Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz |
| Toto je spoiler!!!: |
| Tato epizoda není o Rodneym a je pokračováním první epizody. Dojde ke ztrátě Elizabeth, v prvním díle pěkně našlápli, mě se to líbilo. Navíc přistanou na nové planetě, kde mají 4 (myslím) měsíce a vypadá to dost pěkně. Takže podle mě, epizoda byla dobrá a i když není úplně o Rodneym, tak si i tak, Klenotko, užiješ:-). V obou prvních dílech je taky Carterová, nicméně zatím žádná extempora, na konci u toho pultu na Atlantis stáli Teyla a Ronon jak dva panáci, kteří tam došli omylem. |
| Návštěva planety replikátorů, krádež ZPM, antireplikátorský štít: bomba. Jen teda podle spoilerů jsem čekal, že Sam přiletí ve vlastní lodi a ne s Apollem. Záběry na město jsou opět trochu propracovanější. Svět replikátorů mi lehce připomína Coruscant (SW). Přistání Atlantidy bylo pěkný, hlavně jak se potom houpala na vodě, jinak to byl zase stejný záběr jako v epizodě 102 při vynoření, no a nová planeta...zase budou wallpapery s městem o dost hezčí díky pozadí. Už jsem jen zvědavý na to, jak to dopadne nakonec s Weirovou. A nakonec doufám že Bill v SGA nezůstane. |
| Jak Atlantis přistávala, tak tam bylo pár vteřin bílo a bylo to takové rozmazané a město na vodě trochu moc "nakreslené". Ale nová planeta je krásná, to budou krásné wally Jinak linie se tady už pěkně rozvinula, očividně začali válku mezi Asurany a Wraithy. Nemyslím si, že Asurani by zůstali u Wraithů, takže budou nejspíš bojovat s oběma a to je oslabí. Dějově to bylo moc pěkné, ale upřímně přiznám, štval mě tady Sheppard. Tedy spíš to, jak pořád jenom štěkal na Rodneyho a pořád "pohni" a "dělej" a "nefunguje to"....prostě na jednu stranu čeká od McKaye zázraky na počkání a pak na něj řve, že to nefunguje Rodneyho řeči by taky mohly trochu omezit, protože po třech letech by se snad už mohl ovládat a tolik nechrlit a pořád nemluvit o katastrofických scénářích. ![]() Elizabeth (a Torri) byla skvělá. Rozhodně bych ji teď viděla radši na Atlantis. Tedy nejspíš by asi nemohla dál velet, protože by byla bezpečnostní riziko, ale její postava dostala tak nový rozměr, že je u toho tisíce možností. Je docela dobře možné, že se bude po nějaké době pobytu mezi Asurany cítit jako jedna z nich, kdoví? Možná ona je klíčem k tomu, aby převzala nad Asurany kontrolu, ale je pořád člověk, který se obětoval pro svoje lidi, a tak s nimi nakonec uzavře mír? Opravdu je škoda, že to s ní zatím vypadá jenom na další dvě epizody Přiznám se, líbilo se mi, jak Carterová s McKayem naklonili stejným způsobem hlavu, když se podívali na Leea Jinak epizoda samotná, až na to "řvaní", u mě dobrý |
| Klenotko to bílo tam bylo protože tam pravděpodobně bude ten sestup a pěkně nažhavený štít při sestupu A ano planeta s pěti měsíci vypadá nádherně... doufám, že udělají víc než 5 záběrů na město, které budou pořád střídat. Jenom tak mimochodem co to střílel ten replikátorský křižník na Apollo? Mohly to být klidně drony, ale v tom případě, by asgardi měli dost vyvinutou technologii štítů a nic neřekli. I když zrovna u pozemských lodí bych čekal, že postačí jedna rána, roztrhají se veškeré parovody a bude loď v háji Absence zvuků mi vůbec nevadila, sice bylo zvláštní, když v řadě situací, kde by je člověk očekával bylo hrobové ticho. Ale aspoň jsme slyšeli jak jim hezky bouchají dveře, když se zavírají, jak jim vržou tlačítka a jak na ně ze štábu křičí, že se bude třást s lodí |
| Jo, to třesení na konci bylo až skoro vtipný To bílo ani nebylo bílo, já prostě neviděla ani fň Zkrátka to ještě neměli dodělané. |
| to myslim nebyly drony, ty jsou vypouštěný ve větších dávkách ne? v jednom záběru mi to tak taky připadalo, když Apollo vstupovalo do HP ale John snad říkal, že nabíjejí zbraně ne ? drony se nenabíjej ne, nebo joo |
| Toho s Sheppardem jsem si všimla. Taky mi to trochu vadilo, navíc myslím, že takto by se snad nikdo nechoval. Přijde mi, že scénáristi zjistili, že se divákům líbí hádky mezi Sheppem a Mckayem, ale nedokážou vymyslet nic novýho. Tohle už je tak děsně ohraná písnička, že už to není ani vtipný. Jak u Rodneyho rychlého blábolení a katastrofických scénářů, tak u Sheppardových nadávek a řvaní, ať si pohne... Navíc, podle mě by vojenský velitel, ať by byl sebevojenštější, takhle nenaléhal na vědce, o němž moc dobře ví, že dělá, co může. I když je Sheppard takový, jaký je, mohl by to říct jinak. K nikomu jinému se tak nechová. Jediná opodstatněná hádka byla ta v prvním díle, jak John vynadal Rodneymu, že aktivoval Elizabeth nanity. Doufám, že se to trochu změní. Elizabeth replikátorka se mi moc líbí, škoda, že v SG mají vždycky tendence něco takového odstranit. Bylo by zajímavé mít na Atlantis polovičního replikátora, nemusí to být vždycky tak černobílé - hodní versus zlí. Nedá mi to nesrovnávat s BSG, kde měli taky na palubě Cylona, i když věděli, že to je Cylon, ale museli se s tím smířit. Rozhodně by to bylo zpestření ... Celkově ale byla Lifeline pěkná epizoda, rozhodně jedna z těch lepších. |
Já mám dneska nějakou strašně nesouhlasnou náladu Koukala jsem na to znova a měla bych hypotézu ohledně Johnova chování. Co když se pro jednou v Atlantis skutečně stalo to, že si někdo doopravdy pamatuje, co se dělo v minulém díle, a John je na Rodneyho prostě furt naštvaný, kvůli té věci s Elizabeth? Poprvé mi jeho chování taky vadilo, ale když jsem se na to teď koukala znovu, zdá se mi to docela pravděpodobné.Jsem jediná, kdo má dojem, že antici měli důvod, proč ten wraithničící příkaz neaktivovali? |
| No, je možné, že byl John na něho naštvaný, to je fakt (a pro mě mnohem více přijatelné, než že se prostě občas chová ... ne moc dobře:-) ). Ale zase kdyby Rodney nedal Elizabeth ty nanity, tak by nemohli jít pro to ZPM, teda vlastně by ho asi nepotřebovali, kdyby jí je nedal, ale jak jsi správně poznamenala, mohli si pamatovat děj předchozího děje... a teď se prokousávám Tvojí povídkou, kde je John fajn... ale to už je OT:-))) Ale i kdyby byl naštvaný, mohl by být mérně chápavější... |