Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

SG: Svatá výprava - 2. řada, část 19.: Pád

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Tady se to ale pěkně rozjelo.. :wink:

Zmínil bych pár věcí, ke kterým jste došli. Coilgunny mají opravdu velkou výhodu v podobě dosahu zbraně, nicméně i Ori zajisté brzy zjistí, jak zatraceně velký dosah mají a přizpůsobí tomu svoji strategii. Neexistuje výkonnější navigační počítač než je převorům mozek, takže Orijským lodím (s převorem na palubě) nedělá problém provést velmi krkolomné hyperprostorové skoky na kratičké vzdálenosti. :wink:
Nápad s naquadahem a dalšími super ničivými výbušninami (naquadrie ?) je vskutku zajímavý, ale opravdu je tady pak riziko výbuchu v hlavni a je otázka, jestli bude někdo dostatečně šílený na to, aby to riskl. Nicméně by to bylo dobré přinejmenším jako sebedestrukce.. :lol:
G.o.d. má pravdu, Ori jsou Povznesení a určitě se novým zbraním pokusí přizpůsobit. Na druhou stranu jejich technologie je již nyní na hodně vysoké úrovni, tudíž jim zbývá prostoru k dalšímu zlepšování.
Nakonec bych zmínil jakopovu myšlenku, že se vše do 2-3 dílů dozvíme. Sice si nejsem zatím zcela jistý, ale o botky asi nepřijdeš, protože přeci nemůžu boje odkládat příliš dlouho.. :rflmao:

EDIT: ještě děkuji jakopovi za upozornění, že mám změnit nadpis topicu a doplnit obsah na první straně.. :oops:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!
Mikeyho krátké povídky: Antareský incident (11.12.09)

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

mikey: Kdykoliv tě nakopnu (jméno topicu a seznam), aby bylo vše dokonalé. Pokud jde o moje botky, jsem rád, že o ně nepříjdu, jsou moje oblíbené a nerad bych se s nima loučil. :rflmao: :rflmao:
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kdykoliv to bude potřeba, tak mě bez rozpaků nakopni, ať to je dokonalé. :wink:
Jak už jsem kdysi říkal, ohledně mých plánů a myšlenek se málokdy pleteš.. :lol:
Povídka Svatá výprava Ori již vládnou Pegasu a nyní upřeli veškerou svou pozornost k poslednímu útočišti nevěřících. Mléčné Dráze!

jakubl Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Skvelí díl :P už se těším na další. Líbí se mi "wraithská rozvědka"

artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

nechci nic říkat...ale jestli se nepletu tak z SG-1 ohledně 303jek...

303 - jestli se nepletu tak měla 8-12 railgunů nejsem si jist...každý railgun měl "4hlavice" na vystřelování munice a i tak se dostaneme někam na 32-48 railgunů a ne tolik jak tam máš...ale je pravda, že je to povídka a ty si to můžeš "modifikovat" podle svého...

jakop Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

artos25977: Četl jsi to přesně??

viewtopic.php?p=284065#p284065

Lehký křižník třídy Pandora (BC-303)

Délka: 240m
Výška: 73m
Šířka: 80m
Zbraně: 50x baterie railgunnů
8x odpalovací sila raket Mk X (16x v úpravě raketový křižník)
1x baterie asgardských paprskových zbraní
Kapacita hangáru: 10 stíhacích strojů F-302
Posádka: 150

Designem jsou tyto lodě velmi podobné stařičkému Prometheu, z něhož také konstrukčně vychází. Loď si zachovala základní charakteristický tvar trupu.
jakop
E-Mail - jakop@lit.cz
Skype - jakop_osik

anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Myslím si že tato válka nebude jenom střet Země vs. Ori,v galaxii jsou i jiné národy které mají lodě a budou se proti Ori bránit..

Janci001 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

este k tym coilgunom nezabudajte ze podla relativity nejde nic uzrychlit na rychlost svetla takze by som typoval max rychlost projektilu na 3/4 - 4/5 rychlosti svetla.
amatery sa zatial dostali na neakych 69 m/s :)

artos25977 Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

jakop píše:
artos25977: Četl jsi to přesně??

viewtopic.php?p=284065#p284065

Lehký křižník třídy Pandora (BC-303)

Délka: 240m
Výška: 73m
Šířka: 80m
Zbraně: 50x baterie railgunnů
8x odpalovací sila raket Mk X (16x v úpravě raketový křižník)
1x baterie asgardských paprskových zbraní
Kapacita hangáru: 10 stíhacích strojů F-302
Posádka: 150

Designem jsou tyto lodě velmi podobné stařičkému Prometheu, z něhož také konstrukčně vychází. Loď si zachovala základní charakteristický tvar trupu.

jasně...ale vem to tak z této třídy "vycházejí" ostatní lodě. jde mi o to, že u Deadalusu je napsáno 150...a tam je zase 18-24 x4 cca 72-96...ale ne 150...sice jo je to "MARK III" ale jde o to, že na té lodi by ani pořádně nebylo kam ty zbraně narvat.

ale jak jsem říkal je to povídka a tam se může téměř cokoliv...a je to dobrá povídka...:)

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Hlavně je to sfi-ci povídka a tam si opravdu každý autor může narvat prakticky co chce :smile: , což mi u většiny autorů nevadí - mickeyiho nevyjímaje :smile:

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

artos: Pravda, těch railgunnů je hodně, nicméně jsem toho názoru, že na původních pozemských lodích byly kapacity celkem silně poddimenzované. Určitě by bylo kam je umístit, zase tolik místa nezaberou. Jediný problém může být v tom, že spotřebují mnohonásobně více munice než předtím, takže musí více šetřit, což se ovšem řeší automatickými zaměřovacími systémy. :wink:

anda: Ano, máš pravdu, jsou tu i některé jiné vyspělé národy kromě Země, které mají sílu bojovat proti invazi Ori.

Kocourr: Jenom mikey prosím, mickey je přerostlá myš.. :lol: Ale jinak máš naprostou pravdu, nicméně nechtěl bych zase zacházet do nějakých příliš velkých šíleností.. :wink:

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

mikey:Oh :oops: , tak to se omlouvám, doufám že jsem tě neurazil, nebyl to úmysl. :) Jinak souhasím v tom, že nějaký "hranice" by měli bejt i ve sci-fi, protože u jednoho nejmenovaného uživatele (jméno dané povídky si už naštěstí nepamatuju) jsem se dočetl o lodi velikosti slunce a podobných bl**stech, to už bylo trošku moc i na mě...

Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

ano nějaké hranice by to skutečně chtělo a když je autor překročí, tak k tomu musí mít důvod a vysvětlení. A nemyslím zrovna vysvětlení typu chtělo se mi ;)
jinak by to mohlo taky dopadnout jako jedna http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?f=27&t=5819&hilit=nautilus "nejmenovaná" povídka ;)

Ale ruku na srdce, kdo z vás (či z autorů) někdy něco nepřehnal? A už je jedno jestli v samotném začátku psaní či na jeho konci, nebo někde u uprostřed.

btw:
omlouvám se, ale ke čtení této druhé řady jsem se ještě nedostal :( a raději to ani nebudu nějak slibovat, každopádně mám jí v plánu
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Kocourr Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dragon: No jasně že snad každý z nás autorů někdy něco trochu přehnal, ale důležité je právě to - jak říkáš - alespoň se pokusit to náležitě vysvětlit, pak se totiž může stát, že vznikají patvary, kde si sice člověk může mnoho domýšet, ale to nemusí být vždycky ku prospěchu věci :hmmm:

mikey Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Kocourr: To byla spíš sranda, samozřejmě jsi mě tím neurazil.. :wink:

Dragon: Tak přesně na tu jsem si taky vzpomněl.. :lol:

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky