Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Hlavní News comments SGA-PROJECT.COM 19.11. 2010 – Nenávidí fanoušci SG1 a SGA Universe?

19.11. 2010 – Nenávidí fanoušci SG1 a SGA Universe?

Všechny komentáře ke staršímu webu, který byl zrušen roku 2016

SGA

Příspěvek 31.12.2010 21:59:15
tomasekliska Airman
Airman

Pohlaví: Neuvedeno
Odpovědět s citací

SGA se mi moc líbí sice to na nově ted vidim poprve atlantidu ale sg1 je na druhem miste.driv jsem si mislel ze SGA je blbost ale kdyz jsem poznal o cem to je tak jsem změnil nazor.ted je to muj nejoblibenejsi serial.

NewAsgard Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak tos toho moc neviděl.
Obrázek
Povídka První hrozba
Pokud tě štve, že zrušili SGU, hoď si tohle pod podpisu.

"If I must tear you apart Shepard, I will." - Harbinger (Mass Effect 2)

STYX Uživatelský avatar
Airman
Airman

Odpovědět s citací

Ono to tak někdy bývá, když se objeví kvalitní seriál, který vybočuje.... Osobně nechápu jak mohl skončit třeba firefly :scared: (podle mě nic nelpšího v žánru dosud nevzniklo). Modlím se za to, aby SGU nezanikla a alespoň se jim podařilo uzavřít dějovou linku....
Obrázek

Ultramarinus Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Některé nadprůměrné sci-fi seriály šanci dostaly a i ta smutná Firefly dostala šanci v podobě parádní "Serenity".

Navíc se její myšlenky dostaly tak hluboko do povědomí fandů a "pod kůži" žánru, že třeba příběh Star Craftu (2) - Rebel z vnějších světů létá se svou lodí a partou desperádů (posádka) po vesmíru, bere práci co se naskytne a většinu problémů řeší šestiraňákem - je s Firefly "tak trochu" podobný...

Babylon 5 stihnul (na svou dobu) docela slušné množství sérií. Myslím, že se blíží čas, kdy ho zase někdo oživí (podobně jako oživovali Galaktiku).

BSG (nová) je taky často ukazována, když někdo zkouší agumentovat že i "jiný a dobrý" sci-fi seriál se dá dodělat.

Jen holt trochu naštve, že to teď trefilo SGU. I tak to aletřeba uzavřou skrze minisérii... (jestli jim komplet necachtá na lodní signalizační/osvětlovací zařízení).

Na film bych tolik nesázel a když, tak na SG1, nebo (míň, protože není ještě "připravený") SGAčkový. SGU film nevidím jako možnost. A spíš to bude taková sonda nového vedení, jestli má SG značka ještě potenciál vydělávat. Pokud "ne", nechají to na čas zamrznout, pokud "ano", zkusí to ještě trochu pohonit.
Epitaf textové hry Universe Oddyssey

Špičkový video/military/sci-fi bonbónek všem zájemcům

Icepis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Vůbec tady nejde o to, že by divák nenáviděl SGU proto, že mu zrušili SGA a SG-1, tomu se musím s prominutím zasmát. V zásadě jde o "nové" pojetí seriálu tradičním Americkým způsobem, kdy se v epizodě na začátku něco stane, poté 20 minut divák přemýšlí komu který hrdina vrazí kudlu do zad nebo s kým se tahle zase vyspí (viz. Youngova žena :-D to byla zápletka panejo).

Až bude SGU sci-fi a ne telenovela, OK, poté ji dám palec nahoru, dříve ne.

PS: Prosím, neodsuzujte tento komentář, spíše se zkuste zamyslet nad jeho smyslem a nad tím kolik podobných seriálů s již zmiňovanými zápletkami Americké televize chrlí bohužel i k nám, zatím jen částečně zdegenerovaným Evropským divákům.

DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

přečti si prosím nějaké knížky o sci-fi, ať opravdu vidíš co to je sci-fi a né to co ti posledních 15 sezón vtloukali v SG-1 nebo SGA. Podle tebe je tím pádem BSG taky telenovela. Nebo takový král Sci-Fi Babylon 5, kde se taky řešili vztahy a né to, kolik dneska vystříleli nepřátel, nebo jaký nemožný technoblábol ze sebe vypustili nebo taky, že tam vojáci vypadají jako parta airsoftových kindersáků (pardon Shepardova košile a Mckayova kožená bunda bylo moc) na výletě.
Obrázek

g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tady někdo zjevní netuší co za seriály v USA dávaj, resp. který druhy seriálů tam lámou rekordy. SGU a je mu podobný seriály to rozhodně nejsou. Jsou to právě ty stupidní seriály co jsou populární. Ono se stačí podívat na sledovanost SGA vs. SGU
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Major
Major

Odpovědět s citací

Mám tak trochu pocit, že většinové publikum (i v čechách) už je "degenerováno" samospádem. Kolik českých sci-fi jsme za poslechních deset let viděli? A kolik "telenovel"? Různé Velmi Krátké Ulice, Ošklivky kdovíkdo a jiné verze takových kravin?

Mimochodem viděli jste někdo tohle? Je tam partička, která dělá na lidi skutečné a nedomluvené podvody/podrazy. Kradou čísla karet, peníze a dělají i jiné povedené věci - na konci dílu to vždycky obětem vysvětlí a vrátí jim peníze. Jmenuje se to "Podfukáři v reálu" a ten koncept vypadá zatraceně hezky: http://en.wikipedia.org/wiki/The_Real_Hustle

Jackson D. Uživatelský avatar
Technical Sergeant
Technical Sergeant

Odpovědět s citací

Bouhžel máš s těma divákama pravdu :( . Se seriálovou tvorbou (hlavně sci-fi a zvláště u nás) to jde od desíti k pěti. Skutečně mě štvou ti idiotský amíci, kteří neumí ocenit kvalitu a radši budou sledovat takový sračky jako je wrestling apod.

Je pravda že u nás nějaký ten původní sci-fi seriál chybí. Přitom jsme měli seriálovou tvorbu poměrně na úrovni(všeobecně, nenejn sci-fi) viz třeba taký Návštěvníci či Arabela (ok to je pohádka, ale přiznejte se kdo na to rád nekoukal).
gen.Hammond: Plukovníku O'Neille co to děláte?!
O'Neill: Sakra generále, zrovna při nápřahu!

Moje první povídka - Portál 1x07 -Ztracení bratři (Part II.): viewtopic.php?f=27&t=7091&p=324715#p324715

Balial Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Že je SGU kvalitní je věc názoru. Nápad to má dobrej, o tom se hádat snad nikdo nebude, ale to provedení...
"Rozhodl jsem se, že si vypěstuju závislost. To jediný mě může zachránit před tím, abych si ustřelil palici." Kurt Cobain

Icepis Airman
Airman

Odpovědět s citací

Koukám, že se tu k mému příspěvku ztrhla zajímavá konverzace.

Jen bych moc rád doplnil pár informací... V žádném případě neoznačuji SGA a SG-1 za vrchol sci-fi a prosím tedy, abyste se drželi pouze informací, které opravdu uvedu.

Sledoval jsem všechny díly SG-1, SGA i SGU, stejně tak, jako mnoho jiných sci-fi seriálů a upřímně si myslím, že nápad "Star gate" nedostal dobré zpracování vůbec nikdy... Není dobré pojetí nesmrtelných hrdinů, zpracováno to mělo být rozhodně více realisticky a měla do toho být vložena i nějaká nová myšlenka, jako je třeba částečné pojetí příběhu z pohledu Jaffů a nezůstávat stále jen u pohledu onoho nesmrtelného týmu... Dále zde bylo zmíněno, že došlo k některým designerským chybám avšak se sami sebe zeptejme jak by to asi vypadalo, kdyby chodili v profesionálních výstrojích, bylo by to realističtější, ale určitě o něco méně vzhledné, avšak uznávám, že výstroj v SG obecně je trochu přitažená za vlasy. Nicméně "technobláboly", které jsou v SGA a SG-1 jsou svým způsobem zajímavé, protože nejde jen o nicneznamenající tlachy. Pro někoho kdo něco ví o fyzice je to velmi zajímavé, spoustu termínů a projektů, které zde vystupují jsou ve vývinu a co je krásné, tak žádná tam uvedená věc není fyzikální nesmysl, což se nedá říci například o seriálu Andromeda. Tím se samozřejmě SG nechci nijak významně zastat, jen uvádím skutečnosti na pravou míru.

Dále zde bylo zmíněno BSG. Je to v jistých směrech velmi propracovaný seriál avšak v jistých ohledech opravdu až přespříliš realistický hlavně co se týče mezilidských vztahů, někomu se tento typ zpracování může zdát atraktivní, ale z mého pohledu je to nesledovatelné, ikdyž je to věc názoru. Ovšem z pohledu profesionálního je dokázáno, že seriály tohoto typu jsou stresující a nevýchovnou nikoli však odpočinkovou zábavou.

V dalším bodě dám za pravdu člověku, jež tu psal o tuzemských seriálech jako jsou Návštěvníci či Arabela. Svého času a upřímně i v dnešní době patří mezi neoblomnou klasiku. Vyrůstali jsme na tom a můžeme jen doufat, že na tom budou vyrůstat i naše děti.

Děkuji za diskusi a opět Vás poprosím zachování si chladného přístupu při další konverzaci.

Ralen Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Jackson D. píše:
Skutečně mě štvou ti idiotský amíci, kteří neumí ocenit kvalitu a radši budou sledovat takový sračky jako je wrestling apod.

A ty si myslíš, že u nás je to jiný? :lol:
Obrázek

Major
Major

Odpovědět s citací

Musím se přiznat, že wrestlingový zápas jsem vživotě neviděl...

Jak tu padlo, také věřím, že by nápad SGU dokázali provést líp a (i pro "většinového diváka") poněkud stravitelněji. Přece musí existovat přijatelná rovnováha mezi zábavou a realističností, která se bude líbit...

Twombly Uživatelský avatar
Senior Airman
Senior Airman

Darth_RevanCZ Uživatelský avatar
Master Sergeant
Master Sergeant

Odpovědět s citací

Twombly: Myslim, že si vybral ještě relativně dobrý příklady. Spíš bych mezi sebou porovnával tohle:

[img][./images/thumbs/utilityvests_1294343025.jpg]http://img834.imageshack.us/img834/2382/utilityvests.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/makepeacewoodlandbdu_1294343031.jpg]http://img80.imageshack.us/img80/7037/makepeacewoodlandbdu.jpg[/img]

[img][./images/thumbs/pasgtmakepeacesg3_1294343035.jpg]http://img823.imageshack.us/img823/2420/pasgtmakepeacesg3.jpg[/img]

Icepis: Osobně, kdybych si měl vybrat, tak mně přijdou "vzhlednější" poslední dva obrázky. Herci na nich vypadaj alespoň jako příslušníci armády a ne jako banda amatérů na procházce lesem. První, částečně i druhá série byla v tomhle ohledu ještě relativně realistická. SG-1čka ze začátku nosila na mise batohy, Sam s Danielem měla na hlavě přilby (i když je nosili imrvere rozepnutý), sem tam se tam minhul nějakej další tým - třeba Makepeacovi mariňáci, který na tom s výstrojí nebyli zase tak špatně atd. Akorát později se z toho slevilo - jednak si herci stěžovali na to, že tahat to celej den na sobě je děsnej "oser" a při natáčení některejch scén vadilo, že hercům není vidět přímo do tváře respektive to, že je nejde hned rozpoznat. Aneb problém většiny filmů ala Blackhawk Down případně Band of Brothers, kde běžnýmu diváku díky uniformitě výstroje připadá většina charakterů prostě "stejná".
Paradoxně tahle sračkojdní výstroj je vyšla pomalu dráž než kdyby je navlíkli do něčeho pořádnýho. Za cenu těch "'uber-kchůl" vest pro mediky od Blackhawku, černejch batohů a těch "čupráckejch" bund mohli všichni klidně nafasovat woodlandy PASGTy, Ypsilonka s LC2kovým páskem a sumkama, LBVčka, ALICE bágly a hromadu dalších "krámů" a ještě by jim nějaký prachy zbyly. Stejně tak cena slepý 5.56x45mm munice je někde úplně jinde než cena 5,7x28mm munice do P90tky.
If I die in combat zone ... box me up and ship me home!

Pin my medals upon my chest ... tell my mom I've done my best!

Hardcore tacti-cool taštička na dokumenty ...
http://www.army-obchod.cz/zbozi/doplnky/ostatni/3-tasticky-na-dokumenty-1215

PředchozíDalší

Zpět na SGA-PROJECT.COM