Tohle mi opravdu nedalo, takže dřív, než to tady najde nějaký admin...Pardon, že vám vstupuju do debaty, ale tohle vážně nemá smysl. Nakonec to dopadne tak, že se oba naštvete, oba vyfasujete ban...a bude

. Dobře...co se na to třeba kouknout z hlediska zamýšleného účelu? Boj, výzkum, obrana, komunikace, platforma...
A asi ještě větší problém je s kolizí významů. Prostě občas se to prolíná a co je nejdůležitější, lidi prostě daj občas jednomu tvaru přednost, záleží na situaci. Dobrý příklad je třeba ten antický satelit. Mohla to být třeba základna, platforma. Dali přednost satelitu, a to podle mě z toho důvodu, že jim ro prostě přišlo lepší, základna by musela být větší a multifunkční (to je to, jak by přemýšleli) a satelit se prostě nabízel jako něco závislýho/potřebnýho s jasnym účelem, nemusí vše naprosto přesně odpovídat definicím

.
Ale loď to není v žádněm případě (to by to jinak nebylo jenom obranný)

(Ještě mě napadá docela zajímavý srovnání s Ori satelitem...). Takže závěr: satelit může být loď, ale v tomhle případě to spíš neplatí. Ale o tohle by se dalo hádat roky, prostě zkrátka bych se příště tolik nehádal o definice a o významy slov (a vlastně bych tohle tady neřešil vůbec)

. Tak asi tak...