Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x16 - Brain Storm

5x16 - Brain Storm

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 23.11.2008 14:51:54
radula Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

No a úplně nejvíc mi dostalo, když tam Stephen Hawking začal přimrzat ke svému vozíčku - to jsem myslel, že se asi smíchy udusím :rflmao:
Nachystejte květináče, na Vánoce jsem zpátky. Nebo tak nějak... :-)))))

Příspěvek 23.11.2008 15:39:58
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

já nějak stále nechápu smysl týhle epizody. Jestli nám chtěli ukázat, že uměj psát vztahy, což teda opravdu neuměj, tak mohli vybrat jinou epizodu, než tenhle, i na stargate, naprosto technologickej blábol plnej dějových děr. Nikomu nepřišlo divný, že tam budova měla energetickej štít, dále na otevření toho mostu dřív potřebovali ZPM, teď to otevřeli čert ví jak a to nemluvě o tom, že celej ten výmysl by místo globálního oteplování způsobil tak akorát globální ochlazování a mimojiné, by totálně rozhodil cyklus pěstování obilí. No v globále by to bylo daleko horší, než nějaký globální oteplování. Na ozónovou díru by to nemělo taky žádnej účinek, protože ta se zatahuje od chvíle, co přišel ban na freony. A vypínání a zapínání týhle věci by udělalo taky pěknej bordel. Co taky ale čekat od Gera, kterej prohlásil, že fyzikální pravidla jsou od toho, aby se porušovala. On i realismus může bejt někdy zábavnější, než úplný scifi.

A k těm vztahům, mohli pro to klidně použít jinou epizodu. Muj největší problém se vztahy ve Stargate je ten, že tyhle vztahy se nijak nevyvíjej, ale prostě se odnikud objeví a pak zase zmizej. A otráví i ty fanoušky, kterejm vztahy ve scifi seriálech nevadí. Dobrej příklad, jak psát vztahy, je Adama a Roslinová v BSG, kde tenhle vztah snad nikomu z fanoušků nevadí. A vývoj tohodle vztahu trvá už čtyři roky a přošel všim možnym i nemožnym. Ať radši píšou ve Stargate vesmírný bitvy a magický superzbraně, než vztahy.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 23.11.2008 15:59:10
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tak zrovna Adama s Roslinovou je imo dost blbej příklad. U těch jsem netušila, že mají nějaký vztah, dokud mi to někdo neřekl, protože to tam vůbec vidět nebylo. :roll: To, že ona si k němu chodila pro rady a byli hodně spolu ještě nemusí znamenat vztah - to by taky mohl mít vztah kde kdo v jakémkoliv seriálu, kde se tohle děje.
Zrovna u McKaye s Keller tomu věnovali celou sérii. Jako to, že fanoušci jsou tlupa často nerozhodných a nevděčných stěžovatelů, to je už jejich problém. Buď si lidi stěžují, že je to pořád McKay/Keller celou sérii (a "cpou nám to do krku"), jak jsem se dočetla na GW (nutno podotknout, že od lidí, kteří obě tyhle postavy nesnášejí, a většina z nich jsou naopak fanoušci Teyly nebo Shepparda - což samozřejmě problém není, kdyby to nevyřvávali v každém tématu, jak nesnáší McKaye s Keller a jak má nebohá Teyla málo prostoru), anebo lidem naopak vadí, že se tomu nevěnovali dostatečně, a že tomu měli věnovat víc prostoru. Tak já opravdu nevím, co lidi chtějí.
Rozhodně nechci tvůrce nijak hájit, škod nadělali dost, ale tohle dětinské vykřikování je trochu moc. Potom, co si tu lidi deset let stěžují, že nedotáhli žádný vztah do konce, to konečně udělají a ona je to najednou "telenovela" :roll: Občas se nedivím, že si tvůrci zacpou uši a udělají si něco po svém, protože by se museli zbláznit.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.11.2008 16:31:51
MarcoR Airman
Airman

Odpovědět s citací

Yeyind píše:
Toto je spoiler!!!:
Doktorce to až pekelně slušelo a navíc se konečně daly dohromady. Trochu moc se tam kecalo, ale zase mě dostaly hlášky (sebrané spisy Williama Shakespeara, letadlo vypouštějící víc splodin než Švédsko atd.). Bylo vidět že i vědci potřebují občas pěkně po staru pojebat, aby něco vyvědcovali. Trochu jsem nepochopil, proč když spadl štít (mimochodem nikoho nepřekvapilo že kolem vztyčil štít) nezavolali do SGC. Chudinku Kellerovou pošlou někam do mrazu chytat signál a pak se na to sami vybodnou. Konec se mi hodně líbil. Asi jsem zastydlý romantik :-).

To je hrozně jednoduchý.. protože "mrazící blesk" zničil komunikaci na základně a mobil se jim utopil při zásahu.

Příspěvek 23.11.2008 16:51:24
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Klenotka: nemyslim zrovna vztah v tom smyslu, že se spolu musej hned vyspat, nebo se oženit. Ono i když lidi, co maj SGA až možná nekriticky rádi, napíšou, že ty vztahy jsou v SGA naprosto příšerný, tak o něčem taky svědčí.A zrovna Adama/Roslinová je příklad toho, jak psát vztahy mezi dvěma osobama a to že mezi nima něco je, se dalo poznat docela lehce.

Mně na Kellerový vadí akorát to, že jí tvůrci cpou kam to jen jde. Nejdřív z ní udělali geniálního doktora, pak ninju co klackem bojuje s wraithy, teď čekám, kdy začne ovládat Hive ship jako Teyla. Ten vztah s McKayem je mi vcelku ukradenej vzhledem k tomu, jak scenáristi ty vztahy píšou.

Příspěvek 23.11.2008 17:47:47
Jack O´Neill Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

g.o.d: Nedá mi to abych nenapsal to co napíšu - PROČ se na to teda dívaš když to jen kritizuješ?
"Žádný úspěch není konečný, žádná porážka není fatální. Záleží jen na odvaze bojovat." Winston L.S. Churchill

Příspěvek 23.11.2008 18:00:52
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to je moje věc :wink:

Příspěvek 23.11.2008 18:10:00
cvigy Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

g.o.d.a nereste :lol: to je nebo se aspon chova jako maly decko , kindrsak co se na to kouka snad jen pro to aby mohl kamaradum rikat ze kouka na uplne debilni serial ktery by mohl byt milionkrat lepsi kdyz by ho delal on

Příspěvek 23.11.2008 18:13:20
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

teď jsi mě prokouknul. I v S5 jsou díly, který se mi líbily a napsal jsem to tu. Nebyl jsem sám, kdo to tu kritizoval, takže bych všem radši doporučil se starat o sebe a nekritizovat cizí názory :wink:

Příspěvek 23.11.2008 18:29:55
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

dalsi díl ktery se mi o5 libil a dobrej byl Rodney se sekerkou, jen tak dal :lol:

Klenotka: ted se ti nelibi jak se lidem nelibi Vztah Rodney, Kellerova a že se do nich navaži, že si stežuji a vsude a pořad to vytrubuji na každem foru, proč myslis že asi nastvalo me navažení do Tely? a to jsem k ni mel neutralni postoj a nebyla učrcite moje oblibena postava, proste jen ty blby monotoni kecy me stvaly a to naopak Rodneymu a Kellerove to přeju a neberu to jako blbou Telenovelu :smile:

Jack O´Neill: God je proste God, na necem si mindraky lecit musi :lol:

9,5/10 :D
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 23.11.2008 18:42:52
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Pokud mluvíš ke mně osobně, tak já sice Teylu ráda nemám, ale nenavážím se do ní v každém příspěvku. Tohle byl jen příklad, protože na Gateworldu to opravdu přehánějí, jelikož tam neuznají ani pěknou epizodu a kritizují každé nadechnutí, které McKay nebo Keller udělají. Někteří to tu dělají s Teylou, to je pravda, ale rozhodně ne v takové míře. Možná jsem tam měla dodat, že to jsou i fanoušci Shepparda, kdo tam většinou peskuje, i když zrovna ti pro to důvod nemají.
Mentalita českých a zahraničních fanoušků je opravdu zvláštně rozdělená....což mě zase tak moc nepřekvapuje. :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 23.11.2008 18:43:42
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tomasso:přestaň bejt ubulenej, že ti někdo furt pomlouvá tvojí oblíbenou postavu nebo seriál. Opravdu mě nepřestává fascinovat, jak někdo může brát až tak vážně nějakej seriál, že je schopnej tu napadat lidi, za naprosto odlišný a věřim že i velmi otravný názory. Mě taky prudí když někdo pomlouvá moje oblíbený seriály, a víte co dělám? Nic, vůbec nic, akorát ho ignoruju. Vám bych to doporučoval taky. Normálně jsem tu diskutoval s Klenotkou do doby, než se tu zase vyrojila banda ***** se svejma názorama.

EDIT: Ale urážet je nemusíš, na to tady není nikdo zvědavý! Pomeranc

Příspěvek 23.11.2008 18:52:11
Ori Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

Úplne g.o.d.a chápem, jeho argumentácia má zmysel. Tu nejde o to, že g.o.d je malé decko, ktoré sa nám musí pochváliť s názorom, s ktorým ide proti väčšine. Tu ide o to, že má iný vkus, ako my. Ja napríklad súhlasím alebo chápem všetko, čo vraví (ako horlivý fanúšik BSG). Ale aj tak sa mi epizóda páčila.

IMHO je tento vzťah napísaný dobre (komickejšie), jeho cieľom nie je sledovať komplikovaný vzťah, jeho výšiny a pády, jeho vývoj a stagnáciu. Cieľom bolo poukázať na "bežný život s pánom McKayom", hoci až taký bežný nakoniec nebol, však. ;) S logickými dierami súhlasím, ale tie už od deviatej série SG-1 neriešim. To však neznamená, že tam nie sú, len mi pri pozeraní nevadia, ak sú v takejto malej miere (lebo v diele s hmlou to bolo niečo katastrofálne). A keby si tie chyby nebol napísal, nevšimnem si ich, asi nejdem až tak do hĺbky "křoví", holt, každí sme iní.
- Aren't there other ways I could get pregnant, like... sitting on a toilet seat?
- Absolutely - there would need to be a guy sitting between you and the toilet seat, but yes, absolutely.

Příspěvek 23.11.2008 19:59:50
Tommaso Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

g.o.d: ja bych ti neco povedel, ale radsi ne, jeste dostanu Ban zase, takže se nehodlam s tebou vybaovat, už ted jsem celej OT :lol:
Obrázek
Obrázek

Příspěvek 23.11.2008 20:27:20
Myrddin Emrys Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Bydliště: Planet Earth, the Blue Planet in The Solar System (somewhere in the Milky Way Galaxy)

Odpovědět s citací

Tak nejlepsi epizoda 5. serie to nebyla, ale byla pekna. Me prislo vtipny: "Myslel jsem, že kdybych se tam ukázal se ženou, s krásnou ženou. Že by si možná nemysleli, že jsem pomatený cvok." A cely jejich zacatecni rozhovor a Shepparduv kec: "Myslis, ze se vubec nekdy rozhoupe?" A Ronon vypdal dost nastvane, rekl bych, ze bude dost mozna jeste nejaka dohra... A taky tam ukazali Neila deGrasse Tysona, o kterym mluvili v "Trio", coz byla taky skvela a dost vtipna epizoda.
Hodnotil bych tak 9-10/10
It has been said that something as small as
the flutter of a butterfly's wing can ultimately
cause a typhoon halfway around the world.
- Chaos Theory

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách