Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 2x20 - Gauntlet

2x20 - Gauntlet

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 11.5.2011 09:12:32
Igoreso Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Smutnej konec skvělého seriálu :(
velmi moc doufám že se nakonec rozhodnou pro pokračování a minimálně ještě natočí ten film po SGA.
je to velká škoda

Příspěvek 11.5.2011 10:50:09
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Igoreso: Momentálně spíš uvažovali o SG1 filmu, film SGA by přišel až jako druhý projekt. Tedy podle toho co psali na netu.

SGU skončilo tak, aby vysvětlili všechno možné. Příklad:
- Znovuoživení seriálu bude trvat 10 let. Řešení v díle - zůstali tam o kousek déle.
- někteří herci nepřijmou znovu svoji roli, budou mít nehorázné požadavky, nebo do té doby umřou. Řešení v díle - jejich stázová komora selhala, umřeli.
- Potřebovali by třeba obměnit některé herce za jiné, ale jejich postavu by nechali. Řešení v seriálu - poškození komory konkrétní postavy, nebo nějáký vedlejší pomocný léčebný mechanismus, který by způsobil změnu vzhledu a hlasu.
- Potřebovali by zvětšit posádku - Řešení v díle - na Zemi se podaří na chvíli otevřít spojení na Destiny a poslat tým několika lidí jako posily, nebo Destiny narazí cestou na některé své "potomky" v takové situaci, že je bude muset vzít s sebou a už se nebude moci otočit.

Dokonce by tím dokázali vysvětlit i změnu kulis - po příletu a dobytí bylo na Destiny nalezeno zařízení na "opravování/upgradování podle zadaných specifikací", což by vysvětlito (řekněme) novou texturu koridorů (pokud by se jim nepodařilo sehnat ty původní).

Jediné co by nedokázali vysvětlit by bylo, kdyby SGU obnovili dřív než za 3 roky.... :D
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 11.5.2011 11:06:27
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Myslím, že nejlepší by bylo, kdyby SGU film měl přednost před ostatníma. Důvody jsou jistě všem jasné ;)

ultramarinus: k oživení seriálu dříve než za 3 roky (těch 10 let je asi nereálný, buď tolik kolik vypočítali nebo se hold FTL vypne a oni poletí mega dlouho). Roboti mohly během třeba 2 let opravit FTL tak, aby zvládlo fungovat rychleji a sama loď potlačila program od Eliho a Rushe a dobyla se u nějaké hvězdy...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 11.5.2011 11:14:22
kutas Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Pěknej díl moc pěknej já bych teda volil spíš boj do konce. Nějak jsem nepobral proč se na konci Eli smál ale to nevadí. Jenom mi vadí že je to poslední díl zrovna když se mi to začalo líbit doufám že bude nějakej film jako u SG1 kterej byl mimochodem hodně dobrej
nejlepsi dil SG-1 je 9x20 a nikdo mi to nevezme

Příspěvek 11.5.2011 13:39:40
RoninW Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

jenset píše:
Mě nejvíc štve, že tu 2tisíce let starou civilizaci potomků do toho seriálu dávali zcela zbytečně... Co se s nima stalo? Kde je Destiny vysadila? ???.......

- Destiny se (nějak) dostane do minulosti a to jen chvíli od Velkého třesku
- Destiny vyšle nějaké SOS, které se (nějak) zapíše do reliktního záření a to Antici pochopí jako ten signál, kuli kterýmu Destiny stavěli
- Destiny se zas posune v čase, posádku bude nucena založit kolonii
- Alespoň jeden člen posádky je nositelem antického genu; gen se dědí a za pár generací jsou na světě Antikové a je hustej konec seriálu na světě...

je neuvěřitelné , jak stejné mohou být myšlenkové pochody "různých" lidí, ..přesně tenhle nápad jsme doma měli hned potom, co scénáristi v seriálu připustily cestování v čase i v tomhle klonu SG.

Příspěvek 11.5.2011 13:51:18
BlastFX Airman
Airman

Odpovědět s citací

DAVE!: Dobrá, beru zpět tvrzení, že měli dost času na natočení lepšího konce, nic to ale nemění na tom, že se mi konec nelíbil. Je sice hezké, že si nechali otevřená vrátka, kdyby snad někdy měli pokračovat, ale to se nestane. Zrušené seriály se neobnovují, jednou šla sledovanost dolů a nikdo nebude riskovat, že po obnovení se nezvedne (což je dost pravděpodobné). Oni tedy mají otevřená vrátka a my máme hromadu nezodpovězených otázek, na které dost možná už nikdy odpovědi nedostaneme. Prostě se mi to nelíbilo.

Příspěvek 11.5.2011 14:00:16
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ano konec se mi líbil a i slzu jsem ukápl.
Jsem OT ale je to nejživější vlákno, poraďte po SGU 2x20 ...na co budu koukat? je nějaký seriál s podobnou tématikou, doporučte prosím ...

Galaktika ano, firefly ano (ten byl super), doktor who ne, (asi to zkusím,) díky za připomenutí
Naposledy upravil RoninW dne 11.5.2011 15:24:16, celkově upraveno 2

Příspěvek 11.5.2011 14:06:01
BlastFX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Viděl jsi Battlestar Galactica? Nebo, i když je to něco úplně jiného, je naprosto skvělý Doctor Who. Případně ještě naprosto skvělá "jednorázovka" Firefly (pokud ale špatně snášíš neukončený děj – i když ten potom filmem jakž takž uzavřeli – a hlavně nevyužitý potenciál, tak se na to spíš nedívej).
Naposledy upravil BlastFX dne 11.5.2011 14:13:31, celkově upraveno 1

Příspěvek 11.5.2011 14:08:54
miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Ukončení se mi hodně líbilo, mnohem více než ukončení jiných seriálů. Musím se přiznat, že jsem si u posledních pěti minut i pobrečel, což se mi zatím stalo jen u BSG.

Sbohem SG.
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 11.5.2011 14:56:20
Wanted Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

roninW: jenže to bohužel vůbec nejde, neboť ta loď je možná tak na půl cesty a Antikové se vyvinuli naprosto jinde, takže jak by se tam dostali? :D A k tvému problému, jestli máš na mysli jen sci-fi, tak zkus Fringe. Není to typický sci-fi s vesmírem, bitvama, ale je to hodně hustý ;)

BlastFX: ty jsi to vůbec nepochopil. Tohle se točilo s tím, že to jde dobře, že budou mít minimálně 3. sérii (sami tvůrci řekli, že je to příběh na 5 řad). Jenže po natočení 2. poloviny 2. řady jim řekli, že žádná nová řada nebude a oni buď nechtěli (málo pravděpodobný) nebo spíš nemohli natočit konec jinak. Takže to co jsme viděli byl prostě konec příběhu jedné řady s tím, že na to naváže další, která to vysvětlí a dovysvětlí třeba i další otázky. Ale bohužel...
Obrázek
HNĚV POMINE, NENÁVIST V SRDCÍCH ZŮSTÁVÁ

Příspěvek 11.5.2011 15:09:39
Airman
Airman

Odpovědět s citací

To major: Já nemyslel že se to stane teď...tehdy jsem myslel že to bude snad 8 sérií. a to by mohli být už tam kde mají být... ale když chceš i tohle by se dalo vyjádřit, protože na začátku vesmíru kdy prostor a čas se seprve utvářel, není mnoho místa "kde", kdyby ses časově dostal do toho místa, byl bys i "tam" protože jiné "tam" by neexistiovalo ...ale to jen naokraj páč bychom brzo byli jako Leonard s Sheldonem v BBT
Díky za tip, zkusím

Příspěvek 11.5.2011 15:11:21
The Piko Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Skvělé zakončení...

:cry: :cry:
STARGATE ENCOUNTER | Nová SG hra

Příspěvek 11.5.2011 15:30:17
BlastFX Airman
Airman

Odpovědět s citací

Wanted: Právě že už pochopil, to jen tys nepocopil, že já to pochopil :-P Chápu sice, že to za daných okolností nemohli natočit líp, nic to ale nemění na faktu, že se mi to takhle nelíbilo. Nechci být jako porotci v různých soutěžích, kteří nechávají postupovat retardy, co předvedli naprosto příšerný výkon, jen proto, že jsou reatardovaní; je to sice lidské, ale neobjektivní a v mnoha případech neupřímné.

Příspěvek 11.5.2011 16:50:45
Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

RoninW: Babylon 5 je docela dobrý seriál, pokud ti nevadí efekty z roku raz dva. Špičkový příběh, vcelku uvěřitelná fyzika (zprvu žádné kompenzátory kdovíčeho a motory na skok mezi galaxiemi).
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Příspěvek 11.5.2011 19:06:48
Uzik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

PROC uz to musi koncit?? Drzel jsem se dlouho, ale posledni scena... :cry:
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách