jakob: Konečně jednou nějaká ta kritika... Už jsem upadal do depky z toho jak bylo všechno růžové. Je pravda, že občas je to vzhledem k časům nepřehledné. Nicméně to není nic oproti tomu, jaké to bylo před posledním refreshem celého příběhu. Předtím existovaly cca 4 časové linie, které se navzájem prolínaly a běžely paralelně na sobě a navíc současně. Jenže, to bylo pro čtenáře nepřehledné, takže zůstala jen jedna jediná, ta primární.
Pravdu díž, že díly občas skáčou v čase, ale z toho důvodu, jsem zvolil, tak jednoduché a "přibližné" datování, aby se v tom dalo jednoduše orientovat. Je možné, že se některé postavy občas trošku pletou, dříve existovala jistá databáze, do které jsem zaznamenal všechna použitá jména a třídy lodí, nicméně, neměla dlouhého trvání, ani ne den po jejím vytvoření, vyhořel disk a data byla nenávratně ztracena, ještě dříve, než jsem stihl udělat zálohu a tak nějak mě to otrávilo vytvářet databázi novou, ale možná že bych asi měl udělat.
S Aiwovím universem to má společné názvy a to je asi tak všechno, jinak je typologie ras a všeho naprosto odlišná. Podobnost s různými filmy/knihami se ti může zdát, hlavně u bojových pasáží (vyloďování, boj na zemi...), je to z toho důvodu, že povětšinou inspiraci sbírám z osobních deníků vojáků, kteří třeba danou bitvu prožili. Podobnost s filmem je pak náhodná, protože takových vylodění, jako bylo např na Pláži Omaha, proběhlo několik, téměř stejných, s podobným scénářem, ať už v Evropě, nebo při válce v tichomoří.
Co se týká odkazu, I have no idea, co se ti zdá podobného/převzatého, je sice pravda, že už to nějaký ten pátek bude co jsem ho četl. Jedna z mála podobností může být styl vlády, nicméně monarchie, je nejlepší systém jak udržet impérium v celku a silné a zabránit jeho rozpadu. (nepočítám-li Triumvirát, ale to předbíhám) Což se sice v případě Parlénu, Emě moc nedaří, ale to je vedlejší. Další podobnost mě napadá Phoneix Corporation, tady je podobnost čistě náhodná, protože
|
Toto je spoiler!!!:
|
| patří rodině Frixovi sestry Less |
a ta sídlý a ovládá trpasličí Galaxii Phoneix.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Trpasli%C4%8D%C3%AD_galaxie
Feeling borded, call me Fredy idrc...