Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x09 - Miller's Crossing [Millerova křižovatka]

4x09 - Miller's Crossing [Millerova křižovatka]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.11.2007 10:17:57
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Wraith :shock: ...tak tohle je už vážně zajímavé (vůbec pohled na Wraitha v SGC :)).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 23.11.2007 15:53:26
Nemoo Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

to isté video, ale tentokrát na youtube...
http://www.youtube.com/watch?v=qSvGNjkJXAU
[img][http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpg]http://www.stargate.sk/obr/ine/nemoo1.jpghttp://[/img]

Příspěvek 24.11.2007 15:26:06
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

hh, Ronon v obleku, wraith v SGC a celá operace na Zemi ? :D, že by taková chvilka jako SG-1 Mno nemůžu se dočkat, jenom mě s*re, že jsem tu dlouho nebyl a nezjistil sem si že tu epizodu vysílají až 30. já sem dneska do 6. čekal na torrent

Příspěvek 24.11.2007 17:33:23
Shogun2 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

meisterochmi píše:
A co vůbec znamená 10/9C
Taky bych se připojil k dotazu o vysvětlení, jak to tam značí...

Příspěvek 24.11.2007 18:26:05
JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Tam přijde akorát svázanej, škoda mno :cry: . Vůbec nechápu, proč se SGA tým se*e do něčeho na Zemi...to je tak trapný... :roll:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

Příspěvek 24.11.2007 18:34:21
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No jak jinak dostat z mlčenlivého zajatce, potažmo nepřítele informaci než mu ukázat co dokáže Wraith :lol: to by se jeden hned rozkecal aby si zachránil krk. Ale takové metody v SGC ani na Atlantis moc neuznávaj. tak to asi bude jinak :D

Příspěvek 25.11.2007 08:35:59
pako_02 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Potom ako sa Rodney McKay stretol pred rokom so svojou sestrou Jaennie, udržuje s ňou pravidelnú korenšpondenciu. Posiela jej listy na Zem a ona samozrejme jemu do Atlantídy. Istý mocný ľudia však odhalia túto dopisovaciu mániu a nalákajú Jaennie do pasce. Rodney cestuje na Zem a pokúša sa ju zachrániť, sám však padne do pasce a ocitá sa v zajatí.

Rodney sa zobúdza v akomsi laboratóriu na Zemi a vedľa neho sa nachádza unesená Jaennie. Stretávajú muža, ktorý stojí sa celým týmto únosom a je ním prezident farmaceutickej firmy "Devlin Medical Technologies", Henry Wallace. Jeho firma dostala vládne zakázky, aby integrovala získané mimozemské technológie v oblasti medicíny. Jeho osoba mala len veľmi nízke "bezpečnostné overenie", ale aj napriek tomu sa dostal až k informáciám o SGC, Atlantíde a neposlednom rade k McKayovi.

Wallace súrodencom ukazuje svoju dcéru Sharon, ktorá trpí na leukémiu. Rodney však nechápe, ako jej oni ne-lekári môžu pomôcť. Wallace im vysvetluje, že Sharon podrobil experimentálnej liečbe nanitov, ktorá sa však vymkla sopd kontroly. Urobili viac škody ako úžitku, a preto potrebuje McKaya, aby nanity preprogramoval.

Atlantis tím samozrejme nezaspal na vavrínoch a do SGC prichádza Sheppard s Rononom, aby Rodneyho našli. Spolupracujú s agentom NID Malcolmom Barrettom, ktorý im v pomáha v pátraní.

predpokladam ze ten Wraith tam bude na to, aby sa pokusil vyliecit tu jeho ceru, nejak jej dat zivotnu energiu ci co (ale som zvedavy, co s tym Wraithom budu potom robit aby im nechcipol od hladu).

Příspěvek 25.11.2007 21:39:58
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Na tuhle epizodu se těším hlavně proto, že by to mohlo ukázat trochu temnější stárnku McKaye. Jako co je ochoten udělat pro záchranu sestry atd. Doufám, že z toho jejich vztahu hodně vytěží. Docela ráda uvidím i nějakou vážnější stránku a ukážou nám nějaké pozadí jejich rodiny.

Ale můj problém je to video na youtube. Asi to moc pitvám, ale co tam sakra zase dělala ta Amanda? :roll: Totiž, vážně nic proti ní, ale je vůbec v téhle epizodě? Jestli chtějí prezentovat jednotlivé epizody, neměl by to dělat někdo, koho se ta epizoda týká? Jako třeba Travelers, kde měl roli Joe, tak by to měl prezentovat on? Nebo Missing, které bylo o Teyle a Carterová v té epizodě ani nebyla, ale Amanda ji stejně prezentovala?
Tohle mi připadá jako velmi levná vějička na diváky. A Amandu upřímně začínám litovat. Ať se nám snaží jakkoliv namlouvat, že "Carterové přišla na mysl až potom, co jsme ze seriálu odepsali Elizabeth" nebo "Je to přirozený vývoj, nemá to co dělat s SG1", tak poslední dobou mi to připadá jako hromada keců.

Vždyť sám Joe teď na conu řekl, že vůči lidem z SG1 funguje "loajalita" a že vyhození Torri byl docela podraz.
Ale to sem nepatří. Co chci říct je, že Amanda tam je prostě proto, aby přitáhla diváky SG1, což jak se zdá za a) nezabírá a za b) je to lež. Pořádně v seriálu není, za což bych sice měla být ráda, ale zatím byla pořádně vidět akorát v The Seer, tedy v roli v jaké tam má být-totiž velící. Když už ji tam teda strčili, tak ať má ksakru aspoň co na práci. Navíc to bylo trochu jako Weir/Carter, jakoby nevěděli, jak ji napsat, tak ty dvě role spletly dohromady. Takže očividně ani nevědí, jak ji psát.
Ale prezentovali ji v reklamách jako nějakou hlavní postavu, a teď prezentuje trailery, navíc tam, kde nemá co dělat a přijde mi to laciné, vážně, vážně laciné.

Vím, že to sem nepatří, ale přišlo mi to na mysl právě v souvislosti s touhle ukázkou.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.11.2007 00:11:52
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotko, nezlob se na mě, ale tohle mi už přijde ve stylu "Kdo chce psa bít, hůl si vždycky najde". Nenaplnilo se to, čeho jsi se obávala a tak si hledáš něco jiného, proč bys mohla nadávat.

Co se týče těch Amandiných úvodů, tak tvoji reakci opravdu nechápu. A už vůbec, co je na tom laciného... Jsi zatím jediná, kdo se vyjádřil negativně. Myslím, že většině lidí je to úplně jedno a berou to normálně. MGM se prostě rozhodlo ty trailery uvádět Amandou a dost pochybuju, že to od nich byl nějaký úmyslný obrovský marketingový tah. Předpokládám, že byla po ruce a tak s ní natočili všechny úvody k trailerům. A pokud ti Amanda nevadí (jakože tomu nevěřím), tak opravdu nechápu v čem je problém. Ona to neuvádí jako Samantha Carter, ale jako Amanda Tapping. Příští rok ty trailery třeba bude uvádět někdo jiný. Celá tahle věc o třech vteřinách na začátku traileru ze stránek MGM je podle mě vcelku uhozená. Vsadím se, že kdyby to uváděl David, tak bys tak neprskala... :wink: A pokud tě napadlo hned reagovat ve stylu "Ale David je tam čtvrtým rokem a ona teprve přišla", tak ani nemusíš. Pro mě je to vše takový "SG Univers" a já to beru tak, že je tam už jedenáctým rokem. :) (Což by mohla být tvoje alternativní reakce na Davida :lol:)

A teď k účinkování Amandy v SGA. V podstatě jsi příkladem toho, o čem mluví Tar-ara, Vojta@ nebo i já. Je opravdu naprosto jedno, jak jí v SGA napíší. Člověku, který jí v SG-1 nenáviděl, jako jsi ty, se stejně nikdy nezavděčí. Naprosto nesouhlasím s tím, že nevědí jak jí psát. Ne, oni to vědí, ale vycházejí z mylného předpokladu. A to, že když to nebude ta stejná Sam jako v SG-1, tak si tím udobří rozhořčené anti-carter kritiky. Takže já je chápu, ale udělali chybu. Měli na to kašlat a psát jí stejně jako v SG-1, protože tohle nemá cenu. Tohle je prostě začarovaný kruh. Je tam moc - je to špatně. Je tam málo - taky špatně. Zužitkuje zkušenosti (Doppelganger) - špatně. Neplete se do vědy - ááá špatně. Atd. A i kdyby Amanda měla být jakási "vějička" na fanoušky SG-1, tak na tom není nic špatného. A to, že to nefunguje, je upřímně jen tvůj odhad a hlavně spíš zbožné přání. Nelze dokázat ani že to funguje, ani že to nefunguje. Základní sledovanost na Sci-fi Channelu rozhodně jako argument neberu, zvlášť, když je SGA pořád tamějším nejsledovanějším seriálem, ale celková sledovanost Sci-fi je prostě bídná...

Co se týče Torri, tak pokud je to opravdu vyhazov kvůli oddanosti SG-1, tak mě to opravdu štve, o tom žádná. Tohle se prostě nedělá. Ale nemůže za to ani Amanda ani postava Sam a rozhodně bych to nespojoval. Jonase jsem měl hrozně rád a jeho odchod mě hrozně naštval, ale nikdy jsem to nevyčítal Michaelovi. Jednoduše je to producentské rozhodnutí a nám se může nebo nemusí líbit a to je asi tak všechno...

Nevím, proč se tohle musí pořád rozebírat. Ještě před pár měsíci jsem si vážně myslel, že jí chceš dát šanci a že se budeš snažit soudit objektivně. Ale myslím, že už je navýsost jasné, že je úplně jedno jak jí budou psát... :wink: Sice už si připadám trapně, že opět reaguju sáhodlouze na Samanthu/Amandu, ale na tvůj příspěvek jsem jednoduše nemohl nezareagovat. :dontknow:

Příspěvek 26.11.2007 03:48:49
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ano, myslím, že Markus to vystihl pěkně. (Až na toho Jonase, to mám jiný názor, ale to sem nepatří ;-).)
Myslím, že v SGA Sam až příliš krotí. Jistě, je tam jako velitel primárně, ale já jsem vždycky milovala, když se vrtala v nějakém zařízení a vysvětlovala okolním nechápajícím tvářím. Mé obavy (alespoň zatím, ale jsme skoro v polovině), že bude ubírat prostor Rodneymu s Radkem vypadají teď jako naprosto mylné, naopak, po stránce vědy toho ještě moc neudělala (i když je fakt, že moc možností tam nebylo - pro nikoho).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 26.11.2007 11:25:08
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mno, moc se na tu epizodu těším. K Amandě jen jedno. To, že uvádí trailery, je zcela přirozené a stejně jako Markus si myslím, že ona je v SG již 11 let, já osobně jsem nikdy SG1 a SGA nijak neoddělovala. Je to stejný svět, stejní lidé. Amanada tam patří stejně jako kdo jiný. Nevadilo by mi ani, kdyby to uváděl RDA, Michael, Silar, Walter, kdokoliv. Jsou to lidi z SG a mají s tím hodně společného:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 26.11.2007 18:36:55
General
General

Odpovědět s citací

Jééé :roll:
Mně to prostě přijde jako laciná reklama, že prostě tam Amandu mají, tak ji to nechají uvádět. Protože to ně mě takhle působí, jako reklama "hele, je tady Amanda, dívejte se" Přijde mi to tak, že ji "využívají" a ne, kdyby to uváděl David ke epizodě třeba Travelers, taky by mi to přišlo divné. Vůbec to uvádění je uhozené. A dělají to letos poprvé, takže to s tím možná nějak souvisí? Nemám ve zvyku pitvat se v maličkostech a nejsem protivná detailistka, ale tohle mi prostě vadí. Je to divné.

A já jsem nemluvila o tom, že zabírá místo Rodneymu nebo Radkovi nebo že naopak není typická Sam, tos mě, Markusi, špatně pochopil. Myslela jsem, že by ji mohli napsat jako velící. Když tam je jako velící, tak by mohla zkoušet velet. V Dopplegagneru to byla věc trochu o zvyku, že to bylo ještě před Reunion atd. Nešlo mi o to, že by tam byla, spíš o to, že měla zbytečný text jako "to jsme dělali v SG1", místo aby to zkusila nějak krátce vysvětlit, jak to třeba funguje atd. Ne všichni SG1 viděli a myslím, že někteří lidi mohli být zmatení.
A ano, opravdu existují lidi, kteří Carterovou rádi nemají.
V The Seer se mi celkem líbila, ale jak říkám, působilo to na mě jako Weir/Carter. Možná to bylo tím Woosleym a možná tohle hodnocení "velení" přišlo trochu brzo. Mně nevadí, že ji nepíšou jako starou Sam, právě naopak. Ale jde o to, že v těch epizodách, kde byla, jednou ztratila paměť, a v Dopplegangeru a vlastně i Tabula Rasa spíš přijímala doporučení, která pak sama dávala jako rozkazy. Jediné velící rozhodnutí bylo až v The Seer, kde paradoxně hodnotili její velení. Ale jaké, kruci, velení? Nebyla jsem si jistá, co je horší. Jestli fakt, že v SGA bude nebo fakt, že tam bude naprosto zbytečně. Teď už to vím. Když na ní koukám v SGA, překvapivě mi necvakají zuby, ani nic podobného a prostě si tu epizodu užívám a celkem zjišťuju, že v samotných epizodách je mi ona vlastně úplně jedno. Osobně mě zajímá tým, a ona tam prostě...je. Ale teď vím, že být zbytečná je ta horší možnost. Protože když už ji tam dali, tak by to mělo mít nějaký důvod. Ne aby to vypadalo, že na Atlantis velí Sheppard s McKayem a nikdo jiný tam není..

Ale to sem nepatří. Celý ten můj výkřik do tmy byl o tom, že ta její promluva před tou ukázkou mi přijde jako levná reklama, jak jsem napsala výš. A přijde mi to i nefér vůči herečce, protože ji tam prezentují jako někoho, kým není, resp. když prezentuje epizodu, v níž vůbec není.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 27.11.2007 10:25:16
Anijsha Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jééé!! První Wraith na Zemi :shock:, měla by to být pro něj čest :) Ale co s chudákem tam chcou dělat!? Výlet po památkách asi neplánují :? Snad si z něj zase neudělají pokusného králíka :roll: jestli jo, tak... :boj:
Jinak k téhle epizodě přistupuju s mírným despektem. V SG-1 mě epizody odehrávající se na Zemi zrovna dvakrát nenadchly. Nějaké politické pletichy a NID mě zrovna dvakrát neberou. No, uvidíme...
Mám z toho špatný pocit...
Obrázek
Sbor je matka, sbor je otec.
----Reklama----
Anijshino vidderské okénko

Příspěvek 27.11.2007 11:48:06
General
General

Odpovědět s citací

Mě teda taky ne, NID mě nikdy moc nebavilo. Ale já se spíš těším na interakci Hewlettových/Mckayových a na vztah Rodneyho k jeho sestře a její rodině. Rozhodně tohle slibuje velký emocionální a psychický vývoj pro postavu McKaye. Osobně tedy doufám, že to opravdu udělají a že to v další epizodě nezazdí.
Ovšem ten Wraith na Zemi už něco znamená-provázanost, páni :)

Příspěvek 27.11.2007 23:02:26
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Klenotka: tak to je snad jasný, že tam AT je proto, aby přitáhla SG-1 fandy. I proto uvádí ty reklamy. Já Carterovou v SG-1 taky nemusel, ale tady v SGA se mi paradoxně líbí. Nijak přehnaně do toho nezasahuje a když už jo, tak k tomu je nějakej důvod. Já radši budu koukat na Carterovou než na ukňouranýho McKaye, kterej by nedejbože měl SGA velet. To už bych se přestal dívat úplně.

jinak k tomu dílu, jsem rád že tam bude ten Wraith, aspoň něco zajímavýho. Když už musej nutně opisovat episody od SG-1, tak ať si vyberou nějaký zajímavý a ne zrovna Desperate Measures :roll:

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách