Jak to říct - nečekala jsem vůbec nic - a nemůžu říct, že bych byla mile překvapená, ale aspoň nejsem zklamaná. Bylo to jen zvláštní.
Myslím, že ženský tým nebyl marný nápad, ale uvítala bych, kdyby tam nebyl Sheppard jak pěst na oko. On mi tam seděl nejmíň.
Z celého týmu mi byla nejsympatičtější ta seržantka - s nejnižší hodností a paradoxně jako jediná věděla, co dělá a navíc to byla typická vojanda. Na konci se žvýkačkou dala najevo, jak je v pohodě. Líbila se mi asi nejvíc a docela ráda bych ji občas viděla. Ale to se asi nestane.
Je problém napsat epizodu čistě pro čtyři nové postavy, když tam máte ještě dvě postavy, které už musít psát podle šablony. Takže zase, kdyby to byly ony čtyři, možná by mi přirostly k srdci spíš, takhle s "crapujícím" Sheppardem to nebylo ono.
Nepochopila jsem, proč se musely představovat i Sheppardovi - copak on nezná svoje vlastní vojáky a nevysílá je na mise? Co tam dělá celé dny? Není snad nejvyšší vojenský velitel na Atlantis? Měl by konzultovat nové lidi, co mu tam chodí. Tohle bylo hodně mimo. Asi chtěli zase zahrát na to "Kirk Sheppard má před sebou čtyři ženské", ale pánové scénáristi, nefungovalo to. Sheppard tam byl spíš na obtíž, navíc na konci z něj zase udělali velkého zachránce.
Bylo to něco mezi Mlhou a Kruhem, a atmosféra by se jim celkem povedla, kdyby se na konci nevrátili do Atlantis. I když oceňuju přítomnost McKaye na začátku a na konci, atmosféru to značně nabouralo, což je škoda.
Ovšem samozřejmě dějové díry a zmatené pobíhání všech postav, které by měly být "the best and the brightest", bylo do očí bijící. Jestli tam byl nějaký podtext a chtěli tím dát poctu béčkovým hororům ve stylu "Je tam mlha, je tam tma a hele, tamhle se něco temného hýbe, honem se na to jdeme podívat", tak se jim to povedlo. Pokud ne (a to asi spíš), tak je to ukázka zvoraného psaní postav.
Jak říkám, nejvíc na mě asi udělala dojem ta seržantka a na konci jsem se o ní jako o jedinou bála. Jak tam Sheppard s Beckettem čelili těm potvorám, tak u těch jsem měla přesně opačný pocit. Sheppard mě už štve pořád a u Becketta mám teď neustále pocit, že "něco není správně". Zkrátka vím, že to tak úplně není náš Carson a to je špatně. Měl zůstat mrtvý.
A jedna poslední poznámka - proč dělali takový povyk ohledně té Vegy, jejíž "oficiální představení" mělo proběhnout právě tady, když ji nakonec zabili? Vždyť co se týče hereček, tak představitelky doktorky Porter a majora Teldy jsou mnohem známější tváře.
OK, zase samá kritika

Takže atmosférou to nebylo špatné, jednu dobrou postavu jsem si našla, ale nemyslím si, že je to něco, na co se podívám znovu.
Třeba to nebylo úplně marné, protože možná ta data z té laboratoře použijí někdy příště

Jenom pochybuju, že se s kteroukoliv z těch žen ještě setkáme a je to celkem škoda - ráda bych některou z nich viděla v týmu, třeba tu seržantku - místo Teyly

A pozitivní skutečnost - nepřítomnost Ronona s Teylou.

Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.