Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x07 - Whispers

5x07 - Whispers

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 08.9.2008 06:18:02
Asgard007 Uživatelský avatar
Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Přidám se k menšině, tzn. ke skupině lidí, kterým se tato epizoda líbila. Mě naopak připomíná starý dobrý začátky SG, epizody byly často o bojích a průzkumech s překvapením. Do toho trocha tajemna (mlha) i vtipu (překvapení a potěšení Shepperda a Becketta při zjištění, že SGA tým je 100 % dámský). Jasně, nikdy to nebude díl se 100 % hodnocením jako díly typu SGA 1x19 - 2x01 nebo SG 1 7X20 ,21, což byla prostě špička, ale já 5x07 hodnotím jako velice pěkný a dávám 9/10.
Jedna věc mě ale trošku naštvala. A to je nekázeň. Velitel týmu dá rozkaz počkejte tady, já jdu na průzkum. Když se vrátí, tak dotyčný je samozřejmě pryč a tak nezbývá nic jinýho než ho vyrazit hledat.
Naposledy upravil Asgard007 dne 08.9.2008 10:34:34, celkově upraveno 1
Thor : „...senátor Kinsey. O’Neill navrhoval, abych vás za vaše činy poslal na nějakou vzdálenou planetu. Ale jsem si jistý, že to myslel jen jako žert.“
Kinsey: „To určitě, veliteli...“
Thor: „‘Nejvyšší’ veliteli!

Příspěvek 08.9.2008 07:32:15
Cinderella Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

gravidus píše:
Tak nevíme přesně kolik vojáků na Atlantis přímo je, ale i kdyby neznal všechny, měl by znát přinejmenším velitele týmů a z toho vychází, že se nemusel chovat tak ejhle jejhle překvapeně, když je tam viděl.

Překvapenej byl, protože tam viděl 4 baby :D. Doufám, že girl-squad si sežene čtvrtou do party a budou ve více dílech. Holky asi přibyly na Atlantis nedávno, proto si jí McKay nedokázal spojit se jménem, Sheppard znal jejich majora a s Vegou se na vykopávkách nepotkal, protože jeho s Rononem vykopali hybridi :smile:, musel se s ní seznámit někde jinde. Prostě je to v pořádku :smile:.

Jinak až na to běhaní po jednom do tmy, byl díl fajn. Opravdu hutná atmosféra.
Naposledy upravil Cinderella dne 08.9.2008 07:43:58, celkově upraveno 5

Příspěvek 08.9.2008 07:37:11
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

No to že Rodney nevěděl kdo je doktorka Porter bylo normální tedy pro něj, Rodney si stěží pamatuje Radka a s ostatní ani neuznává, takže pro něj to bude jen nějaká doktarka. Jinak může být v Radkově oddělení, v nějakým dílu bylo že Zelenka má ted svoje ne? A k Sheppovi on znal velitele a i kapitána Vegu jen nevěděl že další dva z týmu jsou taky ženy... upřímné překvapení... nemůže znát všechny podle jména a některý americký nepoznáte jestli jde o ženu či ne atd...
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 08.9.2008 08:14:08
Lordkolol Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Super díl, nemohu si pomoci, ale díl s takovou příměsí horroru jako byl tenhle už sem dááávno neviděl. Jasný bylo tam hafec nesrovnalostí, ale atmosféra mě strhla takovým způsobem že všechno odpouštím a jako "ne-hlavňo-líniový" díl dávám...

99%

Příspěvek 08.9.2008 13:43:52
Syrestesia Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

:? Atmosféra s mlhou byla dobrá, ovšem nevím proč, ale mám dojem, že tahle vyplňovačka vznikla hlavně proto, aby si Carson po přestálých utrpeních našel konečně slečnu.
Nejvíc mě zklamalo, jak zatočili s kapitánem Vegou. :( Když už jí po takové propagandě odpravili, mohla mít aspoň efektnější smrt s řevem a kopáním.
Největší pozitivum samozřejmě nepřítomnost Teyly. :smile:
Dear diary, why does no one understand me?
I am not mad.

Příspěvek 08.9.2008 14:23:22
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Pomeranc píše:
Musím reagovat na to plácnutí Sheppa s Carsonem. Podle mě to tam naprosto sedlo. Něco takového by v podobné situaci udělal každý chlap, bez ohledu na to, jestli je voják. Takže to tu scénu krásně polidštilo. :wink:

Ale jo, gesto to bylo normální, ale přijde mi, že tady bylo účelově uděláno, že jako Sheppard neví, že potká ženský tým, jen aby to gesto mohli udělat. A myslím, že na Atlatis rozhodně není několik stovek vojáků... Pokud jo, tak to teda nechápu, protože nikdy tam není vidět najednou moc lidí... Působí to, jako by tam bylo tak 100 lidí celkem i s vědci, doktory, techniky atd...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 08.9.2008 14:46:37
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Docela dlouho jsem váhal jestli sem mám napsat názor na tenhe díl. SGA jsem totiž po konci 4. řady přestal sledovat. Odkaz na něj mi byl poslán na ICQ se slovy, že na "tohle se musím podívat" (spíše myšleno v tom negativním smyslu). Nejdříve jsem nechtěl ale po opakovaném naléhání, jsem si ho nakonec stáhl a před chvílí ho bez titulků dokoukal. Podle popisu jsem čekal, že to bude několikrát horší než to nakonec bylo ale můj názor na Atlantis to nezmění. Zbytek dílů si s klidným svědomým nechám utéct i dál.

Nevím čím to bylo ale tahle stylizace do "hororu" mi tak nějak nesedla. Spíš mi to celé přišlo dělané na efekt, prostě další "wow epizoda", která ale nemá nijaký další hlubší význam. Prostě taková lepší vycpávka. Zápletka s tajnou laboratoří, genetickými experimenty a nebohými vesničany není zrovna dvakrát originální ale budiž. Spíš mi vadila ta spousta někdy i do očí bijících nesmyslů. 80% problémů si v díle způsobili sami, většina toho se nemusela stát kdyby tým držel pohromadě.

Pokud bych to měl vzít hned od začátku, tak tým objeví laboratoř a jediný kdo tam přijde je Becket a Sheppard. Stačilo aby se Sheppardem přišel alespoň jeden další tým a nemuselo se nic řešit. Skvělý nápad nechat laboratoř nehlídanou a jít se "podívat" co se to vlastně děje ve vesnici. Dobrá, pro SG docela běžná věc. Potom už je to trochu horší ...

První věc co jsem nepochopil byla smrt kapitána Vegy. Od téhle chvíle mi díl připadal spíš jako béčkový špatně natočený horor. Takové ty "kvalitní" filmy co se dávají zpravidla na Nově někdy po půlnoci. Část týmu si jen tak vyjde před setměním kamsi do další vesnice aniž by věděli jak je to daleko nebo kam přesně jdou. Místo toho aby drželi při sobě nebo alespoň stáli na místě, tak kapitán začne poskakovat okolo "že tu historku s démony nebaští" až jí nakonec ze zadu "něco sejme".

Seržant co má hlídat Carsona s doktorkou se někam rozeběhne aniž by věděla kam. Rádio nefunguje, takže nemůže vědět co se děje případně jak daleko je tým. Aby toho nebylo málo, tak se ještě Carson rozhodne, že se půjde podívat za ní. Opět jsem nepochopil proč to dělá. Vesnici nikdo nezná, navíc v mlze ale hlavně, že si tam všichni chodí na procházku jak na lesy. Klasická strategie, musíme se za každou cenu rozdělit ať nás můžou co nejsnáze dostat. K výše zmíněnému béčkovému hororu nám tu chyběla ještě jedna věc. Panikařící a ukřičený "zbabělec" co do pěti minut zemře. Bum máme ho tu taky.

To by bylo k příběhu. Někdo tu ještě nakousl ženský tým, a to že mu vadí, že jim ostatní říkají "Amazonky". Já osobně proti ženským postavám nic nemám ale tady to kolikrát bylo jako pěst na oko a "Amazonky" z nich udělali sami scénáristi. Hlavně seržant "teď nevím jak se jmenuje" v tomhle docela vynikala. Všechny ty řeči o kopání zadků, zabíjení a jaká to byla v Milky Way nuda potom co Ori dostali napráskáno. "Hej voe doktore, cože je to jako ta stáze,co ?..." výraz tupého drsňáka "nechápu mohl by jste trochu jednodušeji...?". Nakukování do stázové komory a klépání na sklo. Čekal jsem, kdy začne žvýkat tabák nebo alespoň žvýkačku. Taky jsem se nakonec dočkal. Kdyby to alespoň nevypadalo tak přehnaně uměle a násilně vecpané - "slečna drsňák za každou cenu".... Když už z ní chtěli mermo moci dělat drsňáka, tak já alespoň mohli říct, jak se drží zbraň. No nic, nejsympatičtější mi přišla z týmu asi ta doktorka co se bavila s Carsonem a možná jeho velitelka.

Co se týče debaty jestli by Sheppard měl znát všechny svoje podřízené. Nemusí znát úplně každého, ani v reálu tomu tak není, ale nejméně velitelé týmů nebo takovou drobnost, že má na Atlantis ženský tým, by vědět mohl.

Kdybych měl epizodu hodnotit, tak sám za sebe bych jí dal 4/10. Neberte to jako kritiku, spíš takový postřeh. K tomu abych znovu začal sledovat SGA mě to nedonutí. Pročítal jsem si popis i dalších epizod tady na fóru a více méně jsem tam nenašel nic, co by mě zaujalo natolik abych si to zase stáhnul. Možná to bude také tím, že jsem nedávno začal stahovat Generation Kill, což spolu s pár dalšími filmy, které jsem měl v pánu shlédnout do konce prázdnin odsouvá SGA někam do pozadí zájmu.
Naposledy upravil Darth_RevanCZ dne 08.9.2008 14:52:19, celkově upraveno 1
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 08.9.2008 14:50:46
Cinderella Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Na chodbách a v kantýně bejvá docela živo. Navíc tam v pozadí dělají křoví pokaždý jiný lidi :smile:. V epizodách, kde bylo hodně lidí pohromadě např. Sunday nebo ten kde všichni kromě Ronona a Teyly ztratili pamět a Lorne je naháněl, a kde je trochu vidět do fungování města, na mě Atlantis dělá dojem, že jí obývá několik stovek lidí, cca 200-300. Taky trochu kvůli tomu, že když nahnali větší skupinu na jedno místo ve dvou různých dílech, vždy tam byly úplně jiný tváře :smile:.

A teoreticky by se k Atlantis dala připočítat posádka Daedalu a Apolla. Podle wiki má posádka odhadem 150 + členů.

Edit : Sunday je přece Weekend :D, hlavně že si rozumíme.
Naposledy upravil Cinderella dne 08.9.2008 18:13:18, celkově upraveno 1

Příspěvek 08.9.2008 15:34:51
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Díl "Weekend"... :) Až na to, že se jmenoval Sunday. Pravda, hodně lidí tam bylo. Zvlášť několik postav, které se předtím vůbec neobjevily, ale očividně to byli už od začátku velcí kamarádi hlavních hrdinů. A po tomhle díle, jak jinak, zase zmizeli...
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Příspěvek 08.9.2008 16:02:43
Ice Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tahle epka byla sice taková vyplňovací, ale vcelku dobrá. Sice měla dost dějových děr a nedokonalostí a zápletka byla taky taková ... :roll: Ale zas jsem si užil pohledy a narážky Carsona a Shepa na ženský tým. A to největší co mě potěšilo byla Teyla. No vlastně to že tam nebyla :) . 8,5/10

Příspěvek 08.9.2008 17:18:33
pliwnik Airman
Airman

Odpovědět s citací

fakt nechapu, ze se tahle epizoda vetsine lidi co tu pisou libila.

efekt mlhy, pribehu, tymu holek, zombiku a spatne atmosfery je LEVNY a OKOUKANY. od atlantis ocekavam zabavu na mnohem vyssi urovni.

michaelovy hybridi uz byli udelani stokrat a nechapu, ze jich uz nemate plny zaludek.

epizoda mela dost trhlin v pribehu a cele atmosfere,ktere si mohl vsimnout i obycejny divak.

1) mlha ma udajny vliv na lidi, ale na hlavni postavy nijak nepusobi?

2) ultrazvuk a my ho slysime? wot?

3) jak to tedy bylo s tim ze zombici nevidi,ale mohou slyset? na mnoha mistech potom nesmyslny vyusteni, napr. Carsona by mel zabit apod.

4) baterky nefunguji ale notebook ano? wtf...

5) pri zajistovani perimetru v laboratori si nevsimnou dalsi komory,kde byly dalsi zombici? aha,tak hlavne ze to jsou profici...

6) nezakonceny minipribeh mezi carsonem a dr. porter..zbytecne

7) chaoticky pracuji s postavou carsona vseobecne. nejdriv byl poslan na Zem,jen proto aby se na tyden vratil a zase musel odejit? proboha to je to nejlepsi co vas napadne...

a v dalsich bych mohl klidne pokracovat. DOUFAM ZE PRISTI EPIZODA BUDE LEPSI.

Příspěvek 08.9.2008 17:27:27
Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

pliwnik: Většinu toho jsem psal už ve svém příspěvku nahoře. "Prohledali jste laboratoř?" ... "Ano pane" ... "Jéé, co jsou tyhle dveře, těch jsme si nevšimli". :lol: Docela by mě taky zajímalo, jak se dají "rušit" LED svítilny co mají na P90. U vysílaček bych to ještě pochopil ale tohle je prostě další logickej bug, stejně jako s tím "tabletem" respektive notebookem nebo jak se tomu má řikat. To s tím ultrazvukem asi narážíš na to, jak to Sheppard spuštěl a ten "bzzzm" zvuk. Podle mě je to tak udělaný naschvál, aby bylo vidět nebo respektive slyšet, že se něco děje. Kdyby to zapnul a nic si neslyšel, tak by to přece nemělo ten správný efekt ... :lol:
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

Příspěvek 08.9.2008 17:44:41
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Řekněme typická reakce "hrdinů" u B-hororů - "hele, něco nás chce sežrat, to se na to honem musíme jít podívat" :smile:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 08.9.2008 18:06:22
pliwnik Airman
Airman

Odpovědět s citací

Darth_RevanCZ píše:
pliwnik: Většinu toho jsem psal už ve svém příspěvku nahoře. "Prohledali jste laboratoř?" ... "Ano pane" ... "Jéé, co jsou tyhle dveře, těch jsme si nevšimli". :lol: Docela by mě taky zajímalo, jak se dají "rušit" LED svítilny co mají na P90. U vysílaček bych to ještě pochopil ale tohle je prostě další logickej bug, stejně jako s tím "tabletem" respektive notebookem nebo jak se tomu má řikat. To s tím ultrazvukem asi narážíš na to, jak to Sheppard spuštěl a ten "bzzzm" zvuk. Podle mě je to tak udělaný naschvál, aby bylo vidět nebo respektive slyšet, že se něco děje. Kdyby to zapnul a nic si neslyšel, tak by to přece nemělo ten správný efekt ... :lol:

jasny,ja vim ze se trochu opakuju,ale co jsem mohl delat po vsech tech pozitivnich prispevcich...

presne moje slova - dialogy, pribeh a atmosfera jak z béčkového hororu. NEVER MORE!

Příspěvek 08.9.2008 18:27:46
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

pliwnik: Já tedy souhlasím s tebou. Tahle epizoda nestála za nic. Nechápu ty řeči o hororové atmosféře... Se mnou to nehlo absolutně vůbec. A to jak zacházejí s "Clonsonem" Beckettem se mi taky vůbec nelíbí. Když už ho museli do seriálu vrátit, tak proč ne pořádně? Místo toho se naprosto nelogicky stane hlavní postavou Kellerová, která si to jako nováček podle mě vůbec nezaslouží (kam se na Carsona hrabe). Místo toho mohli radši dát mezi main cast Davida Nykla, který je tam poctivě od začátku (tohle jsem musel jako český fanda napsat :D )
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách