl fajn a Cartrová se mi v této epizodě také vcelku líbila. Přestože jsem se jejího učinkování v SGA trochu bála, tak ho zatím hodnotím kladně..
Celkově se 4. řada drží, zatím žádná špatná epizoda..

Příspěvek 17.11.2007 21:58:08
Vojta@ Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tak epizoda prostě perfekt. Byly tam velmi pěkné momenty. Možná jsem čekal, že tam bude i něco víc, ale zase tam bylo i to co bych tam normálně nečekal.
Teď konkrétněji. Jak jsem předpokládal, tak ona i Rodney měli pochopitelně pochyby o nadpřirozených schopnostech Davose, jak jinak když to jsou vědci. :wink: Pak když s ním o tom Sam polemizovala bylo skvělé. Jak ji to potom vzalo, a to všechno bylo pěkně vykreslené. Taky bylo dobré, že si bránila svůj píseček a postavila se Woolseymu na odpor, :) i když to nemuselo vyjít...
Vrátit do hry Johnova starého známého nebyl vůbec špatný nápad. "Trocha Wraithského vtipu" nikdy neuškodí. :lol: S tím virem to bylo, ale nějaké zapeklité. Chvíli po té co ve vizi ukázali zničení Hlavní věže, jsem si myslel, že je chtějí zase podvést a že to nebude kód na zastevení útoku a stáhnutí se, ale na zničení Atlantis, ale ono to bude zas jinak. :? Trochu mi tam neseděl ten Rononův údiv nad tím Virem, čekal, že to udělá bum?? Půl hodiny se tam dohadují o program o on čeká "BUM"... Nicméně se třeba dočká :wink:
Jak nakonec Asurané Atlantis najdou to se dozvíme třeba už za tři týdny...

Moje hodnocení: 8,5/10 - Konečně jsme se dočkali pokračování války! :quiote:

Příspěvek 17.11.2007 23:12:39
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak já jsem také spokojený a rozhodně souhlasím s těmi, kdož tvrdí, že je čtvrtá řada, po trošičku méně vydařené třetí sérii, opravdu skvělá. Tentokrát nebudu vypisovat plusy a mínusy, protože by to bylo samé plus a téměř žádné mínus a tak to shrnu v pár větách, i když neřeknu asi nic, co už tady nebylo řečeno. :wink: Sam byla opravdu skvělá, přesně jak jsem očekával. Btw. tuto epizodu psal Alan McCullough, který už pár epizod o Samantě napsal. Třeba díly Line in The Sand nebo The Road Not Taken a myslím, že jí píše skvěle a doufám, že se v SGA dočkáme dalších epizod věnovaných Samantě z Alanovi hlavy... Jinak náš známý Wraith z Common Ground samozřejmě potěšil a jeho vtip byl parádní. :lol: Opět pokračování v hlavním příběhu, pár zmínek o ztracených Athosianech, o prckovi Teyly, Robert Picardo jako Woolsey samozřejmě také fajn, jen se mi zdá, že je nepoučitelný. Ale přičtěme to tomu, že měl panický strach a po dvoudílu The Return se ani není čemu divit. :wink:

Takže plný počet nedám, protože mi k tomuto dílu chyběla větší výprava a taková velkolepost. Navíc se mi zdálo, že ten záběr dvou ničících se Hive Ships byl z dílu The Hive. :? Bohužel ten díl nemám a tak se nemohu přesvědčit, ale doufám, že se pletu, protože bych byl nerad, aby se zaváděly do SGA tyto "Andromedovské" praktiky. Moje hodnocení je 9/10.

Příspěvek 18.11.2007 01:16:09
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Samino velení je dobré, mám jí tam ráda, nicméně, párkrát jsem zatoužila mít tam Elizabeth. Cítím to tak trochu, jakoby jí (Elizabeth) to město patřilo. A u Sam jsem zase zatoužila, aby šla do akce :). Čímž ovšem nechci říct, že by něco dělala špatně. Jde o můj pocit z Atlantis. Ještě si zvykám.

Wraithský humor mě rozesmál, až jsem se za břicho popadala :lol:. Když si vzpomenu na jakékoli jiné Wraithy, nikdy se takle nesmáli (ani u flashing :)). Ale trochu mě mrzí, že mu Sam přesto tu ruku nepodala. V té chvíli se to už moc nehodilo, no, ale kdyby si počkala, až se vysměje a pak mu jí klidně podala...hmm...škoda :?.

Potěšilo mě, jak Rodney rozebíral s Johnem, co udělali. A že zmínil i Elizabeth. Kdyby... kdyby to neudělali, měli by Elizabeth a 150 000 lidí. Hmm. Ne, že bych je za to odsuzovala, jen je to takové zvláštní. Tohle je opravdu temný podtext. Zatím se zdá, že to ve výsledku vlastně dobře nebylo. A nápad s tím, jak budou chtít Asuřani Wraithy vyhladit, je skvělý. Také mi vůbec nepřišel na mysl :).

To, že si Sam rozumí s Johnem...byla bych raději, kdyby si víc rozuměla s Rodneym. Přece jen, zná ho lépe. I když John je takovej pohodář a vlastně to porozumění ani moc nepřekvapí. Asi by to buď bylo takhle nebo úplně opačně :). Ale pár konfliktů mít mohli... Nicméně John je v jistém ohledu podobný Jackovi, tak proč ne. Ale...žádný románek!!!, Fazulino ;-) :).

Woolseyho mám ráda, i když tady mi připadal, že se zase posunul o něco zpět. Nevim, po takové době by mohl víc věřit. Sam i lidi z Atlantis už mu zadek zachránili.

Vize - mno, budiž, sice nemám ráda "vize", ale když se to aspoň trošku vědecky vysvětlí, tak to nějak zkousnu, jako u Jonase. A provázelo je pěkné vysvětlení - že budoucnost není daná a záleží i na nás. Osobně nemám myšlenku Osudu ráda, takže zmínění tohohle se mi líbí. Ty vize si ošéfovali pěkně, jen jsem zvědavá, jak ošéfují to ničení Atlantis. Přinejmenším tam bude pěknej bordel :).

Chybějící část kódu. Na mysli mi hned vyvstanulo, že to bude něco k zničení Atlantis :), ale může to být i něco jiného. U těch dvou Hivek - to to Sam ani netušila, to snad musela, ne, jinak by bylo trochu hloupé zastavit Johna. Ale shut up na Woolseho a udržení svých rozkazů (i když John nevypadal, že by měl v úmyslu Woolseho poslechnout) bylo hezké :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 18.11.2007 01:34:16
upi Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

mě tento díl opravdu trošku sklamal.....

příběhěm ne, ten byl super,
ale ty efekty..... to bylo neco otřesneho,
nejhorší jak se lode zničily navzájem, a hned za ním se drží jak replici drtili atlantis....
to bylo vážně až trapně naanimovane,
nepřiškrtily atlantis trošku víc rozpočet???? tohle bylo vážně otřesné, jako by jsme se s vývojem animací vrátili 10 let spátky.....

ale jinak díl super... :-)
[img][http://upi.stargate.sk/sig_down.png]http://upi.stargate.sk/sig_down.pnghttp://[/img]
--- stargate.sk ---

Příspěvek 18.11.2007 01:37:58
Kanzaki Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Miluju Wraithské vtipy :D Sam se mohla aspoň zasmát.
K tý vizi ničení Atlantis: podle čeho usuzujete, že jde skutečně o Atlantis, a ne o Asuranské město? Z těch míhajících se postav není vůbec jasné, o koho jde. Klidně můžeme my útočit na Asuranskou "Atlantis" na nějaké planetě.

Příspěvek 18.11.2007 01:46:36
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Kanzaki: Tak tahle myšlenka mě teď fakt dostala :)...přinutila mě podívat se na to ničení ještě jednou - nicméně, město je na vodě, nejsou tam žádné "přístavby", lidé tam mají vlající oblečení a ...uniformované tak, jak to ti z Atlantis nosí, takže...
Ale tak kompletně zničený to nebylo...prostě by zase přišli o hlavní věž a jako bonus nějaké další části města :).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 18.11.2007 02:34:50
Ted Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Taky souhlasim s "asuranskou Atlantis" koukal jsem na to asi 3x, postavy neni videt, a v jednom zaberu to vypada ze to ma plno nizkejch budov okolo (i kdyz je to megarozmazany) ale proste okolo neco je, a kdyz se kouknete treba na tu cast, kdy maskujou mesto, siroko daleko je jenom voda (nevim jestli to je more :D )
Jinak se mi libi ze Sam se vubec nefusuje Rodneymu a Radkovi do remesla a dela jenom svoji velici "praci"...
Celkove peknej dil, Woolsey se mi "libil"...otazka je jestli neco ziskaj z dat z vysetreni Vestce...(ale davam tomu tak 5 - 10%sanci... :? )
PS:prijde nekdy ten obrazek co videla Carterova :?:
8/10
Meiles: "I had the most amazing idea last night"

Příspěvek 18.11.2007 06:01:01
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Asuranům vůbec nic nebrání přistát s x městama, který jsou schopný postavit, na libovolný planetě s oceánem. Oblečení postav vypadá jako černé, nikde nejsou vidět žádné znaky, vlaječky, prostě nic čím by se dali identifikovat. Řekl bych, že ta vize svádí k jednoduchému jednostrannému výkladu, ale může to být zcela špatná interpretace. Stejně jako to vypadalo, že Shepard zničil Wraithskou loď.

Příspěvek 18.11.2007 08:52:00
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

me se to dost libilo 9/10
hlavne ten wraihskej humor :D :D :D
ale vrta mi hlavou ten sledovaci chip co mel ten wraith implantovanej , jestli si ho vyplnul ?
a myslenka ze znici atlantis :cry: :cry: :cry:

P.S. uvaha ze se jedna o asuranskou atlantis je sice pekna ale ci by potom byla ta aurora? kocovnici nam asi moc nepomuzou

Příspěvek 18.11.2007 09:39:44
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Ještě jsem o tom v noci přemýšlel :D Kočovníci jsou jedna z možností, může to být jejich loď. Za pozornost ovšem stojí i fakt, že město se vůbec nebrání. Proč? Asurani by asi neměli problém s nedostatkem dronů, což mluví proti mé teorii. :( Nemohli by nakonec ve městě být cestovatelé? Jenže zase pokud město nemůže střílet a nemá štít, nebylo by lepší ho prostě dobýt? Pro Asurany by to přece v pozemní bitvě nebyl vůbec problém. :?:

Příspěvek 18.11.2007 09:53:28
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Kanzaki:

Toto je spoiler!!!:
K tomu nebránění, vůbec nevíme, co udělá ta sonda, která tam spadne v 10 díle, čili je možné, že prostě celé město odstaví. Něco jako předvoj Replikátorského útoku. Dalo by se sice polemizovat o tom, že by to mohli být Cestovatelé, ale pokud se nemýlím, tak ti budou na naší straně, ikdyž kdoví...
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách