Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 27.11.2007 - review epizody 407

27.11.2007 - review epizody 407

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 10.11.2007 10:30:19
JFK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Nechte už tu "chuděru" Teylu být. Jako herečka je hrozná, ale jako ženská by k zahození nebyla :lol: třeba jí to avizované těhotenství změní k lepšímu a to především po herecké stránce.

Příspěvek 10.11.2007 11:00:18
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak už jsem taky viděla. Já jsem byla tedy spokojená. Teyla se mi tentokrát docela líbila a hlavně Dr. Kellerová byla super. Skvěle se doplňovaly a vůbec to byla pěkná netradiční epizoda. Taky bych mohla namítnout: málo Shepparda, ale chápu, že tady prostě nebyl potřeba, byla to epizoda o něčem jiném. Tedy Dr. Kellerová se mi strašně líbila, chovala se přesně tak, jak bych myslela, že se doktor v této situaci bude chovat, ale okolnosti ji donutily hodit strach za hlavu... Hmmm, že by se nakonec kromě Amandy našla nějaká ženská postava v SGA, kterou budu mít fakt ráda? Tahle epizoda mi připomněla trochu SG1, mělo to podobnou atmosféru - průchod branou, neznámá rasa, nemožnost se vrátit branou... - třeba takovou tu epku, jak Sam byla na té planetě sama a pronásledoval ji supersoldier....

Myslím, že mi něco uniklo, kde tedy vlastně Athosiani bydleli, kam za nimi šla Teyla na návštěvu? Já myslela, že zůstali na staré planetě Atlantis, ale očividně ne, když tam měli bránu. Tyy jo, asi se budu muset kouknout na 4. řadu znova ... nebo to říkali tady? Se úplně stydím, že nevím.

Co se mi nelíbilo:
Teylin rádoby přítel, o němž předtím nepadlo ani slovo (já vím, že říkala, že o tom nikomu neřekla..., ale...), no ale nějak to její

Toto je spoiler!!!:
těhotenství

zdůvodnit museli. Ale tohle je prostě opravdu dost násilné, vymyslet si najednou někoho, s kým se Teyla stýká tajně....

Postřehy:
Danny Trejo jako velitel "Balekajů???" - wow, tenhle chlapík už asi fakt má nouze o role:-)... od dob Desparada se občas objevil v nějaké té vedlejší roličce.

Dr. Kellerová je z Chipewa Falls - co mi to připomnělo? Aaaaa, jako někdejší fanynka Titanicu jsem si hned v zpomněla, že odtamtud byl Jack Dawson - Leonardo Di Caprio.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 10.11.2007 12:43:21
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Nesnášim lidi, který tvrdí, že Ratchell Luttrell je špatná herečka, maximálně má v SGA špatně napsanou postavu, viděli jste jí vůbec někdy v nějakém filmu ?? Mno epizodka to byla fakt pěkná, "požírání" nějakého divného tvora bylo naprosto dokonalý, o ukradených lízátkách v rukou nepřátel ani nemluvím .... :lol: docela by mě zajímalo, kdože je to ten týpek, co si hrál na geniie (sem si dokonce myslel, že je to replikátor, ale to by přece nevyzvídal adresu, ale strčil by ručičku do mozkovny ... krev by určitě dokázali nějak udělat, ikdyž vlastně ona ho ošetřovala že jo, tak by si toho nějak všimla ..), mno nějak se nám rychle vypařil na to, že měl v prčicích nohu. Dokonalá byla scéna Kellerové, Hack to myslim už psal: "ty mě nestřelíš, jsi doktor, lečitel, ne zabiják .... máš pravdu, ale prvně potřebuji mít co léčit ..." :lol:

Příspěvek 10.11.2007 13:35:51
Apple Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak tento díl se mi moc nelíbil, to už se mi mnohem víc líbil díl minulý. Na druhou stranu Tyela měla konečně hodně prostoru a Kellerová byla skvělá... Viz. její hláška:-D. Postavy byly vykresleny dokonale, ale celkový děj tohoto dílu podle mě celkově upadal...

Příspěvek 10.11.2007 13:57:22
enj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tjn, neprudte furt do Teyli, treba ma hrat to co hraje :D
Stejne nejvetsi *censored* je Adria ;)

EDIT: Takové výrazy se tady nepoužívají. Klenotka

Příspěvek 10.11.2007 13:58:29
Roadse Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Fazulina píše:
Myslím, že mi něco uniklo, kde tedy vlastně Athosiani bydleli, kam za nimi šla Teyla na návštěvu? Já myslela, že zůstali na staré planetě Atlantis, ale očividně ne, když tam měli bránu. Tyy jo, asi se budu muset kouknout na 4. řadu znova ... nebo to říkali tady? Se úplně stydím, že nevím.

Mrkl bych se na díly 3x10 a 3x11.. když antikové přebrali město, odstěhovali je na jinou planetu s bránou.. a ještě na konci dílu na tu planetu letěli :wink:
Carterová :"Pane??"
O'neill: "To je moje zbraň, přísahám."

[img][http://sg1sga.xf.cz/sig.jpg]http://sg1sga.xf.cz/sig.jpghttp://[/img]

Příspěvek 10.11.2007 15:32:14
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jejda no jooo, už si vzpomínám. No nějak mi to nedocvaklo. Tak to potom jo.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 10.11.2007 16:09:56
Eleira Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Teda po tak skvělým díle, jakým byl ten poslední, dát díl, jako byl tenhle - to by se mělo trestat. Příběh byl naprosto tuctový. V každém správném americkém seriálu musí být alespoň jeden díl, kdy je někdo v lese a před někým utíká. Nejlíp, když ty lidi jsou minimálně dva a jeden se hned na začátku zraní, navíc je to takovej nemotora ohledně přežití a druhej je bouchač, kterej umí všechno :roll:
Jo, Teyla a její klacíčky. S jedním klacíčkem seřeže tři urostlý bojovníky a pak jich seřeže rovou celou bandu - tak to se fakt nepovedlo. Nevim, proč se těch bojovníků tak bály, když jim pak Teyla dokázala rozbít ústa jenom s klacíčkem :roll:

No ale abych tomu jenom nekřivdila, tak tam bylo i pár světlých momentů. Například "pralidi" s lízátkama v puse :lol:. Nebo rozhovor Rodney/Sheppard + později Ronon.
"What the hell you´re talking about?"

Ale jinak se mi ten díl moc nelíbil a to nejen proto, že to bylo o Teyle a já jí nemám ráda. To by se dalo zkousnout, ale tak nějak obecně kvůli tomu příběhu. Jak jsem řekla, typickej tuctovej příběh. :roll:

Příspěvek 10.11.2007 17:14:44
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak já nevím....mně se to docela líbilo, ale až tak někde od půlky, kde se to trochu rozjelo. Některé věty, které Teyle napsali, mi ze začátku přišly dost křečovité, ale je vidět, že když se pak uvolnila, tak to k ní sedí spíš. I herečce. Rachel moc na dramatické role není, nevím, nevadila mi tady, jenom si na to musel člověk trochu zvyknout.
A konečně je v SGA ženská postava, která mi nevadí. Potom, co zkazili Teylu a pak tam navíc dali Carterovou, je tam konečně herečka a postava, která se mi líbí.
Doktorka je opravdu skvělá a musím říct, že její přizpůsobování bylo mnohem uvěřitelnější než Carsonovo ohánění P-90 v některých epizodách. Carson mi chybí, ale prostě silná ženská postava tady chyběla. O téhle toho navíc moc nevíme, takže je tu velký prostor pro vývoj.
Ta rasa, na kterou narazili, je asi součást té "story-arc", která v téhle epizodě konečně začala a tak jsem zvědavá, jestli na ně ještě narazí.

Líbil se mi hrozně moc ten rozhovor Shepparda s Rodneym :D Bylo to krátké, ale kouzelné a vtipné a Rononova reakce byla taky super. A action!Rodney je vždycky fajn :D

Ale potom, co Rachel říkala, že obsazují herce na otce Teylina dítěte, jsem si říkala, že to asi bude ten týpek, co tam s nimi pobíhal a ono ne. Vůbec ho neukázali :( Trochu si to vycucali z prstu, ale ono se s tím asi nedalo moc dělat, když jim Rachel otěhotněla prakticky na začátku natáčení. Mohli ale třeba občas zmínit v předchozích epizodách, že Teyla "tráví hodně času s Athosiany a někoho vídá" nebo tak. Aby to nebylo tak náhlé. A pak, chtěla jsem vědět, jak sakra vypadá chlap, který by chtěl mít něco s Teylou :)

Válečník s lízátkem, jo, to se jim povedlo :)
Utíkající Ronon, zatímco ho Sheppard s McKayem kryli (ano, opravdu to vypadalo, že se kryjí :)), byl velmi neobvyklý pohled. Většinou je to naopak.

Epizoda takový docela průměr, pro mě jdou ale bodíky nahoru za to, že nám konečně udělali čistě "ženskou" epizodu, kde byly jenom ženské hrdinky, které se o sebe umí postarat. Za to rozhodně bod nahoru.
A i když je to Teylino ohánění klacíkem přehnané, přece jen musím smeknout před Rachel, že se už s očividným bříškem vůbec takhle ohánět dokázala. Další bod za to, že v téhle epizodě nebyla Carterová :) (což je na druhou stranu škoda, protože epizod, kde být nemá, rapidně ubývá :( Na druhou stranu epizod, kde ještě takový Radek být *má* taky ubývá :( ) A za doktorku, která se mi líbí čím dál víc. :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 10.11.2007 18:10:28
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

1/5 - bod za "Reavers" a Dannyho Treja(co ho to proboha napadlo hrát v SGA???). Po Wraithech druhá nejzajímavější rasa v PG.

a teď ten zbytek. Moc jsem bavil. Teyla si nebere zbraně když chodí z Atlantis. No nic, v PG se prohání Wraithové :-)) doktorka nemá ani sidearm. Žádný zajištění, vůbec nic.

jestli tohle byl náznak nějakýho provázanýho děje, tak to teda potěš. Teyly dítě mě nezajímá, ani její milenec a ani její křováckej kmen.

A ten závěr, nic trapnějšího jsem tak dlouho neviděl. Záchranej tým složenej ze dvou vojáků a jednoho vědce. Proč maj na Atlantis vůbec vojáky? Ať je radši pošlou domu, jsou tam zbytečný. Všechno obstará Sheppard a jeho neporazitelný tým. Opraví jakoukoliv technologii, zkrátka superhrdina.

A jak nakonci zmizel ten chlápek? To byla bomba. Nejdřív tam skučí na lesy s prostřelenou nohou a pak zmizí bez jedinýho pípnutí aniž by si někdo všimnul. A to ten někdo stál pár metrů od něj. To, že se tam střílelo, to neberu.

Co taky čekat od dílu, kde vyplňují 42 minut tim, že lezou několik minut přes provazovej most. Asi nic. Ale horší to už bejt fakt nemůže. Jsem zvědavej kam až klesne 5. řada.

Příspěvek 10.11.2007 18:28:55
General
General

Odpovědět s citací

Tak trochu nerozumím, proč ti to, že tady nebyli vojáci, vadí až tady. U SG1 to bylo poslední dva roky celkem běžné, když navíc Teal´C zvládl s tancovat s P-90, bez krytí tam stříleli a vůbec neměli žádný tým sebou.

To, že si doktorka jen tak vyrazila beze zbraně mě taky překvapilo. Měla jsem dojem, že by to mělo být povinné vybavení každého, kdo jde off-world, doktor ne-doktor.

Ovšem jestli takhle budeš koukat i na 5. řadu jenom proto, abys viděl "jak to dopadne" a ono těch řad bude třeba sedm...tak to taky potěš :)
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 10.11.2007 18:35:17
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak tenhle nešvar mi vadil i u SG-1. I na GW jsem to párkrát napsal. Je teda fakt že s SG-1 čas od času chodila SG-1 a na Adriu šlo dalších asi deset vojáků. Jenže v SGA chodí akorát Sheppard a jeho tým. Ten Teal'cův styl střelby mi taky vadí.

mně vadí, že scenáristi píšou takový věci, který by žádnej člověk v reálu nikdy neudělal (třeba 310, každej inteligentní člověk by zvednul štít, kdyby věděl, že k nim letí Asuranská válečná loď), jen proto, aby něco vůbec napsali.

taky je divný, že pošlou hlavní doktorku někam na off-world bez doprovodu. Je jedno kam jde Moc rád věděl, jaký maj na Atlantis bezpečnostní předpisy. Asi žádný

Příspěvek 10.11.2007 18:38:08
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

nechápal sem Rodneyho jak střílel... bud hraje idiota nebo komika...

jinak zatím nejslabší epizoda téhle serie

Teal'c tak střílet může protoře je to Teal'c :twisted: :lol: ale vážně. jak střílel ze 2 P90 už bylo hodně přitažený za vlasy :roll:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

Příspěvek 10.11.2007 18:46:06
General
General

Odpovědět s citací

Sgt. Hoot: Ani Teal´C by bez symbionta nepřežil ránu ze dvou tyčovek a katanu v břiše.
On "Rodney" někoho hraje? Toho jsem si nevšimla :) Myslela jsem, že ho hraje Hewlett :)
A co ti na tom, prosím tě, vadilo? Co měl jako dělat? Krčit se někde za stromem? Mně tohle přijde rozhodně lepší, než aby z něj dělali comic relief nebo ho nechali blábolit tisíc slov za minutu. Líbí se mi, jak ho zatím ve 4. řadě píšou.

g.o.d: Já nevím, ono to vypadá, že to pokaždé píšou jinak, jak se jim to hodí. To bych opravdu neřešila. U SG nemůžeš chtít věrohodnost, oni si nehrajou na nějakou vojenskou show, prostě je to Stargate, kterou někteří sice berou moc vážně a moc všechno pitvají, ale je to jenom...Stargate. Opravdu bych to až takhle neřešila, to bych se musela zbláznit.

Příspěvek 10.11.2007 18:52:16
Sgt. Hoot Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

tím střílením sem myslel že nemířil :wink:

a pardon že sem špatně ohodnotil miláčka McKay/Hewletta :lol:
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_manchester_united_4.gif]http://www.football-wallpapers.com/userbars/manchester_united_4.gif[/img]
[img][images/thumbs/Sgt.%20Hoot_21475.png]http://www.userbars.be/userbars/11/21475.png[/img]

Chceš-li se mít jako prase v žitě - chovej se jako svině.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách