Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Farscape Hodnocení Farscape

Hodnocení Farscape

Farscape začíná tak, že se John Critchton pokouší uskutečnit vlastní experiment...

Jak se vám líbý seriál Farscape - Známky jako ve škole.

Nejlepší seriál ze všech !
18
16%
1
52
47%
2
20
18%
3
13
12%
4
2
2%
5
0
Žádná hlasování
Nejhorší fůůůj!
6
5%

Celkem hlasů : 111

Příspěvek 27.11.2006 15:17:15
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Farscape je úžasný, sice pořád ještě u mě vede SG, ale FS je oprevdu velký konkurent. Všechny 4 série jsem zvládla během 14 dní i včetně závěrečného filmu a pak jsem je poslala Msr. Sheppard, jejíž názor si můžete přečíst výše:-). Je fakt, že z těch 14 dní si nepamatuju nic jiného než FS. Co jsem dělala jinak???? Nevím..... Děj mě vtáhl, stejně jako postavy Johna a Aeryn, líbí se mi to temno a beznaděj, v jakém se to odehrává. Taky se mi zdá, že scénáristiu upustili od tradičních konvencí a dali opravdu hodně prostoru fantazii. Opravdu vynikající seriál. Škoda, že skončil, ale zase na druhou stranu, aspoň se nemusím trápit čekáním na nové epizody jako u SG:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 27.11.2006 17:37:22
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Wow, docela Farscape boom :lol: Je sranda dívat se, jak sem chodí lidi a s otevřenou pusou vypisují, jak se mýlili, jak je Browder dobrej a Farscape úžaný :-)

Jo, na FS je prima, že máte stále pocit, že postavy jdou od desíti k pěti. A pak ještě níže. A pak ještě níže... akorát, že narozdíl od třeba 10. řady SG-1 "Dobývají nás Ori" to na postavy a jejich chování má skutečně vliv. I když si člověk myslí, že je nic horšího nemůže potkat, tak zjistí, že se těžce mýlil ;-)
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 27.11.2006 21:51:32
Poe Lagger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Cafte vsichni, tak jsem to tu konecne nasel:D ... V prve rade chci rict, ze jsem moc rad, ze rady nas, oddanych fanousku Farscapu se rozsiruji, sam se o to taky snazim, aspon mezi znamymi:) ...
Urcite vas chci, stejne jako to dela Skylark, odkazat na tenhle web:
http://farscape.babylon5.sk/

Tam jsou nejaktualnejsi titulky, ktery uz prochazej po nekolikate korekci (ten super napad ty titulky opravovat vysel prave od Skylarka, ktery se na korekcich podilel z velke casti - cimz mu timto dekuji, sam totiz vim, kolik on do toho vlozil energie a casu), nevim jestli je nekdo dava na titulky.cz (a je mi to i celkem jedno), ale odtamtud je stahnete vzdycky.

No, abych nebyl uplne off-topic, tak tu napisu neco ohledne hodnoceni... 10/10 uplne jasny... Jinak vsechno to jak tu bylo psano o tom, ze Farscape je hlavne o postavach a vztazich mezi nimi (a o jejich vyvoji), to je svata pravda, s tim naprosto souhlasim a budu se opakovat, jsem rad, ze je vic lidi co to chape. Farscape je ve vsech ohledech netradicni a nekonvencni serial a ja se zpocatku bal, ze to nikdo u nas sledovat nebude. A kdyz tady tak procitam ta slova chvaly, co tu na nej pejete, tak jsem potesen, ze jsem se mylil :wink: ...
U me je to Farscape, pak dlouho nic, porad jeste nic, a pak nekde tam budou serialy jako Lost, Prison break, Heroes a podobny soucasny serialy, ktery ja ve srovnani s Farscapem beru jakou druhou ligu.

Příspěvek 28.11.2006 08:53:05
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To mi příjde jako jedinému, že Farscape je docela zhustě inspirován Trpaslíkem?
Obrázek

Příspěvek 28.11.2006 10:31:45
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

No já nevím. Já jsem z Trpaslíka tolik dílů neviděl. Připadá mi až moc šílený a zas tak moc se mi nelíbí. A z toho, co jsem viděl, mi povědomé nic nepřipadá.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 28.11.2006 10:52:48
Major General
Major General

Odpovědět s citací

To je divný, protože Trpaslík je v šílenosti jen kousíček nad Farscapem.

Styčné body? Obskurdní a šílené náměty, podivná loď s podivnou posádkou letící neznámým vesmírem, "poslední člověk ve vesmíru" ... a řada episod vypadá, že se hodně inspirovala.
Obrázek

Příspěvek 28.11.2006 14:20:53
Anubis22

Odpovědět s citací

A zdá se to jenom mě, nebo teď prožívá Farscape obrovskej vzestup? Objevuje se hrozně lidí co říkaj že si zrovna stáhli první díli a jak je to baví.
Jinak k trpaslíkovy, podle mě je farscape jím inspirovaný, souhlasím s Rynorem.

Příspěvek 29.11.2006 13:35:29
Miška Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No když nebyla SG, jak SGC tak SGA,tak mě farscape zachránil :D Opravdu slušnej seriál. Můj absťák po SG byl aspoň snesitelnej. :) Fakt jsem za Farscape vděčná, ikdyž mám teď problém sehnat titulky, na titulky.com jsou nějaký divný a z babylonu.sk dostávám takový divný mišmaš. Nevíte kde se dají ještě sehnat, nebo jen na těch dvou adresách?
Jackson: „Jestli tenhle krám vyráběli odborníci, tak nechápu, jak se tohle mohlo stát.“
Markovová: „Jestli tím chcete říct, že všechno ruské je nekvalitní, tak tahle ponorka je švýcarská.“
Jackson: „Občas začne hořet, ale čas odměřuje přesně... Promiňte, strávil jsem moc času vedle Jacka O’Neilla.“

Příspěvek 29.11.2006 17:02:48
Poe Lagger Airman
Airman

Odpovědět s citací

Podle toho, co mas za verze... My ty titulky delali na ty nejlepsi, co jsou na i-netu volne k sehnani... fov verze apod... Ted tam byly nahrany finalni korekce pro prvni tri rady, admin to tam vsechno upgradnul, takze k tem poslednim se dostanes i z archivu najednou, i kdyz si to postahujes jednotlive po dilech. Pokud mas nejaky horsi verze, tak s tim ti neporadim. A ja osobne nevim o tom, ze by existovali jiny lidi, co prekladali Farscape do cestiny, nez tihle:
http://farscape.babylon5.sk/

Ted jde o to, co myslis slovem mismas. Bud si stahujes stary verze nebo nevim...

Příspěvek 30.11.2006 20:14:53
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Dneska jsme překládali nějaký text ve kterým shodou náhod byly slova jako 'grasshopper' a 'Harvey' a zdá se, že je obě dvě budu mít už navždy zafixovaný k jistému šedému magorovi v koženém skafandru 8)
Obrázek

Příspěvek 30.11.2006 20:25:26
Poe Lagger Airman
Airman

Odpovědět s citací

:D :lol: ... To je zvlastni shoda nahod... A ja myslim ze to zdaleka nezustane jen u techto dvou slov :) ... Az budes nekde na jachte tak si napr. urcite vzpomenes na treblin a hammond side apod.

Příspěvek 30.11.2006 20:28:19
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No určitě si taky vzpomenu na Farscape až bude ve zprávách něco o UN peacekeeper forces :lol:
Obrázek

Příspěvek 01.12.2006 18:32:14
zdenous Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Farscpe je podlemě dobré svou originálností všeho. od znělky až po rasy.
I když ze začátku to byla spíše parodie a příběh žádný jako celkově ale příběh jednotlivých dílu je vždy skvělý s napínavou zápletkou a nikdy nevíte co se v další vteřině stane.
To je divný, kolik času stráví člověk nad přemejšlením o takovejch blbostech jako je vymejšlení podpisu.
Farscape je nejlepší. (Upřímnost nade vše.)

Příspěvek 06.12.2006 19:18:37
tinny Airman
Airman

Odpovědět s citací

Můj hlas: jednoznačně nejlepší seriál
Super postavy,dějové zvraty,zápletky, dobří jsou i zlí a naopak ,nepřátelé přáteli a spojenci.A k tomu všemu výkon Browdera a Black/ach to je baba/. No a samořejmě moje nej postava - skvělý Rygel./jak jsem umíral strachy,že umře v té epizodě,jak mu tuším to byl Stark zašíval jeho troj žaludek/

Příspěvek 06.12.2006 19:55:40
Ondrej.sbx Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Takze asi takhle:

FS? Je opravdu dobry serial, i kdyz taky jsem musel znuzene prezit 1. velice predvidatelnou sezonu... i kdyz me to chytlo, nejak extra me to nebavilo... ALE divam se dal, aktualne, jsem jeste ve treti sezone na konci, ale nemam cas to dokoukat, prace skola, atp...

Muj Zebricek:

1. LOST - naprosto skvele udelany serial, ktery me vazne nuti premyslet
2. RED DWARF - britska satira, v excelentnim podani kterym je FS v humoru velmi inspirovan...
3. SG ALL - co dodat
4. Pratele, Simpsni, dalsi SCI - FI SERIALY, pak uz to vyjde na jedno brdo...

Jinak titulky... i kdyz je kritizujete stejne je potrebujete, pokud nevyhovovaly, meli jste je zmenit, aktivne delam spousty titulku, na ruzne veci, a vim co to obnasi, a nekdy proste to neda tam neco nepripsat, kdyz uz treba po seste ve vete slysite wormhole...

FS... se da opravdu velmi dobre predvidat - pribehove premeny postav, i zmeny protivniku, vychazeji z 95% mych tipu... Jsem zvedav, jestli jsem se trefil v tom jak to dopadne... :o)

Jinak doporucuju, ja si to postupne vychutnavam pri cekani na dalsi dily LOSTu...

A dalsi serie??? Nevim, jak skonci, a tak nemuzu rict, ale mam radsi kratsi serie, nabite co nejvice at uz akci, ci pribehovymi zvraty, ale hlavne zadna stagnace - nejnudnejsi dil, jak byli na planete kde stravili 60 let, a pak z toho vycouvali... no zajimave... stejne jako rozdeleni Johna do dvou... nu proc, ne. :o)

PředchozíDalší

Zpět na Farscape