Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 6.2.2007 - review epizody 319

6.2.2007 - review epizody 319

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 30.1.2007 17:04:34
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

celkem slušnej díl, jen se v jednu chvíli nemusel Ronon trefit... :cry: a Rodney zas tolik nedostal :(... těšil jsem se že dostane víc (asi jako John, když hrál s Rononem tu jejich hru :D )
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 30.1.2007 22:32:34
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Mně se to teda dost líbilo, mnohem víc než posledně Submersion, ale tady sice bylo běhání po chodbách, ale jinak, líp :wink:

Musím říct, že se jim celkem dobře povedlo napravit tu jejich nepovedenou linii s retrovirem, a zavedli do seriálu, doufejme, svěží vítr v podobě Michaelových zvířátek :D Snad tuhle zápletku nepohřbí, i když si to nemyslím, protože mi to přijde jako docela důležitá a zlomová událost.
Mrtví Taranisané na hromadě byli hodně realisticky udělaní a jejich ruce trčící do vzduchu tomu dost pomohli.

Když se tým vracel do chodeb, tak mě napadlo, že bych se asi měla nudit, ale vůbec to tak nebylo. Strašně se mi líbily akce týmu, kdy už konečně všichni dělali co měli a působili sehraně a ano, přiznávám, líbilo se mi, že už udělali součástí konečně i Rodneyho, o což se ve třetí sérii hodně snažili. Taky jsem ráda, že už to trochu promíchali a Teyla s Rodneym se dobře doplňovali.
Co mě osobně překvapilo byl Rononův postoj, tedy ne jeho obvyklý "zabij ho" postoj, ale spíš mě překvapilo, že jsem s ním souhlasila. Když Shepparda prakticky seřval za to, že chce Michaela zase nechat naživu a vyslýchat ho...no, řekněme, že Michael by jim toho asi stejně moc neřekl a jak Ronon upozornil na to, že ten retrovirus byl od začátku špatný nápad, tak jsem si říkala, že výjimečně je jediný soudný.

Scéna s Teylou a Rodneym v lese, v sevření těch brouků, byla vážně strašidelná. I když to jak Sheppard nabral je dva a Micheala minul, mi přišlo jako docela velký bug.

Vůbec se mi líbilo, jak je jedna z jejich velkých chyb v podstatě doslova kousla do zadku a rozhodně je z toho větší malér než by si bývali přáli a lidi v galaxii Pegasus jim zase za něco, mimo probuzení Wraithů, můžou být "vděční".

Dodalo to tomu tak trochu nádech skutečné expedice, která jde ve vlastních stopách a zjišťuje, že jejich dokonalé lidské plány jsou na houby a pěkně se jim to vrací. Škodolibé? Ano, ale myslím, že minimálně tohle vystřízlivění si zasloužili.
Přestřelka v páře, kdy se jen míhaly nohy a kde McKay a Ronon stříleli, aniž by viděli na co a na koho, byla taky skvělá.

A přiznávám, scéna, kdy se Rodney cvičil s Rononem, se mi taky hodně líbila. Ne že by někdo mohl beztrestně mlátit do Rodneyho, to zase ne :lol: , ale čekala jsem na něco takového už od první série, kdy konečně uvidíme Rodneyho v tělocvičně, kde se učí sebeobranu. I když jsem čekala, že si na to vybere Teylu, která rozhodně není "hajzlík" jako Sheppard nebo Ronon. A hlavně mě potěšilo, že to sice bylo vtipné, ale nedělalo to z Rodneyho jen blbce, ale spíš to připomínalo tu scénu se Sheppardem ze Sunday. Snad už je rádoby vtipnému ponižování Rodneyho konec.

A abych jen nechválila :D No, opět, ano opět to odnesla červená trička. Tohle mi dost vadilo v SG1, vlastně mi to tam vadí pořád, ale u SGA mě to mrzí o to víc, že to dřív ve zvyku neměli. Snad to nebude běžné.
Pak mi přišlo na konci trochu nelogické, jak ze začátku měli s jedním broukem problémy všichni čtyři a na konci už je zase stříleli bez problémů.
Taky mi vadilo, že se trochu o všem moc dohadují a nejspíš by si měli stanovit nějaký řetězec velení. Sheppard je v podstatě jediný voják a mít v týmu vlastně tři civilisty, je dost matoucí. Původně jsem myslela, že po Fordově odchodu tu roli převezme Teyla, ale s tím jejím "něco cítím" by se asi daleko nedostali a vůbec mi na to, že by měla být vůdkyní svých lidí, nepřijde jako vůdcovský typ. Ronon je zase v mnoha věcech hodně unáhlený, což dokládala ta malá scéna s tím, jak všechny obvinil, že se vzdávají a nejradši by toho brouka honil do úmoru. A Rodney ten zase nemá žádný vojenský výcvik, je to vědec, a nejlíp řeší situaci s počítačem v ruce. I když vojenský žargon už ovládá docela dobře :). Takže těžko říct, možná by prostě stačilo, kdyby Sheppard řekl "to je rozkaz" a dost diskuzí. No, uvidíme, jak to vyřeší, protože dohadování v situacích, kdy je chce něco sežrat, není zrovna dobrá strategie.

Musím se přiznat, že jak jsem se tu minule rozčilovala, že se nezmínili o Beckettovi...v Submersion to bylo jasné, tam nebyl důvod ani čas se zabývat mrtvým Beckettem. Tady sice trochu míň, když Michael mluvil s Teylou, mohl aspoň říct, že je to vynález Becketta nebo se po něm ptát. ALE...potom, co jsem četla na GW fóru názory, že se na epizodu dívat nebudou jen proto, že tam nezmínili Becketta...už mi ta hysterie kolem toho začíná vadit, a i když z těch změn ani z odchodu postav nejsem nadšená, rozhodně mi to nezabrání se těšit a dívat na další díly.
Takže trochu to zamrzelo, ale epizody jsou točené na přeskáčku, takže je myslím pochopitelné, že na to třeba nepomysleli a přiznejme si, kdy v SG1 zmínili doktorku Fraiserovou nebo kohokoliv? S výjimkou Daniela ovšem :wink:

Yay, to jsem se zase rozepsala. All in all...epizoda moc pěkná, mnohem lepší než minulá. SG1 jsem naštěstí ještě neviděla, tak se vyhnu nějakému srovnávání, které by v tomhle případě stejně bylo úplně mimo.

Jen ta Teyla už byla *takhle* blízko, aby jí něco sežralo...a zase nic :lol:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 31.1.2007 00:36:23
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Díl byl fakt dobrej! Po dlouhý době sem se u atlantisu lek tak že sem málem slítnul ze židle :lol: (u toho jak tam poprvý ten brouk skočil na Ronona)

Myslím že SG-1 bude mít co dělat aby se vyrovnala tomuhle dílu ale to je OT
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 31.1.2007 07:15:09
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Myslím, že SG-1 tento díl přebije :) Jelikož je to velice očekáváná epizoda, kde bude
Toto je spoiler!!!:
také Jack
a názory GW to jenom potvrzují :)

EDIT: JJ spoiler. Pomeranc
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 31.1.2007 08:23:38
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Sakryš, tak Klenotka mě zase s tím rozborem předběhla, ve většině s ní musím souhlasit. Ještě jsem neviděla SG1, jak je mým dobrým zvykem, většinou to srovnávám, ale tentokrát se mi SGA moc líbilo.
Přirovnání k Vetřelci bylo nanejvýš trefné a mělo to opravdu hodně napjatou atmosféru. To, že dostali nakopáno do zadku od vlastního výtvoru, bylo něco, na co jsem už dlouho čekala, aby si zkrátka nemysleli, že můžou jen tak přetvářet druhy. Byla bych moc ráda, kdyby tahle linie ještě pokračovala, Michael a jeho bugpeople by se ještě mohli objevit.
Ta scéna, v níž se Ronon hádá se Sheppem, zda Micheala zabít nebo ne, byl podle mě jedna z nejlepších. Konečně Ronon řekl něco smysluplného a já jsem s ním souhlasila. Vždycky, když se mu něco nelíbí a John mu to zakáže, tak jen zavrčí a stáhne se, ale teď mě tedy překvapil, protože jeho "No, John ..." bylo naprosto super.
Líbila se mi jedna scéna, v níž jdou ostražitě chodbou v páře a Rodney profesionálně zamíří zbraní do nějakého ústí šachty... v tu chvíli vypadal, jako by prolézání prázdných chodeb, kde číhá za každým rohem nebezpečí, bylo jeho denním chlebem.
Co se mi nelíbilo, bylo to, jak Teyla byla přivázaná Michaelem a za ní stál ten velkem bugman, jak na něj po očku koukala, vůbec nevypadala vyděšeně, tedy já bych byla k smrti...., to stejné, když po ní lezl ten brouk... samozřejmě bylo jasné, že ji přijdou zachránit, ale to víme my diváci a ne ta její postava. Mohla to zahrát mnohem líp, tedy podle mě. Chápu, že už má leccos za sebou a asi se nebojí tolik jako já:-), ale ten brouk už na ni téměř skočil a na ní bylo úplně vidět, jak ví, že ji stejně zachrání....
To, že zabili celý vedlejší tým, mě nepřekvapilo... to už bohužel tak je... , i když mohli nechat naživu aspoň jednoho...
Když nabíral Sheppard Ronona do stíhačky, bylo snad ještě méně pravděpodobnější, že nenabere jednoho z brouků, než když nabíral Rondeyho a Teylu. No, ale dobře, mysleme si, že když jsme se zrovna nedívali, tak trénoval se stíhačkou, která nebyla tak upravená jako ta v Lost Boys ...
Po dlouhé době (od Return 2) se mi tato epizoda opravdu hodně líbila.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 31.1.2007 10:10:42
janinka Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Mnoo tak já ještě epku celou bohužel neviděla , stihla sem se doma kouknout jenom do té části jak zaútočí první bugpříšera :lol: Vypadalo to strašidelně a už se moc domů těšim až to dokoukám !! :(

Příspěvek 31.1.2007 10:36:16
Urgo Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nejvíc by mě zajímalo proč si tu wraitskou stíhačku nenechali? :roll:
I hate Togar

me me me me me me me me me me me me me

Příspěvek 31.1.2007 10:49:38
jirkabed Airman
Airman

Odpovědět s citací

BYl to velice dobrý díl McKay dostal pěkně na prdel od Ronona a celkem jsem se taky lek při prvním přepadení celkem fakt slušnej díl.

Toto je spoiler!!!:
Jelikož jsem však už viděl i SG1 10x14 musím říct že taky velice zajímavý díl. Daniel Jacson jako ORI, Daniel a Merlin v jednom :D

Daniel je samozdřejmě zajat a vyslícháa spolu s SG1 vymyslí plán jak zničit ORI
Bohužel smula nepovede se ale ADria bude mýt celkem slušnej bolehlav až se probere po tom co ji daniel zradí.

Pro všechny fandy Daniela tak se vrátí do normálu pomůže mu při tom Merlin.

Co se týče názvu epizody The Shroud (Zahalení) asi vyplívá z celkem slušné finty Zamaskování daidala pomocí ZPM :lol: NICE

EDIT: Nás tady ale nezajímá SPOILER k SG1, tady jsi v sekci SGA. Takže se vyjádři k SGA, ne SG1. Spousta lidí tady SG1 ještě neviděla, tak jim nekaž překvapení a používej funkci spoiler. Klenotka

Příspěvek 31.1.2007 11:18:41
Smicr Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
HAck: Myslím, že SG-1 tento díl přebije :) Jelikož je to velice očekáváná epizoda, kde bude také Jack a názory GW to jenom potvrzují :)
OT... Toho Jacka si mohl dát do spoileru :( Teť už nebudu překvapenej :cry:

EDIT: V zájmu těch co ještě SG-1 neviděli. Pomeranc
Hallowed are the ORI!

Příspěvek 31.1.2007 13:08:33
Jenda.SG-1 Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
HAck: Myslím, že SG-1 tento díl přebije :) Jelikož je to velice očekáváná epizoda, kde bude také Jack a názory GW to jenom potvrzují :)

řekl bych že se jim to povedlo... :)

EDIT: V zájmu těch co ještě SG-1 neviděli. Pomeranc
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist.
Albert Einstein

Příspěvek 31.1.2007 16:34:21
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jsem rád že se na Michaela nezapomělo, ale epizoda mě nijak moc nezaujala, na akci, překvapení a zábavu to bylo víc než dobré. Příběh však pro mě ne.
Obrázek

Příspěvek 31.1.2007 16:44:49
Anubis.22 Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Naprostro skvělí díl, takové styli příběhů mám rád. Navíc ta skvělá vetřelčí atmosféra. Michael byl super. A ty jeho plány...dokonalé. Jak říkám, příběhy jako to co plánuje Michael se mi moc líbí. Jen škoda že ty příšery neukázali pořádně. Dávám 9/10.

Příspěvek 31.1.2007 16:54:28
Ráďa Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nazdarek lidi,
taky jsem to shledl , ale nenadchlo mne to , ohodnotil bych to na 3,5 / 5 .
Ale je dobre , ze Michael se znovu ukazal. Zajimave bylo , jak mel tym obrovsky problem na zacatku tu prvni bestii zastrelit , a pak je tym kosil par ranami. Jen je skoda , ze v posledni dobe je zvykem umirani ostatnich clenu expedice, jestli to bude dal pokracovat , tak na Atlantisu bude jenom Weirova :oops:

Příspěvek 31.1.2007 17:10:48
jirkabed Airman
Airman

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
A ani ta se tam tak často už oběvovat nebude

Hlavně ve čtvrté sérii ale měla by se tam zas objevit Samanta Cartrová konkrétně na 11 dílů (Otázka je kdy a v které případné řadě ), protože má podepsanou smlouvu se studiem a SG1 jako seriál 10 řadou končí a následuje poslední film a pak by měl být film další který má navázat na novou hvězdnou bránu nebo na nějaký spin-off

EDIT: Další takový! Zaprvé tohle se už sice dávno ví, ale jsou tu na to dva topicy! A za druhé jsou lidi, kteří to přesto nevědí, protože se novinkám a spoilerům vyhýbají! Takže to příště napiš aspoň do spoileru, když už to píšeš v sekci o epizodě 2x19, kde to nemá co dělat. Klenotka
Já... já s ním nebudu dělat! Já už se na to můžu vysrat! To je úplně... stojí za..."
"That's it. Já ho zabiju! To je magor, naprostej idiot!!"

INDEAD

Příspěvek 31.1.2007 20:04:04
Avril Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tato epizoda se určitě řadí mezi "lepší".Bohužel mi tam chybí Radek a jeho čeština.Jinak hodnotím 4,0/5 . Tuto epizodu jsem dotáhl kolem 23:10 a jsem rád ,že jsem ji hned neshlédl, neboť tam byly docela "lekavé" scény..Párkrát jsem se pekelně vylekal až to se mnou škublo :D a to jsem se díval v poledne kolem 11:30 :D Hlavně poprvé, jak ta bestie vyletěla na Ronona

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách