Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Spoilery Trailery a další videa k SGU

Trailery a další videa k SGU

Rozmluva nad doposud neodvysílanými díly, nebo díly na které ještě nejsou české titulky ... nečtěte pokud si nechcete zkazit překvapení

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

pako3:

jj mě se taky zdá že říkal several a ne seven. ale to podle mě zase takovej rozdíl není, pořád to jsou miliardy l.y.
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

BigQ@123 Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Ne řiká "seven" stim sem si stoprocentně jistej.Teda já to tam aspoň slyšim pustil sem si to několikrát

Mark Jackob Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

No musim říct, že je to pradácní Trailer...

Mirra píše:
V BSG hrál celkový děj nějaké desáté housle a upřímě jsem se bál, aby tuhle chybu (věnovat se jen postavám na úkor děje) si z BSG nevypůjčili.

V BSG že nehrál roli děj??? Na co si koukal na Stargate???
STARGATE pre-Vates 01x16 První kontakt (30. 7. 2011)

"Matematika je jazykem géniů, ostatní jen opisují." - Vratislav Šembera

Mirra Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Právě že SG děj měla. V každý epizodě se něco dělo, zatímco BSG měla hafo epizod dějově o ničem, jen o postavách a jejich psychózách. Téměř celý BSG se odehrávalo uvnitř jedný lodi, až člověk zapomínal, že je to sci-fi a kolem je vesmír. S vyjímkou dvou planet se nikam nepodívali, nenarazili na žádnou zajímavou anomálii (OK, jedna destruktivní mlhovina a supernova, jinak nuda), prostě téměř žádný vnější epizodní děj. A co se týče toho hlavního děje, tak ten z prvních tří řad by se vešel do pěti epizod natočených normálním způsobem. Nech mě přemýšlet. Caprica -> Kobol -> Pegasus -> Nová Caprica -> Planeta se supernovou. Plus sem tam pletky s Cylony. V těchdle třech sériích dohnali dobrý nápad rozvíjet postavy do extrému a často zapomínali na děj (z epizody Black Market mam ještě teď noční můry, jak se tam nic nedělo). Napravili to až ve čtvrtý sérii. Pokud by se SGU inspirovalo v záležitosti děj x postavy v S4 tak fajn, ale ne v prvních třech.
Obrázek
Star Trek Atlantis vyšel Part VI 1x02
viewtopic.php?t=4621

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Že děj ve 4. serii?

Já právě, že ten děj byl v 1. a 2. serii, jinak už to byla telenovela o psychicky labilních jednicích s pokusy o děj (navíc jsem tam viděl tuny technických chyb, horší než v stargate...), jež ovšem záhy přestal dávat smysl, .....protože God (God of galactica).

Jsme 7mld ly od domova.....

nevím, kde jsme.....

Jsme několik mld ly od domova....

nevím kde jsme

co asi dává větší smysl?

Asi bych měl zajit na prostříknutí uší.
Obrázek

TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Tak jasne, ale myslím ze 7 mld ly a nekolik mld ly je celkem jedno...i kdyby to byla miliarda ly, tak je to porád strasne moc.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Pomeranc Uživatelský avatar
Colonel
Colonel

Odpovědět s citací

V traileru říká jasně several, už jsem myslel, že to tam opravdu nikdo neslyší. Přitom se mi ten rozdíl zdá docela jasný. Pořád je to strašně daleko, ale jde o to, že tu přesnou vzdálenost neví.
[img][http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg]http://img532.imageshack.us/img532/8279/podpisg.jpg[/img]

Pomerančova videotéka.
CustomCovers - vaše DVD obaly

John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

BSG, nuda, viděl jsem pár dílů a nic moc. S SGU bych to vůbec nesrovnával, vlastně nechápu, proč to sem vůbec cpete, tohle nemá být hledačka domova, má to být něco úplně nového, takže z toho hned nedělejte kopii :x . To, že to má být zamřené na postavy mi k BSG vůbec nesedí, akce možná a děj ani náhodou :D
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

shppen Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

pako3 píše:
Že děj ve 4. serii?

Já právě, že ten děj byl v 1. a 2. serii, jinak už to byla telenovela o psychicky labilních jednicích s pokusy o děj (navíc jsem tam viděl tuny technických chyb, horší než v stargate...), jež ovšem záhy přestal dávat smysl, .....protože God (God of galactica).

Jsme 7mld ly od domova.....

nevím, kde jsme.....

Jsme několik mld ly od domova....

nevím kde jsme

co asi dává větší smysl?

Asi bych měl zajit na prostříknutí uší.

Taky si myslim ze to je asi fuk ale vzhledem k tomu ze tam ma obrazovku s presne udanou lokaci...no je to cele nejak divne v tomhle... :oops:
Obrázek

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

John :D píše:
BSG, nuda, viděl jsem pár dílů a nic moc. S SGU bych to vůbec nesrovnával, vlastně nechápu, proč to sem vůbec cpete, tohle nemá být hledačka domova, má to být něco úplně nového, takže z toho hned nedělejte kopii :x . To, že to má být zamřené na postavy mi k BSG vůbec nesedí, akce možná a děj ani náhodou :D

No tak zasazením je to o tom, že loď letí opuštěným územým, což je totéž. Narativně je to o tom, že se soustřeďují na postavy, což je taky totéž. Že se odlišuje děj je celkem jedno, jde o ten styl, který tomu dali. BSG je zaměřená na postavy, sedět ti to nemusí, ale je to fakt. Než se zase začneš vyjadřovat k seriálu, z něhož jsi skoro nic neviděl, tak si o něm aspoň něco přečti.

A mimochodem, nemyslím si, že je to Battlestar Destiny. Na SGU je asi vidět, že scénáristi viděli BSG a vzali si z ní to dobré, ale nevytratil se nadhled a původní objevitelský duch Stargate, což je IMO kvalitní kombinace.

Mirra: cool, právě jsi popsal, proč je BSG tak kvalitní seriál. Protože se odlišuje od zažitých schémat SG a ST. Navštívili jen dvě planety? Žádnou anomálii? Tohle není Star Trek, koho zajímá po devadesáté osmé koukat na díl, ve kterém loď přiletí k červené supernově, od desáté minuty se posádka začne chovat divně, po třicáté minutě sebedestruktivně a ve čtyřicáté minutě ji zachrání jediný normální člen posádky, protože je shodou okolností robot/hologram/má rýmu? Star Trek je fun, ale chce to taky žánr posunout jinam, ne jen recyklovat furt to samé. A proboha, copak scifi je o tom, že loď objevuje anomálie a planety? Četl jsi někdy skutečné klasiky jako Clarka nebo Asimova? Klasická scifi byla především o tom, jaký vliv bude mít něco neznámého na postavy.
Je ok, jestli tobě osobně BSG nesedla, fajn. Ale to co vypisuješ zavání demagogií.

Rozhodně netvrdím, že BSG je bez chyby, nebo že je super nápad plot hole vysvětlovat bohem, určitě bych vypsal dost věcí, které mi na tom seriálu vadí, ale ty de facto vyčítáš BSG jeho základní premisu, být drama o postavách akorát na palubě space ship. To je jako kdyby sem přišel nějaký člověk, kterému by na Star Treku vadilo, že je to scifi na kosmické lodi...
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

JuRas Uživatelský avatar
Natrvalo vypovězený uživatel

Odpovědět s citací

Je vidět, že lidé v 15ti letech BSG vážně nepochopí :lol:

Jestli je tam víc chyb jak v SG tak já jsem Jack O'Neill... beztak ty chyby, co si myslíš bylo něco, co si jen nepochopil... děj tam byl, na tom to bylo vystavěné... ale to bys musel pochopit... ty postavy tomu dodávali tu správnou notu, abys věděl, co máš s kým co k dočinění... v SG ti akorát daj kupu super geniálních extra silných nesmrtelných jedinců a pak se div, že se nic neděje, když by dokázali postavit i vesmír, kdyby na to přišlo :roll: To, že byli na lodi je snad daný, protože to bylo to jediný, co měli, kdyby se usadili hned na druhé planetě, tak je Cyloni buď zotročí (Nová Caprica) nebo je vyhladí, ale to bys musel pochopit, jenže když si žiješ nesmrtelností a nepřekonatelností SG-1, Shepparda atd. tak to jde pak těžko...

Říkali, že chcou nahradit BSG SGUčkem... domov asi hledat budou, i v SGA hledali, jak se spojit se Zemí dost dlouho...

Pěkne řečeno Raynore :wink: (dodává tomu trochu reálnosti, že navštívili jen 2 planety, moc jich obyvatelných ve vesmíru (nebo aspon v tom kousku) nebude, jak v SG, kde je obydlená každá druhá :roll: )
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

John :D Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Jasně, moc jsem toho neviděl, uznávám, jen mě štve, že to srovnáváte s BSG, když jste viděli jen trailer, to jsem tím myslel. :) I když asi blbě řečený, byl to pokus obhájit SGU.

Jinak díky za popis 8)
Jsem John Sheppard, tak pozor na mé hlášky. :D

pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

JuRas píše:
Je vidět, že lidé v 15ti letech BSG vážně nepochopí :lol:

Jestli je tam víc chyb jak v SG tak já jsem Jack O'Neill... beztak ty chyby, co si myslíš bylo něco, co si jen nepochopil... děj tam byl, na tom to bylo vystavěné... ale to bys musel pochopit... ty postavy tomu dodávali tu správnou notu, abys věděl, co máš s kým co k dočinění... v SG ti akorát daj kupu super geniálních extra silných nesmrtelných jedinců a pak se div, že se nic neděje, když by dokázali postavit i vesmír, kdyby na to přišlo :roll: To, že byli na lodi je snad daný, protože to bylo to jediný, co měli, kdyby se usadili hned na druhé planetě, tak je Cyloni buď zotročí (Nová Caprica) nebo je vyhladí, ale to bys musel pochopit, jenže když si žiješ nesmrtelností a nepřekonatelností SG-1, Shepparda atd. tak to jde pak těžko...

Říkali, že chcou nahradit BSG SGUčkem... domov asi hledat budou, i v SGA hledali, jak se spojit se Zemí dost dlouho...

Pěkne řečeno Raynore :wink: (dodává tomu trochu reálnosti, že navštívili jen 2 planety, moc jich obyvatelných ve vesmíru (nebo aspon v tom kousku) nebude, jak v SG, kde je obydlená každá druhá :roll: )

Na počet dílů je tam více technických chyb než ve srovnatelném úseku začátku SG-1

celkový počet je menší, ale ten výpis by blil :shock: stejně dlouhý jak prase.......

Třeba skoky do atmosféry a skoky u jiných lodí..........to je lulzkapitola sama pro sebe...to samé nemoci...amputace.....a gazilion jiných NEPŘÍJEMNOSTÍ

Stíhačky? IMBA nesmysl.

Útěk z NC? Lol, to byl die hard styl....

A nesmrtelnost? Ano umírali v 1., možná v 2. sezóně? Ok? Potom? Heroshield jak prase.Náš těžký pilot já chci rakovinu protože manévruji líp než compl se vrátil zpět z druhé strany snad milionkrát.

Thrace? :P :oops: :rflmao:

BSG byla krok správným směrem, ovšem jeden krok chůzi nedělá.

BSG nebyla dotažená, imho byl by potřeba další remake, tak za 20 let

SGU se alespoň nebude snažit vypadat tak namyšleně.
Obrázek

Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Technických chyb? BSG se nikdy netajila tím, že leccos je u ní také eye candy, četl jsem, že skok do atmosféry by pro loď skončil během mikrosekundy velmi špatně, nebo že stíhačky a celkový retro look je úmyslný spíše než logický.

Ono s umíráním hlavních postav to taky není tak, že dobrý seriál = hlavní postavy umírají jednou za díl. To je nesmysl a nedělá se to tak nikde; dokonce ani v tom slavném smrtícím Lostu. Je ale rozdíl, pokud po brutální akci má postava několik episod traumata nebo pokud po brutální akci odjede s úsměvem domů a v dalším díle dělá totéž. Jde o to ukázat dopady, ukázat nějaké problémy. A samozřejmě občas eliminovat někoho z vedlejších postav, kde má BSG tu výhodu, že měla více reccuringů a uměla jejich smrti lépe depresivněji natočit (dodneš mě straší lamovitá smrt Emersona v SG-1). Ale samozřejmě ne vždy, záleží případ od případu (viz. velmi kvalitní dvoudíl Heroes v SG-1 nebo ep. Sunday v SGA).

BSG byla krok správným směrem, ovšem jeden krok chůzi nedělá.

?? Prázdné fráze argumentaci taky nedělají.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

JuRas Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Hlásali tam z SG, že má SGU nahradit BSG, takže to srovnání se hodí, když se tím tak chlubí...

Co třeba? Až skoro realistický pohyby ve vesmíru o čem si může SG nechat jen zdát? Nemoci? Co je na tom? Amputace? Aspoň je to "reálný" v SG se tohle nikdy stát nemůže, protože i kdyby jim vysela noha na nitce, tak by si to sešili někde na poli sami... Útěk z NC byl die hard styl... však to tam říkali, že je to sebevražedná mise, a proto Galactica měla minimální posádku, nevěřili, že to udělaj... se koukni na SG, takovýhle mise jsou tam v každé třetí epizodě, by správně neměli přežít ani první dvoudíl... Umírali až do konce... v SG by se nikdy nestalo, že jedna z hlavnějších postav by byla zastřelena v přímém přenosu (Gaeta)... Thrace... bys musel pochopit, proč a co byla :wink:

SGU se možná bude snažit vypadat ještě víc namyšleně, protože bude chtít nahradit BSG atd. atd. a napravit SGA atd. a beztak to zpackaj zas těma Hrdinama, kterým se nikdy nic nestane a po 2. sérce opět tou samou rutinou každej díl to samý (vejdem do brány, máme potíže, zvládnem je a jdem domů - slova Sam)

Btw: s tím skokem do atmosféry... v SG se to od cca 4. / 5. řady děje furt :wink:
[img][./images/thumbs/]http://evi.ic.cz/foto/Aurora_13_Back_podpis.jpg[/img]

PředchozíDalší

Zpět na Spoilery