Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Atlantis Pokec o epizodách 5x03 - Broken Ties

5x03 - Broken Ties

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 01.8.2008 19:46:52
Oo Airman First Class
Airman First Class

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

PEAK: Jen jsem reagoval na tvůj příspěvek, nic víc za tím nehledej. Pokud tohle člověk píše po každé epizodě, tak ano, je to zbytečné, ale já to napsal až zde, za "celou" S5, protože jsou díly opravdu ostuda. Např. celou SG-1 jsem viděl už dávno, ale pořád si nějak dokážu k mnoha dílům přiřadit děj (až na S10), to se mi v SGA S3, S4 (snad krom 4x11) a S5 nestane. Jediné, na co si vzpomenu je záchrana někoho ze spárů Wraithů a rononovo máchání mačetou uprostřed Wraith ship, ale který to byl díl? :dontknow: Jako kdybych se koukal pořád na jeden díl :( Co se stalo s Toddem, s Michaelem, s celou wraithskou flotilou (asi 40 lodí?) :dontknow:

S hodnocením jsem hrubě ujel, je to spíš spam než hodnocení, to se omlouvám, ale co je moc...

Spoilery moc nečtu, takže doufám, že se to minimálně do půlky série vylepší :)

Příspěvek 01.8.2008 19:53:01
Tronmkiheda Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Oo napsal:
SGA je na dně, seriál nemá žádný cíl. Z Wraithů, obávaných a hrůzostrašných nepřátel (první řada SGA), jsou podivní šašci z ještě podivnějších létajících cirkusů.
Pátá řada je zatím jen o přežívání na Atlantis bez jakékoliv hrozby. Hrůza, hrůza, hrůza Surprised Jen scéna na konci byla pěkná. Jestli se bude SGA ubírat tímto směrem, ámen

Musím s výše uvedeným vyjádřit naprostý souhlas. Sám jsem již dříve něco podobného psal a naivně jsem očekával, že 5. série přinese nějaké pořádné nepřátele - pořádný nosný příběh procházející celou sezónou. A ono zatím nic :(, snad v dalších dílech :smile:. Jednotlivé, jinak celkem zajímavé nápady (5x02), seriál nevytrhnou.

Jinak mě v tomto dílu velmi zklamalo to, kam se vyvíjí postava Woosleyho. Zavírají se před ním dveře a on je neumí otevřít, s dítětem v náručí netrefí do jídelny... Proč z něj proboha dělají POLITOVÁNÍHODNOU KOMICKOU FIGURKU :evil: ? Atlantis potřebuje skutečného velitele (infantilní Sheppard jím nikdy nebude) a ne Šášu Krustyho!

Teyla: když už se furt rozhodovala a rozhodovala a rozhodovala a rozhodovala... Tak se konečně mohla rozhodnout a odejít. Mě by nechyběla. O mateřský tón v tomto seriálu nestojím.
Bender@ilovebender.com
Save the cheerleader, save the world!
My ass does not deserve to have it´s own website.
No matter what I try to do, you're gonna die, Charlie.
You are very clever - I will even give you brilliant; but there is brilliant, and then there's me.
One touch and I can see things. Things that happened, things that will happen. You should see, what I see.

Příspěvek 02.8.2008 08:33:39
šAshrak Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Nevim jak jestli se to tu řešilo momentálně nemám čas číst si celý téma, ale jak je možný že Wraith se moh "nakrmit" na Rononovi a vrátit mu zase život, když z něj udělali Runnera protože se na něm nemohli nakrmit? :-D
The Lost Doctors

Není to úchylný, je to jen Pomeranč.
-Charlie Crews

Příspěvek 02.8.2008 08:59:05
Dark Angel Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak řešilo se to a prý se na něm mohl nakrmit, ale protože byl silný a "měl" silný vzdor tak z něj udělali runnera
Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se proti tomu dá dělat.

Mé Povídky ZDE

Příspěvek 02.8.2008 09:04:48
Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Jo řešilo :wink: Nakrmit se na něm mohli vždycky a nikde řečeno nebylo, že to nejde, jenom ta scéna tak vypadá a zmátla hodně lidí (mě taky) ale podle tvůrců z něj udělal Runnera proto, že byl tak silný a tvrdohlavý, že to tomu Wraithovy přišlo jako lepší nádap než ho sežral.

Ke kritice, určitě máte v něčem pravdu, proto ale nechápu, proč se lidem tak nelíbí 4. řada, kde bylo to co tu chcete, jasná hrozba už od začátku a provázaný příběh kdtý skončil až v Spoils of war. Samozřejmě, každá epizoda ho neřešila, takhle koncipovaná Sg nebyla nikdy, ale byl tam přítomen, proto mi docela vrtá hlavou, proč je 4. řada tak proklínaná. Aspon teda na tomto foru.
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Příspěvek 02.8.2008 14:31:51
PEAK Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Oo píše:
PEAK: Jen jsem reagoval na tvůj příspěvek, nic víc za tím nehledej. Pokud tohle člověk píše po každé epizodě, tak ano, je to zbytečné, ale já to napsal až zde, za "celou" S5, protože jsou díly opravdu ostuda. Např. celou SG-1 jsem viděl už dávno, ale pořád si nějak dokážu k mnoha dílům přiřadit děj (až na S10), to se mi v SGA S3, S4 (snad krom 4x11) a S5 nestane. Jediné, na co si vzpomenu je záchrana někoho ze spárů Wraithů a rononovo máchání mačetou uprostřed Wraith ship, ale který to byl díl? :dontknow: Jako kdybych se koukal pořád na jeden díl :( Co se stalo s Toddem, s Michaelem, s celou wraithskou flotilou (asi 40 lodí?) :dontknow:

S hodnocením jsem hrubě ujel, je to spíš spam než hodnocení, to se omlouvám, ale co je moc...

Spoilery moc nečtu, takže doufám, že se to minimálně do půlky série vylepší :)

ono to ale vyznělo, že jsem to psal přímo proti tobě, s tím že si pamatuješ skoro všechno z SG-1 po devátou serii jsme na to podobně...taky když mi někdo řekne nějaký název dílu z SG-+ tak klidně převyprávím děj..u SGA je to trošku jiný tam si vzpomenu na hrstku dílu (povětšinou na závěry serii a některé dějové díly), sám vím, že to jde celý do kytek ale snažím se v tom hledat pozitiva a neustále doufám ve zlepšení (odchod Teyly)...
Neptejte se kdy, koukně te se sami:
http://www.pogdesign.co.uk/cat/

Příspěvek 03.8.2008 18:28:28
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Docela to ušlo, děj nic moc, ale to kolem dobré.

Na začátku mě poněkud popudilo, že zatímco Tyr střílel na Ronona, Teyla tam jen tupě stála. :roll:
Jinak Teyla a její rozhodování, to mě nevadilo, tak co, proč ne. Kannan jako muž na mateřské...tak ještě to není tak dlouho od Michaela. Navíc má ženu a těžko by byl někde pryč a ve městě toho moc neudělá. A líbil se mi rozhovor s Woolsem.
Richard byl vůbec fain :). Boduje. Vtipné scény, ale ne trapné (ty dveře...i když je to divné...ale pro dokreslení, jednou, proč ne :)). Taky dobré "ehm, ehm" na Johna :). Na konci klasická hudba...mno, to mi připomnělo holodoktora (já za to nemůžu, beru ho jako Richarda, ale občas mi něco prostě probleskne ;-)).

Je mi ale divný, proč Wraith Tyra nesežral. To jako neměl hlad? Těžko...a moc dlouho to nezabere. Mno nic. Jinak Tyr skončil očekávaně...příliš, bylo by to lepší, kdyby přežil, to bych čekala méně

Pěkný "relaxační" konec - a Rodney ve vaně čekající na nápad :D (a taky mi hlavou probleskla Klenotka ;-)).
A jedna hláška na konec "Já se s tebou koupat nebudu." :lol: :lol: :lol:
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 07.8.2008 22:33:30
rocketman Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Další hezký díl. Prozatím se výrobcům daří (alespoň u mě)
+Dobré bojové scény
+Ronon trpící absťákem na lůžku (to byla podívaná)
+Wraithova useknutá ruka
&
-Rononův výraz, když sloužil tomu Wraithovi
Takže u mne není co řešit 10/10
Stargate: Babylon 3x05 Fall of great Kre'tak Amore Part I.
viewtopic.php?f=27&t=6004&st=0&sk=t&sd=a

Příspěvek 15.9.2008 19:09:57
Raynor Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

No jestli jsem SGA nepřechválil... Na E04 se určitě budu zase dívat pod vlivem, protože sledovat Broken Ties střízlivý byla hrůza za 1/5.

Dobrý byl Woolsey, dobrý byl i Tyre (a mimochodem se mi stále více zdá, že Flannigan snad "hraje" jako Rachel; vedle herce Tyre mi neustále zapadal), jsem rád za průměrnou přestřelku, líbil se mi vedlejší děj Teyly (akorát na matku je furt učesaná a usměvavá... to si Rachel mohla ohlídat sama) a závěrečná sestřihová scéna do hudby byla taky pěkná (i když v House MD dává kvůli character drama mnohem větší smysl/dopad).

To horší byl zbytek. Jak si, sakra, může někdo dneska po 300 episodách dovolit napsat takhle provařený a několikrát použitý děj? Nejde o to, že by Ronon nemohl zběhnout - bylo by to naopak velmi cool, kdyby to byla součást storyarcu a trvalo to dýl (pročež proč si myslím, že mnoho vatových dějů by bylo uvnitř storyarcu mnohem lépe využito). Ale takhle? Tuhle ztracenou půlhodinu života naprosto předvídatelného, dříve viděného a tedy velmi nudného děje mi už nikdo nevrátí!

Doufám, že Deadalus Variations budou lepší.
Obrázek
Nový díl SGO? Konec světa na obzoru...
SGO S1E18 INSURRECTION, part 2

Příspěvek 15.9.2008 20:05:38
Nohajc Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Budou. 100% (alespoň já to tak viděl)
"Come along, drop this hair dryer or whatever it is."

Předchozí