1. Antická bitevní loď třídy Aurora - tohle je asi jasné. Drony, které projdou většinou štítů. Silné štíty, které odolají i palbě několika Hnízdních lodí(ten hologram v 01x01-02 říkal, že dokázali vyhrát každou bitvu, ale nedokázali vyhrát válku). Pokud ale soudíte podle Orionu a těch Asuranských lodí, jste s prominutím blbci.
2. Anubisova mateřská loď - disponuje velmi silnými zbraněmi, nebo už jste někdy viděli, že by něco zničili na jeden výstřel kdovíkolik Ha´taků? Další mocnou zbraní je ta, kterou zničil Abydos. Ano, dopomohla mu v tom Brána z naquadahu, ale i tak je o něco silnější než zbraně Ori. Stejně jako celá anubisova flotila, i tato loď byla vyzbrojena antickými štíty, které se ale zdály nekompatibilní s goa´uldskou technologií a to mělo za následek, že během jejího pobytu v atmosféře Langary jí bez větších problémů zlikvidovaly tři, nebo čtyři Ha´taky.
3. Hnízdní loď Přízraků, napájená ZPM - mocné zbraně a téměř neprorazitelný trup dělají z této lodě silného nepřítele, avšak zastávám názor, že kdyby nebyla ta bitva v 05x20 tak domrvená, Atlantidě by nedělalo žádný problém jí zlikvidovat.
4. USS Odyssey - malá, obratná, odolná a silná, co víc si přát? Je to prakticky nejlepší loď ve známém vesmíru, protože všechny výše zmíněné lodě už neexistují. Ke všem těmto kladům navíc patří i fakt, že loď má na své palubě Asgardské jádro a je napájená ZPM, což jí navíc přidává i spoustu dalších vylepšení.
5. Pozemská loď třídy 304 - vlastně platí to samé jako u 4., ale poslední souvětí jednoduše neplatí

. Zvláště pak silné jsou ATD-304, které nesou Horizont, který, jak víme, se už jednou velmi osvědčil.
6. Křižník Ori - silné štíty, zbraně, avšak křižníky jsou příliš robustní a nedají se tak vůbec minout. Drží se v těsném závěsu za 304kami, neboť jsme jej viděli bojovat pouze proti Odyssey.
7. Asgardská loď třídy O´Neill - do 09x20 nejmocnější loď ve dvou galaxiích.
8. Asgardská loď třídy Biliskner - do příchodu O´Neilla obávané plavidlo, z kterého měli všichni v celé galaxii bobky v gatích

.
9. Ha´tak - leč z něj v 09x20 udělali šrot, je to stále silná loď. Hlavně po úpravách, které na nich provedl Anubis. Apophisova loď nebyla podle mě o tolik silnější, než klasický Ha´tak, ale neviděli jsme jí vlastně vůbec bojovat a tak jí ze seznamu vynechám.
10. BC-303, neboli loď třídy Prometheus - tady by ve skutečnosti měla být také 304ka, neboť před nainstalováním asgardských zbraní na tom byly obě lodě prakticky stejně, pořádně si neporadily ani s dvěma Ha´taky. Narozdíl od 304ky však Prometheus trpěl hlavně na hangáry a na malý počet zbraňových baterií(i přesto byl, narozdíl od 304ky, oficiálně označen za bitevní křižník).
Tak to je moje desítka. Některé lodě, jako třeba Replikátorskou jsem vynechal, neboť jsem si ani nevzpoměn, jestli jsme jí někdy viděli bojovat.