Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Mrtvé povídky SG: Příběh Vesmíru - Epocha druhá - díl desátý (13.12.2012)

SG: Příběh Vesmíru - Epocha druhá - díl desátý (13.12.2012)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Dragon: Opět pěkné. Osvětluje to tu věc se "zlou hvězdou".

Jinak pěkné obrázky. Jen mám pocit, že jsem to už viděl.
Toto je spoiler!!!:
Trup podobný St0rmovu Phoenixu a povrch trupu mu připomíná Shadow z B5. Je to náhoda??
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:)
Toto je spoiler!!!:
asi mi neuvěříš....loď se mi zjevila ve snu (opravdu jen malá nadsázka..bylo to v posteli a usínal jsem... :D)
zadek tedy měl být jiný (místo ven měl být do lodě, ale jelikož by byl problém s funkčností motorů, tak to šlo ven, strukturou motorů jsem se inspiroval u Destiny, a povrch jsem vybíral a nemohl se rozhodnout... a jak jsem tak hledal, tak mě praštil do oka tenhle... a až po rendru mi to připomnělo právě zmiňované Shadow z B5 :D
takže ano vše je jen náhoda ;)

další díl by mohl být 1.9 (zatím nezávazně)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

tak po delší době opět nějaký ten díl :)

02 – Naděje?
Obrázek

„To snad nemyslíš vážně!?“ Houkl svojí otázku jeden z přísedících.
Daniel se na dotyčného podíval, ale mlčel, a tak dotyčný pokračoval.
„Nejdříve nám tu vykládáš kecy o tom, jak nám chceš vyprávět pravdivý příběh Vesmíru a poté osud jedné galaxie shrneš do pár vět... Pokud tak bude vypadat i zbytek příběhu, tak ho ani nechci slyšet.“ Daniel chvíli dotyčného zkoumavě prohlížel a poté odpověděl:
„Co říci jsem měl? Od prvního výstřelu po pád galaxie neuběhla ani celá hodina.“
„He...To tvrdíš ty. A i kdyby to byla pravda, tak jsi mohl odhalit více o rasách co tam žily, mohl jsi...“
„Zbytečné... Fakta o Galaxii Lungeon znáte. Ti bystřejší si poskládají celou mozaiku. Avšak pokud je to žádané, příště se více zaměřím na detail“ Následující chvilku ticha si nikdo netroufal přerušit a tak Daniel pokračoval:
„Poté, co se furlingové, kteří byli svědky událostí v galaxii Lunngeon, vrátili a odvyprávěli vše co mohli, tak rada furlingů začala s ještě větší výstavbou lodí a do Vesmíru začala posílat válečné lodě a to hned z několika důvodů...“
...Po skončení zasedání rady, se jeden z furlingů vydal od místnosti, která dříve, ještě před příchodem Daniela, sloužila ke komunikaci s Velkým prostorem.
Furling do místnosti doslova vletěl a sotva co se zavřely dveře, zařval jak jen mohl:
„KDO?!!“ Ale nedostalo se mu žádné odpovědi a tak pokračoval... „Já vím že mě slyšíš, vím že posloucháš ať jsme kdekoliv, učil nás to tvůj posel, tak se nezkoušej schovávat!“ Po jeho slovech se místností opět rozlehlo ticho.
Furling se po několika minutách otočil k odchodu, ale ještě před prvním krokem pronesl:
„Věřil jsem ve slova tvého posla, jako by to byla tvá vlastní. Věřil jsem že mluví pravdu, věřil jsem v proroctví, ale asi jsem udělal chybu.“ Poté se dal do pohybu, ale po pár krocích ho zastavil hlas volající jeho jméno.
Furling se chvíli rozhlížel a přemýšlel. Již chtěl oslovit Velký Prostor, ale zdroj onoho hlasu byl jiný.
„Všude jsem Vás hledal...“ dveře místnosti se otevřely... „...Lid chce znát Váš názor pane.“ Oslovený Furling se zvídavě podíval na příchozího a ten rychle dodal:
„Převládají názory že by se nový vesmír měl vyčistit od všeho živého a zahnat tak hrozbu potencionálního útoku.“
„Oznam že za okamžik přijdu, nyní mě nech o samotě.“
V okamžiku kdy se za odcházejícím Furlingen zavřely dveře, nastalo v místnosti opět ticho.
„Dokonce ani v tomto okamžiku nic neřekneš? Nic nepodnikneš?“ Po svých slovech opět očekával hrobové ticho a ani tentokrát se nespletl...
Po krátkém čekání se vydal ke dveřím, ale byl zastaven otázkou...
„A co chceš slyšet?“ Furling se zarazil a okamžitě odpověděl.
„Pravdu“
„Ta má mnoho podob“
„Chci vědět kdo to byl.“
„Temnota.“ ... „…Aby jste se ubránili, musíte zapálit svícen světla.“
„Pokud od nás něco chceš, tak to řekni na rovinu, jinak se od nás již ničeho nedočkáš.“
Po krátké chvíli ticha, během které chtěl Furling odejít se opět ozval tajemný hlas:
„Musíte vytvořit alianci a zastrašit jejím jasným světlem Temnotu.“ tentokrát se na čas odmlčel Furling.
„Dej mi víc.“
„Já mohu cestu jen ukázat jít po ní musíte sami.“
„Jo to jsem už několikrát slyšel. A víš co? Kašlu na to. Až budeš mít pohřeb, tak dej vědět.“
„Tvé přání se tedy brzy vyplní, bude to velkolepá show, budou umírat miliardy, jako první padnou nižší bytosti, celé vesmíry budou drceny a vy to vše uvidíte na vlastní oči. Poté budete na řadě vy. Obrovský tlak bude drtit vaše těla dokud se nepřeměníte v energii jak máte ve zvyku. V okamžiku kdy se tak stane z vás temnota vysaje veškerý život, zatím co já se ve smrtelných křečích budu modlit za rychlý konec. A věř mi není to nic příjemného, v této válce již zahynuly dvě mé sestry.“
Po slovech Velkého Prostoru, se v místnosti opět rozlehlo ticho. Furling neměl slov. Byl jediný, který znal nějaká fakta o Velkém Prostoru a o válce. Již se neodvážil jakkoliv promluvit a jen potichu odešel.
Nyní měl jasno, žádná vyhlazovací flotila do Vesmíru nepoletí, udělá vše co bude v jeho silách aby tomu zabránil.

Mezitím ve Vesmíru, v pásu mrtvých galaxií, dále probíhala kolonizace, nyní již pod ochranou válečných lodí, které rada vyslala z obav dalšího útoku a také ze zvyku. Již Daniel je učil aby každý okrajový vesmír hlídala flotila válečných lodí. Zde byl rozdíl v tom, že flotila dorazila o mnoho dříve než bylo obvyklé.

Furlingové po Vesmíru rozeseli mnoho různých sond a jejich lodě pročesávaly jednotlivé galaxie.
V té době nastal čas na zvolení správce. Na post se většinou hlásili dobrovolníci a velký kruh (poznámka autora: V čele furlingů je rada, Velký kruh radě pomáhá a zastupuje radu v okamžicích kdy samotná rada je nedostupná či zaneprázdněná, popřípadě řeší drobnější věci.... v budoucnu bude podrobněji vysvětleno), ale již dvakrát se stalo že správce jmenovala samotná rada, stejně tak učinila i nyní.
Správce jmenován samotnou radou měl větší moc a zodpovídal se jen a pouze radě, ostatní mu mohli dávat pouze doporučení.
Prvním krokem Spŕavce bylo pojmenování vesmíru. Dal mu jméno Vesmír.

Pozornost Furlingů se soustředila na rozvinutější rasy. Neustále hledali ony tři faktory z proroctví: život o němž se domnívali, že se nachází v každé bytosti. Smrt, kterou viděli v koloběhu života a ve zničení galaxie Lungeon. A naději, kterou stále nemohli nalézt, hledali ji v rasách, které rostly značnou rychlostí, v rasách jenž byly jen krůček od cestování mezi planetami a jen dva od mezihvězdných cest.
Zatím co se soustředili na hledání naděje, tak v jedné malé galaxii, na malé planetce, rostl život, kterému nevěnovali přílišnou pozornost.
Život na oné planetce byl značně primitivní, svým zjevem připomínali lidoopy, kteří ovládali primitivní nástroje, avšak s velkou vynalézavostí.

V síni rady se objevil další nápis, kterému nikdo nerozuměl:
„Velké věci bývají nejvíce přehlížené.“

Furlingové se, po tom co se stalo v galaxii Lungeon, nechtěli příliš zapojovat do vývoje jednotlivých ras a pouze sledovali jejich vývoj. Mnohokrát se stalo že byli spatřeni, ale vždy odlétli dříve než mohla jakákoliv strana nějak reagovat.
Furlingové byli nadšeni z rozmanitosti života, co galaxie, to nějaký život, jedinou výjimkou byl pás mrtvých galaxií. Přesto každá živá forma měla potencionál stát se tou velkou rasou, která by nesla naději....

„Ehmm... není to tak dlouho co jsi řekl že budeš vyprávět více do podrobna a pořád vynecháváš detaily. Mluvíš více než o miliardě ras, nebo kolik tehdy bylo galaxií a ani o jednu slovem nezavadíš.“
„Omlouvám se, ale pokud bych se mě zastavit u každé byť jen jedním slovem, tak příběh nestihnu odvyprávět. “
...Furlingové byli doslova posedlí hledáním oné naděje, že i na zrádce částečně zapomněli. Hledali všude kde se mohla tak velká rasa vyskytovat. Furlingové totitž vycházeli ze slov Furse, který mluvil o Anticích, tedy dle starého furlingského dialektu o naději.

Zatím co furlingové neustále hledali, pátrali po zrádci a osidlovali pás mrtvých galaxií, tak se ve vesmíru vyvíjel život.
Jednotlivé rasy mezi sebou vedly vleklé války, jak na vlastních planetách, tak i v mezihvězdném prostoru. Jiné rasy zase uzavíraly vzájemně prospěšné dohody a aliance. Některé vymíraly bez přičinění ostatních. byly to nehody při pokusech s biologickými zbraněmi, genetické poruchy, nemoci, ale také zpustošení planety na které žili.

Byl to přesně jeden furlingský oběh, když dokončili kolonizaci v pásu Mrtvých galaxií.
Jejich průzkumná loď právě prolétala jednou z mnoha planetárních soustav v galaxii poblíž pásu Mrtvých galaxií, když se stalo něco neočekávaného.
Po obou stranách furlingské lodě se objeily dvě velké flotily, které na sebe okamžitě začaly střílet.
Furlingský štít držel pevně a loď po incidntentu v galaxii Lungeon měla již i lehkou výzbroj, přesto se do incidentu nikterak nezapojila a jen se snažila dostat co nejdříve z palebné linie obou stran. Jejich snažení ovšem nabralo jiný směr v okamžiku, kdy palubní počítač přeložil zachycené vysílání v rámci jedné flotily.
„Musí… … …hnout!“
„M… …me An…ik…vé! My se nevzdá…e!
Tento krátký rozhovor furlingůmm stačil, měli milion a jednu otázku, ale jen jednu povinnost a to ochránit živoucí naději za každou cenu.

Zatím co mezi flotilami létaly převážně projektilové zbraně, podobné lidským raketám a kulkám, tak sem tam prolétl i energetický výboj podobný laseru. Několik projektilů a paprsků se vždy zastavilo o štít furlingské lodi, ale do teď v tom nebyl žádný úmysl.
Furlingská loď se začal stáčet, tak aby svým tělem chránila co největší část flotily, o které se domnívali že patří Antikům, zatím co jejich zbraně kropily nepřátelskou flotilu.
Energetické pulzy furlingů měly na primitivní pokusy o štít značný dopad, zato pevný trup lodí držel. Furlingové se soustředili zejména na poškození zbraňových systémů, tak aby donutili nepřátelskou flotilu k brzkému ústupu.
Paprsky zářili jasně rudou barvou a s chirurgickou přesností se zahryzávaly do pláště lodí a doslova z nich rvaly zbraňové baterie.
Opravdu netrvalo dlouho a flotila se dala na rychlý ústup.
Na zádi každé lodě se jasně modrou barvou rozzářily motory a lodě během okamžiku zmizely z optických senzorů, které je jako jediné dokázaly zachytit.

Zatím co jedna flotila lodí stáhla ocas a unikla jisté zkáze, tak druhá nehnutě vyčkávala a očekávala verdikt neznámých, tedy Furlingů. Budou žít, nebo budou zničeni? Již brzy měli znát odpověď.
„Jsem Hix, velitel lodi, jenž vás zachránila… Rád bych navštívil loď samotné naděje, loď Antiků. Pokud tedy svolíte.“
„Antiků?“ ozval se okamžitě hlas, který s největší pravděpodobností patřil veliteli oné flotily. „My jsme Anupikové, jsme hrdý národ planety Inupika soustavy Velká Glava. Jsme vám vděčný za vaší pomoc, ale nyní prosím opusťte hranice našeho prostoru, jinak budeme nuceni použít hrubou sílu.“
„Byla chyba pomáhat vám.“ Po těchto slovech se furlingská loď začala stáčet k odletu, ale ještě než vstoupila do hyperpohunu, tak vydal velitel Hix rozkaz k varovnému výstřelu těsně podél velitelské lodě.
Jasně rudý pulz opustil svojí hlaveň a po přímé trase se hnal přímo k velitelské lodi, kterou minul jen o pár čísel.
Dříve, než se Anupikové vzpamatovali, tak byli již Furlingové mimo jejich dosah…

Korekci provedl St0rm, za což mu patří mé díky
Naposledy upravil Dragon dne 01.9.2010 19:03:22, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Ale jo, to by šlo :) . Od minulého dílu rozhodně zlepšení.
Je vidět, že to máš hezky promyšlené. A také je sympatické, že ani Furlingové nejsou neomylní.

Jediné, za co tě musím pokárat, je nízká frekvence vydávání dílů. To víš, St0rm nás rozmazlil :rflmao:

Puk Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

:hmmm: Naozaj dobré. :)
:scratchanym: Koľko častí bude Daniel rozprávať o Vesmíre?
:write: :arrow: :yahoo: :bye:

Snail Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vzhledem k tomu, že se to jmenuje "Příběh Vesmíru" tak bych tipoval že až do konce :sorry:

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

:bravo: :bravo: :bravo:
neni čo dodať ....
teším sa na dalši diel

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:) jsem rád že se díl líbil a že jste přestáli ten předchozí :)

četnost vydávání:

jako což vo to, já bych mohl na chvilku teoreticky i zrychlit (díly jsou...konkrétně 2 + vycpávka (nedokončená)), jenže tenhle díl jsem prostě chtěl 1.9... a další díly jak budou to opravdu nevím (musím dokončit onu vycpávku co má být mezi těmi dvěma, i když jí lze bez následků posunout a hlavně je to moje železná zásoba... začíná škola a mě státní maturity a krapet mi zúžili výběr jen na AJ nebo Ma...a já nepočítal ani s jedním, takže psaní pomalu zvolní...takže se ta zásoba vyplatí :) )

promyšlenost:

ještě jednou díky :)
nemalá část informací co zaznělo (o furlinzích a vzniku vesmíru) je ze Sedmi stran...přesněji jsou to informace, které se mi NEVEŠLI do povídky, tak aby to nebylo jako pěst na oko... tady jsem tomu dal jen fazónu a hlubší děj... který už vytyčenej a několik dílů či dvou až troj dílů (dle toho jak se rozepíšu) mám už teď...jeden je na přelomu 2 a 3 epochy a druhý někde ve třetí epoše (to jsou asi ty nejzajímavější a promyšlené jak to jen, takto předběžně, je možné) + velké finále (to mám zatím jen bodově)

Puk:
jak naznačil Snail. Jedná se o Příběh Vesmíru, ale
Toto je spoiler!!!:
pokud nespojím dvě epochy do jednoho, tak poslední epocha nebude přímé vyprávění

jinak tady jsem dával jakési přibližné rozdělení epoch:
viewtopic.php?p=296364#p296364

snad jsem reagoval na vše :)

btw: díl upraven.... chyběla mi tma kurzíva u vyprávění ;)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon: Tak jsem konečně přečetl tvůj poslední díl a moc pěkný, několik věcí odhalil, ale jiné jsou stále zahaleny rouškou tajemství.
Jen dotaz, jak dlouho trvá jeden Oběh??
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:) jsem rád že se líbilo .)

oběh?

no ten co používám má toleranci +- pár set (?) miliónů let, ale nejsem si jist (je odvozen od stáří teoretického vesmíru) jinými slovy 1,4 miliard let... (popravdě jsem si to nepamatoval, tak jsem to hledal v povídce, jsem si velmi jist, že jsem to tam psal. Ale jelikož jsem to nenašel, tak jsem šáh do svých poznámek ;))
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Po nějaké době, krátký díl... doufám že si ho patřičně užijete :)

03 – Tři z jedné
Obrázek

… Poté, co se loď Furlingů vrátila a podala hlášení o Anupikách, zavládla v radě další vlna bezmoci.
„Už onu Naději hledáme příliš dlouho. Musíme se smířit s tím že jí možná nikdy nenajdeme.“ pronesl jeden z radních a přitom svým pohledem zavadil o nápis:
„Velké věci bývají nejvíce přehlížené.“

Vesmír, galaxie poblíž pásu mrtvých galaxií:

Jedna z Furlingských sond kroužila kolem bezvýznamné planety. Život se na ní vyvíjel hned od začátku, přičemž planeta sama patřila mezi nejstarší ve vesmíru. Přesto byl život na planetě velmi zaostalý.
Tvorové, kteří jí obývali chodili po dvou, měli dvě ruce, jednu hlavu a vůbec byli až příliš podobní Furlingskému proroku jménem Furs Termofilus, tedy Danielovi. Jakýkoliv pozorovatel mohl vidět primitivní osídlení a stejně tak i myšlení ve kterém uctívali své bohy, které nazývali Ori. Jediná patrná zvláštnost, kterou mohla dotyčná rasa vzbudit zvědavost a zájem, byl fakt, že i přes zjevný nedostatek technologie byl jejich druh rozšířen na více planetách kolem této.
Sonda, která pozorovala onen primitivní druh, neustále odesílala veškerá získaná data, jako hustota zalidnění, technologickou úroveň, různé informace o zvycích obyvatel, a mnoho dalšího spolu s obrazovou dokumentací, na které byly ony prosté příbytky, vesnice s podivným oltářem uprostřed náměstí, či chrám, který spíše připomínal město, uprostřed jakési vodní plochy…

Ale to podstatné co sonda zachytit měla, nezachytila. Ona společnost se dělila na jakési tři úrovně.
První úroveň byla nejširší, byl to prostý lid, který sonda zachytila.
Druhá úroveň byli právě údajní bohové Ori. Celá jejich společnost žila v chrámech na mnoha planetách, ale jejich výsostné sídlo byl právě onen chrám, tedy spíše město uprostřed vodní plochy.
A do třetí úrovně patřila skupina, které vděčí Ori za vše.

Stejná planeta, kdysi v minulosti:

Společnost na planetě se teprve rýsovala, celá rasa mohla čítat maximálně deset tisíc obyvatel.
Stejně jako u Lidí bylo vše co nemohli vysvětlit, božím činem. Jedinci, kteří se to snažili pochopit jinak, nebo ještě hůře to zkoušeli nějak napodobit, byli okamžitě obviněni ze spolčení s temnými silamiů. Takový jedinec musel být upálen.
Během vývoje společnosti se mezi ‚lidem‘ našli tací, kteří si mysleli, že jsou nadřazeni ostatním. Zpočátku to byly jen neškodné náznaky, jako odlišné oblečení či pohrdání manuální prací, ale jak roky ubíhaly, tak jejich moc rostla. Využívali k tomu všeobecnou neznalost a pověrčivost. Stačilo když někdo pronesl, že spatřil vyšší bytost. Takový jedinec poté ovládal celou společnost.

Takových jedinců během let přibývalo a jejich moc neustále rostla. Byli to vládci své rasy, na první pohled by se dali přirovnat k pradávným králům lidských dějin, ale při blížším pohledu králové oproti těmto jedincům ztráceli. Stačilo aby si jeden z nich cokoliv usmyslel a lid to musel vykonat. Pokud to dotyčný nedokázal, tak sám od sebe spáchal sebevraždu, jen aby nebyl lynčován a následně upálen. Všichni věřili že při nich stojí samotní bohové.
Během několika let se společnost začala vyvíjet po technologické stránce rychleji. Přišly dřevostavby s lepší architekturou, které byly během téhož roku vystřídány kamennými stavbami, bylo objeveno mnoho rud a s nimi i další možnosti.
Z velké části tomu tehdejší společnost vděčila jen několika výjimečným jedincům, mnohdy je od hranice zachránili jen velicí páni, kteří si začali říkat Ori, v takovém případě dotyčný ovšem zmizel a už o něm nikdo nikdy neslyšel. Ori totiž každého, kdo svými zkušenosti a schopnosti vynikal, zavírali do sklepení svých chrámů, jenž sloužily jako jejich dómy, přičemž byly zasvěceny jejich bohům. Ve sklepení byli dotyční jedinci donuceni pracovat pro Ori, vymýšleli nové technologie a další věci které pomalu Ori uvolňovali, popřípadě využívali pouze oni.
V okamžiku kdy měli velký technologický náskok, se sami dosadili na pozici bohů. Lidu jen oznámili, že si je dosavadní bohové vybrali jako své nástupce. Své tvrzení podpořili například ohněm, který uměli stvořit z ničeho, přičemž pod rukávem se jim schovávalo zařízení velmi podobné zapalovači.
Mnozí se samozřejmě bouřili, ale Ori díky myslitelům, které drželi ve svém sklepení, dokázali velmi snadno odrazit veškeré pochybnosti. Prostý lid si totiž neuměl vysvětlit ony zázraky, jako blesk, který nepochází z oblohy jinak, než jako boží dílo a tudíž dílem Ori.

Po mnoha a mnoha letech Ori postavili první stroje, které mohly dosáhnout jiných planet, čímž si jen utvrdili pozici bohů. Avšak, aby je nikdo nemohl nařknout, tak je mohli řídit jen oni nikdo jiný to nezvládl.

“přítomnost:“

Veškeré úrovně, i přesto že pocházely ze stejné rasy, měly své charakteristické znaky a možnosti.
První úroveň, tedy úroveň prostého lidu, měla volný pohyb, mohli kam chtěli, jen ne na místa, které byla zasvěcena bohům, ne bez jejich svolení. Jejich možnosti by se daly srovnat s možnostmi prostého lidu Země v dobách králů.
Příslušníci druhé úrovně, tedy úrovně bohů v těle z masa a kostí, byli bez omezení. Jejich moc byla v jejich měřítcích neomezená.
Poslední úroveň patřila skupince z podzemí. Pro ostatní neexistovala, věděli o ní jen Ori. To oni v podzemí vymýšleli veškeré technologie, to oni je stavěli, oni stáli za úspěchy Ori. Bez nich by údajní bohové ztratili svojí moc, kterou měli díky technologiím. Nemohli nic , neměli právo pojmenovaní, mohli se oslovovat jen zájmeny a museli dělat to co jim bylo přikázáno. Avšak díky nepřirozeným životním podmínkám, ve kterých se jejich život rapidně zkracoval, vytvořilo jejich vlastní tělo ochranu. Měli v sobě unikátní gen. Gen, který jim prodlužoval jejich život. Navíc se gen vyvíjel spolu s nimi, s každou generací byl silnější a spolu s ním i sami nositelé.

Sonda na orbitě ukončila svojí činnost a připravovala se na cestu k nedaleké planetě. Vše probíhalo jako vždy: ukončené pozorování a s tím i vysílaní, zaměření dalšího cíle, přesouvání energie a spouštění motorů, ale dříve než se motory stihly spustit, tak sonda ztratila veškerou energii a následně spadla na planetu.
Pád sondy přitáhl všeobecnou pozornost. Lid to označoval za boží znamení, Ori v tom zas viděli možnost další technologie a utvrzení svých pozic jakožto bohů.

Na příkaz Ori byla sonda, tedy to co z ní zbylo, přenesena do jejich města, kde ji následně převzali ti, jenž žili ve sklepení a okamžitě na ní začali pracovat.

A tehdy přišel zlom…

Korekci provedl St0rm, Děkuji.
PDF:
http://uloz.to/5857619/pribeh-vesmiru-part-12-.pdf

vytvořil jakop
Naposledy upravil Dragon dne 16.9.2010 18:52:22, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

no...a tehdy se z těch v podzemí stali antikové..:) jinak krátký ale pěkný..:) jen tak dál

overlord15 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

pekné, tesim sa na pokracovanie

Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

.)
děkuji za komentáře a jsem rád že se dílek líbil.)

pokračování bude a už i je, jen ještě hýbu s pořadím dílů a hlavně mám něco do zásoby, protože vůbec není čas, popřípadě nálada a chuť na psaní :( a resty mi rostou a rostou...

Daedalos304:
nevím jak s tím budu hýbat, ale každopádně
Toto je spoiler!!!:
si ještě pár dílů počkáš

btw:
doplněno PDF od uživatele jakop. Děkuji
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Dragon: Sice to mám přečteno už delší čas, ale zapomněl jsem nakomntář. Libilo se mi zapojení Ori, ale jsem zvědav na tu vzpouru "podzemí" :-)
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

PředchozíDalší

Zpět na Mrtvé povídky