Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x04 - The Daedalus Variations

5x04 - The Daedalus Variations

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 12.8.2008 20:26:47
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Halajda:ono je jedno jací jsou ve stargate nepřátelé obecně. Když tvůrci zjistěj, že jsou moc silná, tak z nich udělaj blbce a zničej je bějem jedný epizody.

Slejtr Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Človeka tak napada co by bez těch paralelních realit dělali :D Nicméně zase spousta efektů který mě dycky dostanou a navic byly videt rononovy technicky schopnosti. :lol: Ja to teda hodnotim kladne 8)
Obrázek

Yansyc Airman
Airman

Odpovědět s citací

Takže přidávám také svůj názor na tuhle "hard scifi" epizodu.
Jak si tady někdo stěžoval, že Sheprdův tým dokáže vyřešit všechny problémy, tak tohle mně už vůbec nerozhazuje. Stačí že všichni mluví anglicky a tenhle samotný fakt je ujetý úplně nejvíc, takže no problemo.

Jinak co se týče děje, dle mého názoru, se Daidalos nepřesouval z reality do reality, ale přesunul se časem do budoucnosti. :D odvážné tvrzení, co?
Můžete si všimnout, že nejdřív byla atlantis pod útokem nějaké neznámé rasy, poté začalo jejich hvězdě docházet šťáva a v poslední "jakože realitě" nakonec zbyly jen asteroidy.

Prostě Daidalos se přesunul v čase původně z budoucnosti do jejich doby. Nevim proč, možná je chtěli před něčím varovat, ale nejprve se jim to nepovedlo a posádka zahynula a potom se Daidalos přesunoval do budoucnosti, aniž by o tom věděli.

Moje teorie pro tento díl a nehledejte v tom logiku, ještě jsem neviděl scifi, kde by cestování časem dávalo smysl. :wink:

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak já viděl filmy, které celkem smysl dávaly (např. trilogie Back To The Future)...
Tohle je ale blbost. Podle tebe by Rodney nepoznal rozdíl mezi pohonem pro přesun v čase a tím, který nás posouvá mezi alternativními realitami?
Navíc, proč by posílali do minulosti Daidalus, na jehož palubu umístí mrtvý Sheppardův tým? A jestli umřeli teprve cestou, tak co je sakra za tu chvilku zabilo?
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Amazon Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Byla to super episoda s velice zajímavým dějem. Určitě by z toho byla dobrá dvouepisoda. Povedené scény, dobrá pointa, prostě good episoda. Ronon - technický talent :D
Obrázek

Eve Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tj tahle epizoda se mi taky moc líbila, byla tam i nová rasa, dobrý děj rozhodně se moc povedla!
Obrázek
Atlantis mi chybí už teď...By Eve

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Líbilo se mi to. Je to taková pěkná dobroudružná episodka s hezkými CGI efekty. Nepustím si ji znova, snad kromě efektů, ale byla to pěkná výplň cesty vlakem. Takže 5/5 s tím, že 5/5 není ultimátní díl.

Kolem a kolem nápad nebyl nejčerstvější, ale díky dost efektům to je koukatelná episoda, i když logicky by člověk zase mohl vypíchnout, že předchozí Rodové umřeli hladem a ten náš to vyřeší za pár hodin, nebo že Teyla, Chewie a Shepp ovládají loď pro stovky lidí sami (ale to bylo třeba i u Prometheus Unbound; a i tam mi to vadilo) a takhle...
Jo a u toho Chewieho jsem se zasmál nahlas.

Zase bych rád viděl zpátky ty Frankie Borgy. Třeba v SGU! :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách