St0rm píše:
2raynor: Jo pochybuju o nem.Neverim tomu ze nejde dosahnout rychlosti svetla.Rekni mi jak mohl v polovine 19.století tak najisto tvrdit, že nejde překročit rychlost světla když člověk ještě v podstatě ani neumněl létat?A to že stárneš pomaleji když se přiblížíš rychlosti světla a při teoretickém dosažení této rychlosti se čas zastaví?To je taky dobrá bl***t.Co má rychlost společného s časem?
Shorty, dožeň sem Dragon Lorda, já tomuhle až tak moc nerozumím
Čím vyšší rychlost tím se více zpomaluje čas, což je (jakž takž) dokázáno pokusy s atomovými hodinami na palubě letících letadel. Einstein to vymyslel teoreticky, ne tím, že by postavil kosmickou loď proboha. Rychlosti světla dosáhnout nejde, protože na ni je potřeba i nekonečno energie. Jeho rovnice ovšem tak nějak pasují dodneška do jiných dalších pokračujích, takže ne že by slo o nějaký ojedinělý nápad židovského mladíka, který se shodou náhod dostal do světa.
Smiř se prostě s tím, že poměrně nereálné je i takové asgardské transportování, protože by na to bylo potřeba obrovské množství energie, proti kterému je těch pár tisíc atomových prskavek jako plápolající papír. Jestli si chceš přečíst sci-fi, které tohle uznává, sežeň si něco od Clarka. Zpěvy vzdálené Země jsou třeba dobré. V televizi to splňuje čátsečně Galactica a možná eště i Babylon 5, ale ten jsem neviděl.
Na druhou stranu mám dojem, že ani Einstein si tím vším vůbec nebyl jistý

Ale je to prostě to nejlepší, co dneska víme.