Včera jsem shlédla pátý film o Harrym Potterovi. Po minulém 4. díle, který mi přišel zatím nejslabší, jsem byla spíše skeptická a nečekala od toho zázraky. Největší radost mi udělali už tím, že i v Brně mají letos jednu kopii titulkovanou, takže když už nic jiného, mohla jsem si vychutnat film v originálním znění. Jaké bylo moje (velmi příjemné) překvapení, když jsem po shlédnutí filmu musela konstatovat, že se jim tentokrát hodně povedl, ba co víc, že je prostě skvělý, úžasný a báječný. I když samozřejmě opět tvůrci museli vynechat mnoho z knižní předlohy, tentokrát to nepůsobí tak křečovitě a co se týče ztvárnění, to je opravdu vynikající. Nechci prozrazovat víc, ale jedno je jisté. Určitě Vám film doporučuji, jak fanouškům, tak nefanouškům. Je hodně temný, zaměřený na postavy (samozřejmě hlavně Harryho) a skvěle vystihuje ponurou atmosféru knížek JKR. Navíc závěrečných 20 minut
|
Toto je spoiler!!!:
|
| bitva Smrtijedů a Brumbálovy armády a souboj Brumbála s Voldemortem a boj Harryho se svou temnou stránkou |
je naprosto výborně natočených, úžasem nebudete moct dýchat a rozhodně si to užijete:-).
Toť můj subjektivní názor. Zajímaly by mě Vaše názory.
P.S. Já jsem velká fanynka HP a už se děsně těším na zítra, až konečně budu držet v ruce "pravou" sedmou knihu a přečtu si ji:-).
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]