Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Filmy Filmy (všeobecně)

Filmy (všeobecně)

Co dávají v kinech či v televizi. Co by si ostatní neměli nechat ujít.

Příspěvek 14.2.2007 23:55:07
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Fazulina píše:
Mám nepřeberné množství oblíbených filmů, třeba:
(...)
Vykoupení z věznice Shawshank
(...)

Nikdy jsem nepochopil co se na tom lidem tak líbí a to, ze na csfd.cz to ma nejvyssi ohodnoceni je pro me zahada...

Příspěvek 15.2.2007 09:31:09
John Skylark Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Mně se Vykoupení z věznice Shawshank taky líbí, ale rozhodně nevede v žebříčku mých oblíbených filmů.
A proč se to líbí? Asi proto, že je to o člověku, který se za žádných okolností nehodlá vzdát.
- Freeze! You're under arrest. You have the right to the remains of a silent attorney! If you cannot afford one, tough noogies! You can make one phone call! I recommend Tracy: 976-555-LOVE.
Do you understand these rights as I have explained them to you? Well do you, punk?
- No.
- Then I can't arrest you!

Příspěvek 15.2.2007 09:55:21
Fazulina Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Drc píše:
Fazulina píše:
Mám nepřeberné množství oblíbených filmů, třeba:
(...)
Vykoupení z věznice Shawshank
(...)

Nikdy jsem nepochopil co se na tom lidem tak líbí a to, ze na csfd.cz to ma nejvyssi ohodnoceni je pro me zahada...

No, každý má jiný vkus. Tento film mě hluboce dojal, obohatil..., přesně tak, jak je psáno o jeden příspěvek výše... je to o tom, že stojí za to bojovat, i když se člověk ocitne úplně na dně, je to o přátelství, která mohou vzniknout tam, kde by je nikdo nečekal... nehledě na skvělý příběh o jednom hodně propracovaném a netradičním útěku z vězení (No, v Prison-Breaku je to taky velmi netradičně pojato:-) ). Taky to velmi hezky vykresluje lidské osudy (např. ten starý pán, kterého po 50 letech pustili z vězení a on nevěděl, jak má žít...).
Každému se líbí něco jiného... Já třeba nemám pochopení pro filmy Quentina Tarantina, a to je vsměs téměř všichni chválí:-) Taky nechápu proč...
[img][images/thumbs/Fazulina_Johnov3.jpg]http://i176.photobucket.com/albums/w188/fazulina/Johnov3.jpg[/img]

Příspěvek 15.2.2007 14:43:30
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Fazulina: Souhlas ohledně Tarantina. Mě se třeba Kill Bill moc nelíbil. Samý "krev široko daleko" a umělecké ztvárnění...ehm, ne pro mě. A co jsem viděla Pulp Fiction, to bych zkritizovala ještě víc. Jedině Sin City se mě, což mě samotnou příjemně překvapilo, líbil.
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 15.2.2007 15:26:53
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

No Sin City nerežíroval Tarantino. Ten v něm dostal na starost poze jednu scénu, kde, čirou náhodou, se to zrovna stříká krev široko daleko :lol:
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 15.2.2007 20:03:40
Tar-ara Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Ale podílel se na něm, ne? Ale já jsem se k tomu blíže neinformovala...takže bych to i chápala (nicméně v Sin City krev široko daleko stříkala poměrně často :lol:)
"Now you're cookin'!" - Milton C. Hardcastle

[img][http://tar-ara.sg1.cz/Ikona/HaMbanner1.jpg]http://tar-ara.sg1.cz//Ikona/HaMbanner1.jpg[/img]

Příspěvek 15.2.2007 20:21:20
Bennet Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

mne se nejvic libili badboys2

Příspěvek 15.2.2007 20:27:36
Drc Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Fazulina píše:
No, každý má jiný vkus. Tento film mě hluboce dojal, obohatil...

To je presne to, co o nem rict nemuzu. Podle me je to proste dobre natoceny film podle jednotne sablony - od zacatku vis jak to dopadne a o cem to vlastne bude (a hlavne vis presne jake pateticke "moralne-vlastnecke" kecy tam budou).
Nicmene musim uznat, ze po remeslne strance je Utek opravdu dobry film.

P.S. Co se týče "vězeňské" tématiky tak se mi libilo "Carandiru" (už jsem to videl uvadet pod 2 nazvy) i kdyz jsem se na ten film dival uplne jinak nez vetsina lidi na csfd.
P.P.S. Rozkoukal jsem "Ghost Dog" a "Dead Man" - oboji (spise to druhe :-)) doporucuju

Příspěvek 28.2.2007 21:01:08
Sopdet Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

viděl někdo z vás Match point? točil to Woody Allen...podle mě hodně dobrej film, mám Woodyho ráda a myslela jsem že už mě ničím nepřekvapí ale tenhle film byl prostě zase dobrej :lol: ....
Lennier and Vir will share a beer and watch Adira disappear

Příspěvek 28.2.2007 22:22:49
gmakov Uživatelský avatar

Odpovědět s citací

Jo já jo, jak já normálně Allena nemusím, tak tenhle film mě moc mile překvapil. Pěkně se vyvíjející hlavní postava, která skončí až u 2 vražd.

Jinak mě v poslední době zaujali dva filmy od Clinta Eastwooda: Flags of our fathers a Letters from Iwo Jima, fakt super filmy, rozhodně každému doporučuji

Příspěvek 01.3.2007 21:28:31
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

jo, dneska jsem byla na Babelu...fajn film, moc a moc doporučuju :wink:

Příspěvek 01.3.2007 21:32:22
noximo Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Musím se připojit k doporučení... opravdu dobré, byť na Crash to nemá...

A z jiného soudku: Viděl někdo After Hours? Pravděpodobně ne, nicméně je to opravdu zábavný film z roku 1985, od Scorseseho. Nevěřili by jste co se dá zažít během jedné noci... :lol:
STARGATE: PORTMOLIOR
14. díl nejdéle kontinuálně vycházející povídky
Naleznete zde:
http://www.sga-project.com/forum/viewtopic.php?p=80803

Příspěvek 01.3.2007 22:48:40
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Dneska jsem si koupila novou Cinemu, je to tradice, no :wink: A hodně se těším na Fontánu, tu tady někdo už zmiňoval. Není to podle knihy? Mám dojem, že jsem něco podobného kdysi četla, ale to je jedno. Myslím, že tohle bude hodně útok na všechny smysly. Co kdybychom zítra místo pizzy šli do kina? :wink:
A pak přemýšlím, že si po dlouhé době zajdu do kina na český film-Vratné lahve. Podle toho, co jsem četla, je to přesně takový ten film, který pohladí po duši.

A jo, dokopala jsem se k Da Vinci Code...no, co na to říct. Nuda? Hlavně teda od Sophie/Audrey jsem čekala víc. Pořád jen udiveně koukala kolem a na něco se ptala. Pořád se něco vysvětlovalo, no, líbil se mi akorát konec, jak se tam Robert poklonil u toho hrobu.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 01.3.2007 23:23:27
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Fontána je fajn, hodně se mi to vizuálně líbilo jen by to chtělo příště mrknout na to alespoň s angl. titulky....francouzština se fakt nedá :lol: :lol: tak čekám až to bude v kině, pak na to mrknu znova :D

Příspěvek 02.3.2007 14:30:24
dastr Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

k mým nej filmům patří. Mizerové 2, Taxi 1,2.3. SW, Za plotem, Doba ledová, Účastni zájezdu atd. JE toho strašně moc co se mi líbí, kdybych to měl vypsat tak je to na dlouho. Taky mám rád válečné filmy. A komedie, ta poslední co jsem viděl je Noc v Muzeu, ale Ben Stifler se mi líbil víc v Fotr je lotr :)

PředchozíDalší

Zpět na Filmy