dalibor.durcak píše:
Klenotko :
|
Toto je spoiler!!!:
|
| Kolik Ti je prosím let? |
|
Toto je spoiler!!!:
|
26 ?  |
Takže v době komunismu jsi žila 5 let, počítám-li správně.
Z jakého hlediska takhle soudíš a rozhoduješ, co je správné a kdo je hloupý a tupý?
Již v nadpisu je psáno, že se z toho nemá stát diskuze o politických stranách, takže navrhuji, aby sis své příspěvky smazala.
Děkuji za kladné vyřízení !!!

Tohle mě pobavilo. Opravdu. To si jako myslíš, že mi musí být 50, abych věděla, co se tu dělo? Tak já ti, milý zlatý, něco povím. Za prvé - umím číst a zajímám se, narozdíl od 80% naší mladé populace. Za druhé - doma jsme o tom opravdu mluvili, a dodnes mluvíme.
Za třetí - má rodina dodnes dojíždí na důsledky událostí, které se nám staly za komunistů. Jeden příklad za všechny - žádala jsem o místo na místní radnici a kdo to tam neseděl? Pán, který byl ještě před dvaceti lety zapáleným soudruhem, znal mé rodiče, věděl, kdo jsou a co "provedli" a dával mi jasně najevo, co si o mně myslí.
Máma nemohla studovat, protože děda, který jen tak mimochodem umřel v uranovém dole, byl obyčejný sedlák, který si stoupl do vrat a odmítl si nechat rozkrást majetek, který naše rodina vlastnila po desetiletí. A z kterého nám ještě velkou část nevrátili.
Můj brácha ještě studoval na základce za komunistů a rozhodně to neměl jednoduché, protože naši nebyli ve straně a zásadně to odmítali. Máma chtěla studovat uměleckou fotografii, nakonec se ale musela pouze vyučit soustružnicí, protože jí nedovolili jít ani na gympl (měla v papírech černý puntík). A tady můžu říct, že máma je opravdu chytrá žena, která hodně četla a čte a má přehled, narozdíl od plno lidí, kteří tyhle možnosti mají, ale nevyužívají.
Žádný rozdíl mezi KSČM a KSČ nevidím, jsou tam pořád ti samí lidé, jenom se teď dokážou víc schovat, když se kolem nich nehromadí skandály. Což je špatně, protože by se jich tam určitě taky dost našlo.
Nikomu jsem neříkala, že je někdo hloupý a tupý, to tu psal někdo jiný a ty se nauč číst. Ale tomu, že někdo může volit komunisty, nerozumím, je pravda. Nicméně je to svobodné rozhodnutí každého a v tom je půvab toho, že žijeme v demokracii. Díky Bohu.
Tak se NEOPOVAŽUJ říkat mi takové bláboly, když sám víš očividně pendrek!
A navíc neumíš počítat.
A pokud to někoho zajímá, osobně jsem nevolila ani ČSSD ani ODS. I z důvodů toho, že mi jejich kandidáti nenabídli nic, co by mě oslovilo.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.