Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Stargate Stargate Universe Pokec o epizodách 1x01, 1x02 - Air

1x01, 1x02 - Air

Sekce určená k debatám o odvysílaných dílech k nimž vyšly české titulky. Pokud i tak chcete spoilerovat, používejte funkci spoiler (tlačítková lišta při psaní příspěvku)

Příspěvek 03.10.2009 10:09:46
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Mám takový pocit, že u SGU budu dělat "g.o.d.a" :D
Ne, že by se mi to nelíbilo, sem tam nějaký světlý moment byl, ale pořád mi to připadá jako původní SG. Celý děj mi přišel neuvěřitelně plytký, jediné co vzbudilo nějaké emoce byla scéna s Jackem a teleportem. Potom tady je spousta technických chyb. Nereálná bitva, i když pěkně udělaná, jenom jeden rail gun na obranu celé základny, to odstřelení závalu v tunelu bylo taky velice zábavné a způsob pohybu Destiny je technobábol vyvracející další technoblábol z SGA. Potom se nabízí ještě X milionů let fungující loď stále schopná FTL a stále se zásobou energie? Asi nejzábavnější byl ten odpočet nad dveřmi. Ještě ho můžou hodit do rohu obrazovky a nová verze 24hodin jak vyšitá.

Příspěvek 03.10.2009 10:19:20
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

těch rail-gunů tam bylo víc.

V čem byla ta bitva nereálná? Nevíme v jakym stavu Hammond byl, nevíme ani jestli měl už namontový asg. paprskomety( a jestli vůbec fungovali). Ono je klidně možný, že LA za tu doby značně vylapšila Hataky. A já osobně nebyl zvědavej na další bitvu, kde naše 304 rozřeže na kousky dalšího nepřítele.

Ten FTL na Destiny. Neni to hyperpohon, ani wormhole drive. a ani nevíme co Destiny pohání. Je klidně možný, že tenhle pohon nebude tak energeticky náročnej a Destiny mi nepřišla zrovna dvakrát technologicky v pořádku.

Nevim co máš proti odpočtu? Bylo jasný, že Destiny má předprogramovanej kurz a nedá se ovládat. Každá zastávka je omezená časem a tudíž tam je ten odpočet.
Podpis byl odstraněn z důvodu porušování pravidel.

Příspěvek 03.10.2009 10:20:49
TENTHIUS Uživatelský avatar
Command Chief Master Sergeant
Command Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Nechci nic ríkat, ale tech railgunu tam bylo víc. Vzadu ve skále je jeste pár stanovist a pod nimi taky jedno. :wink:

EDIT: Ah, g.o.d me predbehl.
Obrázek
Obrázek
Take the reins...It´s up to you!
:::::::::::::::::::::::::::STARGATE BATTLE:::::::::::::::::::::::::::::::::
COMING SOON 2009

Příspěvek 03.10.2009 10:26:18
Buchta Airman First Class
Airman First Class

Odpovědět s citací

destiny a fungující ? ty ses na to nedíval že ne ? já z mojí angličtinou poznal že Destiny je totál na ..... Vid našli zatím jen dvě díry v trupu no žejo co to je :Djen se chci zeptat co přesně má bejt taková ta věc co vypadá trochu jako obslizlé zpm na černo jak jí Scott vytách z té stěny a spolu stím se vyvalila nákej černej olej bo co to bylo ?

Příspěvek 03.10.2009 10:28:32
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

to byl nějakej filtr na CO2

Příspěvek 03.10.2009 10:30:52
St0rm Uživatelský avatar
Lieutenant Colonel
Lieutenant Colonel

Odpovědět s citací

Pohon přímo pojmenovali FTL, pokud tohohle antici byli schopni už před Atlantis, tak vyvrátili díl z SGA s antiky a aurorou cestující rychlostí blízkou světlu. Bitva nereálná, protože na rovinu, který kretén by střílel na hataky, když ví, že nezpůsobí vážnější škody, nezlobte se na mě, ale přes Hammonda by neměl být schopný proletět téměř žádný stíhač.
K čemu tam ten odpočet je? Loď není určená k tomu aby měla posádku a pochybuju, že Antici, poté co se na Destiny vrátí, by ji nechali létat s autopilotem.
A ta technická stránka. Gode nevím co máš za školu, je dost možné že u mě už jde o deformaci, ale z pohledu strojírenství je to prostě nereálné. Můžete mi cpát sebešílenější slitiny a vyspělost antiků,ale je to prostě blbost aby Destiny tak dlouho fungovala. U Atlantis to šlo ještě překousnout, přece jenom byla krytá štítem,vypnutá a s řízenou atmosférou( ale i to už bylo na hraně).
EDIT: Buchta, já tím myslím, že ta loď má být totálně na prach, ne že nefunguje filtr...
Naposledy upravil St0rm dne 03.10.2009 10:32:07, celkově upraveno 1

Příspěvek 03.10.2009 10:31:24
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

tak určitě to někde to má skladiště s náhradními díly :lol: :lol:

St0rm

třeba to je předchůdce hyperpohonu. Dříve to byl možná jejich jediný způsob cestování mezi hvězdami. Pak objevili hyperpohon, který byl lepší a rychlejší a tím pádem od té technologie opustili. Ten odpočet je tam proto, protože Destiny je průzkumná loď to znamená, že sama se přesune na orbitu planety a skenuje ji. To skenování trvá nějakou dobu a pak dále pokračuje.
Naposledy upravil DAVE! dne 03.10.2009 10:39:04, celkově upraveno 1
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 10:34:53
g.o.d Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

nevyvrátlili nic. V tom díle bylo jasně řečený, že jim nefungoval hyperpohon.

loď je určená, aby tam šla posádka(Antikové), ale připravená posádka, ne někdo, kdo se tam dostal náhodou. Antikové počítali, že se až tam pudou, tak si vezmou zásoby, pošlou sondu před tim, aby věděli do čeho jdou.

Tak až budete na škole probírat prvky jako naquadah, naquadrie, tritium, apod. tak možná začnu brát vážně tvojí poznámku o tom, že Destiny funguje. Která, ovšem nefunguje, což si možná za těch skoro 90 minut přehlídnul.

Příspěvek 03.10.2009 10:37:11
pako3 Senior Airman
Senior Airman

Odpovědět s citací

jn, je to celkem nereálné, ale televizní sci-fi, která by byla alespoň z 50% technicky reálná jsem ještě neviděl (teď zapomínám na Defying Gravity atp..).

IMHO by to bylo vysvětlitelné štítem a samo-opravujícími se materiály apod...ale to na destiny nějak moc nevidíme..........
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 10:37:54
Airman First Class

Odpovědět s citací

je fakt že destiny musí žrát bud strasne málo energie a nebo mít obrovskéj zdroj energie a ještě obnovující se , také se mi zdálo divné co udělalo díru do té kopule (ta první díra ) , destiny má přece jenom ještě jakžtakž funkční štít a aby něcoprošlo štítem ?nevím doufám že také objasnej co se destiny stalo ...

Příspěvek 03.10.2009 10:40:18
spike kree Uživatelský avatar
Second Lieutenant
Second Lieutenant

Odpovědět s citací

Tak opravdu pěknej díl jež ostál a překonal mé očekávání, těším se na další díl jak malej jarda, musím vyzvednout senátora jež se na politika zachoval velmi neočekávaně, ale když si vezmem že se pustil s Enterprise C do romuluanů a zachránil tak federaci a ted se jen nechal udusit a zachránil zbytek posádky... holt skvělý... Jinak ta uzavřenost a nedůvěra může pekně rozproudit příběh a taky jestli si ověří u Jacka jak to je s velením atd
To never die.... and to conquer all. That is winning

If you enter a room intending to assassinate someone, and there is a treecat in the room, either abort your mission immediately, or switch to nuclear weapons.

Příspěvek 03.10.2009 10:42:00
HAck Uživatelský avatar
First Lieutenant
First Lieutenant

Odpovědět s citací

Buchta píše:
destiny má přece jenom ještě jakžtakž funkční štít a aby něcoprošlo štítem ?nevím doufám že také objasnej co se destiny stalo ...

No tak je stará a bůhví kde všude lítala a co se s ní dělo.
Mr. Franz I think careers are a 20th century invention and I don't want one.

Příspěvek 03.10.2009 10:43:45
DAVE! Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

podle mě nemá vůbec štít jako známe. Ale jenom když se náhodou objeví nějaká trhlina tak se aktivuje v tom místě silové pole
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 10:52:48
RomanArts Uživatelský avatar
Captain
Captain

Odpovědět s citací

Trailer na 1x03:
http://www.youtube.com/watch?v=hFESss9Ry8E
Obrázek

Příspěvek 03.10.2009 11:19:11
Airman First Class

Odpovědět s citací

DAVE! píše:
Ale jenom když se náhodou objeví nějaká trhlina tak se aktivuje v tom místě silové pole

tak to by musela bejt cela na prach opravdu uz :D nebo cela obalena silovym polem

PředchozíDalší

Zpět na Pokec o epizodách