V tuhle chvíli už mám za sebou všechny díly až do 5x21 Objects at Rest + film River of Souls a tím pádem mi zbývá "už" jenom Legend of the Rangers, Call to Arms, Crusade, Sleeping in the Light a Lost Tales.
A teď k dojmům:
Čas od času se u kvalitních seriálů stane, že po několikahodinovém maratónu dospějete k dílu, který vás naprosto pohltí a pak odrovná natolik, že nejste schopni několik dní se sledováním pokračovat. Je to něco, co se vám usadí v hlavě a musíte se s tím emocionálně vyrovnat.
Takovéhle díly jsou ale většinou stejně až na samém konci seriálu a hlavně poměrně vzácné. Jenomže u B5 se mi to stalo už asi potřetí.
Naposledy po skončení 5x18 The Fall of Centauri Prime. Je neuvěřitelné, co všechno se ještě z poslední série vyklubalo. I po tolika vrcholech dokáže JMS přijít s další zápletkou, která ještě předčí tu minulou. Vývoj postav je opět značný, stejně jako vývoj všeho ostatního kolem. A navíc je tu pořád ohromný potenciál jednoduše díky tomu, že se tu žádná kapitola definitivně neuzavřela. Pořád se ještě čerpá z dozvuků války se Stíny, máme tu ještě stále Psi Corps (sakra kdy už se konečně Garibaldi pomstí Besterovi, to bych opravdu chtěl vidět) a kdoví co všechno se ještě objeví nebo na co se naváže.