Je to divný, to jsem jedinej na sci-fi fóru, kdo vidí dál, než na špičku vlastního nosu. Ano, já se domnívám (a nikomu ten názor nevnucuju), že pokud zkonstruujeme robota HW a SW identického s námi, bude se po několika letech pobytu mezi lidmi chovat jako člověk a také se za něj považovat. On se nebude navyšovat, že je něco víc a člověka už nepotřebuje, jedinej rozdíl mezi ním a námi bude, že když si nohu zlomíme my, tak nám ji zafixují a jemu vymění poškozenou část, to je celé.
Dodatek: Složitost mozku, je jen v jeho masivním výpočetním výkonu jistým směrem. Od narození, se téměř prázdný mozek, z datového hlediska, který obsahuje jen základní reflexy, data nutná k chodu organismu, plní novými informacemi. Jejich vzájemná interakce za ty roky vytvoří osobnost jedince, proto je s dětmi mnohem jednodušší manipulovat, než s dospělým, který je již vpodstatě naprogramován. Jestliže bych měl říct, co by mě zajímalo nejvíce, tak je to právě ten "zavaděč" již o narození, který nashromážděná data třídí a umožňuje se člověku učit, tvořit myšlenky a celou osobnost. To je to co bude nejsložitější, nikoliv úložná kapacita apod.
Dodatek2: Duše? A, kde by jsme ji vzali, lidé jsou evolucí svých předchůdců, lidoopů, jednoduchých savců, ryb, nejjednodušších mořských hub a kdepak oni mají duše? Od koho jsme ji tedy zdědili?