Mark Jackob píše:
EDIT:No ale i tak, teď sem si to počítal a warp 5 je teda 213.7*c a to už je rychlost. Jestli se moje výpočty nemílí, tak touhle rychlostí by jsme byli u α Centauri C ani ne za dvě setiny sekundy...
Alpha centauri je daleko něco přes 4 světelný roky. Dejme tomu, že rychlostí světla bys tam teda letěl cca 1500 dní. 213ti násobkem rychlosti světla by to teda bylo asi 7 dní

...
Jinak i ST má ve svých rychlostech trochu bordel. Třeba základní myšlenka Voyageru to vůbec nerespektuje. 70 000 světelných let za 70 let? To odpovídá 1000 ly na rok, tedy 1000ci násobku rychlosti světla, což cca odpovídá warpu 10 podle počítání TOS (n^3 * c, přičemž se jde i přes desítku). Tady se tvůrci VOY pěkně sekli. Někde jsem slyšel, že v nezmapovaným vesmíru nelze použít plněj potenciál warpu, ale to už byla spíš snaha nějak zamaskovat trapas

.
Ohledně Destiny. Tam docela záleží, jestli tam s ní už přiletěli, nebo ji postavili na místě. Pokud by s ní přiletěli, musí mít extra výkonnej intergalaktickej pohon a to, co vidíme může být nějaká speciální forma hyperdrivu. Pokud ji postavili až tam, tak to bude nějaká slabší forma HD pro pohyb uvnitř galaxie. Nebo mě napadlo, že když se Destiny má "rozpadat", tak i její HD bude trochu pofidérní a třeba nebude moct vytvořit kompletní hyperprostorový tunel.