hlavním problémem bylo množství logických děr a klišé,vůbec nechápu - proč se tam alespoň nevyvinula nějaká menší diskuze o použití/nepoužití attero zařízení,vždyť wraithi ročně musí zahubit (předčasně zabít)více než ty trapné milióny (to scénáristi neumějí pojmenovat miliardu?)
| Toto je spoiler!!!: |
| ovšem musím uznat to,že výbuchy bran by opravdu zabily spíše miliardy než milióny,protože takový výbuch brány vážně poškodí biosféru celé planety |
nevysvětlení přežití Radka a Shepparda je jen další ukázkou jejich slabého psaní (štít drží gigatuny,každou vteřinu vyfiltruje 10ky megatun,ale ve chvíli když selže tak uvolní pouze ekvivalent pár kil tnt-to musela být sakra náhoda,že selhal v poslední mikrosekundě..přičemž by stačilo do scénáře napsat větičku o přemístění štítu na stěny místnosti atd...)
závěr končící zníčením attera taky něměl smysl-protože nad ním měli absolutní moc (wraithi na ně nemohli,a asgardi měli slabé lodě...i když to je kapitola sama o sobě)
navíc-můžete mně vysvětlit přoč Weirova mluvila o tom,že nemohli najít dostatečně velké počítače pro své mysli,když si ti naši asgardi vesele kopírovali mozky mezi klony?
Jedině scéna s asgard se povedla (zde se však scénáristi zase sekli,neboť 100k let je moc,dříve byl akceptován údaj 30k ... )
Závěr:
Kvality Ghost in the Machine či The Shrine to zdaleka nedosahovalo->a pro škarohlídy:minulý díl jsem si celkem vychutnal..

akorát já bych se bál na fóru KR takhle provokovat..