Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 4x18 - The Kindred (Part 1) [Spřízněný (Část 1)]

4x18 - The Kindred (Part 1) [Spřízněný (Část 1)]

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.2.2008 20:09:15
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No, samozřejmě, však jsem čekala, že Carson tam bude na konci. Ale doufala jsem, že víc jak 10 sekund :?.
Říkala jsem si, že by mohl Carson pomáhat Michaelovi dobrovolně za předpokladu, že mu on dal na výběr, že mu buď může pomoci a zemře jen 30%, anebo nepomůže a zemře 50% . A Carson by ještě mohl předpokládat, že ho budou hledat, takže se to tím dá zdržet nebo alespoň umenšit zlo. Ale to je jen taková domněnka.

Díl se mi docela líbil. Děj dobrý, objevení mnoha známých postav, použití "léku" z minula. Stalo se tam toho hodně, dalo by se to rozvést, ale taky by to mohlo být vatovější. Mě se to takhle docela líbilo. Ale chybělo mi tam...něco...nějaká jiskra. Víc detailů.

Sam se tam chovala jako velitel, což je fain. I když nic zajímavého s ní nebylo.
Bylo hezké, jak Rodney přinesl Teyle ten dárek a pak ji vyslechl. Oni moc společných scén nemají.
Caldwell je zpět, ale na hrozně krátko. Škoda tomu. Todd též nazpět a samozřejmě Michael :). A ještě kousek a vypadal by jako klasický člověk (teda klasický...vypadal by jako krásnej chlap ;-)). Jeho návrat rozhodně vítám.
Teyla...mno, hezky toho týpka sejmula klackem :). Jinak...tak zvláště oblíbená postava to není, ale v rámci těchto mezí dobré.

Klenotka píše:
...Kdyby vypustili epizody Quarantine a Trio, tak ten děj mohli klidně roztáhnout do víc epizod...

Tak to by mě teda dost na..štvali... :evil:

rossifan píše:
...ale sem zvědavý jak objasní Carsona, byla to sice moje oblíbená postava, ale když prostě jednou umřel taky měl být mrtvý (když ho fandové chtěli tak se moh objevit v nějaké halucinaci nebo tak něčem)...

Kdyby se objevil v halucinaci "nebo tak něčem", tak by to nebyl Carson. Když chce někdo Carsona (např. já :)), tak jako Carsona.

dracek píše:
No, tenhle díl se mi celkem líbil...a vrátil se i můj oblíbený ir...

Myslíš asi Carsona, to je Skot ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 25.2.2008 20:50:55
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Oh, z chudáka Carsona je teď doktor Mengele :shock:
Tuhle epku spíš beru jako takový předkrml k následujícím událostem. Podle toho, co jsem má být v TLM dedukuju, že Teyla hned tak zachráněná nebude. Možná u Michaela i porodí.
Jinak si z tohohle dílu budu asi nejvíc pamatovat Teylinu zdařilou imitaci ryby, když zjistila, že má Kanan vymytý mozek. :)
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 25.2.2008 21:25:56
uja Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

fakt to bylo dost divny s Carsonem :D, ale ze ma porad svih kluk jeden
There is optimism, hope, faith ...

Příspěvek 25.2.2008 23:45:32
dracek Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tar-ara píše:
Myslíš asi Carsona, to je Skot ;-).

Sakra, vedle.

seqwence: Třeba tak, že si ji zapamatoval. O warithech se (imho) neví moc věcí...

Příspěvek 26.2.2008 12:33:23
Arianus Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nevím co hrotíte vesmírné souboje :) Přečtěte si v BSG magazínu #4 článek o fyzice ve vesmírném souboji a zjistíte, že to vypadalo asi takhle:

Wraith Cruiser vystoupil z HP. Vysokou rychlostí se dostal k Daidalovi, s čímž nemohl nic dělat, neb přeci jen, než otočíte takovou krávu, tak to trvá. Daedalos přitom nemohl použít své phasery, neboť neměl nabytý převodní energetický buffer. Takže alespoň aktivoval štíty a nad sebou proletájící Cruiser zasypal okamžitou palbou z railgunů a nukleárních sil (neb to nemá buffer:D). Cruiser přeletěl, ale to už Daedalos nemohl pálit phasery, neboť ty má jen na přídi a ne na zádi. Cruiser se otočil, Daedalos teprve získával počáteční hybnost pohybu. Cruiser dal full flank a vystartoval z otočky vpřed. Když Předletěl Daedalos, ten se pokusil vypálit phasery, ale když si vezmeme rychlost Cruiseru, to že ho neměli zaměřený a to, že se snažili zasáhnout jen čtverec 1mx1m na jeho trupu, no, neměli šanci. Cruiser přešel do HP, konec příběhu. Celková délka...cca. 15 vteřin reálného souboje.

Nevím co na tom řešíte za nelogičnost :D :wink: 8)
[img][images/thumbs/Arianus_titlebaraio3.jpg]images/thumbs/Arianus_titlebaraio3.jpghttp://[/img]
NCIS SAN DIEGO - 1X02 MISTAKES ... NEBUDE :(

Příspěvek 26.2.2008 14:33:27
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tar-ara, Pomeranč: OK, tak ne Trio a Quarantine, ale taková Harmony...já nevím, mně by ani jedna z vycpávkových epizod nevadila, kdyby jich nešlo tolik po sobě na úkor toho slepovaného jakéhosi story-arcu :wink:

Ovšem tahle věta je super:
"I've been wrapped in a wraith cocoon, shared my body with another person and met not one but two different versions of myself, if you say it was a vision, I believe it was a vision." :D
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 26.2.2008 15:07:57
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Třeba to nebude klon. Dejme tomu, že události z 3x17 Sunday jsou jen falešné vzpomínky. Protože Carson nevypadal na to, že by si pamatoval svoji smrt.
Jenomže to je taky dost chabý. Jak by jim ten Michael mohl implantovat falešný vzpomínky? Navíc to je technologie z 9x12 Collateral Damage, tak jak by se to sakra dostalo do jeho rukou?
Doufám že si vymyslej něco lepšího.
Becketta mám rád ale ještě radši dobrej scénář.

Jo a nejhorší díly byly: 4x14 Harmony a 4x16 Trio.
A to jsem si myslel, že Harmony už nelze "překonat".
A pak ta "cool" zápletka, že spadli do díry a o tom je celá epizoda. :thumbsdown:
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 26.2.2008 15:29:04
fuckerik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Za A: v několika dílech před tím jsme viděli jak třeba i blbý hattak měl long range scanners a byl schopný detekovat loď v hyperprostoru už hodinu před tím než z něj vystoupila = dufakto neexistuje moment překvapení. Za další v posledním dílu SG trvalo nabití paprskometů minimum času protože když se Landry zeptal za jak dlouho se dostanou z pole po výbuchu planety a následně vydal rozkaz k palbě loď střílela ihned, nemluvím o tom, že přenesení hlavice ne dovnitř lodi ale těsně k ní je mnohem lepší řešení než cokoliv, o co se kdy v atlantisu pokusili. Carson byl death a měl tak zůstat....zmrtvýchvstání by měl být totiž oblíbený trik u venezuelských telenovel, ne u tak kvalitního seriálu..

Příspěvek 26.2.2008 16:36:18
chrastenka Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

kvalitního seriálu :cry: stargate atlantis a kvalitní seriál :shock: o můj bože,jestli se chceš podívat na kvalitu pust si battlestar,firefly a jiné podobné seriály.Stargate je pro malé děti,kde dobro zvítězí nad zlem.Battlestar a jím podobné jsou pro dospělé lidi :lol: :lol:

Příspěvek 26.2.2008 17:00:47
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Syrestesia píše:
Oh, z chudáka Carsona je teď doktor Mengele :shock:
Tuhle epku spíš beru jako takový předkrml k následujícím událostem. Podle toho, co jsem má být v TLM dedukuju, že Teyla hned tak zachráněná nebude. Možná u Michaela i porodí.
Jinak si z tohohle dílu budu asi nejvíc pamatovat Teylinu zdařilou imitaci ryby, když zjistila, že má Kanan vymytý mozek. :)

no u nej asi neporodi , kdyz je ta herecka tehotna to by ji museli opticky zmensit bricho

Příspěvek 26.2.2008 17:21:17
seqwence Airman
Airman

Odpovědět s citací

dracek píše:
seqwence: Třeba tak, že si ji zapamatoval. O warithech se (imho) neví moc věcí...

to už je pravděpodobnější, že pochází z paralelního vesmíru, než že Wraithové mají tuto schopnost ...

Příspěvek 26.2.2008 18:14:00
Catano Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Arianus: Keď to čítam takto, tak to aj dáva aký-taký zmysel.
[img][images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.png]images/thumbs/Catano_sigpokerkopie1.pnghttp://[/img]

Příspěvek 26.2.2008 19:01:26
SiMiK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

fuckerik píše:
Za A: v několika dílech před tím jsme viděli jak třeba i blbý hattak měl long range scanners a byl schopný detekovat loď v hyperprostoru už hodinu před tím než z něj vystoupila = dufakto neexistuje moment překvapení. Za další v posledním dílu SG trvalo nabití paprskometů minimum času protože když se Landry zeptal za jak dlouho se dostanou z pole po výbuchu planety a následně vydal rozkaz k palbě loď střílela ihned, nemluvím o tom, že přenesení hlavice ne dovnitř lodi ale těsně k ní je mnohem lepší řešení než cokoliv, o co se kdy v atlantisu pokusili. Carson byl death a měl tak zůstat....zmrtvýchvstání by měl být totiž oblíbený trik u venezuelských telenovel, ne u tak kvalitního seriálu..

S tema paprskometama nesouhlasim taky je nabijeli +/-10 sekund a pak az strileli a ten souboj netrval zdaleka tak dlouho...ale s tim Carsonem to je trochu pravda...byl mou nejoblibenejsi postavou...tak doufam ze nenapisou totalne zmatlanej scenar.
(\./) This is Bunny. Copy Bunny into your
(o.o) signature to help him on his way to world
( X ) domination.

Příspěvek 26.2.2008 22:19:31
Danny Jackson Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

RomanArts píše:
Heh já sem usnul při poslední reklamě... No moc mě tahle epizoda neoslovila.

Prosimte ohledne toho online sledovani:stahnul jsem si ten prehravac i mi to pekne facha jenom nevim kdy tam ty hvezdny brany davaj(jak nejaky ty starsi dily)nebo novy Atlantis..Neni tam nekde nejakej jejich program,nebo nevite tu nekdo kdy tu SG davaji?VIm ze Atlantis nekdy v patek pozde vecer ale nevim kdy :(
Mitchell:Hele kámo,mám dojem že jsme vykročili špatnou nohou ne??
....
...
Ale o co já se to tady snažím?Už od začátku mi bylo jasný že si debil..

Příspěvek 26.2.2008 23:28:15
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

K ostatním krom chrastenka: Omlouvám se, mám rýmu, bolí mě v krku, mám teplotu a ještě pár věcí, co mi k náladě nepřidají...tak to raději nečtěte.

chrastenka píše:
kvalitního seriálu :cry: stargate atlantis a kvalitní seriál :shock: o můj bože,jestli se chceš podívat na kvalitu pust si battlestar,firefly a jiné podobné seriály.Stargate je pro malé děti,kde dobro zvítězí nad zlem.Battlestar a jím podobné jsou pro dospělé lidi :lol: :lol:

O kvalitě má každý jinou představu. Jsem ráda, že je to fórum, kde mohu nad odpovědí přemýšlet a případně ji vymazat, abych nebyla sprostá. Raději jdi sledovat ty "dospělé seriály"... a nezapomeň o nich říct klasické populaci. Dostaneš podobnou odpověď, jako jsi tu napsal. Tak šupky dupky...
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách