Markus píše:
Tedy jak jsem si to tady pročetl, tak ani nemám chuť tuto velice povedenou epizodu hodnotit. A stejně jako tady Nefertiti nechápu, jak se najednou z čista jasna vynořily ty negativní názory na celou čtvrtou řadu.

Zvláštní, že u předchozích epizod byly slyšet téměř jen, více či méně, pozitivní názory a najednou tohle... Také považuji čtvrtou řadu za VELICE povedenou a určitě o dost lepší než řada třetí. A díky bohu za to, že se tvůrčí tým do páté řady měnit nebude, protože jim to jde a klidně bych s nimi bral 7-8 řad. A Klenotka to napsala naprosto úžasně.

Lidi už asi vážně nevědí co chtějí a raději si pořád stěžují. Nejdřív je málo vztahů a špatně napsané a když se to snaží napravit, a že Gero vztahy psát umí, tak je to hned pro všechny nuda atd. No co dodat.
Vím, že si zakládáš na tom, že s hodnocením pod 8 nejdeš. Neberu ti to.
Třeba já
zatím považuji 4. řadu za povedenou, určitě lepší než předchozí. Jen mi nesedl tento konkretní díl. Na csfd bych ho ohodnotil maximálně jednou hvězdičkou, a to jen za ta hezká léta, co mi SG dala. Jde samozřejmě o osobní názor.
Dle mě byl díl nudný, užvástaný, místy krajně nelogický (ta scéna s tím agentem budiž nádherným příkladem). Připadalo mi to, jako by scénaristi chtěli udělat díl plný vztahů za každou cenu (McKay-sestra, padouch-umírající dcera, wraitha překecat, nakrmit,...) - prostě toho bylo moc.
Vždycky jsem chtěl, aby se v SG řešily vztahy. Několikasezónní O'Neill-Carterová nic mě pěkně otravovalo. Ale vždycky jsem si to představoval jako řešení vztahů na pozadí dílů, ne že budou díly pro řešení vztahů. To by z toho nakonec mohla být opravdu sci-fi telenovela.
Osobně doufám, že tenhle díl naprosto vybočoval z těch dalších, které přijdou. Myslím, že pokud by vztahy řešili průběžně a nenuceně, nemuseli by takhle znásilňovat postavy a vyhovovalo by to většině...
Edit: B.Gen.Jack.O.Neille:
Moje kamarádka by tě nazvala bez milosti šovinistickým prasetem.
Já jen poznamenám, že jakékoliv podotýkání, že jsou naše lepší polovičky neiracionální je přinejmenším neslušné, spíše pak nepravdivé.