Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 27.11.2007 - review epizody 407

27.11.2007 - review epizody 407

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 13.9.2007 18:34:51
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Cadmanovou, naprosto souhlasím. I když jakmile by z ní udělali hlavní postavu, nejspíš by dopadla stejně jako každá hlavní ženská postava v SG, totiž blbě.

Teyla je tak zoufale nezajímavá. Carterovou sice ráda nemám, ale Amanda má aspoň nějaké charisma a nabízí víc než jenom prsa, nahé břicho a tyčky. Nechci soudit vzhled, někomu se třeba líbí a já nejspíš nebudu moc objektivní, my divačky tam máme jiné lidi na koukání :) Ale jestli mě ten herec a postava osloví jako člověk, říct můžu. A tady mě neoslovuje ani jako postava, ani jako herečka.
Celá velká slavná akce "dáme do týmu mimozemšťanku" dopadla prachbídně, s tím, že Teyla akorát pořád "něco cítí", má záškuby v obličeji a kastról na hlavě.
Rachel je děsně afektovaná a až budu mít příležitost zase mluvit s Ivy Isenberg z castingu, tak se jí zeptám, co tam při výběru herců dělají, protože ona opravdu hrát neumí a když jí naprosto blbě napíšou, tak je to vidět paradoxně možná ještě víc. Nemusím být režisérka na to, abych sama sobě poznala, kdy podle mě někdo hrát umí nebo ne a kdy je mi někdo sympatický a kdy ne. To je zase věc osobního názoru, stejně jako to, že se třeba někomu líbí.
A pro Chucka: já bych to líp nezahrála, jenže já se narozdíl od Rachel do herectví pouštět nehodlám, protože jsem si vědoma, že to neumím.
A pak, nerada to říkám, ale Rachel mi někdy přijde trochu...no, ne moc bystrá. Teda, osobně jí vůbec neznám, nikdy jsem ji neviděla ani hrát jinde, ani jsem ji nepotkala na conu. Na fotkách a videích působí sympaticky, usměvavě a příjemně, to zase jo, ale...ty její rozhovory by měli zakázat :-) Tolik great a lovely slov snad nikde nikdo jiný nepoužil :)

Osobně se u téhle epizody těším na dvě věci:
Že se dozvíme víc o nové doktorce (o které si pořád myslím, že na CMO je mladá, když je Jewel tolik jako mně) a pak, mají tady narazit na nějakou nepřátelskou rasu, s kterou by se pak měli ještě vypořádávat a má to začít jak linii pro Teylu (což mě zase tolik netankuje, ale možná konečně bude mít aspoň co dělat), tak pro 4S jako celek, takže jsem na to celkem zvědavá. Osobně aspoň můžu říct, že se m líbí, jak Rachel zvládne všechno to tyčkování i když je tady už očividně těhotná a to už je opravdu výkon. Tak aspoň to můžu říct, že je pěkné. I když bych opravdu chtěla poznat toho chlapa, co s ní má dítě :) Jak s herečkou, tak postavou :)

Ale pochopitelně chápu to, že každému se líbí něco a někdo jiný. Funguje to tak. Tohle jsou prostě jenom moje důvody, proč ji ráda nemám. :wink:

Ale to jsme hodně :offtopic:
Naposledy upravil Klenotka dne 13.9.2007 18:42:26, celkově upraveno 3
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.9.2007 18:35:06
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

jak může Rachel něco hrát, když Teyla je naprosto nehratelná postava? Postávání v kontrolní místnosti a pár vět za epizodu by zvládnul skoro každej. Aspoň se na ní dá koukat :P :)

Příspěvek 13.9.2007 18:51:17
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Ja si tu teraz asi narobím nepriateľov - prosím ušetrite ma, proste to musím napísať.

To, či Teyla je alebo nie je dobrá postava a to, či Rachel vie, alebo nevie hrať sa na tomto fóre už rozoberalo nespočetne veľakrát - ale nemusí sa to snáď spomínať v každej téme.
Chápem, že existujú ľudia, čo Teylu/Rachel jednoducho zbožňujú a tí, ktorí by ju najradšej dali vysať nejakému Wraithovi. Ale o tom táto téma neni a na druhej strane
Chuck_69 chápem ťa, veď mne by sa tiež nepáčilo keby tu niekto rozprával stále len niečo negatívne na Johna/Joea - je jedno, či ide o postavu alebo herca . Proste Teyla je jedna s hlavných postáv či sa vám to páči alebo nie. Každý/á si predsa môžeme obdivovať koho chceme.

Ufff tak a je to vonku :), len dúfam, že ma nerosekáte :D
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 13.9.2007 18:56:32
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No jo, ale potenciál ta postava měla, stačilo by Athosanům dát nějaký pořádný děj, jako že by se třeba zjistilo, že byli za Antiků hrozně důležitý národ a nyní si tak třeba nárokují nějaké artefakty. S tím by uvnitř vznikly rozpory, politikaření atd. atd. Nebo by Athosani žili na Atlantis a postupně chtěli do města přesouvat více a více utlačovaných lidských národů - vlastně je divné, že se to v Atlantis zatím nestalo, protože ten námět poloprázdného města a galaxie utlačované emzáky k tomu doslova vybízí, takový jiný vznik Federace. No a Teyla jako taková by taky neměla být tolik frigidní, měli by ji spárovat s nějakým týpkem na Atlantis, když už ne s hlavní postavou, tak s někým jiným. Nebo nějakou jinou :-D Tím by si na své přišli úchyláci i menšiny a Atlantis by se stala trochu známější.

Chuck: Ne, nejsem režisér. Zatím. Obrátím tvůj argument - co ty jsi dokázal oproti , že po mě můžeš chtít, abych byl potichu! :lol:
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 13.9.2007 18:58:10
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

jak může Rachel něco hrát, když Teyla je naprosto nehratelná postava? Postávání v kontrolní místnosti a pár vět za epizodu by zvládnul skoro každej.

Přesně tak, to jsme mohli vidět i v novém díle, musely jí fakt bolet nohy....

Toto je spoiler!!!:
To mě dost tankuje, to, že opět byla vybrána jako velitel, kdyby se náhodou S. a Z. nevrátili, teda aspoň pokud jsem to správně pochopila. J. jí řekl, že kdyby se nevrátili, ať dá rozkaz... Tohle proboha nedovolili Teal´covi ani po 10 letech:-) Fakt, jako kdyby na Atlantis jela banda hlupáků, mezi nimiž není nikdo schopnej....

Jak tam pobíhá s tím laptopem, vždyť s ním nemůže umět zacházet:-), to asi, aby jen tak nestála v záběru. Nevím, copak to ti tvůrci necítí, nevidí, neslyší?
Nechápu, jak někdo takový mohl dělat "leader of my people"- samozřejmě myslím tu plytkou postavu Teylu. Já být Athosian, tak absolutně nemám respekt.

Omlouvám se za výlev, ale je to fakt. A ohánět se tím, že "co jsi dokázal ty?", to je docela ubohý argument. Každý umí něco jiného, holt, když mi to nejde, tak to nedělám... I když, možná, že Rachel to nikdo neřekl. Nebo se holt prostě jen nemůže projevit, když ani nemá co hrát. Ale dívala jsem se nedávno na The Gift a prostě nic. A přitom zrovna tam měla co hrát.

Že je zřejmě pro muže přitažlivá, to je jiná, to chápu. Mě osobně se líbí víc jiné ženy z SG (no moc jich tam není), ale asi je fakt hezká, to jí neberu.

Jako osobnost ji samozřejmě neznám, já vždycky hodnotím jen postavu a herecký výkon.

Jo, Zizi, že už se to tu řešilo, máš pravdu, tak se na mě nezlobte.... Když mě mrzí, že ten seriál mohl být mnohem lepší, kdyby postavy byly jinak vybrané nebo napsané. A nikdy se mi nestalo, že bych nějakou postavu tak neměla ráda... Fakt nevím, čím to je. Takže nakonec jsem ráda, že tam vlastně skoro není:-)
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.9.2007 08:29:05
Zizi Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Fazulina, nikto sa na teba nehnevá. :)

Inak mne sa páči motto: "Nikdy to nie je také zlé, aby to nemohlo byť ešte horšie!", preto usudzujem, že ak je nejaká postava zle napísaná alebo zle zahratá, tak to neznamená, že keby ju písal/hral niekto iný, tak by bola omnoho lepšia. Mohlo by to dopadnúť práve naopak a jednoducho by to mohlo byť ešte horšie. :D

Ja osobne mám rada so ženských postáv Sam a teším sa na ňu v Atlantise. :)
I´m damn proud member of SheppofilclubObrázek
[img][images/thumbs/Zizi_sga-pbannerupr.jpg]http://i195.photobucket.com/albums/z158/Zitulik/sga-pbannerupr.jpg[/img]

Příspěvek 14.9.2007 08:34:59
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já taky, Samanthu jsem měla vždycky nejraději, i přes to, že je to dokonalá blondýna:-). Jinak hodně ráda mám taky Valu. No, a Dr. Kellerová taky působí dost sympaticky. Jsem zvědavá, přibudou hned dvě nové ženské postavy, mohlo by to být zajímavé.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 14.9.2007 14:00:20
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

No, občas jsem si stěžovala na Elizabeth, a tak už asi pomlčím. Vždyť koho tam dali místo ní! :) Torri mám ale ráda, a Elizabeth, i přes ty chyby, co dělala, rozhodně byla taková ta správná ženská, jestli mi rozumíte :wink:

Jo, v téhle epizodě by se, teoreticky, měly projevit hlavně ženské postavy. Hodně se na to těším, protože už bylo načase. Teylu sice ráda nemám, ale teď by měla vlastně zaujmout pozici hlavní ženské postavy, tak snad se podle toho k ní i zachovají. Když už tam musí být, tak ať má co dělat a dobře to napíšou.
Nová CMO, to se uvidí, ale Janet byla jednou z mých oblíbených postav u SG1, takže tady by to mohlo dopadnout podobně. A mám ráda Jewel, i když na některých fotkách vypadá, že je jí sotva šestnáct :) :wink:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 15.9.2007 17:24:12
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Já mám ráda bojová umění, tedy i "tyčky". Nicméně pokud jde někdo na Wraitha takhle, když má něco střelného...není to úplně ono ;-).
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 17.9.2007 20:21:41
Charlie.0025 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

to Fazulina: tak jestli to chápu tak jak to čtu tak ti scénaristi nám chcou nakecat že na Atlantis odjelo 10 lidí a všichn okolo sou jen takovej ten vzduch.
když něco nejde silou tak to musí jít ještě větší silou a když se to rozbije tak byla někde vadná součástka

Nejlepší je pracovat v týmu.. když se něco podělá vždy to máte na koho svést

Příspěvek 21.10.2007 21:01:30
nannuck Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Já nevim, ale Atlantis se od SG-1 docela liší ne??, pokud vim, tak v SG-1 nenastal případ, kterej nastal na Atlantis, když Shepp řiká Teyle o tom vydání rozkazu!! Takže řikat, že Tealcovy ani za 10 let nedali možnost velet je úúúplná kravina, protože taková situace nenastala. A kdyby nastala, tak určitě nechaj Tealca velet. SGC holt nemá podsvětelný motory a generátor hyperprostorového okna. Takže takové argumenty jsou naprosto dementní!!!

Teyla jako postava si myslim, že je nedořešená, ale jinak se mi ta herečka moc líbí!!!!!
CALDWELL: "Major Lorne, now would be a good time to open fire."
LORNE: "Yes, sir, I was just thinkin’ the same thing. I gave the order but nothing happened. Zelenka!"
ZELENKA: "I’m trying. Do prdele!"

Příspěvek 28.10.2007 00:25:32
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Díl plný Teyly ? No, nechme se překvapit, ale jak ostatní říkají, herectví Rachel Luttrell stojí za "ho*no" a sama postava Teyla je spíš na obtíž... No tak se nechme překvapit, ale myslím, že to skončí jako vždy..

Příspěvek 04.11.2007 14:11:09
nannuck Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Lordkolol: Jak to myslíš jako vždy?? Je fakt, že tam nikdo známej asi neumře, ale třeba kdyby v některý epizodě umřel dr. Zelenka, tak du umlátit scénaristy...
CALDWELL: "Major Lorne, now would be a good time to open fire."
LORNE: "Yes, sir, I was just thinkin’ the same thing. I gave the order but nothing happened. Zelenka!"
ZELENKA: "I’m trying. Do prdele!"

Příspěvek 04.11.2007 14:22:26
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Promofotky vypadají pěkně, ale opravdu by mohli naškudlit pár dolarů a aspoň nastříkat stromy okolo namodro nějakým potravinářským barvivem, aby se jednotlivé Vancouver type planety od sebe aspoň trochu lišily.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 06.11.2007 01:53:48
Markus Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Promo video:
http://a1834.g.akamai.net/7/1834/6694/v0001/mgm2.download.akamai.com/6694/tv/405MissingPromoB.mov

Pěkné. Trailer na Tabula Rasa mě tedy na epizodu nalákal mnohem víc, ale i tohle vypadá zajímavě. Hlavně se po delší době budeme moci podívat na typickou SG epizodku ve stylu "chodíme po kanadských lesích". :) A uvidíme co Teyla, jestli nás po minulé epizodě opět trochu přesvědčí, že by se mohla stát přinejmenším alespoň tolerovatelnou postavou. :wink: Jinak už teď je mi jasné, že budou lidi zase nadávat, že se opět nevěnují válce Replikátorů s Wraithy, ale mě to vadí mnohem méně než bych čekal. Asi proto, že tuto sérii jsou "vyplňovací" epizody velice kvalitní. IMHO. :)

I když bych to s tím nenavazováním neviděl tak černě. Myslím, že Adrift, Lifeline a Reunion se nedají nazvat "vyplňovačkami" a osobně i Travelers považuju za posun v příběhu. Takže suma sumárum jsme tady zatím měli jen dva samostatné díly a to Doppelganger a Tabula Rasa... :wink: U Missing uvidíme, ale podle všeho se bude jednat o zmizení Athosianů, což se také dá nazvat jako určité pokračování příběhu...

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách