Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

StarGate: Intervention - 12.1.2021 - FINÁLE

Sice je to prozatím teprve půlka 1. série...ale za optání člověk nic nedá :) CO JE PODLE VÁS LEPŠÍ

StarGate: Enemies
5
10%
StarGate: Intervention
23
48%
StarGate: I + E Shodně :D (na přání)
20
42%

Celkem hlasů : 48

190060543 Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

To nastupování se mi zdá trošku divné. Pokud sem to dobře pochopil tak je to nějak takhle => Když se ozve poplach, tak k tanku musí někdo přiběhnout, zmáčknout na ovladači čudlík, dolů mu sjedou sedadla, on si nasedne, zmáčkne čudlík, pomaličku ho to vyveze nahoru a pak řídí ? :D
!!DEMACIA!!

coldvel Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

Tak to bych si do boje vzal radši Abrams.
jak koukam tak ten kanon moc velkej náklon mít nemůže, tudíž nemůže být použit proti letadlům a ve městě proti cílům na budovách a to nemluvim o boji v terénu, bohužel, ale vypadá fakt hezky. :lol: :lol: :lol: :) :)
Gosh, I'm proud of you, gentlemen.
So what do you say we speed this thing up, hmm?
Are you with me?
All right, then.
Let's get this thing over and done with.
Let's put the hurt on Jerry.
Let's pitch in.
Let's raise the mission count to 35.
35 it is, gentleman.
We're gonna win this thing.
We're gonna win this fucking thing.

Marks Uživatelský avatar
Administrátor
Administrátor

Pohlaví: Žena

Odpovědět s citací

Daedalos304 píše:
pár všiváren...ale hlavně jedna hnusárna..:D

:laugh: :laugh: :rflmao: :rflmao: :rflmao: Už teď se válím na zemi :laugh: :laugh: :laugh:

Jinak moc pěkné obrázky :bravo: :bravo:

So :bye: :bye:
Svatyně pro všechny, to není jen tak prázdné slovo

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

Úvodní část byla hodně dobrá, líbilo se mně použití jazykových prostředků, skladba vět a všechno s tím spojené. Prostě a jednoduše se to dobře četlo. Nejsem si jist, jestli to tak pěkně bylo pokaždé, ale všimnul jsem si toho až teď :) Kvalita se opravdu zvedá. V tom můžeš jedině pokračovat ;)

Dále doufám, že příběh Destiny oproti seriálu nějak pozměníš, protože ten už jsme si jednou prožili a znovu mě to moc neláká, i když bys na tuto problematiku samozřejmě mohl nahlédnout trošku jinak a odhalit jiná úskalí, která nebyla v seriálu jakkoliv řešena a vyřčena. To by byla jiná. Ke zbylé části nemám, co se týče obsahu, co vytknout. Budu pouze jako poslušný žáček čekat na další pokračování a na další důvod ke kritice :P

„Sakra fix, vždyť jste mezi nimi víc jak dva roky, něco takového vám snad měli ohlásit…“ útočil na Telforda, který chápal jeho rozčílení.

-- Tahle věta mě celkem zaskočila. Možná si to jen namlouvám a hledám záhady tam, kde nejsou, což by ovšem rozhodně nebylo na škodu, ale z tohoto úryvku mám takový pocit, jako by Telford operoval na území Aliance jako dvojitý agent. Nevím proč, ale ti "oni", mně prostě připadají jako Luciáni :) Tedy pro vysvětlení...hrál by to tak, že slouží Alianci, přičemž by byl stále loajální Zemi, jestli jsem to vysvětlil dost jasně. Každopádně se nechám překvapit a byl bych velmi rád, kdyby tomu tak bylo, protože jakákoli odchylka od nalinkovaného seriálového příběhu přijde vhod.

A co se týče tanku. To je samostatná kapitola :D Něco tak monstrózního, jako jsi nám dnes předvedl, jsem tedy dlouho neviděl. Asi si to celé budu muset pročíst ještě jednou, abych dokázal na vše reagovat :)

Už ten design mě celkem překvapil. Očekával jsem spíše "klasický" tank, než tuhle obludu :D
Kola a pohon
Kola jsou opravdu obrovská, až mně připadá, že zbytečně moc. A pokud to chápu dobře, tak každé kolo má svůj motor. Už jen tohle musí být extrémně náročné na prostor, když si představím, kolik tam těch kol je. Byla tam sice řeč jen o tom, že každé kolo má vlastní zdroj energie, ale pokud by měl tank pouze jednu pohonnou jednotku, tak stejně neexistuje možnost, jak tu energii do kol rozložit podle priorit. Pokud ovšem ten pohon nefunguje na zcela jiném principu, než je nám znám. Dále by mně také zajímalo, z jakého materiálu jsou ta kola vyrobena. Pokud je to tank do opravdové války, musí odolat energetickým zbraním, minám, kulkám a ostatní havěti, jinak by byl s tankem amen.

Trup
Psal jsi tam o tom, že čumák dokáže odrážet kulky. Jen si nejsem jist, kolik ras ve vesmíru ještě tento druh zbraně používá :D Napadají mě tedy Luciáni, ti jsou jasnou volbou číslo jedna a pak jedině vzbouřenci z řad Země :D V dnešním boji se tank setká spíše s energetickými střelami, o jejichž odrážení nejsem zcela přesvědčen :)

Strojovna
Tak jestli jsem něco nečekal, tak čtyři naquadahové generátory :D Myslím, že tolik by stačilo na napájení celé lodi :D

Zbraňový systém
Primární dělo mě tedy doslova vyvedlo z míry. Opravdu to vypadá jako rameno jeřábu :D Nejsem vůbec schopen si představit, jak by to mohlo fungovat, ale vypadá to dost nemotorně. Otáčení toho děla rozhodně nebude rychlé, a když by byl tank ve stísněnějším prostoru a chtěl vystřelit do strany, nevím, jestli to bude vůbec proveditelné. Celá zbraň by se v tu chvíli musela na střeše otočit, což by zapříčinilo to, že by na jedné straně jaksi přečuhovala do prostoru :) Stejně tak to, co už tu padlo. Zbraň bude schopná střílet jen do větší dálky. Když se totiž octne někdo těšně před tankem, nebo bude tank na kopci a někdo pod ním, dělo nemá šanci se mta jakkoli natočit. Dokáže to střílet i paprsky...tak teď už ztrácím veškeré iluze o tom, že je to tank :D Je napájeno jedním generátorem, což je v součtu mnohem více energie, než je k dispozici asgardským platformám na lodích, díky čemuž by musel mít každý výstřel totálně devastující účinek. Otázkou je, co tak silného se proti tomuto tanku může postavit. Jak jsem pochopil, moc vysoko střílet nemůže, takže stíhačky to asi nebudou, a jestli s tímhle půjdou hoši ze Země do pěchoty, tak to bude vážně masakr.

*Doposud jsem uvažoval, že tank žádný štít nemá, takže ty poznámky ohledně kol a dalších věcí jsou vlastně nesmyslné, protože štít nikdy neselže :D

Obranné systémy

Právě jsem si uvědomil, že tank disponuje i štítem. Další věc, která z něj dle mého dělá spíše vesmírnou loď či pevnost na kolech :D Stejně tak napájen samostatným generátorem. Když si představím, jak bude ten štít malý v porovnání se štíty lodí, tak jeho síla bude muset být opravdu neskutečná. Mám takový pocit, že na Prometheovi fungoval štít pomalu s jedním generátorem :D A teď to celé dostane jeden malý tančík :) No, vážně jsem zvědav na jeho sílu.
Další v řadě je maskování. U něho předpokládám, že bude sloužit spíše na oklámání senzorů, než pešáků, protože motor tanku bude určitě vydavát hluk, pokud tedy nemá stealth mód, o čemž však nebyla řeč, a kola za sebou budou nechávat vyjeté stopy.
A jsem moc rád, že jsi tam nakonec dodal ty kulomety. Už jsem se bál, že tank zůstane jen s tím velkým beranidlem ;)
I když kulomety alespoň částečně doplnily zbraňový arsenál, představoval jsem si to trošku jinak. Od tanku jsem očekával velkou multifunkčnost a schopnost flexibilně se přizpůsobit boji. Tím mám na mysli - alespoň částečně mobilní hlavní dělo s podporou slabších kanónů, a to jak proti pozemním, tak vzdušným cílům, slabší kulomety, třeba i s výbušnou municí (to už je ale maličkost) proti pěchotě a silnější proti vzdušným cílům, nejlépe s modifikivatelným režimem střelby a i střeliva, pak nějaký odpalovací systém pro naváděné rakety a klidně i plamenomet, ten se k tankům také občas přidával a dle mého může být v jistých stiuacích užitečný. Vyhrál sis s tankem celkem dost, ale od zbraní jsem tedy čekal více. Hodně jsi ukázal hlavní zbraň a pak jsi to jen odbyl těmi kulomety, toť můj názor, snad se nebudeš zlobit ;)

Systém

Nevím, co všechno ty senzory umí, ale snad nechybí infračervené a tepelné spektrum. Senzory jak je známe z SG sice odhalí nepřítele, ale pouze monitoru, při střelbě z tanku je občas potřeba vidět svůj cíl přímo, když ho zaměřuješ. Teď mě napadá, jak je vůbec to celé zaměřování vymyšleno. Jestli pomocí nějakých kamer, nebo se zbraně navádějí na své cíle automaticky. Když si představím normální tank, tak vím celkem přesně, jak to probíhá, ale tady mě to vůbec nenapadá :D

A rychlost mně taky dost zaujala. Když si představím, kolik je toho v tom tanku narváno, tak je to opravdu úctyhodné :) Ale předpokládám, že věda šla i v tomto odvětví dopředu, a tak je i pohonná jednotka o dost výkonnější a účinnější.

To bude pro tentokrát vše :D Jak se dívám, tak jsem se věnoval hlavně tanku, a to hlavně jeho kritice :D Nerad bych ale, aby to vypadalo, že se mi nějak nelíbí :) Jen jsem psal o věcech, ke kterým jsem měl nějakou výtku. Zbytek je samozřejmě v pořádku (zbylo vůbec něco? :D). Moc jsem tentokrát nechválil, to je pravda, ale já si myslím, že Daedalos už je zvyklý a že z toho nebude nijak přešlý :)

Tak už snad opravdu vše. Těším se na naši rozpravu na téma: Tank :D

A jak se tak dívám, tak jsem asi trhnul rekord v délce komenáře. Dělá to přibližně dvě a půl A4, což podle mé paměti překonává i finální komentář po přečtení St0rmova universa, což si rozhodně můžeš připíchnout k trofejím :)

Smidlik Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

No pěkný díl.
K tomu tančíku ? :D Vymyslel jsi ho sám ? :-)
Mlčeti, zlato
Mluviti, stříbro

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Odpovědět s citací

Speedy: nezklamals a dokonce i přes "kritiku" jsem měl celou dobu úsměv na rtech...:) ve skutečnosti jsem rád, že se o tanku mluví a že mi svým způsobem radíte, co je na něm špatně a co anopak dobře...:)

předpokládám, že jste si tady všichni během několika let zvykli, že veškeré nové technologie, které se sem dávají jsou více méně finální....u Intervention si budete muset zvyknout na postupný vývoj...:) a zrovna na tento fakt jsem pyšný, protože se Země, ale i ostatní hrácči učí ze svých chyb a budou postupně upravovat technologii...někdy to bude trvat jen krátce, někdy dlouze...to taky bude záležet na tom, jaký časový úsek nakonec obsáhnu...:)

čili k tomu vývoji částečně přispíváte i vy, protože mi dáváte nápady jak třeba tank upravit a co s ním do budoucna dělat

a teď něco k tomu popisu:
- kola monstrózní (to beru, ale to se dá předělat v programu a hned budou malý :D)
- původně jsem chtěl ten tank bez motoru, ale jaksi jsem si nedokáal představit jak by to ve skutečnosti fungovalo, čili motor tam je...a je dělaný tak, že je hnanej přes malé (jsou asi dvakrát menší než obyčejné) generátory, jejichž výkon je možné regulovat, aniž by to mělo vliv na motor (je to teď splácaný podle mé představy, a pokud je to naprostá hovadina? Nuže další bod k úpravě - ale to by chtělo nějakýho experta technika a ne obyčejného pozorovatele)
- kola jsou ocelová...je to asi nejjednodušší řešení, ale pokud to někomu bude připadat nedostatečný, připičtěte si trinium, které je zpevňuje a teoreticky by mohlo vydržet i exploze min :)
- trup - ano původně byly navrženy pro boj s luciány (v mé hlavě, protože momentálně není nikdo, kdo by je energetickými zbraněmi ohrozil (myšleno pěšáci)...samozřejmě stíhačky je jiná liga a na to je štít, který dále rozeberu
- 4 egnerátory: když máš dost surovin, nevadí ti malé plýtvání, které zaručí větší bezpečnost a úspěšnost tvého projektu (ale vše má své mouchy a omezení)
- dělo: ano je obrovské a lhal bych kdybych řekl, že se mi nelíbí, dokonce jsem po Ronniem chtěl ještě větší zvětšení, což nakonec vyústilo v toto :) ano, má své mouchy a nedostatky, ale je to jen prototyp a vždy je možná úprava dle mých, nebo vašich poznatků ;) děkuji :D
- štít: ano, má svůj vlastní generátor, ano je silný (dá se rozšířit a může tak vytvořit u brány předmostí)...ale i zde je jedna velká moucha (nemá buffer jako na lodi, čili nemá takovou výdrž, jakmile je více zatížen, zpětná energie může dělat problémy)
- maskování: ano je to na zamtení a ukrytí se před senzory stíhaček...vyjeté stopy to samozřejmě nechá...a co se týče hluku...vždy jsem měl za to, že maskování ti zamaskuje všechno (tudíž i hluk z motorů), ale když se nad tím tak zamyslím, příjde mi to jako blbost :D (ale na toto téma můžeme dále debatovat)
- senzory: standartní asgardské senzory, které krom obyčejných věcí umí i biosenzory (čili infračervený a další dotazované to určitě má :) )

Odpovědět s citací

Jak koukám Speedy se o vojenskou techniku taky asi zajímá (dobré připomínky), já bych akorát připoměl, že je lepší mít s kanonem spřažený kulomet, někdy je kanon prostě moc učiný a střelec nemusí hledat nějaký kulomet na tanku, ale použít hned ten u kanonu, když jsem si to znovu přečetl koukám, že tam neni zmínka o střelcovi ani veliteli jenom o řidičích, tudíš by mě zajímalo má to střelce a velitele?
přece jenom na dvali lidi je to moc, jeden řídí druhý musí hlídat, aby jim tam nějaký šťastlivec nepřipevnil bombu, hledat nepřátelské tanky a mít jasno o situaci, taky by mě zajímalo jestli je mezi tanky, F-302, pěšáky a 304kami nějaký datalink o výměně informácí, jako se to zavádí v armádách dnes, ten kdo ví kde je nepřítel a co má atd. vyhraje. Jako např. pěšák se může podívat na situaci z pohledů senzorů na třinuladvojce a podobně. :P :P :P :P
Taky by mě zajímalo jstli tank má pohon pro pohyb ve vodě vodní trysky, turbíny apod.? :lol: :) :D
A jestli se štítem dá prohodit bomba nebo třeba taran jiného tanku? :lol: :) :D
A málem bych zapoměl je tank schopen jet bez jednoho nebo dvou kol? :write:
Naposledy upravil coldvel dne 04.7.2013 10:49:46, celkově upraveno 1
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

A ještě bych rád dostal odpověď na tu mou teorii s Telfordem :) Zdali vůbec vývojářské studio takovou informaci může upustit :D

Major General
Major General

Odpovědět s citací

je odbře že se o to někdo zajímá...pak mi to dává víc možností kam se obrátit při dolaďování podobných volovin, když mě osobně to nic neříká (a povídce to může jen prospět)

jak to mají rozdělené brzy uvidíte :) a datalink? určitě...:) taky ho am mám zmíněný (někde :D)

Telford? nerad bych něco prozrazoval, protože vše se tam řeší a řešit bude (prozatím je z obliga, páč prošel testy a má tedy stále důvěru...i když už asi ne takovou jakou by mít měl (a bude hůř, uvidíte :D )

Odpovědět s citací

A co teda posádka? :)
Může jet bez některých kol? :D
Může ho taranovat jiný tank? :smile:
Bude u věže spřažený kulomet? :(
Ale tank se fakt povedl
Myslim, že v poušti se mu moc dobře jezdit nebude nebo v bahně. :evil:
Fakt se povedl(tank). :!:
Are you with me?
All right, then.
Let's pitch in.
35 it is, gentleman.

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Dobrý díl, ale víc se těším na útok...
Mi ten tank přijde jak spíš ponorka... :smile: Nic méně si myslím, že z boku budou hluchá místa... Což jak předpokládám jsi asi chtěl...

Major General
Major General

Odpovědět s citací

coldvel: bez jednoho kola určitě jet může...pokud bez dvou? to by záeželo, který by to byly (pokud prostřední, tak pohoda) :)

taranace jiným tankem? proč by nemohl...to že má štít ještě nic nezaručuje...může být oslaben, nebo být zamaskovanej...a druhej tank ho prostě může napálit :)

spřažený kulomet? asi v příští verzi :)
bahno a poušť asi budou menším problémem, to je pravda :) ale jak říkám, je to cesta, jak to dále upravovat :), takže nezoufejte, sám ani nevím kam až se dostanu a jak to nakoenc celý dopadne...(konec druhé série mám už sice v bedně, ale budu to muset nějak napasovat a těžko říct, co během té doby všechno vymyslím)

PS: pokud někdo chcete, můžete mi do PM hodit nějaký návrhy na vylepšení FISTu....třeba to použiji a vy pak budete součástí tohoto projektu :) (alespoň malé uznání, od autora :D )

unknownuru Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

SPeeDy píše:
...
Kola a pohon
Kola jsou opravdu obrovská, až mně připadá, že zbytečně moc. A pokud to chápu dobře, tak každé kolo má svůj motor. Už jen tohle musí být extrémně náročné na prostor, když si představím, kolik tam těch kol je. Byla tam sice řeč jen o tom, že každé kolo má vlastní zdroj energie, ale pokud by měl tank pouze jednu pohonnou jednotku, tak stejně neexistuje možnost, jak tu energii do kol rozložit podle priorit. Pokud ovšem ten pohon nefunguje na zcela jiném principu, než je nám znám...

já osobně jsem to z povídky pochopil takhle:
Zdroj energie Naquadahový generátor a v každym kole (elektro)motor

to by umožnilo přenos energie jenom po kabelech (žádný těžký neohebný hřídele) a řízení každýho motoru zvlášť podle aktuálních potřeb tanku (otáčení na místě, jízda jednou stranou na kluzkém povrchu apod.)

a s současnou reálnou (ne SG) technologíí jde vyrobit celkem malej a silnej elektromotor co se vejde do kola osobního auta i s brzdou - viz starší projekt Mitsubishi Lancer MIEV - elektromobil 4x50kw (v součtu 200kw/270koní), Vmax 180km/h, dojezd cca 150km

ps. povídka super :)

Major General
Major General

Odpovědět s citací

unknownuru: takež to je možný, aby byl dejme tomu malej elektromotor napájenej generátory co jsou v kolech, přičemž by šel i na druhou stranu upravovat výkon jednotlivých kol?...tady tato oblast je mi totiž taky lehce neznámá a prdnul jsem to tam s tím, že dle logického uvažování mi to prostě štymovalo :)

unknownuru Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

akorát bych do kol dal motory a ne generátory :)
představoval bych si to takhle:
[img][./images/thumbs/5f86_1372965185.jpg]http://img197.imageshack.us/img197/6630/5f86.jpg[/img]
s tim že generátor, řídící systém a regulátory by byly uvnitř tanku (chráněné před poškozením) a motory v kolech
řídící systém vyhodnotí příkazy řidiče a pošle signál jednotlivejm regulátorum který pošlou požadovanou energii do motorů

ps. v práci trápim tohle a tam podobnej systém funguje perfektně:
Obrázek
elektrika, 2 elektromotory, každej 4.2kw, plynule od plnej vpřed až po plnej vzad podle přepínače směru jízdy, a co je důležitější, hlavně podle natočení volantu :) tzn. když je potřeba tak jedno kolo jede dopředu druhý dozadu a otočí se namístě :) teda myslim tim ty kola blíž zdvihovýmu sloupu
nezdá se to ale prázdná váží 3 tuny :) s max. nákladem až 4.2 :D na fotce "jenom" 3.8 :)

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky