Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x05 - Ghost in the Machine

5x05 - Ghost in the Machine

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 25.8.2008 08:05:41
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Halajda: Přesně takový pocit jsem z toho měl taky. Prostě chystala mnohem víc, než hupsnout pryč z těl do subprostoru. Nebo co to vlastně vykoumali.
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 25.8.2008 17:57:36
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Musím říci, že po delší době jsem byl spokojen. Pěkný díl, pěkný námět. Jen ta obezlička, kterou musel McKay procedit skrz zuby, aby zdůvodnili, že Dr. Wier vypadá nějak jinak (obviously she was in a hurry, she just used previous replicator template that was already in the machine...) byla fakt slabá, ale jinak Thumbs up!

Btw: nejsem v tom zase tak moc kovaný, takže se ptám: Co udělá s replikátorem pobyt ve volném vesmíru? Asi nic, že?
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 25.8.2008 18:06:08
Halajda Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tronmkiheda: Vem si, co se stalo s Niamem... deaktivoval se (jestli sám nebo vlivem prostředí teď nevím) a když ho vylovili, zase se reaktivoval...
Intelligence has nothing to do with politics.
- Londo Mollari

Příspěvek 25.8.2008 19:12:49
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Jasně! Provozní teplota cca 30 stupňů nad absolutní nulou až +co-já-vím-kolik °C (pád do atmosféry replik nepřežije - viz. 4x15 Outcast)

Příspěvek 25.8.2008 19:36:32
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Nohajc píše:
Jasně! Provozní teplota cca 30 stupňů nad absolutní nulou až +co-já-vím-kolik °C (pád do atmosféry replik nepřežije - viz. 4x15 Outcast)

Díky, ale já to myslel takto: Je takto uklizený replikátor definitivně terminován ;) a nebo, pokud by ho někdo přenesl zpět do podmínek, ve kterých může fungovat, tak zase znovu nabootuje a bude spolehlivě fungovat? Tzn. máme považovat Dr. Wier za definitivně odloženou k ledu a nebo na nás ještě někdy může vyjuknout?
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 25.8.2008 20:56:35
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak Niam vypadal, že funguje, nicméně po chvíli byl sejmut disruptorem. Takže kdo ví?

Příspěvek 28.8.2008 17:25:42
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Dosť hrozný diel.

Dej sa, samozrejme, nikam nepohol. Aspoň nie v blízkej dobe. Nejaké tie "Wraith Techs" sú super, ale Wraithi sa zachvíľu poničia sami.

Nič iné sme sa nedozvedeli, okrem toho, že po Pegasus Galaxy sa flákajú ďalšie mimozemské rasy ovládajúce severoamerickú angličtinu ako rodný jazyk.

Opäť sme sa vrátili k starému ošiaľu - "Keď sú všetky živé postavy nezaujímavé, vymyslíme niečo s mŕtvou".

Zasa sa mohli replikátori ukázať ako podlejší. Napr: Weirová povedala: "Nebojte sa! Pôjdem prvá!" Keď bola za bránou. mohli replikátori omráčiť svojimi super-silami všetkých ľudí vo veliacej časti mesta a infiltrovať mesto. Vypustiť všade nervový plyn... možností je 1000 a 1. Vlastne som to aj čakal, preto ma ako rana z jasného neba zastihlo, keď tí kreténi prešli. Ach jaj.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 14.9.2008 00:40:19
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Jsem nějak ve velkém skluzu s hodnoceními, tak to napravím a pěkně popořádku ;-).
Nevím, jak se na díl přímo dívat. Takhle, začátek se mi velmi líbil, konec už tak ne.
Hned na začátku mě učarovalo prostředí - prstenec, planeta. Taková pastva pro očíčka ;-). Tyto věci já ráda.
Taky ty věci okolo, jako létající opice, byly dobré. A začátek šel i ve vtipném duchu.

Líbila se mi výběna názorů mezi Radkem/Rodneym v Jumperu. Připomnělo to staré dobré časy, kdy Radek nebyl fackovací panák, ale uměl se krásně ohradit. Prostě to nebylo jednostranné. Jeho nynější "That's ok, I believe you" znělo krásně :D. Také vládl skvělými pochybovačnými pohledy...dokud to opět nesklouzlo k "Rodney si zas zesměšní Radka".

Rodney se mi líbil, že jako jediný projevoval více radosti ze znovushledání s Elizabeth a snažil se jí pomoci. Ostatní byli až příliš odtažití. Jistě, nemusela to být ona, ale ta možnost, že se shledali se ztraceným přítelem, kterého pokládali za mrtvého, byla dost slušná na to, aby se tvářili alespoň přívětivěji.

A co s Elizabeth samotnou...? Nevím, jaký byl původní plán scénáristů. Co vím, tak i tak měla být postava vrácena jen na jediný díl. Což je opravdu škoda...tedy, kdyby ji hrála Torri, tak by tam byl velký potenciál na postavu...něco jako v Lifeline, kdyby si ji nechali (pokud by ji nešoupli na Zem s tím, že je trochu replík).
Při audioreprodukci mohli alespoň syntetizovat podobnější hlas. To mi netvrďte, že by to nešlo.
K "nové" herečce - co se týče gest a pohybů, něco mi i sedlo. Elizabeth neměla zas tak výrazná gesta jako např. Rodney, i když něco (např. uhlazení šatů) by se našlo.
K tomu konci - přišlo mi to, že se tím jen zbavili nepřítomnosti herečky (i když by to asi dopadlo podobně - viz výše). Měla jsem radost, když jsem zjistila, že je to skutečně Elizabeth (a docela zajímavé cesty vedla :)). Tedy její vědomí (tedy ona ;-)). Nicméně, znovu mi ji "zabili". Jistě, lze ji tam oživit, ale pokračovat s tím nejspíš nebudou. Další nedořešenost, co jim pluje vesmírem. A zrovna Elizabeth...:(. Udělali to zase... :box:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 16.9.2008 21:43:58
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Nebylo to nejhorší. S povděkem kvituji návrat herečky Fran a temnější konec (i když nějaká ta černá díra by byla více cool a konečně by to skutečně utli), na druhou stranu mi přišlo, že "Elizabeth" se chovala hrozně dementně a vlastně kdyby Replici zůstali v subspace, tak by to dopadlo stejně; tj. měli to IMO dokončit více předvídatelně, ale taky více logicky, dostavěním těch těl.

Celkový nápad se mi líbil a provedení taky fajn, ale Woolsey je sakra nějak moc měkej v tom, že povolil nějaké výzkumy. Rozhodně se mi líbil při vyjednávání, které by zase šlo natáhnout o mnoho déle a třeba... no nic, nebudu analyzovat.
Dávám tomu pěkných 4/5 a možná si to někdy i pustím znova.
Kdyby herečka Weirové na hraní kývla a škončilo to skutečně uzavřeně, dal bych pátý bod za to, že se uzavřel kruh Elizabeth Weirové. Takhle se mi to zdá málo využité a i když jiným episodám téhle řady jsem to zatím nevytknul, tady mi vyloženě vadí, že to spláchli jedním dílem a že nedělají storyarcy.

A doufám, že se v nějakém 4. SG seriálu, kde by sakra mohli uzavírat ty otevření linie předchozích seriálu, dočkáme Fran i celé Atlantisáky podvyužité nanotechnologie.

EDIT:
jak si tady stěžujete na neoriginalitu tak vám něco povim. Tydle lidi už pro nás dělaj seriál nějakech 5 let. už to bude skoro sto dílů tak laskavě milí skeptici si skuste vymyslet seriál vo sto dílech kde bude každej originální a nikdy předtim neviděněj.

Jinými slovy, když autobusák, který jezdí deset let stejnou trasu, kvůli té jednotvárnosti jednou usne a smete mu bus vlak, tak to máme omlouvat? Když neumějí scénáristi psát lepší scénáře, ať odejdou! Na světě je šest a půl miliard lidí, někde mezi tím musí být dost lidí s novými nápady!
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 27.11.2008 13:06:10
Skrilax Airman
Airman

Odpovědět s citací

Tahleta epizoda byla asi na toto brdo:
"Stojí to za nic a reje to do ucha!" :x 2 / 5

Předchozí

Zpět na Pokec o epizodách