Od tohoto dílu jsem opravdu nic nečekal, ale jsem naprosto nadšen

Moc se mi líbil, zvláště scéna na konci s bránou a útěkem se moc povedla
Setkali jsme se konečně i s jiným Runnerem, zajímavé teleportační udělátko a především Wraithové opět na "pozemské" scéně, nikoliv jen na lodi. Zajímavý rozvoj vztahu Jennifer - Rodney - Ronon. A jak Rodney řval na Wraitha, když ho chtěl vysát, také dobré
Rodney byl velice dobrý, žádné šílené panikaření, technobláboly apod. a myslím, že se tu neobjevilo ani známé "Oh my God!"
Jennifer - no nevim nevim, myslím, že mohla být mnohem lepší. Zvláště scéna s klacíky. Sice nepůsobila tak šíleně, jak u Teyly (aha! ani jsem si nevšiml, že tu chyběla

), ale stejně mi to k ní nějak nesedělo, ikdyž jak jde o život...
Ronnon nebyl otravný, jako obvykle, také dobré.
Jen mi poslední dobou přijde těch epizod "somewhere in the forest..." trochu moc, nějak postrádám např. pouštní prostředí, ale to se nevztahuje na tuhle epizodu.
Ale nějaký ten zápor byl. Sheppard se tu vůbec nemusel ukazovat, spíš mi kazil atmosféru, taková nastrčená loutka "jen aby tam byl", fakt nemusí být všude

Spíše bych uvítal na konci Woolseyho, který by do té scény zapadl a rozhodně bych ho viděl raději než pana "klišé away" (paradoxně mi Sheppard v epizodě 4x04 Doppelganger či 5x06 The Shrine přišel výborný, stejně jako epizody)
Nicméně, za sebe si troufám tvrdit, že jeden z nejlepších, ne-li nejlepší díl páté řady. Připomělo mi to starou dobrou SGA i SG-1
4,5/5