Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kecárna Co se jinam nevešlo Náhodné myšlenky a události dne

Náhodné myšlenky a události dne

diskutujte o všem a o ničem

Vanguard Major
Major

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Xaron: na to, jaký je kolem toho vždycky humbuk, teda nic moc. :?

Nadchází čas změn a já se s vámi musím rozloučit. Už tak se tu objevuju velmi málo a vůbec... jak už jsem psal v jiném topicu, hromada jiných povinností. Ok, zatím báj. :bye:

EDIT: všimněte si čísla stránky a mého data registrace. ;-)

Vahisht Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Mám takovou prosbu o pomoc:
kdyby jste dostali za úkol (ze Zeměpisu) udělat prenezentaci na něco s teplotou, co by jste udělali? Mám ji mít na zítřek, a nenapadá mě nic co bych mohl takhle udělat.
Např.: spolužačka měla udělat něco s větrem a udělala prezentaci na Beaufortovu stupnici

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Co takhle globální oteplování? Rozdíly teplot v různých podnebných pásech?
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Odpovědět s citací

Hm.. jo, to zní zajímavě. Popřemýšlím nad tím, díky za tip :)

Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Trochu konkrétnejšie zadanie než "něco s teplotou" by nebolo? :lol:
Má to byť powerpoint prezentácia alebo referát? Na ako dlho to má byť?

Mňa napadlo spraviť vplyv vzdialenosti od zemského povrchu na zmenu teploty alebo niečo podobné.
(Mám na výške meteorológiu a klimatológiu a vcelku ma to baví :))

Odpovědět s citací

No, úkol mé (PowerPointové) prezentace je jednoduše "teplota", tudíž... něco, při čem profesorka a nejlépe ani žáci v hodině neusnou :D

Foo Fighter Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Keby som mal doma zošit, tak by som ti dal pár konkrétnych rád, o čom by si mohol robiť prezentáciu. Bez zošita ma napadá len vplyv vzdialenosti od zemského povrchu na zmenu teploty. Tam by išiel spraviť pekný graf, aj keď neviem či sa tam dajú dať nejaké iné obrázky (aby nebola tá prezentácia o ničom)..

Alebo to skombinuj s tým, čo ti radí Siria.

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

El Niño :wink:
P.S. globální oteplování je trapný
Obrázek

Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Vahisht píše:
No, úkol mé (PowerPointové) prezentace je jednoduše "teplota", tudíž... něco, při čem profesorka a nejlépe ani žáci v hodině neusnou :D

Co takhle něco na způsob "Je teplota nemoc?" :rflmao:
Ale to už bohužel není zeměpis. :D
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Geser Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Nohajc: Tyčová zbraň? ROFL, to mě nikdy ani nenapadlo :lol:
The year is 2258, the name of the place is Babylon 5.
Obrázek

I love it when a plan comes together!

Siria Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Tak jsem momentálně docela nas.., a to hlavně kvůli neohleduplnosti a nafoukanosti druhejch. :evil:
Začalo to už ráno, když jsem venčila čokla. Šla jsem kolem cyklistického stadionu, když proti nám šla starší paní s mohutným labradorem na flexině :palka: . Já měla toho svého připnutého taky, je tam silnice a já ji rozhodně nechci vidět pod autem. Když došli k nám, pes začal jevit zájem o Atynu. Byl trošku hr a ona měla už jako štěně s jedním labíkem blbou zkušenost, a tak se bála. Schovala se za mě, pes za ní. Tak šla přede mě. Pes za ní. Než jsem se nadála, měla jsem komplet omotaný nohy. Paničku zřejmě ani nenapadlo, že když vidí mého psa, jak stahuje ocas a schovává se, měla by asi kousek poodejít. A taky, že by si ho měla přitáhnout, když mě začal omotávat. Nakonec psa z vodítka vypřáhla, to se navinulo a znovu ho psu nasadila. Ale fakt nic příjemnýho.
Na obvyklém místě na louce (prázdné) jsem vytáhla disk a začala jsem Atyně házet. Nějakou chvíli jsme takhle blbly, když vtom kde se vzal, tu se vzal, příběhl k nám Atynky kamarád, malý kříženec Maxík. Normálně si ti dva spolu pohrajou, ovšem tentokrát měla Atyna spíš strach, aby jí nesebral milovaný disk. Páníček samozřejmě někde o sto metrů dál. :x
Když zjistil, že Atyna si s ním hrát nebude, tak nejspíš v úmyslu zaimponovat dámě svého srdce zvedl nohu... přesně nad mou kabelkou, kterou jsem měla položenou v trávě! V tu chvíli jsem měla chuť dát někomu řádný kopanec do zadnice, a ne, Maxík to rozhodně nebyl. To už se k nám přiřítil i druhý pes onoho pána, kříženec belgického ovčáka Ben. Radši jsem už cvičení ukončila, protože Atyna se místo soustředění na to, aby to dobře chytla, spíš bála aby jí psi disk nevzali a obíhala je velkým obloukem. Když byl disk v bezpečí mé tašky, chtěla jsem svému psu jako vždycky zkontrolovat tlapky, protože ta je schopná si je zranit do krve a ani nezačne kulhat. K tomu je ovšem potřeba, aby pejsek zůstal v klidu. Což šlo poměrně těžko, když jí milej Beník strkal čumák až někam hluboko do zadní části těla, což se Atyně pochopitelně moc nelíbilo :wall: Podotýkám, že po celou tu dobu si je jejich páníček nezavolal, jen na ně čuměl. A že by se alespoň omluvil za to, že mi jeho pes označkoval tašku, to ho ani nenapadlo. Já měla dost. To vážně nezná základní pravidla pejskařský slušnosti, ke kterejm patří především to, aby můj pes neobtěžoval ostatní? To platí hlavně když chci psa pustit na louce, kde někdo je, zvlášť když tam někdo pracuje se psem, jako třeba já s Atynou. Proč se teda já vždycky ptám, jestli nebude vadit, když si budeme se psem házet, i když tam je třeba jen stará babička na lavičce na kraji? Páneček fakt na zabití :palka:
Druhá příhoda se stala dnes odpoledne. Bylo hezky a tak jsem si šla ven zaházet (bez psa :D ) a trochu si ošahat novej disk, kterej mi dneska přišel. Jo, bylo to v pohodě. Když jsem skoro končila, přilítl ke mně malej nejspíš kříženec krysaříka s čivavou, modrej s pálením. Jeho panička (stará babička). Volala na něj, ovšem pejsek nereagoval. Spíš jevil zájem o mou kabelku (nejspíš proto, že tam mám mimo jiné i pytlík pamlsků pro psy, který používám, když cvičím s naší Britou). Byl celkem přátelskej a tak jsem na něj nechtěla bejt hrubá (vím z vlastní zkušenosti, co se psem dokáže udělat jeden blbej zážitek). To už k nám jeho panička přicházela. Já si teda šla zas házet, šlo mi hlavně o to, aby mi nezdevastoval disky. Pejsek, zřejmě cítící nejen pamlsky, ale i Atynu s Britou, zvedl nohu. Ano, hádáte správně, nad kabelkou. A panička? Jen řekla trochu naštvaně "Vidíte, už vám ji pochcal." To už jsem byla v takovým šoku, že jsem se nezmohla na nic. Panička s pejskem zmizeli za obzorem. Ne, pes za to opravdu nemohl. Nemohl za to, že ho panička nenaučila základní poslušnost. Krom toho, když chci se psem projít přes louku, kde už někdo je (třeba děti, nebo někdo hraje fotbal, cokoliv), tak si psa buď beru k noze, případně připínám na vodítko, a jdu tak, abych jim co nejmíň překážela. Vážně, ale vážně chápu lidi, co nemají psy rádi. Smutné ovšem je, že za to v 99 % případů nenesou vinu zvířata, ale jejich páníci, který si zjevně myslej, že jejich pejsek je pánem světa a všichni se mu musí vyhýbat.
"Mohu žít bez rodiny, svých přátel, ale nikoli bez chrta." beduinské rčení

Rekord v Battle Tower: Diamond - 46
Platinum - 20

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek - help these little guys hatch by click :-)

Since Airman
Airman

Odpovědět s citací

Také jste jako mnoho mladých českých a slovenských holek podlehli šílenství okolo superstar? Já teda rozhodně ne a jsem rád, že existuje ještě pár dalších lidí, kteří si jako já zachovali zdravý rozum. Teď už sebou povině pořád nosím MP3jku, protože to neustálé krafání holek o té kravině prostě nesnesu.
Obrázek

sangaj Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Superstar je o nicem, za rok nebo za dva o tech lidech uslysis tak maximalne v bulvaru jak jim "slava" stoupla do hlavy. Neres to a povznes se na to. Taky nemam rad superstar ale abych se priznal vcera kdyz se na to matka divala tak jsem to sledoval jednim okem pac tam byl bozsky Kaja :-D
Rodney:Radši umřu jako hrdina než jako jídlo

Kane: "Do you ever give up?"
Jackson: "Not until I'm dead. And sometimes not even then."
(Kane: "Vzdáte se někdy?"
Jacson: "Ne, dokud jsem naživu. A někdy ani potom ne.")

Pomsta je pokrm, který nejlépe chutná za studena (klingonská moudrost)

Hexx Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Vzhledem k tomu, že na televizi prakticky nekoukám, z celý slavný Superstar jsem viděla všehovšudy asi tak dvě minuty. :D Nevěděla bych jméno ani jedinýho člověka...
Naštěstí u nás ve škole a vůbec mezi lidma, kde se tak běžně pohybuju, žádná taková mánie nezavládla, takže si ani nemusim připadat :jako: out. :smile: (Nebo je to tim, že jsem ještě víc mimo realitu, než jsem si myslela a prostě mě to míjí... 8) )
Bude někdy naše civilizace natolik vyspělá, že se budou koblihy plnit rovnoměrně?

miki Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Přiznejte se!Která z vás dam dnes kolem třičtvrtě na tři jel v metru A a má na baťohu hooodně placek(SG,Dr.Who,Firefly,různý cony,další sci-fi,IT Crowd a sga-project.com)?
Obrázek <-- watch it!
Obrázek
Obrázek
Obrázek

PředchozíDalší

Zpět na Co se jinam nevešlo