Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra FanArt Vaše povídky Dokončené povídky Stargate: Enemies (2.7.2012) KOMPLET PDF + DOC

Stargate: Enemies (2.7.2012) KOMPLET PDF + DOC

Daedalos304 Uživatelský avatar
Major General
Major General

Pohlaví: Muž
Odpovědět s citací

děkuji za komentáře, jsem rád že se líbí :)

Ronnie: Dál? Zítra :D

Soreno: Určitě, mám je nachystaný a dám je k části, dke o nich bude řeč, nebo se tam vyskytnou

Daedalos: Vím že si tady o něj někdo napsal, a nebyl problém vymyslet, jak ho "oživit" a zbavit závislosti na enzymu už vůbec ne :D

Speedy: Ford - nemám tušení co myslíš, tím zapomenutým uměním, ale pokud vysvětlíš, milerád odpovím
Modrásci: Jak jse mříkal před dílem s jejich vydáním, některé rasy jsou prostě jenom epizodní a hlavně jsem chtěl zaexperimentovat se starou antickou technologií, kterou jsem chtěl původně na konci vyslat i s posádkou do vesmíru...ale nakoenc jsem si pro ni nachystal jiný osud; a co se jmen týče, takovou představivost asi nemám... jelikož k nim prostě žádný jména necítím, že by k nim seděly
Rush a Young: Hned v prvním příspěvku, kdy mám drobný popis povídky je napsané, že SGU zahrnvoat nebudu, ale dále jsem tam uvedl, že by se tam některé technologie, či lidé mohli objevit...:) to samý bylo i s Ronaldem Greerem, který jako první vstoupil do SGC, když byla Země "osvobozena", ale chápu, že takový nepodstatný bod, člověk přehlédne nebo prostě vypustí z palice za takovou dobu, co povídku vydávám, takže jen se ptej :D
Jména planet: Tady je chyba na mé straně, kdy mi tam vypadlo slovo PŮVODNÍ

deadalos Uživatelský avatar
Captain
Captain

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

Já asi vím co myslel zapomenutým uměním se divim že ti to nedošlo Ford je za A zbrojní expert a za B skvělej voják a pak doufam že se tam ukáže jedna z novinek a zníčí tu hnusnou věc jménem super ůl oba víme co novikami myslím buďto tu novou asgardskou loď a nebo tamtu malou roztomilou super loď :D sou jen 3 abyste věděli o čem rostomilém mluvím jak se staršně líbili aschenům :jako: , todovi se budou určitě taky líbit. :jako:
Naposledy upravil deadalos dne 26.2.2012 22:40:35, celkově upraveno 2

Major General
Major General

Odpovědět s citací

pokud je opravdu ten Fordův um, to, co si zde napsal, tak to byl můj malý soukromý typ, že myslel přímo toto, ale uvidíme

a té druhé části zprávy jsem moc nerozuměl...chvíli jsem si myslel, že píšeš opilý :D, ale předpokládám, žeš mluvil o obrázcích lodí?

Captain
Captain

Odpovědět s citací

ne nemluvil mluvil sem o tomdle
že se tam ukáže jedna z novinek a zníčí tu hnusnou věc jménem super ůl oba víme co novikami myslím buďto tu novou asgardskou loď a nebo tamtu malou roztomilou loď sou jen 3 abyste věděli o čem rostomilém mluvím jak se staršně líbili aschenům :jako: , todovi se budou určitě taky líbit :jako: .
pokud tam přiletí doufam že pod velením toho mega borce (oba víme o kom mluvim doufam)
Naposledy upravil deadalos dne 26.2.2012 22:53:24, celkově upraveno 1

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Jsně že mam kdo je věčí borec než Thor přece takže rovnou Liberty. ale nevadila by mi i nějaká jiná loďka třídy liberty mohly by nakopat těm úlum ten jejich mega zadek.Mimochodem tou asgardskou lodí sem myslel midgard

Major General
Major General

Odpovědět s citací

se ještě budete divit, kdo nakope superúlu zadek :D, ale abych trochu napnul do odpoledního vydání, kde se to co teď zmíním ještě neobjeví, tak si Todd připraví mnohem lepčí překvápko :) a s tím teprve bude sranda :)

SPeeDy Uživatelský avatar
Senior Master Sergeant
Senior Master Sergeant

Odpovědět s citací

No, já předpokládám, že má pořád k dispozici pozemské technologie a s těma už se dají dělat divy ;-)

Captain
Captain

Odpovědět s citací

Tak jo super úl s paprskometama dvěma ZPM a drony. :D jo a eště se štíty silnými štáty

Brendy Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Kráááásný díl, co k němu dodat. A btw: mě osobně jména Rush a Young padli do oka okamžitě, stejně, jako Greer (u něj jsem si nebyl jistý kř. jménem). Doufám, že dneska to bude opravdu nářez :yahoo: :yahoo:

A do třetice všeho dobrého: Bude ve středu a čtvrtek další (konečný) díl??? Nebo to necháš až na další týden?
"Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist." Albert Einstein

Major General
Major General

Odpovědět s citací

opět zdravím :) co jsem dnes ráno slíbil, tak to taky splním :) další část 74. dílu je tu, doufám, že bude ještě lepší než předešlý a že se vám bude líbit...:), pokud by se vyskytly nějaké nejasnosti či dokonce chyby, nebojte se napsat...:)

za korekci opět moc děkuji Jakopovi

Brendy: No, jako třetí část bych vám zítra dát mohl, ale čtvrtá a pátá by pak byla snad příští týden, jelikož to vypadá, že zkorekturovat ten poslední nerozdělenej díl nestihne, takže uvidím....ale třetí část vám klidně dám a příští týden čtvrtou a pak pátou

74. Díl (Pokračování příště? – To be continued?) Part II

Pegas, Lantea, Řídící centrum Atlantidy, Několik dní po osvobození Země
„Atlantido, tady doktor McKay, úspěšně jsme doletěli do galaxie Ida nad planetu s kolonií, bohužel z ní zbyly jen chladné šutry. Kolonie byla zničena. Chvíli po nás se nad planetou objevil Hood. Jeho motory byly v háji, a proto jsme jej museli opravit. Po opravě jsme se vydali nad planetu Sorserýnů, která byla vylidněná. Důležité budovy a hlavně přístupy do databáze byly zničeny. Zdá se, že se někam přestěhovali a podle posádky Hooda disponují městskou lodí třídy Atlantis. Bohužel nevíme, kde nyní jsou a jelikož jsme svůj cíl „splnili“ vrátili jsme se zpět do Pegasu. Za tři dny nás očekávejte. Doktor McKay konec.“

Woolsey: „Plukovníku, co si o tom myslíte?“
Sheppard: „To jejich zmizení se mi nelíbí, určitě něco chystají.“
Woolsey: „Doufám, že se nechystají k nám.“
Sheppard: „Naši adresu neznají.“

- V tom je přerušil Chuck, který na dálkových senzorech zachytil dva kontakty.

Chuck: „Pane, na okraji galaxie jsem zachytil dva nové kontakty, které ale ihned zmizely.“
Sheppard: „To bude Ikaros s Hoodem.“
Woolsey: „Doufejme.“

Okraj galaxie Pegas
- Na samém okraji galaxie, jehož částí před necelými třemi minutami proletěla i dvojice pozemských lodí se vynořila obě sorserýnská města. Odin chvíli naťukával něco na konzoli, když se po celém městě aktivovaly stovky a tisíce sond, které ihned po průletu štítem aktivovaly hyperprostorová okna a zmizely ke svým cílům.

Pegas, Lantea, O tři dny později
- Tři dny po příletu sorserýnských vojsk do galaxie Pegas se do své domoviny vrátila dvojice zatoulaných lodí – Ikaros a Hood. Jen pár chvil po nich se aktivovala i superbrána, jejímž kruhem prolétla další loď třídy Daedalos - Bohemia.

Chuck: „Plukovníku Kučero, vítejte zpět, mám vám vyřídit, že se máte dostavit za panem Woolseym.“
Kučera: „Hned?“
Chuck: „Hned jak budete mít čas.“
Kučera: „Za hodinku budu v zasedačce.“

- Chuck informoval Woolseyho a Kučera začal dopisovat své hlášení. Jeho hlavní náplní bylo vysvětlení aktuální situace v Andromedě. Po hodině se opravdu objevil v řídícím centru Atlantidy, odkud zamířil do zasedačky. Woolsey už zde čekal a dovolil Kučerovi ihned mluvit.

Kučera: „Po odletu Daedala jsme operovali na území Nefridů ještě tři dny. Boje se stávaly čím dál tím těžší, když se v našich řadách objevovali pumoví atentátníci. Nikdo doposud nezjistil, kdo to byl a jak se tam vůbec vzali. Nicméně po třech dnech bojů byl konec. Vojáci se vzdali a my mohli přejít k vyjednávání o rozdělení Andromedy, které generál Ametis šlechetně nabídl. Vyjednávání trvalo dalších pár dní, než se konečně všichni dohodli, že Antikové budou spravovat polovinu galaxie – podotýkám, že si záměrně vybrali tu půlku, kde jsou velká ložiska surovin. S tím souvisí i přesun všech zainteresovaných na nové planety, které si v nových sektorech vyberou. Některé národy, totiž mají planety na novém lanteánském území, kterého se pod pohrůžkou útoku našimi loděmi vzdali.“
Woolsey: „Moment, oni vyhrožovali, že použijí naše lodě?“
Kučera: „Podle všeho se jich bojí více než těch antických.“
Woolsey: „Dobré vědět.“
Kučera: „Studnice je přiřazena k antickému území a máme umožněn volný pohyb a obchod. Hranice území budou hlídány novými vesmírnými stanicemi, na jejichž stavbě se budou podílet všechny národy.“
Woolsey: „Aspoň někde se věci uklidnily.“
Kučera: „Co tím myslíte?“
Woolsey: „Vzhledem ke skutečnosti, že Asgarda padla, a Sorserýni se zdá se začali soustředit na Pegas, můžeme očekávat neklidné období.“
Kučera: „Antikové pomohou, Daniel vyjednal jejich pomoc, kdykoliv o ni požádáme, jen musíme vyrobit větší superbrány, aby mohla být pomoc co nejrychlejší.“
Woolsey: „Ještě nějaké informace pro mě máte plukovníku?“
Kučera: „Nic mě nenapadá.“
Woolsey: „Tak to bude prozatím vše, nicméně budu vás později potřebovat, abyste informoval hlavní velení štábu náčelníků. Jejich zasedání proběhne přesně za týden, prozatím budete i s posádkou zde, takže si udělejte pohodlí.“

- Woolsey se poté odebral do svého pokoje, kde si zapnul svoji nejoblíbenější hudbu a s červeným vínem v ruce koukal do chladného bouřlivého oceánu. Za poslední dva týdny se na Lantee stalo více věcí než za poslední dva roky. Země a pozemšťané byli opravdu v průšvihu. Měl být toto konec? Woolseymu hlavou běhaly všemožné myšlenky, ale jen jedna ho nechtěla opustit. Byla to myšlenka na smrt. Když do sebe během chvíle kopnul celou láhev vína, otevřel si i druhou, kterou stejně jako první vypil během krátké chvíle. Jen co dopil i druhou lahev, jeho tělem prošlo teplo, které jej zbavovalo veškerých starostí a s blaženým úsměvem ulehl do své postele. Ráno Woolseyho trápila pořádná kocovina, kterou však zahnal dvojitou dávkou aspirinu. Stejně jako každý den se uvelebil ve své pracovně, v níž se věnoval běžné agendě. Alespoň dnes si i přes kocovinu připadal v pohodě, nic jej netížilo. Jakoby alkohol vyplavil veškeré starosti z těla. Po pár hodinách jej vyrušil Chuck, jehož slova se roznesla interkomem po celém městě: „Neplánovaná aktivace zvenčí.“ Woolsey zavřel desky a přešel za ramena operátora, který právě přijal IDC doktora Zelenky. Po spuštění štítu se Radek objevil doma. S prvním krokem do města to také připomněl: „Haló, jsem doma.“ Woolsey jej neviděl dost dlouho, a proto jej přišel uvítat osobně, Radek byl pochopitelně překvapen, ale těšil jej zájem o jeho osobu. Odnesl si své věci do laboratoře, kde ihned začal pracovat na prezentaci, kterou chtěl všechny seznámit s loděmi třídy Liberty. Po několika hodinách byl hotový a nakonec přidal i obrázky. Prezentaci po sobě zkontroloval a uložil ji na disk, který si hodil na noční stolek. Otevřel si tajnou zásobu se svoji slivovičkou a ihned si přihnul. Když láhev zašrouboval, u jeho dveří zazvonil poručík Ford. Zelenka otevřel a mohl na poručíkovi oči nechat.

Zelenka: „Že bych byl už ožralej?“
Ford: „Tak to vám ani nepotvrdím ani nevyvrátím.“
Zelenka: „Jste to vy?! Co se to tady děje?“
Ford: „Radku, rád vás vidím, stejně jako ostatní, dokážu si představit, co se ve vaší hlavě právě teď děje.“
Zelenka: „To těžko, pojďte dál, tohle mi musíte vysvětlit.“

- Ford přijal pozvání a usadil se ke stolu, Radek vytáhnul dva kelímky a do každého nalil svoji skvostnou slivovičku.

Ford: „Já nebudu.“
Zelenka: „Ale já jo, a pít sám opravdu nechci.“

- Ford chtě nechtě zvednul kelímek a obrátil svého prvního panáka do sebe, Radek ihned dolil i do druhé nožky, než se konečně začal ptát.

Zelenka: „Poručíku, vy jste klon?“
Ford: „Podle toho co vím, tak bych měl být pravý.“
Zelenka: „Replikátor?“
Ford: „Repli-co?“
Zelenka: „Tak tohle taky ne, tak pak už to nechápu.“
Ford: „Já sem přiletěl lodí, wraithským úlem, který jsem ukradl.“
Zelenka: „Tím samým úlem, na kterém jste zemřel?“

- Další půl hodinku Ford popisoval, co se dělo po jeho „úmrtí“. Zelenka jej mezitím nalíval svým lahodným pitím a přitom vyprávěl dění na Atlantidě. Hodiny plynuly jako voda a den se přehoupnul v noc. Oba dva již byly v pokroušeném stavu, když se Zelenka pozastavil nad svým myšlením, když Forda uviděl.

Zelenka: „Ty vole, sem si normálně říkal, že sem asi ožralej, přitom jsem si dal jen čtvrtku flašky.“
Ford: „Měls vidět ten svůj výraz.“
Zelenka: „Ne opravdu, já byl fakt vedle.“
Ford: „Já ale nevěděl, jestli se mám smát, nebo co mám dělat.“
Zelenka: „Počkej, počkej, počkej, proč jsi sem vůbec přišel v první řadě?“
Ford: „Sheppard mi dal včera ochutnat tvoje pivo, tak mě napadlo, jestli zde nějaký nemáš.“

- Zelenka vstal a se slovy: „Poď,“ zavedl Forda do své tajné skrýše, ve které se skrývalo několik beden českého piva. Jednu vytáhnul a podal ji Fordovi.

Ford: „Co sem dlužnej?“
Zelenka: „Blázníš? To máš k vánocům.“
Ford: „Ty jsou až za půl roku.“
Zelenka: „To nevadí.“

- Jejich soukromý mejdan pokračoval ještě pár hodin, než se oba probudili ve stejné posteli. Zelenka jen v triku a trenýrkách a Ford pouze v boxerkách. Zelenka si se sušákem v ústech nasadil brýle. Se zděšením zjistil, že vedle něj neleží černá Afroameričanka, ale černý afroameričan. Ihned se kouknul směrem ke svému nádobíčku a s mozkem pracujícím na sto procent přemýšlel, co se minulou noc stalo. Bohužel však měl okno. Opatrně tedy vstal a začal si nasazovat kalhoty. Forda tím pochopitelně vzbudil. Ten byl taky zmatený a se slovy: „Lásko,“ se otočil směrem k Zelenkovi.

Zelenka: „Co?“
Ford: „Mám tě, jen si dělám srandu, brý ráno doktore.“
Zelenka: „Ty si pamatuješ, co se zde stalo?“
Ford: „Když jsme pořád pili a pili, rozdělal jste si ještě pivo a po chvilce jsi odpadl. Takže jsem tě hodil do postele a alespoň ti sundal kalhoty. Jenomže jsem se při tom tak vysílil, že jsem usnul vedle tebe, takže můžeš být v klidu, nic se nestalo.“

- Ford se hned poté oblékl a se slovy díků a s bednou v ruce odcházel z pokoje, v tom narazil na Shepparda, který si šel pro další pivo.

Sheppard: „Forde? Co tady děláš?“

- V tom nahlédl do pokoje, kde se Zelenka právě pral s kalhotami.

Sheppard: „Nechci to vědět.“
Ford: „Ale vůbec ne, jen jsme včera trochu přebrali a já zde usnul.“
Sheppard: „Jasně.“

- Přičemž John mrknul a zaklepal na Radkovi dveře.

Zelenka: „Plukovníku?“
Sheppard: „Radku, jdu si pro to pivo.“
Zelenka: „Jo.“

- Radek vytáhnul další bednu s pivy a předal jej Sheppardovi, který měl s jednou rukou pořádnou práci bednu odnést. Vytáhnul ze své kapsy 15$ a s bednou v ruce odešel. Radek vzal datový disk a odešel do zasedací místnosti, kde disk zapojil a čekal na příchod Woolseyho s ministrem a generálním štábem. Hned po nich přišel i Sheppard s McKayem. Zelenka přistoupil k obrazovce a na ovladači zmáčkl tlačítko power. Obrazovka se mžikem rozsvítila. Na ní bylo velkým písmem napsáno H-TBC Liberty (Hi-Tech Battle Cruiser), pod níž se nacházela přehledná tabulka, k níž Radek obsáhleji popisoval veškeré lodní vlastnosti.

H-TBC (Hi-Tech Battle Cruiser) Liberty

Obrázek

Uploaded with ImageShack.us

Rozměry:
- Lodě třídy Liberty jsou rozměrově téměř totožné s rozměry Leonida. Nepatrné zvětšení zde však je. Na délku měří Liberty 700m, na šířku 450m a na výšku 200m, což je v extrémních případech o třetinu víc než Leonidas.

Plášť:
- Plášť je tvořen dvěma vrstvami. První, vnitřní vrstva má tloušťku 1 m a je tvořena super pevnou slitinou uhlíku, naquadahu, trinia, neutronia a fortia (jedinečný andromedský prvek). Druhou vrstvu tvoří 3m široká pokrývka naprogramovaných nanitů, jejichž hlavním úkolem je doplňovat své počty a zabraňovat průniku střely na slitinu. Po zjištění hlavního nedostatku furlingského programování, byly nanité přepsáni na tvorbu zcela nového pláště, jehož tloušťka nyní dosahuje síly 5m k níž nanité dotvořili ochranný plášť v původní síle 3m. Nová vrstva pláště již neobsahuje fortium, jelikož se v galaxii Mléčná Dráha nevyskytuje.

Zbraňové systémy:
- Lodě třídy Liberty jsou doslova nadupané všemožnou zbraňovou technologií, která je tvořena jak antickými tak asgardskými, ale i našimi systémy.

Bodová obrana:
- Bodová obrana je tvořena soustavou kolejnicových zbraní pozemské tvorby, jejíž účinnost proti štítům nedosahuje potřebných účinků. Proto se jejich využití specializovalo na pouhou obranu proti všem druhům nepřátelských stíhaček.
- Jako druhá obranná bodová linie je soustava malých asgardských děl, které jsou soustředěny hlavně pro boj lodě proti lodi v situaci trup na trup.
- Díky soustavnému rozmístění obou druhů zbraní neexistuje nepokryté místo, které by mohlo být nepřáteli napadeno.

Sekundární zbraně:
- Sekundární zbraňový systém je tvořen zbraněmi, které lze použít jako primární a zároveň i jako bodovou obranu.
- Z pozemských systémů to jsou především naquadriové rakety typu Mk.XI, jejichž naváděcí systém byl Antiky upraven a doplněn dronovým systémem. Vedle raket mají lodě třídy Liberty k dispozici i elektromagnetické dělo (coilgun), které je výborné jak na dlouhou, tak i na krátkou vzdálenost.
- Z antických sekundárních zbraní třída Liberty disponuje dronovými náboji, k jejichž navádění slouží antické křeslo nové generace, k jehož obsluze není nutně zapotřebí silný ATA gen.

Primární zbraně:
- Primární zbraňový systém je zcela v rukou Antické a Asgardské koncepce, kdy pozemské zbraně nedosahují stanovených účinků.
- Asgardské impérium jako primární zbraň poskytlo baterie pálící plazmové paprsky, jejichž síla byla opět navýšena a na vyřazení wraithského úlu nyní stačí trojice těchto paprsků.
- Zdánlivě nejsilnější zbraň však poskytli Antikové jejichž paprskové zbrani neodolá ani nejsilnější dosud známá slitina používaná na stavbu trupů pozemských a asgardských lodí.

Speciální zbraň:
- Třída sama o sobě je nejsilnější antická raketová zbraň hromadného ničení, jejíž ničivá síla je tak obrovská, že je na palubě pouze jedna. Tato zbraň byla použita jen jednou a to lodí Liberty, při osvobozování Země. Celá raketa je tvořena osmi malými raketkami, které v cílové oblasti vytvoří dokonalý kruh, po jehož explozi dojde k nahromadění energie a k vytvoření miniaturní černé díry. Ke zničení černé díry slouží k tomu vytvořená raketa, jejíž výbuch v centru gravitačního pole obrátí efekt a díra tak přestane brát, ale dávat, čímž postupně dojde k „vyčerpání“ a samotná černá díra se uzavře. Bohužel první ostrý test ukázal zásadní chybu této zbraně, kterou je její síla, kdy není možné použít tuto zbraň v atmosféře, nebo poblíž jakékoli obyvatelné planety.

Obranné systémy:
- Stejně jako zbraňový, tak i obranný systém je tvořen více prvky.
- První a nejdůležitější je anticko-asgardský štít, který musí být napájen minimálně jedním ZPM. Jeho síla se rovná síle štítům antických měst, avšak kvůli obrovské velikosti štítových emitorů Atlantských měst, nemohou štíty lodí třídy Liberty dosahovat jejich výkonů.
- Druhou obrannou linií je 3m silná vrstva nanitů, které po selhání štítů nebo po propuštění částečné energie, při opravdu silném záběru na štíty, automaticky opravují loď. Jediný nedostatek naprogramovaných nanitů byl ten, že zdroje na opravu si brali z vlastní lodě. Programování bylo původní Furlingské (pozn. V době programování ještě nikdo nevynalezl transportní paprsek, jaký známe díky Asgardům). Po zjištění nedostatků bylo programování upraveno a nanité si tak berou zdroje z trosek anorganických lodí.
- Třetí „obranný“ systém je zdokonalené maskování, přes které nepronikne žádný, byť sebelepší senzor, pokud nevíte, na jaké frekvenci je maskování nastavené.

Pohonné systémy:
- Pohonné systémy lodí třídy Liberty jsou tvořeny třemi typy motorů.
- První pohonná jednotka slouží pro let vesmírem při podsvětelné rychlosti. Maximální rychlost z bezpečnostních důvodů byla omezena na 0,8c.
- Druhou pohonnou jednotkou jsou iontové motory pro let v atmosféře, jejichž rychlost je taktéž omezena na 0,1c.
- Třetí a poslední pohonný systém tvoří dvě hypermotorové jednotky mezigalaktického charakteru. Doposud nejrychlejší asgardsko-pozemský hypermotor vylepšuje o 1 desetinný řád.

Energetické systémy:
- Energetické uzly lodě jsou velice náročné a proto je pro jejich napájení potřeba minimálně tří ZPM, nebo soustava generátorů dosahujících výkonu 3 ZPM. Všechny tři lodě však na své palubě mají jeden modul nulového bodu, který je doplňován minimálně pěti generátory antické výroby, jejichž účinnost dosahuje 0,6 ZPM. Ke speciálnímu účelu byly z andromedských jedinečných prvků vytvořeny menší verze ZPM, které jsou přímo stavěné na podporu jednoho konkrétního systému. Na palubě každé lodě jsou přesně tři tyto speciální ZPM. Sytě rudé na podporu štítů, sytě modré na podporu zbraní a sytě zelené na podporu motorů a jiných systémů, které se ocitnou v kritické situaci.

Ostatní systémy:
- Stejně jako všechny ostatní lodě flotily byly i lodě třídy Liberty vybaveny asgardskými a antickými transportními systémy ať už na pohyb po lodi či k dálkovému transportu. Mezi další namontované a užívané systémy patří 3D holografická mapa, obrovský HUD zobrazující jak stav lodi tak i dění ve vesmíru díky hi-tech kamerám a senzorům na trupu lodi, které byly namontované, kvůli ukrytí můstku do nitra lodě.

Doprovod:
- Každá z lodí třídy Liberty má ve své spodní části jeden hangár, jehož velikost není nijak závratná, avšak hravě pojme deset jumperů druhé generace, které jsou rozměrově přibližně stejné, jako jumpery první generace.

- Když Radek skončil, nevyhnul se samozřejmému odpovídání na otázky.

Natski: „Doktore Zelenko, jak silná je ta speciální zbraň o které jste zde mluvil?“
Zelenka: „Podle toho, co nám poslal Thor za údaje, ta zbraň vcucla necelá dvě procenta vzdušného obalu Jupitera, a pokud by byli ve větší blízkosti, nemuselo zůstat jen u toho.“
Natski: „Dvě procenta? To není moc.“
Zelenka: „Musíte ale vzít v úvahu poměr velikostí Jupitera a Země, Zemi by to nechalo zcela bez atmosféry, ne-li by ji to roztrhalo.“

- Natski polknul knedli v krku a na další fakta se raději neptal. Když byli všichni na odchodu, městem se rozezněl varovný signál upozorňující na příchozí červí díru. Woolsey ještě seděl na místě, když se svým sluchátkem spojil s operačním. Chuck ihned podal hlášení o přijetí IDC od Pegasuské rady, která spolu s Atlantidou naplánovala útok na genijskou planetu, na níž se nacházela dvojice ukořistěných „pozemských“ lodí třídy 303 Mk.II P (pozn. P je označení příslušnosti galaxie).

Woolsey: „Přípravy jsou hotovy?“
Chuck: „Ano pane, všechny dostupné týmy připraveny, Kutuzov s Bohemií a Ikarem jsou téměř nad planetou.“
Woolsey: „Popřejte jim hodně štěstí.“

Pegas, Planeta Geniů, Minuta před zahájením útoku na planetu
- Minutu před zahájením pozemního útoku bránou se v genijském vesmírném prostoru pohybovala trojice pozemských křižníků. Všechny tři byly již několik málo minut maskované a čekali na správnou situaci. Kutuzov s Bohemií už několik minut marně hledali jakýkoliv náznak doku, kde se měla jedna z lodí nacházet. Ikaros, jehož velení dočasně dostal Rodney na starost, mířil svými zbraněmi na zaštítovanou genijskou 303ku. Hodiny na obrazovce odpočítaly posledních pár vteřin. Jen co se jednička změnila na nulu, Ikaros se odmaskoval a z předem nabitých baterií vypustil směrem k 303ce čtveřici namodralých paprsků. Štíty se rozblikaly nádhernou barvou, když zbraňový důstojník nabil zbraně energií a oplatil Ikarovi stejnou mincí. Dvojicí asgardských paprsků zasadil pozemské pýše vůbec první ostrou palbu, kterou prověřil její štíty. Hned na to se do Ikara pustil i cestovatelskými pulsními děly, díky jejichž kadenci to byly nebezpečné zbraně. Ikaros se opět opřel do načatých štítů a poprvé slavil alespoň menší úspěch, když bylo pár palub prolomeno a z lodi začal unikat drahocenný vzduch. Asgardské štíty sice byly silné, ale jejich starší provedení nebylo natolik silné, aby palbě dlouho odolávaly. Zpráva o bojích se donesla až do řídícího centra, odkud velitel Geniů koordinoval útok. Ihned dal rozkaz k vypuštění i druhé 303jky, jejíž dok se nacházel hluboko pod zemí. Vrata se pomalu otevírala, když je zasáhla palba z Bohemie a Kutuzova. Vrata byla zcela rozmetána a jen díky nahozeným štítům loď držela pohromadě. Kormidelník loď navedl na orbitu, kde pozemské lodě čekaly na svého protivníka. První salvou štíty hodně vyčerpaly, a proto loď nechaly doletět až na orbitu, kde se do ní opět pustily s plnou parádou. Bohemia obkroužila kolem Kutuzova, jehož štít schytal plnou dávku asgardských i cestovatelských zbraní. Jen co Bohemia dokončila obrat, z baterií vytryskla nádherná tyrkysová plejáda v podobě nažhavené plazmy, která v dvojité dávce konečně prorazila skrz a slavila úspěch. Štít konečně zkolaboval a jeden z paprsků si prorazil cestičku do samého středu lodi. Naštěstí pro Genije trup prozatím držel. Nedošlo ani k nějakému silnému poškození. To se však rozhodl Kutuzov napravit, když rozmetal genijské lodi motory. Na druhé straně bojiště se právě genijská loď se štítem na minimu rozhodla zmizet pryč. Začala pomalu nabíjet hypermotorové články, když se přímo za jejími zády otevřelo hyperprostorové okno.

Teymos: „Zaznamenávám hyperprostorové okno?“
Finen: „Todd?“
Teymos: „Nepřijímám žádnou identifikaci.“

- Přímo za zády druhé genijské lodě se objevila dvojice lodí třídy 303. Jednou z nich byl opravený Prometheus a druhou byla pozemská verze 303ky jménem U.S.S. Pendergast. Pendergast stejně jako Prometheus nabil zbraně a pokropil unikající loď hned dvojicí asgardských paprsků spolu s přídavkem v podobě cestovatelských pulsů. Štíty konečně vynechaly a sprška energie udělala z blýskavého trupu ožehlou topinku. Obě dvě lodě byly vyřazeny z činnosti, načež se branou konečně dostavily pozemní jednotky. Štít kolem brány chránil před případným vesmírným útokem, který momentálně nehrozil. První jednotky atlantského původu prošly skrz a hned za nimi se objevily speciálně upravené humery. Jen co na půdu vkročila i poslední noha, brána se zavřela a plukovník Pears kontaktoval pegasuskou koalici, jejichž jednotky čekaly na volnou cestu. Po několika málo minutách byl štít zaplněn až po okraj, muži proto dostali rozkaz k pohybu. Všichni vyrazili k McKayem určeným souřadnicím, na kterých kdysi dávno narazili na poklop do podzemí. První jednotky v Hummerech k poklopu dorazily za čtyři minuty. Ihned zajistily perimetr a čekaly na přicházející jednotky. Netrvalo dlouho a z lesů kolem vstupu do podzemí se začala hrnout početná vojska, která na muže a ženy v Hummerech spustila pořádně hustou palbu. První oběti na sebe nenechaly dlouho čekat a posádka se musela schovat za auta, jejichž malinkatý štít zatím palbu odrážel. Z obou bitevních front se snášela hustá palba, když se na bojiště konečně dostaly posily. Posily v podobě vojáků, ale hlavně 302jek fungovaly dokonale. Svými stíny, které se pomalu blížily nad bojiště, vystrašily první vlnu genijské obrany. První projektily z railgunů taktéž začaly dopadat do míst unikajících. Periferie byla prozatím zajištěna a vojáci odkryly v malinkaté boudičce „pečlivě“ ukrytý vstup do podzemí. Vojáci začali pomalu slízat. Dole na ně ale čekalo překvapení v podobě početné obrany, která se nehodlala za žádnou cenu vzdát. První šplhající padali ze žebříků mrtví, když se z podzemí ozvala velká rána. Jeden z mužů věděl, že si jde pro smrt a nechtěl v tom být sám. Pomalu vytáhnul granát a přitisknul si jej bez pojistky k hrudi. Když byl zasažen genijskou palbou, záměrně se ještě před smrtí otočil a dopadl na odjištěný granát. Všichni přítomní obránci v prvních dvou řadách padli mrtví. To umožnilo pozemským jednotkám skočit ze žebříku přímo do místnosti a pustit se svými naleštěnými zbraněmi do obránců. Velice dobře vycvičené jednotky postupovaly směrem do nitra podzemí, kde měli umístit silné nálože a pokusit se vyřadit stínění, aby mohli být před explozí transportováni. Vojáci namířili své zbraně před sebe a velice rychle postupovaly kupředu. Jeden z vojáků vždy nahlédl do dveří, které byly po boku chodby, až to jeden z nich koupil přímo do hlavy. Muž totiž otevřel přímo do jednoho skladiště, ve kterém měli genijové své zbraně. Početná třicetičlenná posádka se velice dobře zabarikádovala a čekala na další vpád. Plukovník Pears se nechtěl zdržovat a rozkázal vojákům, aby se vrátili dva rohy zpět. S trojicí mužů nachystal granáty a vhodil je dovnitř. Vojáci rychle utíkali ke zbytku jednotek a při obrovském výbuchu, který se znásobil vybuchující municí, museli skočit k zemi, aby nepřepadli přes zábradlí, jak to s nimi škublo. Celým komplexem se nesla silná rána a v přilehlém okolí vůně vybuchlé munice. Přes čtvrt hodiny muži běhali komplexem tam a zpět a snažili se najít cestu do středu celého podzemního úkrytu, až se jim to konečně podařilo. Během obsazování měli minimální ztráty, což se o genijích říci nedalo. Celá čtvrtina jejich obranných složek padla pod náporem pozemských a cestovatelských zbraní. Po dosažení středu komplexu určení muži začali rozmisťovat nálože.

Orbita
McKay: „No ták, vyřaďte to pošahaný stínění.“

- Rodney se pořád snažil prorazit stínění, když se Ikaros velice silně otřásl.

TO BE CONTINUED

soreno Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Výborný díl!! Liberty je pěkná (ještě ten Midgard), ale podle mě nakope superúlu zadek sorserýnský Atlantis... I když teda nevim co by tam dělal. Už se těším na pokračování... :D

Major General
Major General

Odpovědět s citací

no kdybych finální díl psal tak před dvěma měsíci, tak by to bylo úplně všechno dohromady, ale napsat něco takovýho je neskutečnej guláš, a proto jsem radši sepsal dvě "obrovský" bitvy :), tak snad nezklamou a budou se i tak líbit :)

Captain
Captain

Odpovědět s citací

MCkayovi bych nedal nastarost ani jumper natož ikaros.A bude víc lodí třídy liberty jenom že mam dojem že si někde psal že už dalěí nebudou což by žádná rasa neudělala že by postavila 3 super silný bitevní lodě a neděla další sit by mohli bejt rychle hotoví díky nanitům.

Mr. Mister Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

Ty tady děláš z McKaye ichtyla, který si ani neumí zavázat tkaničku od bot? Nevím to jistě, ale myslím, že i on se podílel na stavbě Ikara a sám lodě této třídy navrhoval, takže si myslím, že je to člověk na správném místě.

Jinak k dílu. Pěkně sepsané i rozepsané. :) Stejně i mě se líbí návrat Forda. I ta scénka, jak se z Radkem zprali byla dobrá. :D
Lodě třídy Liberty jsou opravdu nadupané. Vychytané až do posledního detailu, nechal jsi si na tom opravdu záůežet, to je vidět. :)
Ještě k tomu konci. Jako první mě napadl Todd, ale nevím nevím, ten si ještě lízá rány, ale možná je to on. Ale spíše jsem toho názoru, že jsou to Sorserýni. :) Možná se ale pletu. :D

PředchozíDalší

Zpět na Dokončené povídky