Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 21.10.2007 - review epizody 403

21.10.2007 - review epizody 403

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 07.10.2007 22:27:35
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Uvidíme, čekal jsem nějakou odechovou epizodku,ale tohle bude asi zajímavé :-)
" Líza: Tati, provedli jsme něco hrozného!
Homer: Rozbili jste auto?
Bart: Ne.
Homer: Probudili jste mrtvé?
Líza: Ano!
Homer: Ale auto je celý...
Bart a Líza: Hmm...
Homer: No tak sláva! "

Příspěvek 08.10.2007 06:33:38
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

No nevypadá to, že by to byla epizoda jen o Rononovi, možná to nebude tak špatný. Rozhodně nebude chybět akce, takže se těším jako vždy :D
Obrázek

Příspěvek 12.10.2007 13:14:40
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Na Gateworldu se včera (jestli si někdo nevšiml) objevila krátká scéna z epky. Jde o scénu loučení Sam a Teal'ca. Mě osobně se moc líbí. Jsem teď v práci a až mě to vehnalo slzu do oka. Pokud to ale vydržíte, doporučuju shlédnout až v zakomponované v samotné epce. Lepší to bude, až tam bude pořádně i hudba.
http://tv.yahoo.com/stargate-atlantis/show/35558/videos
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 13.10.2007 07:41:06
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

docela pěknej díl, očekával jsem něco mnohem horšího, nevim mám takovej pocit, že se Atlantis stává hodně napínavým někdy až hororovým (to co jsem si přečetl o čtvrtém dílu mě v tom jen přesvědčuje) :lol: seriálem, musím říct, že čtvrtá sezóna se zatim opravdu daří, u hodně dílů SGA jsem se občas i nudil ale u nové sezóny to vypadá zatim velice zajímavě ...

*OPRAVA: vlastně šestej díl, já nevim v tom číslování je zase nějakej zmatek, Doppelganger je šestej ? já měl za to, že čtvrtej kurnik :roll:

Toto je spoiler!!!:
vypadá to, že wraitové se opět vrací na scénu, konečně, neviim mě se po nich nějak ve třetí sezóně stejskalo :lol: (doufám, že jich bude v téhle sezóně víc vidět) a ten replikátor jak je všechny na základně vyřídil ... pokud jsem správně pochopil, tak snad oni se v minulosti "nakrmili" na nějakém antikovi, z kterýho vytáhli informace, jak přeprogramovat jejich kód, aby na ně přestali útočit ? takže ten kdo je v minulosti prakticky deaktivoval byli wraithové ?? ale teď byli neúspěšní a odchytli si Rodneyho :lol: mno a co se týče Sam, ta mi tam zapadla prostě perfektně, nic nucenýho, takže Klenotko doufám, že jí přestaneš brzy říkat "ta blondýna" ale v to moc nedoufám :lol:

hodnocení 8.5/10

Příspěvek 13.10.2007 08:22:39
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Harry256: Doppelganger je čtvrtý díl, bude vysílán příští týden.

Jinak k epizodě, byla skvělá. Jinak ano Harry, když Antikové odešli, tak se replikátoři pustili do Wraithů a jak je vidno, asi dostávali pěkně na frak, podle mě by jeden replikátor vyřídil celou tu základnu. Jinou šanci, než jim deaktivovat kód neměli, a tak ho deaktivovali.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 13.10.2007 09:13:48
Harry256 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

mno jo, sem trotl, dyk to tam snad říká, že to není poprvé co se jim replikátoři postavili, pak že po odchodu antiků byla galaxie jejich, oběvili se tyhle "věci" a chudáčkové je nemohli papkat .... :lol: :lol:

Příspěvek 13.10.2007 09:28:32
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak i když sem to ještě neviděl, už teď sem nadšenej :D Trochu mě to plní nadějí, že nám objasní to jak Wraithové získali tak rychle potřebnout techniku k boji s Antiky, vůůůbec by mě nepřekvapilo kdyby to z nich nějak vytáhli když nějaké zajali. 4. série se skutečně rozjíždí, doufám že trochu ubyde těch lidí co se považují za chytřejší než kopa scénáristů, ale asi si dělá zbytečné naděje. No nic du koukat :)
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 13.10.2007 10:20:39
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Teeda, jsem příjemně překvapená. Ta epizoda se mi moc líbila. Správně temná včetně jejich oblečení:-) a konečně jsem měla po dlouhé době pocit, že Ronon (no dobře, trochu i Teyla) tam patří. Epka byla nabitá dějem, což se mi líbilo, a ten Wraith byl zase o něco jiný. Ta jejich základna byla pěkně strašidelná a slizká, to já ráda. Sice otřepané klišé, že Ronovi krajané nakonec nebudou tím, za co je považujeme, ale co už. Jinak to ani udělat nešlo. A taky jsme konečně podruhé slyšeli o "daru života", který Wraithové umí. Taky se mi líbilo to, že ti tři Sateďané byli také dva muži a žena, čímž mnohem víc vyniklo to, jak Ronon váhá, kam vlastně patří. Byl sedmý a musel se rozhodnout. Zajímalo by mě, proč Ronona nevyužijou víc. Obě jeho epizody - Sateda a teď Reunion - jsou vynikající. Jeho konflikt s Carterovou se dal čekat, kéž by jich bylo víc.
Samantha se mi tam líbí, zapadla výborně. Jen mě trochu udivilo, že při jejím příchodu na Atlantis tam bylo tak málo lidí, vždyť ta expedice čítá aspoň 100 lidí ne? Taky měla podezřele malý kufřík, ale dejme tomu, že zbytek poslala předtím nebo potom v mnoha větších kufrech:-). Samantha na mě působí mnohem přátelštějším dojmem, než Elizabeth. Usmívá se a je i vřelejší. Elizabeth pořád jako by ostražitě hlídala, aby náhodou nedala najevo nějakou slabost. Ale každá byla nějaká a je dobře, že nejsou stejné. Ten rozhovor Sam a Shepparda na balkoně o tom, že by chtěl jít zachránit Elizabeth mi dost připomněl naprosto stejný rozhovor, který tam vedl kdysi s Elizabeth, když chtěl jít zachraňovat plukovníka Sumnera. Řekla bych, že to by záměr, analogie na Elizabeth.
Jedna věc se mi mírně nelíbila, ale asi to je podle toho, jak se k tomu postaví. Pokud to beru jako skryté popichování Shepparda a McKaye, pak ten košík s ovocem byl v pořádku. Pokud to však Sheppard myslel vážně, tak to mě teda naštval:-)!!! No, ale jinak vypadá skvěle:-) a líbilo se mi, jak si dělal o Ronona starost a vůbec.
No a ještě jedna věc o McKayovi. Já fakt nevím, proč z něj dělají občas takového blbce. To, že si myslel, že bude velící Atlantis a pak ten jeho rozhovor se Sam.... Řekla bych, že po těch letech zkušeností musí i jeho obrovské ego rozeznat, že není středem celého vesmíru on.
Celkově se mi jinak ta epizoda líbila, taková nabitá dějem a všechny postavy měly svoji roli. Hodnotila bych ji jako zatím nejlepší ze 4. série (líbila se mi asi i víc, než Doppleganger).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 13.10.2007 10:37:59
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak teď si mi Fazulino zkazila to těšení. :( Trochu bych tě opravila, oni z Rodneyho nedělají blbce občas, ale naopak velmi často.
Trochu jsem doufala, že když je jim všem teda tak líto Elizabeth a je tam "plno zármutku", jak říkala Amanda, že se to tam nějak projeví. Možná i slabý odpor vůči nové velící. Tedy, vím, že věci takhle prostě chodí, velící se mění a tak, ale za okolností, za jakých tam Carterová přichází jsou tyhle věci i podvědomé a doufám, že se to tam trochu projeví. :?
A jinak tady měla být nějaká "vtipná" scéna, což bude nejspíš "ponižme si svého Rodneyho" nebo "udělejme ho hodně arogantním, abychom měli důvod ho ponížit?"

Promiňte, opravdu jsem to ještě neviděla, ale bojím se toho, bojím. :(
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.10.2007 10:45:10
Balial Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Já ti nechci nějak vyvracet tvůj názor klenotko, osobně mám Rodneyho velmi rád a bez něho by to nebylo ono, ale on prostě arogantní je, sice už míň ale je :wink: K té postavě to patří a z takových lidí si ostatní dělají legraci i v běžném životě. Uznávám že to v SGA občas už přehánějí, ale možná se pletu ale tobě by plně vyhovovalo pouze kdyby Mckay se choval vážně a bez blbejch řečí které pořád má a všichni ho brali vážně a s respektem, proto že máš ráda DH :) Já mám Mckaye moc rád takového jaký je, a když si z něj občas vystřelí.. (nebo po něm střelí třeba šípem :D ) ale, samozřejmě nesmí se to přehánět což oni občas dělají.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 13.10.2007 10:51:17
General
General

Odpovědět s citací

Ne, ne, o to vůbec nejde. Chci McKaye z 1. série. Pamatujete ho? Arogantní a přesto se normálně vyvíjející lidská bytost, kdy sice dával najevo, že je ten nejchytřejší člověk v galaxii, ale pro lidi okolo byl ochotný nakonec riskovat život. A pomalu, postupně, si k sobě začal pouštět ostatní. Tohle chci. Ne jenom figurku pro pobavení.
Není jenom arogantní, je to především dobrý vědec, jenže to jaksi ve finálním kontextu zapadá. Spousta těch situací, do kterých ho dávají, nejsou ani reálné :(
Ale tohle tady řešit nebudu, nepatří to sem, je to OT a já jsem s tím protivná.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 13.10.2007 11:12:03
Lotar Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Perfektná epizóda...
Jediné, čo ma trochu prekvapilo bolo, že Sam sa prakticky okamžite po svojom príchode hnala do tej záchrannej akcie, od veliteľky základne by som niečo podobné neočakával, teda aspoň určite nie hneď po príchode..
Inak som ozaj spokojný, tá bitka Ronon vs ostatní Satedania na konci bola dobrá, Ronon v sebe opäť nezaprel opičie inštinkty :D Konečne bolo badať, že tam s Teylou nie sú len do počtu. Zdá sa, že štvrtá séria bude naozaj temnejšia a omnoho lepšia, ako ostatné, aspoň tento diel tomu určite nasvedčoval.
Internet je kopa hnoja a internetový prehliadač sú vidly, ktorými musíte ten hnoj prehadzovať a občas tam nájdete zlatý prsteň.

[img][images/thumbs/Lotar_fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png[/img]
Stargate Odyssey

Příspěvek 13.10.2007 11:36:14
Fazulina Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Klenotka píše:
Tak teď si mi Fazulino zkazila to těšení.

Jejda promiň, já měla za to, že když už je ta epizoda venku, tak můžeme spoilovat veřejně:-). Ale jsou tam i světlá místa s Rodneym, neboj:-). Jeho arogance se mi líbí, ale jak říkáš, blbce z něj dělají pořád.

Jinak, mě se naopak líbilo, že Samantha šla s nimi na tu záchrannou misi. je to přece to, co celou dobu dělala, záchranné misě jsou její přirozenost. Bylo by jen divné, kdyby zůstala stát v pozadí, i když je to nová velící. Já jen doufám, že s nimi bude chodit častěji. Sice jako velitel ne tolik, ale ona k tomu má předpoklady, narozdíl od Elizabeth, ta byla civilista, jí to zase víc slušelo v té velící kukani, i když pak to působilo, že je v seriálu zbytečná.
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 13.10.2007 12:32:34
General
General

Odpovědět s citací

*Sype si popel na hlavu* :oops:

Tak, dokoukáno a musím říct, že jak jsem byla připravená na nejhorší, tak to vůbec nedopadlo tak blbě. :wink: I když to Rodneyho "někoho vídám" mi přišlo trochu mimo, přece jen je dospělý člověk, a tak asi pochopil, že o něj Carterová zájem nemá. ALE vážně nevím, jestli se mi to zdálo nebo ne, ale vypadalo to, že i když Carterová byla nejdřív zmatená, o čem to mluví, tak vůbec nenenasadila ten svůj "ty jsi idiot výraz", ale zdála se být i docela mile překvapená a zaskočená. To se mi líbilo :D
Teď k té epizodě-líbila se mi. Všichni měli svoje místo, a to, že Ronon projevil nedůvěru vůči Carterové, vlastně takovou až neúctu, to se opravdu nevidí vůči ní každý den a u mě tím stoupl :) A navíc, bylo to přirozené. A nemyslím si, že si ty problémy vyříkali, takže je to zajímavý příslib do budoucna.
To s tím košem ovoce ale nebylo moc pěkné. Rodney to pěkně komentoval tím "son of a bitch" Ono už sama tahle věta v seriálu jako SG se moc neslyší :D Vlastně nevím, jestli jsem to kdy slyšela v kontextu jako tenhle, jako nadávka, naštvání apod. Taková maličkost a hned to dodá té epizodě trochu jiný zvuk a můj pohled na ní.
Ale beru to jako součást jejich trochu takové té klučičí rivality, stejně se vesměs chovají jako párek pětiletých a tady je to trochu jako když se dva žáčci přetahují o přizeň nové paní učitelky :) Ale stejně to byla od Sheppa podpásovka a těším se, až mu to Rodney někde vrátí, až to bude Sheppard nejmíň čekat :) I když Rodney zněl a vypadal vážně naštvaně.
Vyděšený Radek byl super, ten jeho rozhovor s Rodneym ani nevypadal jako dřív, prostě přátelsky. A taky mě mile překvapili, že šel s nimi na tu záchrannou akci.
Taky to loučení Sam s Teal´cem působilo líp než v té ukázce a vážně se mi to tu líbilo mnohem víc. Dokonce mi to našlo tu dnes už skoro pohřbenou část, která SG1 kdysi milovala. ;)
Jediné, co mi trochu zkazilo dojem byla ta Teylina akce u baru (HAck mě varoval), trochu alá Matrix, ale tak Sateda v tomhle byla horší. Navíc se mi Teyla líbila, jak si dokázala poradit a jak odháněli toho nápadníka, to bylo i vtipné. Což jej ve spojení s Teylou až skoro nevídané.
Jo a moc mi nesedělo to, jak Carterová říkala Sheppardovi Johne. Skoro se neznají, viděli se jenom párkrát a Elizabeth sama mu začala říkat křestním jménem někdy v půlce série.
Ronon zmlácený je příjemná změna, ti jeho kamarádi se pobili v podstatě mezi sebou a útěk toho jednoho naznačuje, že ho ještě potkáme. A jeho "přestaň mě mlátit" k Teyle mi přišlo nevím proč, taky hodně zábavné :D Konečně taky trochu řešili Teylu a Athosiany, což je zase smutné v tom, že jsme to předtím neviděli.
Ta jejich akce dokonce vypadala skoro profesionálně, kryli jeden druhého, a akční Rodney se mi taky moc líbil :D Hlavně ta jeho střelba do zámku a stížnost, že "tam tomu to fungovalo" :D

Takže jo, líbilo se mi to. I když uznávám, že jsem si nebyla jistá, co je vlastně hlavní a co vedlejší zápletka a příběh samotný byl trošičku nudný. Ale bylo to dobře napsané, imo. Kdyby to dál psali takhle, tak neřeknu ani slovo. Líbilo se mi, že Carterová začala razit svou vlastní cestu a to i přes to, že jí to může přidat problémy. Takže si myslím, že zapadla a nezapadla. Do budoucnosti jí nejspíš čeká dost problémů, které, doufám, budou řešit. Takže to nevypadá na jednoepizodní zápletku, což se mi líbí. A rozhodně se nám SGA pěkně rozjíždí. Takže jo, já jsem spokojená. Keep writing like this. :)
Naposledy upravil Klenotka dne 13.10.2007 16:54:43, celkově upraveno 1

Příspěvek 13.10.2007 15:25:01
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tahle epka mi připadá jako ta nej co sme zatim viděli, Radek, John, Rodny, Ronon, Sam a Tielc plus poprvé i Teyla mě velmi nadchly a Ronon u mě též o něco stoupl. To že Sam oslovuje Shepa Johne tam právě sedí a příde to normální, protože vždycky vojenští velitelé oslovují své podřízené křestním a ukazují tak že proti nim nic nemají, ale když použijí příjmení či hodnost tak je vykazují do jejich skutečného místa, protože kdo je tady velitel , vždy ta nejvyšší hodnost... jinak opravdu skvělá epka, zatim jedna z nejlepších co v sga byla a Hemi..... :D
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách