Pro pokec, nebo vaše dotazy jsem vytvořila na Discordu skupinu, přidat se můžete zde: https://discord.gg/WUTta3Dqmz

Obsah fóra Kultura Seriály Babylon 5 Babylon 5

Babylon 5

Sci-fi seriál o vesmírné stanici, která byla poslední nadějí na mír

Příspěvek 01.6.2008 21:53:03
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Pohlaví: Neuvedeno

Odpovědět s citací

Tak si taky pouštím B5 pěkně znovu. Přiznávám se, že sem taky vynechala první sérii :oops: (akorát si říkám, neví někdo název dílu, kdy sedí Garibaldi s Ivanovovou a Sinclairem u snídaně? Ivanovová unavená, G. se S. si z ní vystřelí? :)) Ale vážně je to fajn, člověk objevuje drobné detaily, kterých si na poprvé nevšimnul. I takový prkotina, jakože Londo se o tom svém snu zmiňuje už hrozně brzo, ale já to pořádně zaznamenala, až když to hrálo podstatnější roli v příběhu... Taky sem skoro zapomněla, jaký byl G'Kar na začátku hajzlík :) A je toho mnohem víc. Úžasný seriál.
- Linn doporučuje -
Chuck | Castle | Sanctuary | Dollhouse | Californication

Příspěvek 01.6.2008 22:04:08
Tillion Uživatelský avatar
Major
Major

Odpovědět s citací

Tak na nějaké sny z budoucnosti jsou asi to nejmenší... ty jsem si vybavil i při prvním sledování. Ale takové narážky v dialogu. Od nějakých postav...
Toto je spoiler!!!:
"I see a great hand reaching out from the stars, that hand is yours, ambassador. And I hear peaple screaming." "My worshipers?" "Your victims."
Je toho tam spousta. A stejně mám takový pocit, že i na druhé sledování jsem toho polovinu propásl. Co mě ale nejvíce dojalo... když nepočítám poslední díl... tak v předposledním dílu, když je
Toto je spoiler!!!:
Londo na návštěvě v novém sídlu Aliance. Ptá se, jestli by se někde nenašlo nějaké Brivari. Podle mě se chtěl schválně napít, aby umlčel očičko na rameni a mohl Sheridana varovat, že ta vázička není zrovna bezpečná. Ve finále je to asi nejsmutnější osud v Babylonu 5. Ano, Delenn se po Sheridanově zmizení(schválně neříkám smrti) jistě neměla nejlépe, ale z toho konce soudím, že to dokázala překonat... Stejně byl s ní... každé ráno... já bych brečel...
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 01.6.2008 22:35:20
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Jj, Londův osud obecně byl dán od začátku, ať se snažil sebevíc (a nejen on) nedalo se mu vyhnout. To bylo skutečně asi nejsmutnější v celém Babylonu.

A celkově jak tam jsou všemožné věštecké sny a předpovědi... Nedávno jsme se snažila odhalit, co se za vším skrývalo,
Toto je spoiler!!!:
ať už to byly ty předpovědi té manželky císaře nebo ty představy, co Sheridanovi vnuknul Kosh. To jsem si vůbec užívala nejvíc, odhalovat, co to vlastně ukazovalo. Konkrétně ty od Koshe byly dost zrádné, vím, že je tam nakonec polopaticky vysvětlili, ale do té doby... fuška :)

V některých případech jsem se musela hodně zamyslet. To už se dneska nikde nevidí.
Toto je spoiler!!!:
A s tím, že Londo chtěl varovat Sheridana s Delenn jednoznačně souhlasím.

Neví náhodou někdo, jestli vyšly nějaké knihy ze světa B5 i v češtině? Nebo zda se dají u nás sehnat klidně v angličtině...? Nechce se mi je objednávat, ale jsem zvědavá na ty příběhy. Co jsem četla anotace, tak se mi většina velice zamlouvala :)
- Linn doporučuje -

Příspěvek 02.6.2008 10:54:19
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

Linn: ak sa nemýlim, bol to diel 1x20 Babylon Squared, ten úsek som si púšťala snáď milion krát :D
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 03.6.2008 20:57:53
Major
Major

Odpovědět s citací

Hledal jsem sice něco jiného... ale tohle je taky krásné...

Spoiler ALERT! Na poslední díl... i ty předtím
http://i188.photobucket.com/albums/z28/Tillion_and_no6/DelennaJohn.jpg
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 03.6.2008 21:28:59
Klenotka Uživatelský avatar
General
General

Odpovědět s citací

Tillion: Moc pěkné. Zrovna včera jsem se dívala na Ceremonies of Light and Dark.
Toto je spoiler!!!:
To bylo tak krásné vyznání :love: "Nedokážu si svůj svět představit bez tebe" :love: Škoda, že jim trvalo ještě docela dlouho, než se k tomu oba odhodlali říct to "přímo"

3x15 - Interludes and Examinations

V tomhle díle se toho stalo tolik, na co jsem zapomněla.

Toto je spoiler!!!:
Jak tam Sheridan řve na Koshe - páni, to bylo něco. To je - no prostě takhle řvát na člena prastaré rasy, to chce zatracenou kuráž. :D A že Kosh umře tady, to jsem taky zapomněla :(

Teď mám před sebou časovku z nejgeniálnějších :D

A tomu Sheridanovi to v té černé uniformě hrozně sluší :oops:
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.6.2008 22:15:31
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tillion: K tomu ani není co dodat. Snad jen, že jsem na to zrovna dneska koukala a opět u toho promáčela balíček kapesníků. Konkrétně u téhle scény to je vždycky nejtěžší... :cry: Tak si říkám, jestli mě tenhle díl někdy omrzí, jestli na mě přestane působit tak, jak působí teď. Asi ne :)
- Linn doporučuje -

Příspěvek 03.6.2008 22:39:25
General
General

Odpovědět s citací

Já jak na B5 teď koukám znovu, tak mě to nějak víc dojímá. Víc si to vychutnávám a jak už vím osudy postav a jejich "nitro", tak mě to někdy neuvěřitelně dojímá :oops:
Londa člověk nemůže nelitovat, i když je to často zatracený parchant...a někdy taky ne.
Kerr Avon: Listen to me. Wealth is the only reality. And the only way to obtain wealth is to take it away from somebody else. Wake up, Blake! You may not be tranquilised any longer, but you're still dreaming.

Příspěvek 03.6.2008 22:58:53
Blanca Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Tillion: :love: :faint: :love: :faint: :love: :faint: (a ještě pár slinatajících smajlíků navrch)
Klenotka:
Toto je spoiler!!!:
Prosím tě, najdi mi v Babylonu vyznání, které by nebylo krásné... 8)
je ovšem fakt, že Ceremonies of Light and Dark jsou jeden z mých oblíbených dílů.
Toto je spoiler!!!:
To, jak se Johny rozčílí, když je Delenn zraněná... "No more!! Not any more!!! Not on my watch!!!" :faint:
"I used to think it is terrible that life is so unfair. But then I realized - wouldn't it be much worse if life is fair and all those terrible things are happening to us because we actually deserve them?"

Příspěvek 04.6.2008 15:00:09
Major
Major

Odpovědět s citací

Linn píše:
Tak si říkám, jestli mě tenhle díl někdy omrzí, jestli na mě přestane působit tak, jak působí teď. Asi ne :)

Naopak se to časem zhoršuje... je to jako lví král... taky jsem se na to jako malej koukal každej druhej den a dojímal jsem se jen u TÉ jedné scény... teď jsem si to pustil po takových dvanácti letech a měl jsem na konci pod sebou horu kapesníků. Bulet jsem začal už když jsem slyšel melodii, která hrála v té staré hře... tá dá dá dáá dadá dá dá dáá dá dá dá, dadá, dádádádá tadádádádá dádá dá tadá :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Nu s Babylonem... když jsem to viděl poprvé možná jsem tu malou slzičku uronil... když podruhé, regulérně jsem to probulel... potřetí z té scény
Toto je spoiler!!!:
se zničením B5 nic nemám
, neboť jsem jen zabořil hlavu do Martiny a... :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: jak Lví král.
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 04.6.2008 16:02:28
General
General

Odpovědět s citací

Já vám teď naruším slzavé údolí a napodobím Tilliona: Woo-hoo? :lol: Nezapomenutelné :D

Příspěvek 04.6.2008 18:47:29
Linn Uživatelský avatar
Staff Sergeant
Staff Sergeant

Odpovědět s citací

Klenotka: :rflmao: Zrovna nedávno jsem si na to vzpomněla a za chvíli se k tomu dostanu ve svém opakovacím kolečku :D To je jednoduše geniální! Spolu s bum-ša-ba-la-ba bum-ša-ba-la-ba jeden z nejvtipnějších momentů :lol:

Tillion: Ne, ani mi nepřipomínej Lvího krále! :cry: Moje nejoblíbenější dysneyovka. Mám doma dokonce i knížku a i u ní mě pálí oči! :lol:
- Linn doporučuje -

Příspěvek 04.6.2008 19:11:09
Major
Major

Odpovědět s citací

Next time, our way... :D To mě taky dostalo do kolen... Vůbec je tam ten sex zobrazenej tak hezky... Skvělý je, jak za Ivanovovou jde Vir kvůli radě... První stupeň je takovej :roll: a u takového pátého už to je :quiote:... To bylo prostě skvělý.

A když už Lví král: "Timone, tebe nikdy nezajímalo, co jsou ty svítící puntíky tam nahoře?" "Ale Pumbo, to jsou přece svatojánské mušky uvězněné v té nekonečné modročerné tmě." "Aha. Já myslel, že jsou to koule hořících plynů vzdálené miliony a miliony kilometrů." :D
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

Příspěvek 04.6.2008 19:38:41
Leja Uživatelský avatar
Chief Master Sergeant
Chief Master Sergeant

Odpovědět s citací

To som trochu mimo... Woo-hoo? :roll:
[img][http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.png]http://img151.imageshack.us/img151/9524/fan02hu2.pnghttp://[/img]

Never run away from sniper, you will only die tired!

Příspěvek 04.6.2008 19:47:28
Major
Major

Odpovědět s citací

Toto je spoiler!!!:
Při minbarských rituálech. Poznávání pleasure-places... Jak si Johny s Delenn objevovali erotogenní zóny zatímco za skleněnou zdí se modlilo sedm minbarů. Potom ve výtahu se na Johnyho kouknul Lennier dokonalým pohledem a řekl jen tázavě: Woohoo?

EDIT: prostě tohle:
[img][images/thumbs/Tillion_truelove.jpg]http://cartoons.ashtonpress.net/truelove.jpg[/img]
FLASH
IF YOU LOVE
WOOKIES

PředchozíDalší

Zpět na Babylon 5