Ano, bohužel, dnes episoda evidentně nevýjde. Příjměte jako náplast tedy prosím zatím úryvek jedné scény a něco navíc...
INT. ODYSSEY, CHODBA KE KOMUNIKAČNÍ MÍSTNOSTI
Záběr zezadu na Gummyho, jak vyrovnaně jde chodbou. Kamera jde za ním. Míjí zatáčku v chodbě a zahýbá do další chodby. Jde pomalu, nejistě, potí se. Okolo projde jeden z pilotů, otočí se za Gummym a zavolá na něho.
PILOT: Hej, Curtis!
Gummy se polekaně otočí.
GUMMY: Cože?!
PILOT: Už jen třicet minut, kam jdeš?
Gummy sekundu přemýšlí. Oblízne si rty a nervózně se usměje.
GUMMY: J-já musím ještě… Na můstek, probrat plán.
Pilot kývne.
PILOT: Jasně.
Otočí se a pokračuje v chůzi. Gummy chvilku jen tak stojí. Polkne a pokračuje v chůzi.
Střih, záběr zepředu na delší chodbu s několika poklopy, dva vojáci stojící až u kamery střeží poklop. Gummy vyjde zpoza rohu, asi 10 metrů od kamery. Přichází uličkou směrem k vojákům.
Střih na jeho tvář. Nevypadá vyrovnaně, jde pomalu a oblízne si znovu rty. Najednou se skoro zastaví, když spatří vojáky u poklopu.
Záběr na vojáky. Jde o Američany, drží pušky M1A4 a mají na rameni americkou vlaječku, jeden z nich je černoch. Ti se na něho podívají.
VOJÁK1: Pane, co potřebujete?
Záběr na nervózního Gummyho.
GUMMY: Vojíne, potřebuji mluvit s důstojníkem Morrisem. Je uvnitř?
Druhý voják se otočí směrem k poklopu a nahlédne do komunikační místnosti.
Záběr na Gummyho, jak založí ruce na prsa.
Detailní záběr jak zajede rukou pod kombinézu.
Druhý detailní záběr, jak voják drží prst na spoušti svojí pušky. Záběr se oddálí a voják vykoukne z místnosti.
VOJÁK2: Morris je uvnitř, máte jít za ním.
Gummy popojde k poklopu, podívá se na jednoho z vojáků. Oba jsou vyšší než on.
GUMMY (nervózně): Vy jste Američani?
Druhý voják kývne na americkou vlaječku na svém rameni.
VOJÁK2 (pohrdavě): Vypadá tohle jako americká vlajka?
Gummy bez odpovědi otevře poklop a vejde dovnitř.
Střih, Gummy vchází do menší místnosti plné radiopřijímačů, počítačů a dalších zařízení. Na konci místnosti je druhý poklop. Morris sedí na otočném křesle, otočí se ke Gummymu a vstane od jednoho z počítačů a sundá si sluchátka.
Gummy za sebou zavře poklop.
MORRIS (překvapeně): Poručíku, potřebujete něco?
GUMMY: Vlastně jo… Potřebuju si zavolat.
Morris se usměje.
MORRIS (nevážně): To asi nepůjde.
Detailní záběr jak Morris sahá rukou za svoje záda. Něco hledá.
Střih na Gummyho obličej. Nečeká.
A tou dobou jinde...
INT. ORIJSKÁ LOĎ NA P5P-818 – MŮSTEK
Liu vstává od počítače napojeného na rozbité zařízení a monitory můstku, za oknem září podivné světlo zapadajícího modrého slunce. U okna stojí i jeden z výsadkářů a pozoruje dalekohledem tábor.
Liu si stoupne a unaveně se protáhne, vyniknou při to její křivky. Voják se na ni podívá, a popojde doprostřed místnosti, poznáme v něm vojína Gordona Gentla, z Griffithovy čety.
GENTLE: Dostala jste z toho něco?
Liu se na něho s neutrálním zájmem podívá.
LIU (gestikuluje): Deníky nejsou datované, takže zatím jen reporty z bitev války a zásobovacích misí.
GENTLE: Nůůdá.
LIU (kývne): Musím to srovnávat s našima zprávama. Copak jsem historik, abych si to pamatovala? (pauza) A co se děje venku, v táboře duchů?
GENTLE: Běžný provoz, pořád nosí nějaké bedny z podzemního čehosi do jednoho ze stanů.
LIU (znuděně): Hmm.
GENTLE: Medvěd nám říkal, že prej si máme venku dávat pozor, že ti Goa'uldi nebo Ori nebo kdo to vlastně je, že nejsou už tak hloupí.
LIU (učitelsky): Vlastně si říkají Hegemonie, slyšela jsem to, když jsem byla na Dakaře. (pauza) Jsou to zbytky armád Ori, které se nevzdaly, asi vedené nějakou novou frakcí hadů…
Záběr zboku, lehce z úhlu. Chvilka ticha, oba se dívají tak nějak bokem. Vypadá to divně.
GENTLE (chápe): Jo. (pauza) Co si myslíš o těch našich, tam…?
Liu se koketně opře o Priorovo křeslo.
LIU: Mě už by nic nepřekvapilo.
GENTLE: Já bych odsud hlavně nejraději co nejrychleji vypadl. Smrdí to tu hřbitovem – loď plná mrtvol, co ji kdosi neznámý sestřelil.
Liu se zarazí.
LIU: To nezní moc jako od hrdinského vojáka.
Gordon udělá nějakou pesimistickou grimasu.
GENTLE: Já nejsem voják, jsem odvedenec. (pauza) Nejsem ani moc hrdina, co?
Liu se na něho usměje.
LIU: Nemáš se za co stydět, já jsem stejná…
Otočí se zády ke Gordonovi a sklopí oči.
LIU (potichu pro sebe): …Srabe.
Do místnosti vstupuje vojín Shelltonová, se kterou se Liu už trochu zná.
SHELLTONOVÁ: Griffith po obou chce hlášení. (na Gordona) Aktivita v táboře?
GENTLE: Rozhodně nosí nějaké bedny do jednoho z těch stanů uprostřed. Kdyby chtěl znát můj názor, hodil bych tam atomovku a utíkal.
SHELLTONOVÁ (ironicky): V tomhle pořadí?
Gordon znejistí.
GENTLE: Pravda…
LIU (na Shelltonovou): Z databáze se mi nepodařilo zjistit o moc více, než že tahle toaletka létala ve válce, ale o její misi tady zatím nic.
SHELLTONOVÁ: Kopie?
LIU: Proti zkopírování je to chráněné.
GENTLE (mimo záběr): Ale blbost, ochranu se vždy podaří prolomit.
Nevěnují mu pozornost.
SHELLTONOVÁ: Tak se snažte oba dále, zbývá už jen několik hodin.
Pro chytré z lavičky, po kliknutí větší obrázek.
[img][images/thumbs/Raynor_naplastaj4.jpg]http://img222.imageshack.us/img222/3817/naplastaj4.jpg[/img]