Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky SG: Sedm Stran - Dokončeno

SG: Sedm Stran - Dokončeno

Příspěvek 03.1.2009 20:53:24
Dragon Uživatelský avatar
Brigadier General
Brigadier General

Pohlaví: Muž

Odpovědět s citací

:) tak i u tebe jsem rád že se ti to líbí a děkuji za komentář :)

jinak tenhle díl měl být už dávno, tedy již dávno jsem měl v plánu odtajnit hvězdnou bránu, ale nějak se mi do toho nechtělo a když jsem se proto opět rozhodl v tomhle díle, tak tak jsem si hned vzpomněl proč jsem od toho upustil :lol:, ale jednou to přijít muselo :D a když jsem měl tak hezky z minulýho dílu připravenou půdu, tak jsem toho musel hned využít. :D

btw: jen ten prezidentův projev jsem dával do hromady celej den a byla to první věc napsaná k tomuhle dílu... napsal jsem asi pět a z toho jen dva dokončil... :D
takže mám o to větší radost že se vám to všem líbí :)
Povídky
Vše potřebné naleznete-ZDE
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.1.2009 21:29:01
bananman Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

No táto časť sa mi zatial páčila najviac proste super je videt ze si si na tom dal záležať :thumright:

mám len malú prosbu a to že či by mohli ďalšie časti pribudnúť za trochu menšiu pauzu

a samozrejme sa tesim na dalsi diel :bounce: :bounce:
Online stargate hra:
Kliknite sem a zaregistrujte sa

Příspěvek 03.1.2009 21:49:13
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

paráda další spokojenej čtenář :)
samozřejmně i tobě dekuji za příspěvek a jsem rád že se ti to líbí

add pauzy.
no s těmi pauzami jak jsem již psal bude problém stále, ale už by eměli být takový rozměr :)

první prioritu u mě má stále Borealis kvůli pevnému termínu vydání, následuje tahle povídka, a povídky na přání. U posledních dvou se to dá střídat. Navíc povídka na přání mi trošku pomohla tady a věřím že to bude i obráceně, stejně tak i Borealis, takže ty povídky budu střídat (ve psaní a vydávat jak to bude vycházet) no pak už do toho "jen" začlením školu :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
„Myšlenka, i když nebyla převedena do podoby obrazu, je sama uměleckým dílem. Myšlenkový proces umělce bývá často zajímavější než výsledná realizace.“
          Sol LeWitt

Příspěvek 03.1.2009 22:22:50
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

2 anda: Kdo jiný než povznesený? No třeba Ba´al nebo Sam... :lol:
Ale ty bych tu fakt nečekal... :D

2 Dragon: Díky, i když bych po přečtení úvodního příspěvku nad povídkou na přání čekal, že by si ji typoval... :D Jinak sem taky myslel na samotnýho Chucka nebo Cavanagha, ale to už je opravdu jen střílení z tyčový zbraně po Teal´coj... :lol:
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 04.1.2009 10:04:07
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

:lol: odvolávám to co jsem napsal :D jak čtu ty nápady na onu postavu, kterou jsem tam chtěl dát, tak musím říc že jste mě překvapily a nejspíš by nepadl nikdo... :) , ale stejně neprozradím :shaking2:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 04.1.2009 10:43:57
anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

*Jack* :no počítal jsem s tím že to byl někdo kdo o atlantis věděl kde je(sam s balem to určitě nevěděli),takže mě napadli jenom povznesení,ale kdo přesně to nevím :) .no adria by tohle určitě neudělala... :D

Příspěvek 04.1.2009 12:43:00
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

ha a mám vás (když to nezměním což je taky velmi možné) tak

Toto je spoiler!!!:
Ona postava kolem Shepprda, Mckaye a jiných na Atlantis prošlo nesčetněkrát, dokonce s nimi jí i v jídelně...
ale abych vás jen nenatahoval,
Toto je spoiler!!!:
jen zatím není jméno

:lol:
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 04.1.2009 13:18:42
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No tak mě ještě napadl Zelenka, ale myslím že by to bylo na něj moc, hrát si na velkého proroka :) . Každopádně sem na to dost zvědav, kdo z toho stínu vyleze :D

Příspěvek 04.1.2009 13:31:47
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Mě už taky napadlo lidí (včetně Aidena Forda :) ) a povznesených (jeden za všechny - Janus)
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 04.1.2009 13:41:25
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

no já vás nechám ve spekulacích a sám se odeberu do svého koutku fantazie... :) (když o tom tak přemýšlím, tak ten koutek je už skoro větší jak real svět :lol: )

Dark Angel:

S Fordem máš dobrý nápad, jen snad trochu jiné umístění...jsem teď dostal super nápad...to bude přesně v jeho stylu... :write: :write: :write: :write: (jen nevím v kterém dílu to bude, ale hned si to jdu zapsat...) :write: :write:

Edit:
tak dnes (12.1.1009) vám přináším čerstvé spoilery
Toto je spoiler!!!:
tak jsem si to ujasnil a onen neznámí bude známí neznámí :lol:

jinak v dalším díle nezůstaneme jen v MD, ale podíváme se i někam jinam
a hlavně se stane něco co změní poměr sil a zároveň na scénu pozve další hráče
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 12.1.2009 20:08:45
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak to nedočkavostí asi natáhnu bačkory! Známí neznámí a nový hráči na scéně??? Že by ze sedmi stran bylo dvanáct :hmmm: No proč ne, bude o to větší zábava :ok: A změna poměru sil? No to už je na mě moc. Chci další díl hned, jinak to už nevydržím :bounce: :bounce: :wall:

Příspěvek 15.1.2009 18:36:54
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Lidi velmi moc se vám omlouvám, ale musím opět zbrzdit.
Je to kvůli škole, a to z důvodu blížících se závěrečný zkoušek.
tímto se vám tedy moc a moc omlouvám za další zbrzďování, ale pokusím se ve volnu psát dál, alespoň něco :)
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 19.1.2009 17:19:28
Brigadier General
Brigadier General

Odpovědět s citací

Tak stalo se nepředvídatelné a je tu další díl :D
doufám že se bude líbit :)

14

V galaxii Mléčná Dráha
Na Zemi po zveřejnění hvězdné brány byly, oproti očekávání, minimální nepokoje.
Většina lidí to díky prezentaci technologií vzala s relativním klidem.
IOA si od odhalení hvězdné brány slibovala větší možnost stavby lodí a obranných satelitů, ale současná situace zatím nic nezměnila a měla relativně neutrální dopad.

Zatímco se na Zemi lidé vyrovnávali se skutečností mimozemského života, tak Asgardi nad každou z ostatních chráněných planet vyslali pět lodí.
Mezi těmito loděmi neustále létalo deset lodí, které namátkou skákaly od planety k planetě, a kontrolovaly současný stav.
Jen Thor byl nucen se svou lodí odcestovat zpět do Idy.

Ori využili Wraithského přeskupování a okamžitě se začali soustředit na upevnění své pozice na již dobytých planetách. Navíc očekávali další posily, které měly technologicky překonat jejich současné lodě.

Ve vzniklém napětí se pohybovala s naprostou opatrností Lucianská Aliance, která přepadala a drancovala světy. Jejich cílem bylo získat suroviny a otroky na stavbu těžkého obranného pole nad své planety.

Noxové o sobě od záchrany SG-1 nedali znát ani slovem a v klidu přistáli na planetě Novissimus Ductus, kterou takto pojmenovali Antikové, když zjistili, že zde měli nepojmenovanou základnu Noxové. Základnu poslední cesty, ze které není již možnost couvnout.

Praví Jaffové, kteří žili kočovný život a přežívali ze dne na den, zavedli větší opatrnost a na průzkum začali posílat Alkeshe a drahocenné Hataky nechávali pohromadě s flotilou.
Sama flotila byla již tvořena i z mateřské lodi, kterou kdysi vlastnil had Apophis.
Tato loď jim dodávala nesmírnou sebedůvěru, navíc jejich veškeré lodě již disponovaly maskovacím zařízením, což jim nyní poskytovalo velkou výhodu.

Jen replikátoři si ničeho nevšímali a jejich původní plán zůstal od začátku stejný.
Zkonzumovat pomalu celou galaxii.
Replikátoři nikam nespěchali, ale zato jejich údery byly smrtelné a vraždící. Po galaxii se pohybovali pouze bránou a deseti loděmi, kterými nyní disponovali a neměli potřebu stavět další.
Vždy, když se zaměřili na nějakou planetu, tak její osud byl předem zpečetěn. Již nic jí nemohlo pomoci.

V galaxii Pegasus
Na jedné neznámé planetě s hustou populací se aktivovala hvězdná brána, která byla velmi blízko města.
Po její aktivaci se všichni místní začali schovávat, ale z brány vyběhnul jen jeden muž, který si to zamířil přímo na náměstí do jednoho z domů.
Muž v ruce pevně svíral jakýsi černý pytel.
Když doběhl k domu, tak s největší opatrností vešel dovnitř. V domě byly stále zatažené závěsy. Muž se ale ve tmě orientoval dobře.
Po chvíli vešel do malé místnosti, ve které se nacházela jedna postava.
Muž se postavil do pozoru a začal.
„Veškeré rozkazy splněny.“
Postava, které seděla za stolem, evidentně zvedla hlavu a muž pokračoval.
„V jednom zařízení jsme narazili na Wraithy.“
„Pamo, doufám, že jsi nezapomněl.“ Promluvila náhle tajemná postava.
Pamo se jen pousmál a vytáhl z pytle, který stále svíral v ruce, hlavu Wraithské královny. Po chvilce váhání udělal ještě pár kroků a s nataženou paží jí podal tajemné postavě, která si hlavu hned položila na parapet na okně za sebou a otočila se k Pamovi.
„Víš, co máš dělat?“
Pamo přikývl a ihned vyšel z domu a zamířil si to na náměstí.
Vylezl na jakési pódium, které používal správce vesnice.
„Lidé Nové Kami!!“ Začal Pamo „To, co si již dlouho šeptáte, je pravdou. Wraithové odešli pryč!“
než ale stačil pokračovat, tak musel uhnout několika plodům, které připomínaly rajčata.
„Táhni pryč!“ ozvalo se z řad vesničanů a dál po něm házeli nejrůznější plody. Pamo nevěděl, co si má myslet, ale než se stačil rozhodnout, tak ležel na zemi. Jeden z větších plodů ho totiž nepřipraveného zasáhl zezadu do hlavy. Jeden vesničan měl dokonce v ruce už vidle a pomalu se blížil k němu.
„Táhni pryč, ty uctívači.“
Ale dřív, než stačil své vidle zabodnout, tak se ozvala ohlušující rána a vidle mu vyletěly z ruky a dopadly kousek od něj, přelomené v půli.
Vesničané se zastavili a zmateně se rozhlíželi, co se děje. Když vtom z domu na kraji náměstí vyšel jakýsi muž a v ruce svíral čísi hlavu.
Vesničané se z toho pohledu polekali a chystali se utéct, ale vtom záhadná hlava dopadla mezi ně.
Byla to hlava Wraithské královny.
Muž pomalu a nevzrušeně šel do středu náměstí, na ono vyvýšené pódium. Lidé z města na něj užasle koukali a stále vstřebávali Wraithskou hlavu a přelomené vidle.

V galaxii Mléčná Dráha

V SGC generál pomalu vyšel ze své kanceláře a šel se posadit na své místo v zasedací místnosti, kde již čekala SG-1.
„Vypadá to, že se lidé už uklidnili.“ Pronesl jakoby nic, když pomalu usedal. „Podle předběžných odhadů nová obranná síť bude plně funkční dříve, než se očekávalo.“
Carterová se usmála a čekala, co bude dál.
„Než bude obranná síť hotová, tak chce IOA u planety všechny lodě, ale zároveň jednu uvolňuje na vaší další misi.“
„Další misi?“ zeptal se zaskočeně Daniel. „Pane, jindy bych to neříkal, ale teď bychom se měli alespoň trochu vzpamatovat a až pak…“ ale Daniel už nedomluvil.
„Poletíte na výzvědnou misi do kvadrantu delta. Je vám přidělen Tribute to Prometheus.“
Na to reagovala Carterová
„Pane, ta loď byla určená pro nerizikové cesty a kvadrant Delta je centrum nepřátelského pohybu.“
„Já vím, a proto tam poletíte a uděláte průzkum nepřátelského pohybu.“ Odpověděl generál.
„Tu loď neznám,“ oznámila přítomným Vala zaskočeným tónem.
„Tribute to Prometheus je přesná kopie Promethea.“ Vysvětlil jí Mitchell.
Vala přikývla a generál vstal a odešel do své kanceláře.
SG-1 neměla na výběr a šla se připravit na nalodění. Po nutné přípravě je velitel lodě Tribute to Prometheus, plukovník Jack Ham, nechal přenést na palubu a nařídil vstup do HP.

V galaxii Pegasus

Muž došel na pódium a všichni přítomní si ho se zájmem prohlíželi. Měl značně popálenou ruku a půlku obličeje. Na téže straně ale nedominovaly popáleniny, nýbrž jeho oko, které bylo značně znetvořené.
„Lidé Pegasu!“ zařval muž. „Ten muž mluvil pravdu. Sám jsem ho poslal do několika Wraithských zařízení a jen jedno mělo posádku a hlava velitele leží před vámi!“ a přitom ukázal na hlavu Wraithské královny.“
Na náměstí to zašumělo.
„Ale to není vítězství! Tato galaxie se musí sjednotit pod novou vládu.“
Na to se několik lidí zasmálo a přímo se zeptalo.
„A kdo by nám měl velet?!“
Muž se podíval a s klidem odpověděl.
„Já.“
Na to se všichni přítomní rozesmáli, ale on zůstal v klidu.
„A až dosáhnu svého cíle, tak svůj post dobrovolně opustím.“
Po kratší odmlce pokračoval
„V této galaxii je ještě mnoho sil, které čekají na svou šanci a vy, lidé celé galaxie, musíte být první. Stačí porazit jen jednoho a ostatní si dají na vás pozor!“
Celé shromáždění se mírně bavilo, ale to neznámému vůbec nevadilo.
Díky Wraithským základnám po Galaxii, můžeme vybudovat silnou armádu. Armádu, která pokoří všechny nepřátele a splatí dluh lidem ze Země.“
Po jeho slovech se několik lidí přestalo bavit a místo toho pomalu brali do rukou věci, které by mohli hodit.
To už ale neznámému vadilo a rozhodl se pro ukázku sil.
Šáhl si do ucha, kde mě schovanou vysílačku.
„Bravo, Delta. Okamžitě proveďte.“
Po jeho slovech nad vesnicí proletělo asi třicet Dartů, které pilotovali lidé.
Když lidé překonali počáteční strach, tak se udiveně dívali na letící Darty, které prováděly jednoduchý kruhovitý let nad městem.
Po této ukázce neznámy slezl z pódia a chystal se odejít.
„A jak se jmenuješ?“ zařval kdosi z davu,
„A co z toho budeš mít?“ zařval někdo další.
Neznámý se pomalu otočil zhruba směrem, odkud otázky přišly, a s klidem odpověděl.
„Jsem poručík Aiden Ford a bude mi stačit cesta domů, zpátky na Zem.“ A poté odkráčel zpět do domu.
Pamo, který stál celou dobu poblíž Forda, zařval.
„Tak na co čekáte, lidi?! Okamžitě to běžte říct ostatním vesnicím, co jste tady slyšeli!!“

V galaxii Ori
Doci klečel několik minut před velkým kruhem na zdi, který byl plný plamenů a přitom mu svítil velký krystal na jeho hrudi.
Když plameny zmizely, tak povstal a do místnosti vešel převor.
„Postavte armádu hodnou velikosti Ori. Armádu, kterou nic nezastaví.“
Na to se Docimu rozsvítil opět krystal na hrudi a stejně tak i všem převorům v galaxii na jejich holích.

Převoři okamžitě začali s lidskými dělníky probírat plány nových lodí, které se měly okamžitě stavět.

V galaxii Mléčná Dráha
Tribute to Prometheus vyletěl z HP.
Kapitán lodě okamžitě nařídil plnou bojovou pohotovost a nahození štítu.
Loď si to zamířila podsvětelnými motory dle plánu do korony slunce, kde měla vyčkávat a monitorovat nepřátelský a hlavně Wraithský pohyb. Lodní počítač též obsahoval důležitá data a signály pro odpal jednotlivých náloží na Wraithských lodích.
Ale jak brzy zjistili, tak nebyli jediní se stejným záměrem.
Na půli cesty ke slunci se na můstku lodi náhle objevil hologram Asgarda.
„Okamžitě se stáhněte, nebo budete zničeni.“
Všechny na můstku tato zpráva zarazila až vyděsila.
„Vy nám vyhrožujete?“ zeptal se plukovník Jack Ham
Hologram Asgarda ale jen zakroutil hlavou a pronesl
„pouze informuji, že je tady velká nepřátelská koncentrace sil a vaše loď není stavěna na takovou situaci.“
„To my víme, taky nejdeme bojovat, ale jen špehovat“ vychrlila ze sebe Vala dřív, než jí kdokoliv stačil zarazit.
Asgard jen mrknul a odpověděl stejným a nezměněným tónem, jako by mu bylo jedno, co se s lidskou lodí stane.
„Je mou povinností vás upozornit, že ať se stane cokoliv, tak naše rozkazy nám neumožňují zasáhnout.“ A poté se hologram rozplynul

Na můstku na sebe všichni navzájem koukali a přemýšleli, co to asi znamená.
A loď mezitím letěla nezměněným směrem a rychlostí ke slunci.

Ale než se stačila schovat, tak z HP vyletěly dvě Hive Ship s deseti křižníky, které letěly na průzkumnou misi.

Wraithové zaznamenaly přítomnost malé lodi a okamžitě vyslaly své stíhače a zahájily progresivní palbu na lidskou loď.
Plukovník okamžitě nařídil opětování palby s úhybnými manévry, ale po chvilce boje, tedy spíš po chvíli chytání střel, hlásil pilot, že odešlo řízení HP.
Tribute to Prometheus okamžitě reagoval přesměrováním veškeré dostupné energie do štítů a plukovník nařídil vyslání všech F 302.
Plukovník Ham nařídil taktiku „Šílený Holanďan“, od které si sliboval alespoň trochu času, než Carterová a posádka zprovozní HP.
Loď okamžitě začala nepředvídatelně měnit svůj směr tak, aby jí nemohli vůbec zaměřit. Vzpurně sebou cukala ve vesmírném prázdnu a přitom střílela vším, co měla.
Mitchell si náhle vzpomněl na bomby v útrobách Wraithských lodí. Kapitán okamžitě reagoval a nařídil vyslání detonačních příkazů.
Během okamžiku se na zádi jednoho z křižníků objevila exploze a následně po celém trupu ještě několik sekundárních, které křižník zcela rozbily.
Jako další explodovala na zádi Hive Ship, ale její trup dál držel, jen přestala střílet.
Plukovník, který byl s výsledkem spokojen, přikázal pokračování, ale lodi náhle problikl již vyčerpaný štít a střela, která to způsobila, ještě se zbytkovou energií prošla skrz a vyřadila vysílače
A jako by to nestačilo, tak F-302 hlásily nedostatek munice.
Loď byla odsouzena ke zkáze.

V galaxii Pegasus

Obyvatelé Nové Kami se již pohybovali po celé galaxii a oznamovali, co se stalo na jejich planetě.
Obyvatelé nejrůznějších vesnic okamžitě vysílali své zástupce na Novou Kami a zároveň i další lidi, kteří to měli dál oznámit. Slovo dalo slovo a vzniknul nový příběh, který lidi do Nové Kami přitahoval víc a víc.

V galaxii Ida
Thor se zrovna naloďoval na svojí loď, která byla pýchou celé Asgardské bojové flotily.
Thor šel pomalu na můstek a po dlouhé době si vychutnával svou sílu, která byla opět na vrcholu.
Thor usedl do svého křesla a vydal rozkaz k návratu do Mléčné Dráhy, zkontrolovat plnění rozkazů a v případě nutnosti zasáhnout.

Korekci provedl
Dark Angel
za což mu velice moc děkuji :)

komentáře potěší :)

edit:
Tak počátkem dneška začínám oplakávat svůj starý podpis s přímými odkazy :( :cryy: :cry:
Naposledy upravil Dragon dne 19.1.2009 19:01:33, celkově upraveno 1
Povídky
Osudový skok-ZDE
HRA
*Jumper vs. Wraith ´s
(klikni)
          Sol LeWitt

Příspěvek 19.1.2009 18:26:35
*Jack* Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Bydliště: Východní Čechy, Orlickoústecko; nápověda: Je tam vedro jako v tanku!

Odpovědět s citací

Paráda, že si tu konečně něco vydal Dragone... :)
Díl byl docela dobrej, i když tu nebylo moc bitev, ale zase si konečně Galaxii Pegasus a jejím obyvatelům dal nějakej vlastní děj a názor, nebo jak to říct, že nebudou čekat dokud se zas nevrátí Wraithi a taky sem zvědavej jak to vykoumáš s tím Fordem... :wink:
Jinak se konečně Orijové rozhodli posílit svou flotilu a výzbroj a děj v Mléčné Dráze a na Zemi už je klasika, i když bych zase čekal trošku silnější a rychlejší odezvu (třeba, že by si až těsně před ztrátou svých štítů uvědomili taktickou výhodu nálože v útrobách Hive ship :roll:), když maj všechny ostatní lodě paprskomety. Nakonec si jim i mohl dát lepší název (hlavně novej), ale to je spíš kosmetika a tvoje věc, takže: Těším se na další díl! 8)
Nejnovější tvorba:
    TASK FORCE: 1x04 Hrdinův sen V. (ZDE)
    Obrázek
Můj povídkový seriál:
    STARGATE - 24 hodin: (ZDE)
    Nejlepší námět a zpracování v povídce roku 2008 i 2009!
Další projekty:
    Osudový skok: Společná sci-fi povídka 5-ti autorů (ZDE)

Příspěvek 19.1.2009 19:05:53
anda Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

skvělý díl,připadá mi že přibude ještě jedna strana :)

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky